Just nu:
14.01 Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr
13.37 Så körs Paralympiatravet
10.05 Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon
09.50 Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner
09.12 Readly Express syster – glänste i kvalet
23.53 ”Rödluvan” på promenad
13.41 Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!
11.12 Finske toppkusken till Sverige
10.34 Skoglund fortsatt i täten
10.33 Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Boden: Rally Funny i ensamt majestät

Första framträdandet på fem månader – men överlägsen vinnare. Gunnar Bertilssons Rally Funny var ordentligt på hugget direkt i årsdebuten på Bodentravet.

Det hade gått på dagen fem månader sedan Rally Funny senast kunde beskådas på tävlingsbanan men det sexåriga Jaded-stoet som tränas av Gunnar Bertilsson var rejält förberedd. Tillsammans med Rikard N Skoglund bjussade hon på en utklassningsseger när hon på torsdagskvällen gjorde årsdebut hemma på Bodentravet.

Rally Funny inledde loppet i rygg på ledaren, men efter ett halvvarv körde Skoglund till och övertog. Redan med en kilometer kvar att trava började storfavoriten att öppna upp och avståndet ned till de övriga krympte aldrig nämnvärt. Rally Funny mötte upploppet i ensamt majestät för att passera mål på 1.16,0a/2140 meter på isbanan.

Dubbel glädje för Gustafsson

Skellefteås Per Gustafsson hade en kul afton i Boden – och noterades för en dubbel-seger. Bakom den av Tage Hollström tränade Järvsögrej kom den första inteckningen. Kallblodet lämnade andra ytter 800 kvar, pressade sig till ledningen före sista sväng och kunde därefter ta sin andra raka i mycket fin stil.

I nästföljande sprinterlopp var Per Gustafsson framme igen, här bakom Ikon Zon som rusade till spets så fort bilen fällt in vingarna och även om krafterna tröt den sista biten stannade valacken där hela vägen till målgång. Det är Kenneth Larsson som tränar.

Duktig Queen skrällsegrade

Roger Nilsson bjöd på en överraskning då han lotsade in sin Queen of Knights till vinst. Stoet lämnades utan rygg på sista bortre, men svarade genom att pressa sig till ledningen 500 kvar och starkt hålla hela vägen.

Magnus A Djuse körde Grimaldi till seger genom spets och slut-principen, favoriten Sagredo Hanover var maktlös att plocka ned Gunnel Fredrikssons häst. Finsk seger i avslutande långloppet; Armani Press klev fram i dödens varvet kvar, pressade sig till täten kort senare och höll säkert till mål för Mika Jauhola.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 13:37, 02 april

Så körs Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:50, 02 april

Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:12, 02 april

Readly Express syster – glänste i kvalet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 23:53, 01 april

”Rödluvan” på promenad

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:12, 01 april

Finske toppkusken till Sverige

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:34, 01 april

Skoglund fortsatt i täten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:17, 01 april

Stekhet Sorbet

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Urstark Unique Juni

Urstark Unique Juni

Unique Juni var inte särskilt betrodd på toton men svarade för en förstklassig insats. Jörgen Westholms sto tog en efterlängtad skrällseger på Vincennes.

Inte sedan november 2018 hade Unique Juni klivit över mållinjen som vinnare, men vid torsdagens tävlingar på Vincennes var det äntligen dags. Det sjuåriga stoet i träning hos Jörgen Westholm stod för en urstark insats när hon till 25 gånger pengarna skrällde i Quinté-loppet Prix Emile Allix Courboy.

En förstklassig prestation

Någon lätt väg mot segern blev det som sagt inte. Med Matthieu Abrivard vid spakarna tog sig Unique Juni via spåren fram mot dödens där hon fick vandra merparten av loppet, utvändigt om Björn Goops Portland. När fältet travade genom sista sväng kröp svenskan ned i rygg ledaren för att samla krafterna – och satte in attacken förnyat 200 från mål. Efter en stark spurt fångade hon också in fint avslutande Diable de Vauvert till segern precis på linjen.

Unique Juni kom i mål på 1.13,3/2700 meter och belönades för det med fina 30 150 euro. Portland tog slutligen hand om fjärdepriset medan stallkamraten I Love Paris liksom loppets favorit Violetto Jet ägnade sig åt galopp.


Heart of Gold när favoriten felade

Prix Félicien Gauvreau, ett Grupp 2-lopp för hingstarna, var dagens högst doterade lopp och såg Philippe Allaires Hudson Védaquais som favorit. Denne tog direkt hand om ledningen och såg ut att gå mot segern då stallkamraten Heart of Gold (e. Bird Parker) tog upp jakten 500 meter kvar. Fast när upploppet nåddes stod det klart att det var den sistnämnde som var starkast till slut och då favoriten felade en bit före mål, var saken redan avgjort. Heart of Gold, riden av David Thomain, vann på 1.16,4/2700 och fick för det 40 500 euro.


Derieux har en segermaskin

Romain Derieux har en spännande sort i Go on Boy (e. Password). I Grupp 3-loppet Prix Vindex för fyraåringarna noterade hästen sin åttonde seger i karriärens tolfte start. Go on Boy jobbade sig via spåren fram mot dödens och tog över ledningen med kilometern kvar. I en snabb avslutning höll man behärskat undan till enkel seger på 1.14,7/2700. Förstapriset betalade 36 000 euro.

Se Unique Junis seger här:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz
Nästa nyhet
Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Trots en frånvaro på nära nog ett år var Sir Ratzeputz direkt tillbaka i toppförfattning. Tioåringen från Timo Nurmos stall var strålande då han svepte fältet på Solvalla.

Trippelmiljonären Sir Ratzeputz gjorde blott en start i fjol och hade inte setts på tävlingsbanan sedan i mitten av mars, men ett vasst kvallopp nyligen skvallrade om att den nu tioårige valacken skulle vara i fin författning på direkten. Det besannades också i onsdagens avslutning på Solvalla.

Rikard N Skoglund hade fått uppdraget att köra Timo Nurmos-hästen som lugnt tog positionen som fyra i andraspår och där avvaktade till varvet från mål före han klev in i handlingarna. Men då gick det fort – över den sista bortre långsidan kastade Sir Ratzeputz loss och hade svepte fram till ledningen redan med halvvarvet kvar. Motståndet höll sig på behörigt avstånd medan vinnaren passerade mål på fina 1.12,2/2160 efter sista 500 på 10,5.

Selected News överlägsen igen

En häst att verkligen är att bevaka framöver är Hans-Owe Sundbergs treåring Selected News (e. Maharjah) som verkligen påbörjat karriären på bästa tänkbara vis. Efter att ha debuterat med överlägsen seger på 15,4/2140 i slutet av januari – gjorde han nu repris. Torbjörn Jansson skötte tömmarna och väntade till mitt i sista kurvan före det blev attack. Några steg senare var kattens lek med råttan över – Selected News försvann ifrån på 1.15,5a/2140 med gott om bensin kvar i tanken.

Björn Röcklinger har en trevlig figur i fyraåriga stoet La Plus Belle. Nu tog hon sin tredje raka med Ulf Eriksson i jollen. Muscle Hill-mercan lämnade tredje utvändigt 400 kvar, avslutade i raketfart och tog ned ledande Digital Download kort före mål.

Rikard N Skoglund noterades för ytterligare en seger, i maratonloppet synade hand dödens med två varv kvar bakom Cobbys Nana som starkt avgjorde över upploppet. Mika Forss tog en tränarseger då han från vinnarhålet säkert körde Ronaldo Malibu till viktoria.

Claes King kung av Åby

Claes Svensson besökte Åbytravet med tuffe fyraåringen King of Everything som verkligen bjöd på en vass prestation. Efter en utdragen körning kom King of Everything till ledningen efter att första 500 öppnats i underkant 1.09. Det verkade dock inte störa ”kingen” som helhjärtat försvarade sig hela vägen för att i imponerande stil ta karriärens 4:e seger i 7:e starten på 1.14,0a/2140.

Tony Löfqvists urstarke Vikings Preacher var tillbaka i vinnarcirkeln på hemmbanan. För Anders Christiansson travade valacken tidigt till ledningen i stayermötet, utmanades ordentligt till slut av Felix V.M, men höll undan till vinst på 1.16a blankt över 3140.

Jumierah Boko tog tredje raka för sin tränare Thomas Uhrberg. Trots 1.11 första 500 för spets höll Zola Boko-fyraåringen säkert stilen hela vägen. Christan Fiore använde open stretch då han i en stenhård slutstrid satte dit Bellmondo till en skrällseger.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bélina slutar på topp
Nästa nyhet
Bélina slutar på topp

Bélina slutar på topp

Drottningen av Vincennes slutar på topp. Segern i Prix de Paris blev det sista fram-trädandet för Bélina Josselyn. Nu väntar en fortsättning som avelssto.

Triumfen och titelförsvaret i Prix de Paris i söndags blev Bélina Josselyns avskeds-föreställning. På onsdagskvällen kom beskedet från Frankrike att kretsen kring det franska superstoet väljer att avsluta hennes tävlingskarriär på topp. Det blir inga fler starter.

Tog det rätta beslutet

– Vi har tagit det här beslutet tillsammans med Jean-Michel Bazire. Det var inget enkelt beslut att fatta men vi är säkra på att det är det rätta. Det har varit fantastiskt att ha ett sto som henne. Hon stannar hos Bazire några veckor till, så att alla kan ta adjö av henne. Det känns bra att sluta med en seger, att avsluta vid rätt tillfälle och att hon får bli fölsto när hon fortfarande är på topp, förklarar ägaren Pascal Bernard för Equidia.

”Känns bra att sluta med seger”
Pascal Bernard till Equidia

Därmed är en av fransk travsports mest lysande karriärer lagd till historien. Bélina Josselyn tog 23 segrar på sina 74 starter och travade in drygt 27,5 miljoner kronor. Bland fuxans främsta framgångar finns givetvis seger i Prix d’Amérique 2019, men också silver, brons och fjärdepris från samma lopp. På meritlistan ryms även en seger i Prix de France och dubbla pokaler i Prix de Paris.

För Bélina Josselyn väntar nu en mycket intressant fortsättning som avelsto. Love You-dottern kommer närmast att betäckas med Ready Cash.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Face Time Bourbon i fokus
Nästa nyhet
Face Time Bourbon i fokus

Face Time Bourbon i fokus

Face Time Bourbon och Björn Goop har toppchans på ännu en stor seger den här lördagen. Den dynamiska duon är ute efter att försvara sin fjolårstitel i Prix de Sélection.

Efter segern i Prix d’Amérique och det knappa nederlaget senast i Prix de France, spänner Face Time Bourbon bågen på nytt den här helgen. För stjärnan från Sébastien Guaratos stall väntar på lördag Prix de Sélection, ett lopp som brukar markera avslutet på Vincennes vintermeeting. Precis som tidigare är det Björn Goop som tar plats i sulkyn – och duon ser ut att ha en toppchans till segern värd 90 000 euro.

Inga fyraåringar ville vara med

Prix de Sélection körs normalt under premisserna att fyraåringarna har tjugo meters försprång på de ett och två år äldre lekkamraterna, men då inga fyraåringar återfinns i den slutliga startlistan får alla följaktligen starta på lika start.

Face Time Bourons närvaro tycks ha skrämt bort konkurrenterna – blott åtta hästar kommer till start i årets Prix de Sélection, sedan femårige kulltoppen Falcao du Laurma tvingats dra sig ur på grund av en febersläng. Den tuffaste motståndaren för Face Time Bourbon ser nu ut att bli den ett år äldre Enino du Pommereux, senast nia i Prix d’Amérique och tidigare i vinter tvåa i Prix Ténor de Baune.

Vill försvara fjolårssegern

För Face Time Bourbon handlar det om titelförsvar. Han vann, för Björn Goop, loppet i fjol då han var fyra år och skulle han motsvara favoritförväntningarna på lördag blir han faktiskt den förste att vinna loppet två år i följd sedan Mon Tourbillon gjorde det 1984.

Här är startlistan:

Prix de Sélection, 2200 volt:

1 Fairy White – Yoann Lebourgeois
2 Flèche de Yucca – Jean-Philippe Dubois
3 Fighter Smart – Matthieu Mottier
4 Etonnant – Eric Raffin
5 Frisbee d’Am – Alexandre Abrivard
6 Express Jet – Pierre Vercruysse
7 Enino du Pommereux – Mathieu Abrivard
8 Face Time Bourbon – Björn Goop


Senaste vinnarna Prix de Sélection:

2019: Face Time Bourbon – Björn Goop
2018: Davidson du Pont – Jean-Michel Bazire
2017: Discours Joyeux – Damien Bonne
2016: Boléro Love – Franck Nivard
2015: Bold Eagle – Franck Nivard

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Elitloppshästen mot comeback - efter snart tre år

Travtips

Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr

Travtips
torsdag 14.01, 02 april
Åby kväll och gäster i form av Westergård och Hamre-hästar i listan. Bo Westergård har laddat och han har ett par fina chanser. Roligaste spelet är emellertid Beluga West i lopp åtta. Tränas och körs av Peter Untersteiner.
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.05, 2 april

Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.41, 1 april

Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 10.33, 1 april

Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 31 mars

Eskilstuna 31 mars: Min häst är i alla fall bättre än favoriten

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 10.39, 31 mars

Lunch-draget Romme: En Falcon till lunch men draget blir Ivanovs

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:44, 25 mars 2020

Självmål av Sundbyholms nya vd

FAGERSTA: Trots alla tråkigheter mänskligheten kämpar med för stunden så gläds jag åt att våren är på intågande. Allt varmare väder den närmaste tiden går att skönja. Enligt expertisen kommer även värmen göra att coronaviruset får stå tillbaka en smula. Lå...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson