Just nu:
14.01 Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr
13.37 Så körs Paralympiatravet
10.05 Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon
09.50 Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner
09.12 Readly Express syster – glänste i kvalet
23.53 ”Rödluvan” på promenad
13.41 Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!
11.12 Finske toppkusken till Sverige
10.34 Skoglund fortsatt i täten
10.33 Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Boden 27 februari: Här är det trimmat - lita på det!

Ett vintrigt Boden och isbana väntar på oss i kväll. Jag har inte så många spetsvinnare i kväll men på isen brukar täthästarna lättare stumna till och jag är inte överdrivet orolig. Boden brukar bjuda på mycket öppna lopp men jag tycker det ser lite mer ojämnt ut i fälten i kväll. Rätt eller fel? Svårt att säga. Mitt enda spetsspel heter Rally Funny och gör årsdebut. Tränas av Gunnar Bertilsson och då kan vi lita på att det är rejält förberett plus lite till. Kul med duktiga amatörer!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Boden – Spelstopp 19.29

Spetsstriden:

3 Eurythmic öppnar snabbt och trivs bäst i spets. Är lite vek men Ohlsson kör nog gärna i tät. Om nu inte 5 Know My Name ställer en allvarlig fråga. Här kan vi snacka om bra rygg.


Loppanalys:

5 Know My Name är mycket rejäl och det här vinner han nog felfri. Är inte helt stabil men vi noterar att nu är det kuskplus jämfört med senast. Melander körde näst senast och vann då på mycket övertygande sätt. Han körde även för tre starter sedan och då blev det galopp då det var strul med utrustningen. Senast var hästen amatörkörd. Såg ut att vara på väg mot seger i en kraftfull attack men det blev galopp långt ute i spåren. Svårt att hålla ihop stilen så långt ut i banan. Nu är det alltså Melander upp igen och jag tror han kan hästen bra nu och får runt denne felfritt. Allt låter fortsatt bra i jobben för Know My Name som blivit allt  mindre stressad på senare tid. Håller han i hop lär han göra skäl för namnet framöver. Jag spelar.

10 Rue de Roi är en fin finsk gäst. Fick se sig besegrad av en häst som kom långt ut i banan senast. Fungerar bra med ryggresa och bör sluta långt framme felfri. Är inte heller helt stabil.

8 Anchor Man är också en travare som har fint kunnande men inte helt hundra stabil. Jobbigt läge och behöver lite flyt. Var nära segern senast där Know My Name galopperade. Täta starter är ett frågetecken tycker Hanna.

9 Vici America var positiv vid sitt senaste Boden-besök och är inte borta.

Rank: 5-10-8-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Know My Name till oddset 3.50.

5 Boden – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

Något oviss spetsstrid. 8 Cheval de Fer kan öppna bra men står illa till. 5 Grimaldi med Magnus är tänkbar för spets.


Loppanalys:

9 Sagredo Hanover är hårt betrodd och det ska han vara. Han är bra varje gång och senast blev det seger från ledningen. Fungerar fint även med ryggresa och läget är helt ok. Motståndet är också mycket passande och det är bra chans. Lågt odds i 1.55 dock och jag spelar ett intressant motbud.

Jag går på 10 Honky Tonk Angel som gjort ett par starter i ny regi. Senast var hästen mycket positiv då hon avslutade bra och hon såg klart fin ut. Axelsson har hästarna i fint skick på isen och hon låter också mycket nöjd med sin häst. Hon lär inte vara sämre nu och vi kan kanske beställa in en resa i rygg på favoriten sista halvvarvet. Kan bli kul då och jag provar även om jag tror mest på favoriten.

7 Samuel von Bentz är inte så pjåkig och rankas därefter. Sedan nämner jag 5 Grimaldi som har chans på spets och har toppkusk.

Rank: 9-10-7-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Honky Tonk Angel  till oddset 8.50.

6 Boden – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

1 Norsjö Kongen från spår ett har bra chans att leda loppet. Är en kvick häst. Annars 4 Järvsögrej.


Loppanalys:

1 Norsjö Kongen är hårt betrodd och den ska vi ha bort. Gör årsdebut och gör det i ny regi. Gynnas inte av distansen då framgångarna kommit över kort distans och att springa på isen är ovant.

4 Järvsögrej duger gott och har fin form. Vann trots startgalopp senast och det finns chans på tidig spets här. Är ett givet bud.

Jag spelar 9 Hallsta Vinnex som är en utpräglad och mycket bra vinterhäst. Har haft mycket svårt att fungera men senast var det ett klart steg framåt även om det kändes som att galoppen var nära anser Jonsson. Avslutade då bra lite i smymundan. Hästen har börjat fått mer ridjobb och hans ömtåliga rygg verkar bättre. Han möter överkomligt motstånd och har bra chans om han fungerar. Tyvärr har han varit lite mer knepig just på Boden men isen är bra. Jag går på att han sköter sig och då duger han klart bra.

Dessa höjer sig. 5 Lex Odin kan smyga med till en hyggligt bra placering.

Rank: 9-4-1-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Hallsta Vinnex till oddset 2.90.

7 Boden – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

Här kan det mycket väl bli en rivig inledning över kort distans. 3 Miss Mythos har fint läge och är mycket snabb. Jaara är ofta offensiv och det är god chans på spets. 5 Ikon Zon kan också dra iväg ordentligt och ligga på en del.


Loppanalys:

3 Miss Mythos gör debut i ny regi och Jaara låter klart nöjd. Isbana är ovisst hur det går och det kan bli tuff öppning så jag går emot. 5 Ikon Zon räknas också om det skulle bli spets. Kort distans är bra även om hästen även vunnit över lång distans.

7 Darling Laser vann efter tidig spets senast och var fin då. Nu är det is igen som näst senast och kanske något sämre förutsättningar.

Jag spelar 10 Imma Hanover trots att kort distans inte är helt optimalt. Hästen har kommit tillbaka fin efter problem och hade tränat starkt inför segern senast. Var då rejäl och allt är fortsatt fint i jobben. Hårt tempo underlättar och jag tror det kan räcka till  ny seger. Antero kör i fint flyt och självförtroende.

1 Glace au Four duger men har varit krasslig. 12 Lucky Cloud är mycket rejäl och 9 Giel Weilinga är snabb. 4 Reflexion är också ett bud i ett öppet lopp.

Rank: 10-3-7-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Imma Hanover till oddset 5.75.

8 Boden – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

4 Rally Funny lär laddas för spets och har god chans att komma dit.


Loppanalys:

Här gör 4 Rally Funny årsdebut och det är bra chans. Efter uppehåll får man alltid fundera över hur formen är men nu heter tränaren Gunnar Bertilsson och vi kan känna oss trygga. Han är mycket grundlig och säker på att förbereda hästarna. Jag kollade ändå med Gunnar och han låter helnöjd. Hästen har haft en mycket bra vinter och har trimmats i bland annat banjobb och provlopp och Gunnar tycker att han häst känns bättre än i fjol. Det ser ut som spets och Rally Funny duger gott i detta gäng. Rikard upp är klart plus. Han har kört och vunnit med henne tidigare. Repris, tack. Isbana fungerar fint.

 

9 Chintana Bananas är annars en tuff motståndare och i bra form. Duktig vid segern senast och Heinonen tror detta kan vara stallets bäst chans i kväll. Farlig konkurrent till min vinnare. Banana-hästen kämpar storstilat.

2 Bottnas Easy Cash har också gott kunnande och är tidig från fint läge. Fungerade inte som bäst senast.

Jag nämner 8 Diablo Sisu som är rätt fin men läget gör det svårt.

Rank: 4-9-2-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Rally Funny till oddset 1.80.

9 Boden – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

3 Tiia Tempest och 4 Elsaonvacation är nog snabbast iväg. Bättre spår har Tiia Tempest.


Loppanalys:

Här tror jag på finsk seger och spelar 8 Samaras K.M.E. Denne är stark och rejäl och borde vara klart gynnad av distansen. Har vunnit i Sverige på rejält sätt tidigare och tål göra en del grovjobb. Har haft lite jobbig aktion vissa gånger men senast såg det klart bra ut då hästen gick i mål med sparade krafter. Borde vara nyttigt upplägg inför denna start och tränaren lät nöjd då jag pratade (försökte prata) med henne. Tror den finske gästen är tuffast här.

13 Cash´Em har fint kunnande och är ett tidigt bud. 12 B.W.L.Ruthless var inte så bra senast. Är uppkollad och allt  var väl och det var nog en humörsak. Får nu attackera bakifrån och det är nog ett plus. Ändå lite svårbedömd efter senast.

11 Jetline kan avsluta bra och kan vara skrällduglig med klaff.

Rank: 8-13-12-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Samaras K.M.E. till oddset 5.00.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr

Travtips
torsdag 14.01, 02 april
Åby kväll och gäster i form av Westergård och Hamre-hästar i listan. Bo Westergård har laddat och han har ett par fina chanser. Roligaste spelet är emellertid Beluga West i lopp åtta. Tränas och körs av Peter Untersteiner.
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.05, 2 april

Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.41, 1 april

Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 10.33, 1 april

Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 31 mars

Eskilstuna 31 mars: Min häst är i alla fall bättre än favoriten

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 10.39, 31 mars

Lunch-draget Romme: En Falcon till lunch men draget blir Ivanovs

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:44, 25 mars 2020

Självmål av Sundbyholms nya vd

FAGERSTA: Trots alla tråkigheter mänskligheten kämpar med för stunden så gläds jag åt att våren är på intågande. Allt varmare väder den närmaste tiden går att skönja. Enligt expertisen kommer även värmen göra att coronaviruset får stå tillbaka en smula. Lå...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson