Just nu:
21.29 Aetos Kronos på linjen
14.50 Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!
14.45 Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!
14.35 From the Mine på bättringsvägen
11.29 Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar
10.15 Spel på minderåriga förbjuds – skapar problem för travet
09.25 Straffet för Lugauer står fast
08.40 Lätt för Urlo dei Venti i comeback
15.46 Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar
15.29 From the Mine lämnar återbud – drabbad av kolik

Boden 22 november: Med Djuse som ledsagare

Vi ska hela vägen upp mot vår nordligaste oval Bodentravet för söndagens givar och jag hoppas på en angenäm dag på jobbet för Magnus A Djuse. Kusken har flera goda chanser och det skulle förvåna om han inte lämnade med en eller flera segrar. Allra bäst chans har han med Jaramaz Boko men att spela den blir vi inte särskilt rika av. Däremot förordar jag lir på tre andra av Djuses uppsittningar.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Boden – Spelstopp 15.00

Spetsstriden:

3 Neymar är mycket kvick och bör ta sig före 1 Judgeme L.A., men kan tänkas släppa och då ligger 6 Zodiac Kronos mycket bra till för att ta över.


Loppanalys:

6 Zodiac Kronos är en bra sort för klassen och det här ser ut som en fin uppgift för valacken. De två segrarna i raden är tagna på mycket rejält sätt och hästen har fortsatt visat form efter det; senast fick han en tung resa men höll fullt godkänt. Zodiac Kronos är hyfsat snabb ut och här är jag inne på att man får överta täten ur första kurvan. Stämmer det, är det här hästen att slå.

2 B.W.T. Dallas är en finsk gäst som står hårt inne på pengarna, men ska nog hävda sig mycket väl här ändå. Kämpade på ett starkt sätt från dödens som mycket knappt slagen för två starter sedan och gick en pigg avslutning i Finland senast efter sent fritt. Perfekt läge i dag och ska slåss om segern.

11 O.K. Nalan hade visat finfin form med tre raka inför starten senast på Umåker, men fick där ett struligt lopp och hade långt fram inför spurten. Avslutningen var det dock inget fel på så formen får förmodas vara fortsatt hög. Nu kommer vi till årstiden då hästar i större utsträckning vinner från kön, varför fyraåringen bör räknas tidigt trots läget.

4 Let’s Dance L.A. är av den rejälare sorten som har meriter från rikstoton. Galopperade till slut senast men hade svarat för stabila insatser för det. Tål att göra mycket jobb själv och räknas också.

Den som tänker utanför boxen kikar extra på 9 Greenwich som är effektiv i spurten och är aktuell om det blir hårt tempo. 5 Erase the Law vann ett enklare lopp senast, men uppträdde klart förbättrat. 3 Neymar är mycket snabb från start och abonnerar på vinnarhålet här, skräll med lucka.

Rank: 6-2-11-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Zodiac Kronos till oddset 4.35 hos Unibet.

5 Boden – Spelstopp 15.22

Spetsstriden:

Startblixtar fattas men inte osannolikt är 6 Liquify’Em snabbast ut och söker sig mot spets. Mest troligt är dock att 8 Jaramaz Boko får överta tidigt.


Loppanalys:

8 Jaramaz Boko står för klassen i det här gänget och det måste vara en väldigt bra uppgift för fyraåringen som är lillasyster till bland andra Hevin Boko. När hon startade senast var det första loppet på över ett år men stoet visade direkt i comebacken fina takter. Hon svarade för en riktigt skarp avslutning som två och visade 1.11-tempo sista 600. Hon lär ha gått fram rejäl med det loppet och det är troligt att man har så mycket respekt med sig att hon blir nedsläppt till ledningen tidigt här, trots läget längst ut bakom vingen. Normalt sett ska Jaramaz Boko vara väldigt svårslagen.

7 Queen of Knights blir mitt första motbud, för den som behöver sådana. Hon är riktigt rejäl när formen är på topp och när hon nu återkommer efter en liten paus, kan hon vara redo för en bra insats direkt. 6 Liquify’Em är ingen dum treåring som öppnar bra. Kan hon roffa åt sig spets för att sedan släppa till favoriten är det en vinstlott. 1 A Knights Victory har bara 1 seger på 46 starter men har gjort bara bra lopp på sistone och avslutet senast var faktiskt riktigt starkt. 12 Ellen Degeneres har gått i spets vid segrarna och har ett helt annat läge nu.

Rank: 8-7-6-1


Spelförslag:

Står över spel här.

6 Boden – Spelstopp 15.44

Spetsstriden:

1 Vindbläsen spetsar initialt av uppenbara skäl, men lär inte köras där. 6 Forspärla känns som det givna alternativet att strax få överta. 7 Spang Viktor är inte snabb ut och kan knappast nyttja springspåret.


Loppanalys:

12 Don Viking är en riktig tuffing som löper jämt med de allra bästa. Så också senast då han fick tåga fram i dödens på fine Våler Nikolai och höll mycket bra till mål, även om han inte kunde utmana om segern. Det känns med andra ord som om formen är lika fin som tidigare. Här är det inte att sticka under stol med att det är en jobbig uppgift med en lång bit fram, men Don Viking är inte det minsta rädd för att göra arbetet själv och jag tror han avgör ändå i god tid före mål.

6 Forspärla är självklart första motbud. Stoet har en väldigt intressant uppgift med 40 meter kortare resa än Don Viking och det kan göra henne mycket svårpasserad då jag närmast antar att hon tidigt tar sig till tät här. Hon har tävlat starkt i den hårda konkurrensen i år och senast var det nog ett silver bakom Tagen Haap som gick upp i rök när hon galopperade kort före mål. Har varit ifrån lite väl lång tid efter den starten, men normalt är hon mycket farlig här.

7 Spang Viktor stod för några fenomenala lopp i våras, men har inte alls visat samma stil i de senaste starterna. Har fått ett lopp i kroppen nu och det kan ha skickat honom uppåt på formstegen. Har han en bra dag kan han absolut fälla det här gänget.

Det bör bli svårt för övriga att vinna med vi nämner 8 Björlifant som gick en fullt godkänd avslutning senast och närmar sig toppformen. Det samma gäller för 11 Torpa Olea som konstant gör rejäla lopp och normalt duger långt här.

Rank: 12-6-7-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Don Viking till oddset 3.00 hos Unibet.

7 Boden – Spelstopp 16.06

Spetsstriden:

1 Solar Wind har dragit iväg väldigt fort i ett par tidigare starter och ska vara svår att ta en längd på. 5 Xhantis Excalibur lär laddas och är också ett möjligt alternativ ur första kurvan.


Loppanalys:

1 Solar Wind får mitt tips i ett riktigt jämnt lopp. Hon mötte några av kullens värsta på vårkanten och gjorde inte bort sig, nu gör hon tredje starten i regi Mika Haapakangas och tog i debuten för tränaren en seger från spets. Det är min idé att hon håller upp den positionen också nu, trots snabba hästar på utsidan. Blir svårfångad från täten men skulle planen misslyckas lär hon ändå kunna få en bra resa. Spelas i ett svårlöst lopp.

3 Kaj di Quattro gör sin första start för ny tränare. Fanns tidigare hos Robert Bergh och var för två starter sedan ute i ett Kriterie-kval. Mot ”normal” konkurrens senast blev det stabil seger och han är definitivt i klass med de tidigare nämnda. En segerkandidat.

5 Xhantis Excalibur har gått väldigt bra en längre tid nu och fick lön för mödan med seger senast. Avgjorde då på ett mycket bra vis och gick över mål med sträckta linor. Lär laddas framåt direkt och även om jag inte är säker på att man kan komma förbi de invändiga, räknas valacken mycket tidigt.

6 Avaboy var två bakom just Xhantis Excalibur senast och är inte så mycket sämre. Med klaff och rätt resa är han möjlig som en skräll. 2 Hattusa var på skarp frammarsch senast när hon slog över i galopp och gick miste om minst ett andrapris, perfekt läge nu. 12 A.W.’s Fastlight kommer från fin seger i spets, men fick ett nattsvart läge i dag.

Rank: 1-3-5-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Solar Wind till oddset 7.25 hos Unibet.

8 Boden – Spelstopp 16.28

Spetsstriden:

1 Cobol Performer är rask ut och lär göra ett rejält försök att hålla ut i första hand 3 Ariston som kliver iväg riktigt snabbt och trots allt gäller som spetsfavorit. 8 Hillbilly Bruce besitter också startsnabbhet men det kan bli jobbigt att spetsa härifrån.


Loppanalys:

11 Boogiewoogie Laday har ett fint facit med 10 segrar på 24 försök och har också visat väldigt fin form på sistone. Senast svek han förvisso, men det var tätt mellan starterna då och det blev nog ett aningen för tufft upplägg. Ser man till vad valacken visat i loppen före måste han räknas väldigt tidigt i dag och hästen är riktigt stark till slut. Trots ett sämre läge tror jag han går runt fältet här. Mitt vinnartips.

5 Merrimac S.G. är fint stammad och har kapacitet som räcker och blir över för det här sällskapet och matchades rätt så tufft i somras. Fyraåringen har ingen vacker rad men återkommer nu efter en liten pust och det kan bara ha gjort gott. En av fältets bästa hästar, löser det sig med resan räknas han tidigt.

3 Ariston är en annan av flera finska inslag i loppet och hästen har haft en mycket bra säsong bakom sig. Femåringen öppnar raskt och det är ingen tvekan om att det är ledningen man siktar mot här. Man ska tänka på att det varit klart enklare motstånd i senaste starterna, men kommer han till piken blir han inte enkel att plocka ned.

10 Big Sexy Deli vinner inte särskilt ofta men har stått för bra insatser senaste tiden, särskilt vid seger på just Boden för tre starter sedan. Ulf Ohlsson upp nu och det är en viktig faktor för att skaffa sig de rätta ryggarna. Kan definitivt räcka med klaff.

1 Cobol Performer gick ett bra lopp på Åby för tre starter sedan men har inte fått någon utdelning efter det. Uppgiften är intressant i dag; hästen är kvick ut och kan tänkas hålla spets. Alternativet är rygg på ledaren och det är alltid gångbart. 8 Hillbilly Bruce ska också nämnas, även om läget försvårar och att han därför inte kommer till spets. Kapacitetsmässigt på nivå med sina tidigare nämnda landsmän och skulle kunna slå till om tur med positionerna.

Rank: 11-5-3-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Boogiewoogie Laday till oddset 4.00 hos Unibet.

  • 11 boogiewoogie laday, vinnare

9 Boden – Spelstopp 16.48

Spetsstriden:

4 Anthem är riktigt snabb ut och borde ta sig förbi de invändiga mot spets. Utifrån kan 5 Gelato möjligen utmana och framför allt 8 Electric Eye Am men från spåret längst ut lär det kosta att köra för ledningen.


Loppanalys:

4 Anthem bör ha en riktigt bra chans här. Hon har gjort nästa bara bra lopp på sistone men mötte näst senast för tufft motstånd. I den senaste starten gick Anthem i spets och det såg ut att vara klappat och klart när en olycklig galopp ändade äventyret kort före mål. Här är det läge för kvick revansch; stoet är snabbt från start och jag tror det blir svårt att lura henne på spets i dag. Hela vägen.

11 She is Cecilia kommer från Finland med ett bagage av fina insatser. För två starter sedan segrade hon på rejält vis och senast blev hon inklistrad i rygg på ledaren med vad som såg ut att vara mycket krafter kvar. Hästen kan avsluta riktigt vasst och hon ska ses som första motbudet i loppet.

14 Dante Godiva kan vi nog enas om är bästa hästen i fältet; 9 segrar på 19 starter är starka papper. Han har dock inte sett som bäst ut i de senaste starterna och man måste sätta ett frågetecken för dagsformen. Till råga på det är läget ganska tråkigt, men hästen räknas ändå sett till kapaciteten.

10 Pacino Brave har inte den mest lukrativa raden men han har samtidigt flera gånger varit ute mot betydligt tuffare kamrater än dagens. Det är en bra sort i grunden som kommer att bli farlig om de rätta ryggarna hittas. Värd en varning.

8 Electric Eye Am hade tre raka, tagna på fint vis inför senast men var klart blekare då. Hästen är dock riktigt kvick ut och det är tänkbart att han laddas direkt här. Det finns en möjlighet att han kan ta sig till spets och då förändras läget.

5 Gelato kämpar på och gör det bra. Segern senast var förvisso tursam då hästar både galopperade och diskades före i mål, men formen är det inget fel på. 12 Armani Press var riktigt rejäl näst senast och kan bli aktuell med klaff. 3 Crazy First Love är grundkapabel men har inte visat något i årets båda starter; behöver rycka upp sig för att räcka i dag. 15 Forastero var fin senast men har många hästar att gå runt här.

Rank: 4-11-14-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Anthem till oddset 4.15 hos Unibet.

10 Boden – Spelstopp 17.08

Spetsstriden:

2 Eder Bob, alternativt 3 Remote Control, spetsar nog initialt men så fort 6 Selmer I.H. kommer fram och ställer den allvarliga frågan vore det märkligt om han inte fick överta.


Loppanalys:

6 Selmer I.H. minns vi kanske från segern i Breeders Crown som fyraåring där hästar som Perfect Spirit och Who’s Who fanns i det slagna fältet. Sexåringen har i år tävlat i den norrländska konkurrensen och har i de senaste starterna sett bättre ut än på länge. Lekande lätt från spets för två starter sedan och senast avslutande han rykande även om han inte kunde nå fram till vinnaren. I det här gänget måste han ses med toppchans, sett till den form han visar. Planen är säkert att köra fram direkt och snart ta över spets och då förlorar han vid sunda vätskor inte det här.

Jag ger mig inte in i några försök att fälla favoriten, men vi kan nämna 2 Eder Bob som sällan vinner numera men är stabil i de här sällskapen och från perfekt läge ser ut att kunna få rygg på den ledande favoriten. 8 Cupido Sisu vann med vad det såg ut mycket sparat senast och slutar långt fram om han hittar ned i banan. 5 Hesiod har stor kapacitet i grunden, men det var väldigt länge sedan han vann nu, platsaspirant i dag. Finska gästen 4 Stay Alert kommer med god form och har läget som gör att den lär slåss om pallplatserna.

Rank: 6-2-8-5


Spelförslag:

Passar spel i avslutningen.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!

Travtips
fredag 14.50, 27 november
Härlig spelkväll i onsdags där det blev sköna träffar på tre vinnare. Eros Zola svarade för en fantastisk insats då han bara mosade på i dödens och vann på topptid, och han följde upp det grymma intrycket i starten före. M.T.Perette var en mycket bra s...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.45, 27 november

Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.29, 27 november

Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 26 november

Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.11, 26 november

Lunch-draget Jägersro: Full fart med High Speed

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.34, 25 november

Solvalla/Åby 25 november: Vilket grymt intryck på bästa vinnaren!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:10, 19 november 2020

Tunga dagar för ST

STRÄNGNÄS: Är det vinter på gång, eller? Är de ovanligt varma dagarna för årstiden ett minne blott? Prognoserna talar nog för det. Hoppas på minusgrader, sen snö. Dock troligtvis en utopi för oss som bor här i Mälardalen. ST Centralförbundet har det kämpig...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson