Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Boden 19 januari: Fin söndag för Finland

Många minusgrader och isbana är vad som gäller på Bodentravet den här söndagen och liksom alltid gästas vår nordligaste bana av en hel del finska gäster. Jag tror på fina framgångar för blåvitt den här dagen och spelar tre finska vinnare. Dagens bästa spel kommer till slut – jag tror Petteri Joki leder varje meter med Mountain Hooligan.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Boden – Spelstopp 15.00

Spetsstriden:

8 Pocket Rocket är snabbast från start men tillmäts små chanser att spetsa från det här läget. Striden bör stå emellan 3 Beach Lover och 5 La Norna. Även 2 Bold Choice är snabb ut men ska inte köras i spets.


Loppanalys:

5 La Norna känns på pappret som bästa hästen i fältet, även om hon står lite hårt inne. Vann fyra av tio lopp i fjol och har sett mycket fin ut vid de två segrarna senast i raden. Nu senast var hon ute i ett lite hårdare gäng och gjorde en godkänd, om än inte mer, insats. Är hyggligt snabb från start och lär vara intresserad av ledningen nu. Når man dit är det bra chans, räknas även från dödens.

Jag tycker dock att 9 Lucky Cloud är ett lite roligare spelbud. Finländaren är vinstvan och trivs också mycket bra i just Boden; hästen har vunnit sina tre senaste starter på banan. Startade senast i Joensuu, höll då bra från dödens och visade att formen sitter där. Läget i dag behöver alls inte vara så tokig och min feeling är att valacken avgör till slut.

3 Beach Lover var duktig då han vann för fyra starter sedan, men har därefter inte riktigt levt upp till samma intryck. Stallet är dock positiva och läget är tilltalande; Beach Lover har öppnat raskt förut och kommer man till ledningen nu ökar chanserna markant.

7 Re Love har gjort flera bra lopp i Boden och avslutade vasst senast, en outsider om man kommer till i loppet. Likaså 2 Bold Choice som är snabb ut och troligen får vinnarhålet här och 6 Let It Happen W.W. som visade klar uppåtform i senaste starten.

Rank: 9-5-3-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Lucky Cloud till oddset 7.50 hos Unibet.

5 Boden – Spelstopp 15.22

Spetsstriden:

3 Vårvind är mycket snabb ur volten och spetsfavorit. Kan få svar av 1 Jakob Faksen och möjligen 7 Hägern T.H. från springspår.


Loppanalys:

Här har jag en kul vinnare, för nu måste det snart vara dags för 3 Vårvind. Hon har inte direkt haft turen på sin sida på sistone och galopperat i samtliga de fyra senaste starterna. Senast, mot bra motstånd på Umåker, slog hon över i en gunga då hon anförde fältet mitt på sista bortre långsidan. I det läget såg det långt ifrån slutsålt ut. Uppenbarligen är Vårvind inget att lita på men formen är väldigt mycket bättre än raden och dagens förutsättningar är perfekta. Stoet är snabbt ur volten och bör ta ledningen här och över kort distans finns ingen anledning att göra något annat än att gasa. Håller hon sig i trav, tror jag hon leder runt om.

13 Guli Tor är en tuffing som lär bli favorit här. Hade en stark säsong i fjol även och om det var ett tag sedan det blev vinst, så svarade han för en stark insats som tvåa bakom fine Grislefaksen G.L. senast. Att vinna från tillägg över kort distans är aldrig lätt, men Guli Tor är hästen som kan göra det.

14 Forspärla är också ett allvarligt bud. Har hållit fin form en längre tid och fick godkänt även senast på juldagen även om hon orkade till slut. Är som allra bäst på rulle och det kräver rätt resa, men får hon sitt lopp blir hon livsfarlig.

Skrälljägarna kollar på 7 Hägern T.H. som är bättre än raden, har läget och kusken. 1 Jakob Faksen och 4 Gomnes Birk som båda håller bra form. 9 Romleskaft är grundkapabel och borde få ha lite flyt snart.

Rank: 3-13-14-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Vårvind till oddset 3.85 hos Unibet.

6 Boden – Spelstopp 15.44

Spetsstriden:

Ovisst då 5 Dillon Power nog är den snabbaste, men inte verkar intresserad av spets. 4 Just In Time L.A. kan få överta från bra läge, 7 Clear Eyes och 8 Electric Eye Am är hyggliga ut men har tuffa lägen.


Loppanalys:

Jämnt och svårtippat lopp där 2 Mycrazydream får tipsnicken. Robert Dunders häst har visat toppform på sistone. Vann väldigt lätt vid senaste segern, satt fast med sparat näst senast och gick ånyo en vass avslutning vid senaste framträdandet vilket styrkte att formen är bibehållen. Är ingen häst som är med i någon spetsrusning, men har ett perfekt läge för ”typ” tredje utvändigt nu. Borde ha en bra vinstchans.

4 Just In Time L.A. var väldigt rejäl då han vann på Umåker för två starter sedan och godkänd efter det. En häst som hävdar sig väl i den här klassen och har begåvats med ett bra spår här. I ett lopp där spetsstriden är oviss, kan det bli så att valacken hittar taktpinnen. Då växer chanserna ytterligare.

Ovan nämnda duo är de som känns som bästa vinstchanserna, men det finns ett antal hästar som hålls som tidiga utmanare. 6 Samaras K.M.E. har fått två lopp i kroppen och var väldigt positiv efter offensiv styrning senast, kan räcka igen. 3 Livi Mystery har startat i Finland på sistone men har gjort flera goda insatser, har ett perfekt läge nu. 8 Electric Eye Am var duktig vid två raka på Boden i höstas, men har stått över en del och har ett tråkigt läge, inte borträknad ändå. 10 Armani Press var fin senast han gästade Boden (tvåa då) och har fortsatt göra bra lopp i Finland efter det. Tänkbar med klaff. Även 11 Madonna S.T. kommer från en bra prestation.

Rank: 2-4-6-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Mycrazydream till oddset 4.25 hos Unibet.

7 Boden – Spelstopp 16.06

Spetsstriden:

1 Jersey Boko provar hålla ut men kan få svårt stå emot 5 Gelato som kommer att laddas framåt. Även 6 Rocktown Witness är tänkbar i spets.


Loppanalys:

11 Asterisque är en intressant finsk gäst, hästen har vunnit sex av sina sju lopp och det tyder förstås på stor kapacitet. Gästade Boden för tre starter sedan, vann då enkelt efter att tidigt ha tagit över ledningen. Efter det har det blivit två nya segrar på isbanan i Uleåborg på 1.16-tider. Hästen verkar vara allround och är givetvis en vinnarkandidat igen, men har fått en liten paus efter senast och har såklart ett tråkigt läge. Lär bli hårt spelad, så jag söker andra vägar.

9 Boston Flip tycker jag känns mycket spännande. Har ingen lattjo rad, men har i gengäld mött tufft motstånd flera gånger; var till exempel med i loppet där Global Adventure slog Power på Bergsåker i somras. Valacken har stort kunnande för den här klassen, har inte startat på fem månader men tränat fint inför den här comebacken. Jag tror det kan bli seger direkt – vi testar.

5 Gelato är segerlös ännu och har en rätt så blek resultatrad, men hästen har härdats på Solvalla och det är nog enklare emot här. Gör sin andra start i nya regin, lär ha gått framåt med senaste loppet och då det dessutom kan bli ledningen här, känns Gelato intressant.

12 Jelmer Boshoeve är outsidern. Gjorde flera bra lopp i höstas och fick fullt godkänt i återkomsten senast. Trist läge, men i gengäld bäst bakifrån. 1 Jersey Boko var bra vid segern och har läget. 8 So Chic är härdad i tuffare gäng, men läget talar emot. 7 Just Celebration gick ett bra slutvarv senast. Alla tänkbara bland de tre.

Rank: 11-9-5-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Boston Flip till oddset 8.50 hos Unibet.

8 Boden – Spelstopp 16.28

Spetsstriden:

1 Proud L.A. är kanske snabbast men körs sällan i spets. I så fall gör 3 Express Junior och 5 Boogiewoogie Laday upp om ledningen, med plus för den förstnämnde i kraft av spår längre in.


Loppanalys:

Ett lopp som ser ut att bli en finsk uppgörelse och jag väljer att ge tipset till 3 Express Junior som har det bästa läget, är snabb ut och har goda möjligheter att anföra det här loppet. Valacken kommer från en mycket rejäl insats då han trots en tung resa i dödens ändå avgjorde till en säker seger. Trivs ypperligt på isbanan och från spets blir han hästen att slå.

5 Boogiewoogie Laday har ett imponerande facit med sju segrar på elva starter, som vi sett vinna på Boden vid ett antal tillfällen tidigare. Kommer också han från en övertygande viktoria efter att ha klivit fram i dödens på sista bortre och är inte rädd för att göra jobbet själv.

Om två finska ekipage träter, kanske ett tredje vinner? För 9 Peppe Roc är inte speciellt sämre än den tidigare nämnda duon, som nog lär bli klart mer betrodda på toton. Femåringen har inte lika många segrar i raden men senast vann han med ”halva upploppet” efter att ha styrt i ledningen. Funkar bra även bakifrån.

1 Proud L.A. är också att tänka på. Svepte fram på sista bortre till ledningen senast, men fick ge sig den sista biten. Klart plusbetonad insats. Är snabb ut, körs dock sällan i spets, men är garanterad en trevlig resa från det här läget.

Rank: 3-5-9-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Express Junior till oddset 2.85 hos Unibet.

9 Boden – Spelstopp 16.48

Spetsstriden:

4 Special Major är snabbast ut och får gälla som initial spetsfavorit. 3 Trouble Leader är osynad på svensk mark, men säkert intresserad av täten. 5 Hagentoy och 8 Toutre är troliga att komma tidigt.


Loppanalys:

Stayerlopp där jag har mycket feeling för 5 Hagentoy. Valacken har gjort tre starter efter ett uppehåll och sett bättre och bättre ut. Jag gillade mycket intrycket senast på Umåker då han gick kraftfullt framåt från långt ned i kön och mot ledaren och pressade i sista sväng. Hagentoy fick dock aldrig något segergrepp och det var Zorro Swing som vann loppet. Insatsen var oavsett mycket vass. Jag tycker han står bra inne i det här loppet och med bara fyra hästar på startvolten, kanske Djuse kastar loss direkt och gör ett försök att tidigt ta täten. I så fall blir Hagentoy svårslagen.

8 Toutre kommer dock inte bli lätt att stå emot felfri. En urstark sort som visat strålande form på sistone; höll väldigt bra näst senast och avgjorde på mycket rejält sätt senast. Gillar att göra jobbet själv och lär nog inte dröja särskilt länge att avancera framåt, samtidigt kan det bli ett tungt lopp.

6 Zorro Swing är väldigt effektiv när han får spara sig till spurten, vilket vi såg inte minst senast. Har fått några lopp innanför västen nu och visade att formen finns där senast. Med rätt resa och ryggar är han giftig över upploppet.

3 Trouble Leader har vi inte sett på svenska banor tidigare, men hästen är segervan från Finland och kommer från en färsk formstark insats. Står tufft inne på pengarna, men läget är tilltalande, kanske blir det ledningen. En outsider här – liksom 13 Hesiod som är väldigt kapabel men som kanske inte glänst på sistone. Farlig att avskriva dock.

Rank: 5-8-6-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Hagentoy till oddset 6.00 hos Unibet.

10 Boden – Spelstopp 17.08

Spetsstriden:

3 Mr Sånna kommer normalt få svårt att ta emot 5 Mountain Hooligan.


Loppanalys:

3 Mr Sånna kommer nog bära favoritskapet här men jag tycker 5 Mountain Hooligan är ett mycket roligare spel. Sjuåringen har visat fin form i vinter och såg riktigt spänstig ut senast då han vann väldigt lätt från ledningen i Uleåborg. Hästen är väldigt snabb bakom bilen och trivs följaktligen också bäst i ledningen. Tipset bygger på att han kommer dit nu – i så fall är det en mycket bra chans.

3 Mr Sånna som sagt har onekligen toppform. Avgjorde på imponerande sätt i ett V75-lopp på Umåker under juldagen senast och en liknande insats nu biter bra. Är också snabb från start men jag tror inte man kan ta emot tipsettan. Ledningen är dock förstås inget måste och Mr Sånna räknas från alla lägen.

4 Bottnas Easy Cash är motbudet. Har gjort två lopp i den nya regin och svarade senast för en mer än godkänd insats. Rushade då till ledningen efter ett halvvarv och drog rejält på sista bortre, för att bli avslagen till slut av just Mr Sånna. Kan ha gått framåt ytterligare till nu.

11 B.W.L. Ruthless får hållas som loppets luring. Kapabel sort i grunden som absolut ska hävda sig i ett sådant här sammanhang, men lämnade inte direkt några plus efter senaste insatsen. Är formen där den ska vara nu, kan han avgöra trots läget.

Rank: 5-3-4-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Mountain Hooligan till oddset 10.00 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson