Just nu:
17.37 Dubbelt Redén i STL Open
17.34 Ecurie D. utan problem
11.02 Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!
10.44 Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren
09.55 Venerate vass vinnare i Mohawk Million
19.09 Brambling Kriterie-kung
18.03 Knall av Eagle Eye
16.10 Omöjligt stoppa Mascate Match
15.48 Gimpanzee slog till
15.24 Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking

Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!

Inga framgångar i lördags och det är sällan enkelt att spela V75-dagar på Åby. Nu blev det otrolig körning i loppen och häftiga lopp minst sagt! Jag trodde nog att Örjan satt på leken med min vinnare Who’s Who men Moni Viking var för snabb/bra för dagen och han fick nöja sig med andraplatsen Pasis stjärna.

Boden är det som gäller ikväll och där brukar man få chansen med bra körning i loppen och på en bana som av många anses vara landets bästa. Det är väldigt fint doserade kurvor och ett ytmaterial som är skonsamt, inte fel att jämföra med Vincennes och det är inte något direkt dåligt omdöme.

Jag har en gäng lir som ska testas och i finalloppet för kallblod kommer min bästa vinnare!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

3 Boden – Spelstopp 19.20

Spetsstriden: 1 Pikachu Face håller spets och kan testas där, men det är risk för släpp om 3 Van Gogh Z.S. kommer direkt.


Loppanalys:

3 Van Gogh Z.S. är storfavorit och han är överlägset bästa hästen men han har inte fungerat på sistone. Var bara sådär för tre starter sedan som 1.41-favorit. Efter det hoppade han till slut efter ett rejält slutvarv i spåren, och senast var det galopp bakom bilen. Bergh kommer ändra på balansen nu, det är alltid ett frågetecken på storfavorit då risken/chansen finns att det inte faller väl ut även om Bergh är vass på finliret. Sköter sig hästen vinkas han säkert fram av Kim och vinner från spets, men jag litar inte på det till lågt odds. Kan nämna att han har vunnit båda starterna över 1640 meter.

1 Pikachu Face är givet motbud på läget och startsnabbhet. Hästen var inte bra senast och har vilat men jag tror inte Croon åker ända till Boden om det inte är vässat vi jobben. Kim kan det här med att skicka från start och det blir spets eller ledarryggen och bra chans att vara bland de tre oavsett. Jag testar ett platsspel.

5 Rally Funny är en mycket kapabel märr som visade form senast i lite enklare lunchlopp där storfavoriten Dante Godiva hoppade direkt. Med rygglopp är hon stark sista halvvarvet och kan vara vinnaren. Hon har körts avvaktande på sistone och har tidigare blivit för laddad vid spetskörning. Körs säkert i ryggar igen med tanke på det.

Av övriga känns mest 7 Carisma Sisu aktuell som skräll. Höll starkt senast på vassa 10,7 och gick okej i skymundan av Chapuy före det.

Rank: 3-1-5-7


Spelförslag:

Jag spelar plats på 1 Pikachu Face till oddset 1.85 hos Unibet.

4 Boden – Spelstopp 19.43

Spetsstriden: 1 Rappodina står ensam på start, men hon visade senast att hon inte alls är startsnabb och borde bli infångad direkt. Snabb var däremot 4 Stjärnvin Linn senast och dök till spets från tillägg och jag tror på ledningen efter 200 meter. Släpper säkert och detta till 8 Nordby Elde, ska vi säga efter 450 meter?


Loppanalys:

Det här känns som mycket bra chans för 8 Nordby Elde som har springspår på tillägg med bara en långsam på start. Öppnade sådär för Olle i Åmål med samma läge men var bra med för Olsson tidigare i år. Nu är det upplagt för att kunna forcera till tät då jag tror att 1 Rappodina är för långsam och att 4 Stjärnvin Linn sitter i spets och den har inte körts i spets på evigheter. Magnus A Djuse upp i vagnen på Nordby Elde är jättebra (han har 1/1 bakom hästen) och det är fortsatt form och han gjorde det fullgott senast efter tufft upplägg mot bättre hästar, detta är betydligt enklare gäng. Jag tror på bra segerchans, och ska vi säga från spets efter 450 meter!

14 Guli Major har varit klart bra vid vinsterna men han står tufft till nu och springer inte bättre tider än Nordby Elde som står 20 meter före och han känns faktiskt inte ens bättre än denne, som han alltså ska plocka 20 meter på.

1 Rappodina är inte alls så tokig och Ohlsson är nästan alltid ett plus i vagnen på kallbloden. Släpptes av för mycket från start senast och galopperade ocxh även om hon står ensam 20 meter före så tror jag de är ifatt henne direkt. Sköter hon sig kan hon ända vara med i striden, men uppgiften är tuffare än man kan tro.

2 Kor Kosen ser skum ut i travet, kördes på säkerhet i sista sväng vid segern och släppte halv längd men stegade undan sedan. Haft problem med hövböld och fått gå med avlastande balans, men nu ska det bli normal utrustning igen. Tina brukar det tyvärr bli lite fel för i loppen, men skulle man hålla sig före min vinnare så kan hon kanske forcera till ledningen. Tror dock inte på det. Men hästen är segervan och vann hela 8/17 förre året, och även om det ofta varit billiga lopp i Harstad så finns kapacitet för att duga även i detta gäng – om travet fungerar och hästen inte galopperar… Gick bra efter galopp då han var i Sverige.

Rank: 8-2-14-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Nordby Elde till oddset 2.35 hos Unibet.

5 Boden – Spelstopp 20.05

Spetsstriden: 3 Inge B.Svärlig har varit snabb, perfekt läge och bike på gör honom till spetsfavorit och han lär köras där så länge lampan lyser.


Loppanalys:

5 Moogie är mest betrodd och det tycker jag att hon ska vara för jisses vad bra hon var senast i första starten efter ett års frånvaro. Ove A lämnade inget åt slumpen utan han skickade på direkt från bricka 12 och körde till ledningen efter 500 meter. Sedan bara länsade hästen undan och vann med 30 meter på 14,6 full väg. Det var en klaring det! Hästen vann 3/4 starter 2019 och visade fin kapacitet och kanske är hon helt enkelt bara bäst här?

3 Inge B.Svärlig har kul namn och han är faktiskt bra. Lite svårt att säga hur bra han är då han varit ute i enkla gäng, men han har vunnit enkelt tre gånger i rad och kommer fullpumpad med självförtroende. Nu blir det dessutom jänkarvagn och då Petter åker ”hem” till Boden brukar det vara laddat för då vill han visa upp sina hästar. Jag tror på spets då han varit snabb nog redan utan bike och han kan bli svårtuggad. Hästen har 3 av 3 från ledningen och jag lirar honom.

11 Junior Band ser ut som en riktig bergh-häst, sådär skönt flegmatisk och trög men över upploppet har han bara klivit undan. Gjort det från ledningen två gånger i rad och det här är säkert en typ som är väl trög i ryggar och klart bäst på att svara dem. Bakspår är ingen höjdare med andra ord, men distansen lär passa desto bättre då han ser mycket stark ut. Ingen vild gissning att det är V75 som är planen under Open Trot-helgen i slutet av augusti då han tas upp till norr. Han tål att vinna detta lopp och sedan stå perfekt inne i Klass II som är upp till 250.000.

9 Goldfever var helt överlägsen i enklare gäng senast via tufft upplägg och var bra. Han kan duga trots värre gäng och är ett skrällbud.

Rank: 5-3-11-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Inge B.Svärlig till oddset 5.75 hos Unibet.

6 Boden – Spelstopp 20.26

Spetsstriden: 1 Oddsy och 3 Wild Donnan gör upp om att köra i ledningen, den senare övertar kanske?


Loppanalys:

Finallopp med hela 100.000 till vinnaren och det är Grevins Minne som loppet heter. Jag har kvällens bästa vinnare här i 10 Vännfors Stjärna som jag verkligen gillade trycket i steget på sista biten i försöket. Det var allt annat än påställt den gången och Sandra vek inte ut förrän de där framme var i mål men då bet det riktigt bra sista 200. Nu är det final och istället för 25.000 i första som senast så är det 100.000 och nu kommer man delta. Det är planerat första barfota runt om och som jag läser loppet kommer de kivas en del första biten där framme och jag tror sedan att Gällerstedts häst har klart bäst spurtkrut. Farten måste duga riktigt bra mot dessa och vid senaste segern för just Sandra var hästen mycket fin då man vann enkelt efter att ha tagit dödens halvvarvet kvar.

1 Oddsy vann försöket säkert även om det räckte med att springa 30 första varvet och hon fick hållas ganska mycket där framme. Nu tror jag att hon blir synad på ett annat vis och tror inte hon håller undan även om det skulle bli spets, men visst är det en av de med segerchans.

3 Wild Donnan hann inte fram till Oddsy den dagen, men nu kanske det är mer aktuellt från start med. Finns nog chansen att man kan få överta om Ohlsson tetsar rejält och för Uffe har hästen 1/1. Var tidigare klart bäst i spets då hon inte ville ha någon framför sig, men visade senast att det blivit bättre med den saken.

Rank: 10-3-1-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Vännfors Stjärna till oddset 3.00 hos Unibet.

  • 10 Vännfors Stjärna , vinnare

7 Boden – Spelstopp 20.46

Spetsstriden: 2 Antonio Tabac glider till ledningen.


Loppanalys:

2 Antonio Tabac har hittat stilen i ny regi hos Westholm igen efter att ha varit nere i källaren och vänt. Han vann på grymt vis på ”Myren” fredagen då Elitloppshelgen inleddes och sprang undan på 09-tid utan att alls se bottnad ut! Vann sedan Norrbottens Stora Pris från ledningen och slog delar av eliten. Han har inte fått med något i två starter i Finland men det har varit mot grymt bra hästar. Senast dödens på en galet bra Next Direction och det var att hugga i sten. Nu är det minst sagt enklare motstånd och allt annat än spets och slut vore överraskande. Givetvis odds efter chans och här får vi bara titta på.

8 Hesiod är andrahandare från spår 8. Han gör det bra, men duger såklart inte mot favoriten om denne inte är summor sämre.

5 Workout Wonder är inte alls samma häst som för några år sedan. Han har nött på dugligt i Finland men får givetvis svårt att vinna.

Rank: 2-8-5-7


Spelförslag:

Jag står över spel.

8 Boden – Spelstopp 21.06

Spetsstriden:


Loppanalys: Om förra loppet var kallt spelmässigt så är detta desto mer öppet och kul att tippa. Det finns frågetecken på de mest betrodda. 8 Jagger Boko har hög kapacitet och han vann på V75 för Örjan trots att han aldrig gick att köra med, och här var ett exempel på när bike inte föll väl ut. Man gick tillbaka till gammal utrustning i finalen och hästen höll tappert efter offensivt upplägg till dödens. Nu har han inte startat på en dryg månad och visst kan det fattas en del. Nu brukar Thule träna så det räcker, men även ny kusk är lite ovisst på den här speciella hästen även om Mats är vass.

12 Kaptah var bra tvåa bakom en mycket förbättrad Jackpot Vrijtout senast (som ju vann V75 efter det). Nu har det gått väl långt mellan loppet för honom med men normalt fäller han många och distansen är bara bra.

14 Euskara plockade Van Gogh Z.S. på mycket starkt vis senast och är oerhört stark. N u har det inte blivit start sedan 26/6 och Wallin söker med ljus och lykta efter rätt stallform. Men visst är det ett givet bud över perfekta tre varv.

För mig finns två tänkbara spel och jag tycker att 9 Aperfectdream är intressant med springspår på tillägg. han har varit snabb ur volten tidigare och jag tror att Bergh kan forcera till ledningen efter ett halvvarv. Han startar tätt nu men det brukar bara vara positivt för Berghs hästar och han är kul att spela på det scenariot och som mindre spelad. Han har gått barfota runt om två gånger nu på raken och det har varit positivt.

2 Listas Hector kanske inte hinner med mot bättre hästar men han har knallform och är mycket stark. Var helt överlägsen i lunchlopp näst senast och vann igen i Finland senast. Nu tror jag att han tar rygg om Bergh kommer tidigt och han kan vinna detta.

Rank: 8-9-14-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Aperfectdream till oddset 9.00 hos Unibet.

9 Boden – Spelstopp 21.26

Spetsstriden: 2 Krutov Sund tror jag har bra spetschans och han verkar man vilja köra där. 5 Swagger testar rejält i några hundra meter.


Loppanalys: Nytt öppet och spelbart lopp där faktiskt 8 Faster Than You är favorit hos Unibet och det var lite oväntat att släppa 3.35 på honom. Han gjorde det bra på V75 senast där han kördes till ledningen och drog på rejält och höll till tredjeplatsen. Han står med spår 8 men det är en spårtrappa men han har inte så mycket mer på sig vad gäller pengar än de med bra spår. Han är rejäl, men som klar favorit vill jag inte spela.

5 Swagger har utvecklats mycket och varit överlägsen i lunchlopp. Sandra laddar och kör gärna i ledningen, men han kommer normalt inte förbi 2 Krutov Sund från start och då är det risk för dödens om inte Sandra går ner och kör på chans. 4.75 släppte man och det var högt och tänkbart att svänga till.

Jag chansar på spets på 2 Krutov Sund som kanske inte är bäst men han såg bättre ut i travet senast och vann ett billigt lopp. Formen ska peka uppåt och jag gillar att spela Mats E Djuse och från ledningen kan hästen rinna undan till 9.00 i odds.

1 Nicho Sånna har även han läge för att överraska och han har lyft sig de senaste starterna. Senast gick han undan enkelt efter att ha körts till ledningen ett halvvarv in i loppet. Han har chansen om det löser sig.

På bakspår finns flera aktuella, 12 Yankee Blue inledde med fem raka segrar i år, och har kanske fått hårdhet av att möta tuffare hästar. 11 Mr Alabama kommer från Redén och har visat fin fart. Har tydligen gått bra provlopp hos ”Rogga” och som skräll ska han passas.

Rank: 8-5-2-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Krutov Sund till oddset 9.00 hos Unibet.

10 Boden – Spelstopp 21.46

Spetsstriden: Snabba hästar och 4 Verozzo är svår att svara. Spetsar och släpper till favoriten 4 Got to Dash tror jag.


Loppanalys:

4 Got to Dash är jättefavorit till 1.95 och det kan jag inte spela. Hästen är perfekt inne på pengarna och Salmela med hemmaplan en lite större dag, ja då är det säkert siktat mot detta. Höll undan från spets senast, men ändå – hand upp den som tyckte det var imponerande! Han är en sprinter i mina ögon och då öppningen kommer vara rejäl för att nå ledningen bör det kunna bli stumma ben.

Två spel är tänkbara och jag går på odds med 5 Edfromed! Han har gått starkt i Finland och höjt sig sedan han blev kastrerad och man har börjat köra barfota runt om (fyra senaste). Vann mycket enkelt från ledarryggen näst senast och från dödens före det på bra vis. Senast var det fram i dödens på en riktigt bra häst och han var chanslös men sprang ändå 13,5 full väg vilket är bra papper. Han är stark och jag tror han kan mata ner alla över upploppet. Det är anmält skor, men blir så på utländsk anmälan och ska bli barfota igen.

10 Global Wizard har hittat nya växlar och satt fast med gott om sparat senast där tuffa hästar var före. Sprang vass tid före dewt, och har blivit bättre på allt! Nu har han varit struken för misstänkt kolik och kanske tappat lite av tokformen. Annars har han chansen  att plocka favoriten från dödens tror jag.

Rank: 10-4-5-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Edfromed till oddset 7.00 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!

Travtips
söndag 11.02, 27 september
Efter en lördag med Kriteriet och Oaks öppnar Solvalla portarna för en ny toppklassig tävlingsdag den här söndagen där STL Open-finalen utgör det sötaste russinet i kakan. Loppet ser mycket ut att handla om två stjärnor från Daniel Redéns stall – jag välje...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.15, 25 september

Solvalla 26 september: Barbro krossar dem i Oaks!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.14, 25 september

Bergsåker 25 september: Välkommen tillbaka, Ängsborken

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.38, 25 september

Lunch-draget Åmål: Positiva tongångar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.03, 24 september

Boden 24 september: En finsk flirt som är svår att stå emot

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.01, 24 september

Lunch-draget Hagmyren: Här snackar vi nytändning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:18, 17 september 2020

”Bergharn” gillar grabbar mest

STRÄNGNÄS: Fint väder förvisso denna torsdagmorgon, men ack så kalla nordliga vindar som sveper in mot oss. Hösten är definitivt här. Bergh gillar grabbar mest. Tarzan uppskattar tjejerna. Roade mig att titta på de 10 vinstrikaste tränarna i Sverige detta ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson