Armand Duplantis, Sarah Sjöström, herrlandslaget i fotboll – och Björn Goop. Nu är det klart vilka som är de nominerade till Jerringpriset 2018.

Ridsporten har varit starka i Jerringpriset de senaste åren och ryttaren Peder Fredricson har tagit hem ”folkets pris” de två senaste åren. Det kommer han dock inte göra i år – då ridsporten inte fick några nomineringar alls när dessa offentliggjordes på onsdagen.

Travsporten har dock chansen att få en vinnare i Jerringpriset. Björn Goop, som i år ju vunnit bland annat en historisk seger i Prix d’Amérique med Readly Express, är en av de sexton nominerade. Det är svenska folket som utser vinnare genom att rösta via telefon eller webben. Priset delas ut vid Idrottsgalan i Globen den 21 januari.

Du kan rösta via webben här.
Du kan rösta på Björn Goop via telefon på 099-206 03
Du kan rösta i SVT:s Duo-appen

Här är alla nominerade:

Andre Myhrer, slalom
Armand Duplantis, stavhopp
Björn Goop, trav
Charlotta Kalla, längdskidor
Frida Hansdotter, alpint
Henrik Harlaut, freeskiing
Stina Nilsson, längdskidor
Sarah Sjöström, simning
Hanna Öberg, skidskytte
Herrstafettlaget, skidskytte
Herrlandslaget, fotboll
Johan Kristoffersson, rallycross
Lag Anna Hasselborg, curling
Pernilla Lindberg, golf
Tre Kronor, ishockey
Tove Alexandersson, orientering

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Takter och Svanstedts treåringar i TVG-finalen

Takter och Svanstedts treåringar i TVG-finalen

Det blir en match i matchen mellan de båda treåringarna Six Pack och Tactical Landing när det i helgen ska köras om ett förstapris på 1,5 miljoner kronor i TVG-finalen på Meadowlands.

Meadowlands huserar en toppdag på lördag då bland annat finalen i TVG Open ska köras. 175 000 dollar erhåller vinnaren och loppet har lockat en intressant startlista då två av Nordamerikas mest framstående treåringar här provar lyckan mot sina äldre kamrater.

Åke Svanstedts monster Six Pack har vunnit sex raka segrar efter missen i Hambletonian, senast förra helgen gjorde han rent hus i Matron Stakes. Breeders Crown tvingades dock Six Pack att avstå och det loppet såg i stället Jimmy Takters elegante Tactical Landing som vinnare. I TVG-finalen möts alltså de båda treåringarna – men det finns förstås fler mot-ståndare. Marcus Melander tar här ut Cruzado dela Noche, årets vinnare av VM-loppet och på startlinjen även toppartisten Marion Marauder.

Under tävlingsdagen i New Jersey ska också köras TVG-finalen för ston som bara fått ihop fem hästar i fältet men ser en match mellan Hannelore Hanover och Åke Svanstedts Ice Attraction. Stora pengar på spel står även för de tvååriga travarna som gör upp i Valley Victory och Golsmith Maid. Startlistorna hittar du nedan. (Foton: ALN).

TVG Open final, 1609 auto

1 Pinkman – Yannick Gingras (J.Takter)
2 Guardian Angel Ås – Tim Tetrick (A.Lorentzon)
3 Tactical Landing – Brian Sears (J.Takter)
4 Will Take Charge – Tim Tetrick
5 I Know My Chip – Victor Kirby
6 Six Pack – Åke Svanstedt
7 Cruzado dela Noche – David Miller (M.Melander)
8 Warrawee Roo – Daniel Dube
9 Marion Marauder – Scott Zeron

TVG Mares final, 1609 auto

1 Ice Attraction – Åke Svanstedt
2 Hannelore Hanover – Yannick Gingras
3 Emoticon Hanover – Daniel Dube
4 Celebrity Ruth – David Miller
5 Barn Bella – Corey Callahan

Valley Victory final, 1609 auto

1 Divine Spirit – Andrew McCarthy
2 Hudson River – Brian Sears (J.Takter)
3 Chin Chin Hall – Peter Wrenn
4 Quicksilvr Bluechip – Tim Tetrick (L.Wallin)
5 Southwind Avenger – Dexter Dunn
6 Trix And Stone – Scott Zeron
7 Seven Hills – Corey Callahan
8 Forbidden Trade – Bob McClure
9 No Drama Please – Andy Miller
10 Reing of Honor – David Miller

Goldsmith Maid final, 1609 auto

1 Sonnet Grace – Yannick Gingras
2 Asiago – Brett Miller (J.Takter)
3 Princess Deo – Andrew McCarthy
4 Can’t Touch It – Brian Sears (J.Takter)
5 Jezzys Legacy – Ray Schnittker
6 Caviart Jenny – Andrew McCarthy (N.Johansson)
7 Stella Jane – Corey Callahan
8 Fate Smiled – Matt Kakaley
9 Miss You Kelly – Tim Tetrick
10 Evident Beauty – David Miller

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lätt seger för Månprinsen - Twister Bi föll tungt
Nästa nyhet
Lätt seger för Månprinsen – Twister Bi föll tungt

Lätt seger för Månprinsen – Twister Bi föll tungt

Så har Månprinsen A.M. en seger på Solvalla också på meritlistan – stjärnan utmanövrerade lätt motståndet från dödens. Tidigare under kvällen gjorde Twister Bi intressant comeback, men föll tungt.

Ett kallblodslopp av hög klass var ett av huvudnumren vid Solvallas tävlingar på tisdagen i form av Verners lopp. Och vår nuvarande ”kallblodskung” hedrade med den äran den forne. Efter att ha blivit struken inför sin senaste tänkta start var Månprinsen A.M. tillbaka – lika fin som någon gång.

Värste konkurrenten Lome Brage stack sin vana trogen till spets, medan Gunnar Melander tog en lugn start med den 11 för 10-spelade Månprinsen. Snart började favoriten dock successivt arbeta sig fram mot dödens och när man vred in mot den sista svängen, fick ledaren motta hård press. Slaget var över för Lome Brage redan vid utgången av kurvan, Månprinsen A.M. tågade undan och publikum behövde aldrig fundera över var segern skulle hamna. 1.23,0a/2140 landade segertiden på och för Månprinsen A.M. väntar eventuellt en start till för året, i så fall i finalen av Dubbelcupen på Bergsåker 8 december.

*Tidigare under kvällen begick Twister Bi en högintressant comeback. Första starten på närmare fyra månader och den första i regi Timo Nurmos. Fast återkomsten blev nog inte vad man hoppats på för förra årets succétravare som man har Frankrike-funderingar för i vinter.

I händerna på Björn Goop gick Twister Bi väntat till ledningen där han öppnade upp med några längder i relativt lugnt tempo; första varvet klockades efter 13,2. Allt såg därmed ut att bli en helt programenlig favoritseger, men när man närmade sig sista sväng syntes tydligt att Twister Bi inte var vinnaren denna kväll. Mind Your Face och Erik Adielsson sög sig allt närmare och hade avgjort i god tid före upploppet. Medan Lars Friberg-träningen i läcker stil stack undan till seger på 1.13,4a/2140 stannade Twister Bi sista biten för att sluta sist i femhästarsfältet.

*Oaksrevanschen för tre-åriga ston såg en välförtjänt vinnare i Fredrik Wallin-tränade Activated som ju tyvärr fick strykas inför Oaks-finalen. Nu kunde hon i stället ta hem revanschen med Carl Johan Jepson i jollen. Loppet såg favoritspelade Ajabaja länsa undan i spets med åtskilliga längder men in på upploppet tog raketbränslet slut i tanken och Activated kunde avgöra säkert via en kvick avslutning. 1.14,0a över 2140 var vinnartiden.

*Kriterierevanschen slutade i en skrällseger signerad Roger Walmanns Concrete Dee som erbjöds ett snyggt lopp av Kenneth Haugstad. Donato Hanover-valacken släppte spets till Elcamino Dimanche och fram utvändigt kom favoriten Global Wise Guy. Men då den senare gav slaget förlorat i dödens fick Concrete Dee fritt från vinnarhålet, för att med lätthet avgöra den sista biten. 1.14,6a/2640 stannade klockorna vid. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Onsdag: V86-tips till Jägersro/Solvalla
Nästa nyhet
Onsdag: V86-tips till Jägersro/Solvalla

Onsdag: V86-tips till Jägersro/Solvalla

V86 Solvalla/Jägersro 21 november

Omgången: Berglund är hemma och kurerar sig så jag fick hoppa in som vikarie till veckans bästa spel, V86! Det är en ny svår omgång, och jag gör det kanske väl svårt för mig som garderar båda jättefavoritena (Norton Commander och Vincent As) men det finns spännande motbud till dessa. Två andra spikar spelar jag med och båda börjar bakifrån, vilket är lättare på hösten med långsammare banor då spetshästen har inte utförsbacke på upploppet längre… 

V86-1

A: 2 B: 13-6-12-1 C: 9-14-3-11-7-8-4 D: 10-5

Spetsstrid: Den av Hennesy Boko och DontbreakthebankÅs som kommer första fram och testar mot ledningen tror jag får överta densamma. Jag lägger min favoritröst på Adrians häst som varit snabb med springspår på tillägg tidigare. Lillchans att Loui Laday håller upp och körs från ledningen, jag tror inte det blir så men helt omöjligt är det inte.

Loppanalys:

2 Hennesy Boko är favorit, och han är rätt så fartfylld för klassen, men inte att lita på då det är en del galopper som på många av Lugauers hästar. Nu ska sägas att han blev påkörd vid första galoppen senast efter 100 meter, men andra galoppen i striden på upploppet var inget att skylla på. Han var inte fräsch i framknäna menar ”Connie” och är åtgärdad till denna start. Det är galopprisk från spår 2 i volt, men han visade vid segern näst senast att han är bra och kan vinna med jobb för då var det dödens och säkert grepp i snabba sista 500 nedåt 11-fart. Tippas, men jag garderar.

Loppet är öppet, och gör han bort sig kan det skrälla, även om de mindre spelade troligen bara är för klena. Jag tycker att danske 13 Vakse Viggo kan vara kul att chansa upp på knallform. Det har hänt något med den hästen, han är mycket bättre än då han varit i Sverige tidigare. Senast bara blåste han till dem på 100 meter i dimman över långsidan och vann avstannande med 20 meter. Före det försökte han utmana Nok’en Fräkkert sista 500 som var på tok för bra, han var riktigt läcker då den konkurrenten. För tre starter sedan speedade han åter bra på långsidan och kopplade mycket enkelt grepp i fin stil. Läget är svårt med bakspår på tillägg, men det är Sjunnesson upp vilket jag ser som stort plus och som skräll är det kul drag!

6 Cheri de Vie är mer betrodd av de båda danskarna, och har ju bättre läge och visst är det en bättre häst. Han var med i ett större lopp för 4-åringar näst senast och kördes svårsålt då Jeppe Juel satt kvar i andraspår, och gick bra då han fick chansen på upploppet. Det var rejält överpace på loppet, men han slog Cuba Libre Ice och var nära derbytrean Confidence (som fått press från ledningen). Han orkade inte i dödens senast och ska gå på väntan, och det kan han få göra nu och med fritt sista 500 fäller han många.

Kapabla 12 DontbreakthebankÅs var mest var dålig i båda starterna i september efter långt uppehåll. Adrian har fått en tung start som tränare med massor av sjuka hästar, och av 21 senaste startanmälda hästarna så har 13 blivit strukna för förkylning/feber. Den här kommer efter paus, och från springspår kan han sitta tidigt i ledningen (gjorde det från samma läge tidigare) och vid segern för tre starter sedan gick han under 10 sista varvet från spets. En frisk häst och från ledningen lär de inte hitta, och han åker med trots alla frågetecken. Samtliga fyra segrar är tagna från tät.

Betrodd är 1 Loui Laday som spetsvann enklare lopp senast utan att gå tom. Går framåt med loppet, har perfekt läge för spets eller ledarryggen och tillför de bättre i loppet. Han ser speciell ut i stilen och är trång i gången och det är väl mycket spel på honom ändå.

V86-2

A: 2-8-3 B: 1-4-9-7-5-10 C: 12-11-6

Spetsstrid: Snabba hästar och det lär bli bra ”drön” på loppet första 500! Barbara L.Hanover spetsade då hon hade innerspår, men med öppet huvudlag kan hon bli över. Talassio är snabb, men han galopperade senast… Largo kanske kan forcera till spets efter en bit och från ytterspår kommer säkert Minnestads El Paso farande mot första kurvan.

Loppanalys: 8 Minnestads el Paso har verkligen svarat för starka lopp under året och det är inget snack om att det är en lördagshäst. Han vann två vV75-lopp i somras och var grymt bra tvåa i en V75-final mellan de segrarna då han snöpligt fick ge sig sista biten efter att ha gått ruggig repa i spåren. Senast mosade han Sugar Daddy men galopperade då grepp var kopplat, för att komma tillbaka som tvåa. Dock har han varit struken efter det för förkylning i slutet av oktober och formen är knappast sommar-bra. Dessutom spår 8 på 1640 meter och även om han är 20 meter bättre än de han möter då han är i full form så är det läge för torsk.

2 So Gå Ikaros är loppets formkort och till under 10% känns han även som loppets fynd. Han såg ”tankad” ut i ryggar senast och hade utmanat om segern med fritt tidigare och läget nu är perfekt för att få sitt hänglopp. Han klockades till 10 sista 500 starten före som tvåa.

3 Talassio var för laddad i comebacken senast, men borde sprungit av sig lite energi nu då han fick ett snabbjobb efter galoppen. Han är lite vek för V75, men duger här. 

1 Barbara L.Hanover kommer från Reijos formstall, eller hur var det nu? Statistiken säger att på 41 starter senaste månaden (från 19 oktober) har det endast ramlat in 2 futtiga segrar och det är såklart inte mycket att hurra över. Barbara har galopperat två gånger i rad, och nu sätter man på öppet huvudlag vilket säkert gör henne mindre startsnabb. Det blir bike mot vanlig vagn senast, hon har fart som duger men är svårbedömd och mycket spelad. Noterbart är att man kör bort en tvåa överst i raden, och det är poängbrist efter detta om det inte blir bra resultat.

4 Largo har varit ifrån lite och laddat batterierna och han brukar vara betrodd mot bättre hästar än dessa och ska ses med chans – för någon måste ju ramla först över mål!

V86-3
A: 5-2-4 B: 9-10-1-7-6 C: 3-8-11-12

Spetsstriden. Jag tror att Tom N’Jerrydiamant tar sig till plankan, han öppnade bra i Berlin näst senast, och får rygg på Norton Commander som övertar i sin tur.

Loppanalys: 5 Norton Commander är en av omgångens största favoriter, och det är klart att han är bra för sin klass, han borde ha mer än 350.000 på sig, men han verkar inte vara helt i rätt fas tycker jag. Han hade lekstuga vid senaste segern, och spelades till 13 för tio på V75(!) men svek då man skyllde på långresan. Han gick barfota för första gången senast på V75, men tvingades till öppning på i underkant 06 första 500 innan han kom till tät och orkade inte. Han mötte en bra häst, men ändå tycker jag att han var slagen för tidigt, öppningen till trots då det är höga krav på honom. Han kan säkert sitta från ledningen tidigt nu – men han är inte att lita helt på och jag har två motbud till 70%-aren.

Tyska 2 Tom N’Jerrydiamant var 30-oddsare då han mötte Norton i tyska derbyt (denne var 5-oddsare) men då hade inte någon bra dag utan tappade stilen helt i loppet och galopperade. Norton fick öppna knallhårt, och var slagen då han hoppade i sista kurvan och Tsunami Diamant vann loppet. Han har visat form på sistone Tom’NJ. och kunde spela till knapp seger i snabbt upplopp från ledarryggen senast. Kan han få rygg på favoriten blir det mycket intressant då Lugauer brukar ge de bakom chansen!

Jag tar även med 4 Hierro Boko som har ruskigt bra form och han har gått två fina lopp. Han är tillfixad efter senast menar Lindgren, och nu blir det racergrejer på vilket är intressant!

V86-4

A: 9 B: 5-7-11-3-8-4-2-10 C: 6-1-12

Spetsstrid: Ingen är jättesnabb, men i princip alla med framspår kan öppna bra och öppningen bör bli rejäl utan tydlig spetshäst på förhand – så flera kan känna sig kallade. Butterfly Ima vill man till tät med och kommer dit runt första sväng då Poem In Motion vill ha rygg?

Loppanalys: Ganska jämnt stolopp där jag hittat en bra chansspik i 9 Quite Nice som jag tror det är dags för! Hon vinner inte så ofta längre, men nu ser det bra ut för att hon ska kunna göra just det, vinna lopp. Formen är riktigt bra för Lennartssons pålle och nästan senast gick hon rejäla sista 900 utan att kunna koppla något grepp om ledande Valetta som stod bättre placerad. Senast strulade det å det grövsta med kalla ryggar i det stora fältet, men upploppet var mycket positivt och hon gick lika snabbt som Ile Saint Louis – och denne flög fram till seger! Perfekt smygläge och det bör bli bra kört för henne, och med rygglopp till sista 500 tro jag hon blåser ner dessa på bättre fart – för kämpar ihjäl sig gör hon inte direkt…

Favorit är 7 Mrs Lindy som var jäkla bra vid segrarna i somras, men sedan tappade formen. Fungerade inte alls i comebacken, men gick bra i skymundan i BC-semifinal senast. Spåret är långt ut och resan bör bli tung då hon inte kommer till ledningen av egen kraft i varje fall. Dessutom är det inte sommarform på henne och hon är överspelad.

Den tror jag att 5 Butterfly Ima kan sno åt sig, men inte utan strid då hon inte bara blixtrar iväg. Hängde med fullgott i BC-finalen senast och kan streta emot länge om hon kommer till ledningen. Dock bara segrat 1 av 3 spetslopp.

V86-5

A: 3-10-1 B: 8-9-13 C: 4-3-11-12-2 D: 7-6

Spetsstrid: Unit Brodde är snabbast av de två på start, släpper säkert om Vincent As hittar loss och testar mot spets.

Loppanalys: 3 Vincent As har övertygat stort vid de tre segrarna då han visat enormt fin styrka för sin klass. Näst senast hade han mer eller mindre lekstuga i ST Leger på Åby och sprang 14,0/3160 meter! Senast var det V75 och Jepson lämnade inget åt slumpen utan han körde till ledningen mitt i loppet och sedan var det över. Han är inte helt att lita på ännu, och visade det mellan dessa segerlopp då han hoppade mitt i loppet, men då var det ny kusk och nu Jepson igen. Innerspår på tillägg är inget plus, men Jepson brukar inte sitta fast och hästen har bra segerchans.

Ändå testar jag att gardera även denna storfavorit med två hästar. 10 Amazing Dynamite är sjukt lite spelad med sina knappa 3% vid lunchtid, och den kan jag inte stå över. Han har alltid varit bra och det är mycket intressant att han nu tränas av Steen Juul vilket är klart bättre regi. Han såg mycket stark ut i debuten för Juul senast och plockade ganska enkelt ner en bra ledare från dödens i högervarv i Århus. Han såg härligt stark ut och kommer göra kanonlopp här tror jag.

1 Panemera har varit nästagångare hela hösten, men får inte till det helt och nu är det ny regi hos duktig tränare och Jörgen upp. Läget är perfekt och det är kul streck från vad jag tror blir tredje inner efter en bit och lucka lär det bli under slutvarvet då fältet splittras upp.  

V86-6:

 A: 7-2-12 B: 1-3-6-10-5-4 C: 11-8-9

Spetsstrid: Maple Hill’s Eto’o kan lägga iväg rejält den första biten, men den kan bli för vass från ledningen och i så fall släpper säkert Kevin. Editor kommer att ställa en fråga och kan vara den som får överta i sådana fall.

Loppanalys: Mycket lurigt lopp där jag inte kan köpa 3 Editor som klar favorit. Hästen är nyttig och stånkar på bra, men den är inte bättre än de andra så det motiverar över 30% av insatserna. Han var trög näst senast och blev hängande i spåren, men kunde hålla farten bäst till seger och senast tvåa bakom överlägsen Caligula och det var från dödens.

5 Freddie Islet är 13%-are, men det måste enbart vara på Björn Goop och inte ens han kan trolla… För det var ändå inget extra i comebacken för amatörregi med Freddie Islet som blev riktigt trött och tappade mycket.

Vem vinner då? Ja det är inte givet, men 7 Wrongdoer måste vara intressant till under 4%! Han var storfavorit senast i V86-lopp, men klart sämre. Man hade futt foder före den starten och han var dålig i magen. Han visad ofin fart vid segern från ledningen för tre starter sedan, och då de går från mer eller mindre A till C i rankingen brukar det vara bra att ta in luft.

2 Ivan Pavlov A.T. var inte alls lika bra senast utan att man hittat någon orsak, men nu blir det helstängt som det var näst senast och det är nog klart bättre. Det var mycket bättre tryck i honom den gången och han bara trummade undan från dödens.

Härlig form har 12 Ritz Guiness som tänt till i ny regi och senast var det smått övertygande seger då hon blåste runt dem via snabb långsidan och 10,5 sista 800 metrarna!

6 Kent’s Laddie gick knappt framåt senast, men det var i lärlingslopp och jag tar inte så hårt på det. Han har sett formstark ut i värvningarna båda senaste gångerna och kan sitta där.

V86-7:

 A: 10-3-2-4 B: 1-7-9-5 C: 12-8-11 D: 6

Spetsstrid: Bijou Bourbon H.M. kan säkert hålla spets om man vill, men det verkar vara rygglopp som gäller meddelat från stallhåll. Sobel Conway bör då komma till ledningen, men han får knappast ligga ifred. Dolan Spring kommer köras offensivt som det låter, och testar framåt och håller säkert tempot uppe.

Loppanalys: 2 Sobel Conway är klar favorit och han var otroligt bra vid segern näst senast då det inte ska gå att plocka in det försprång som Falk On Hill hade in mot upploppet! Senast gick han från ledningen, och var inte lika bra även om det var på V75, men han vek in årorna väl enkelt och kanske är det bara så att han inte är lika vass över 2640 meter som det var då? Nu är det medeldistans och han kan leda loppet runt om.

Jag spelar ändå med 10 Velvet Gio på DD då den känns mer spelintressant. Fyraåringen har gått starkt hela året, vann kval till Kungakannan exempelvis och gick bra spurt på V75 näst senast då det var på vippen att han hann ikapp ledaren sista biten. Han hamnade illa på det senast och upploppet var av bästa märke då Fiore körde och det är stort plus med Jepson upp nu och jag tror att han kan fälla alla!

Betrodd är 4 Dolan Spring som tog fyra raka segrar från comebacken och var bra. Det var ett riktigt ämne detta innan han tvingades till vila, men han har hittat tillbaka. Senast var det hopplöst från spår 12, men han gick bra i vida spår till slut. Bra spår, snabb ut är han men det är risk för dödens som jag läser loppet.

Bra är tysken 3 Mister Ed Heldia som var urstark vid spetssegern senast på 13,1 full väg i Hamburg då han inte fick vara ifred men bara stegade undan ändå. Före det var han måltrea i Breeders Crown bakom topphästar där Tsunami Diamant vann och han hängde på full bra mot dem. Han öppnar snabbt och kan vara spetsbud, men det jag inte gillar är hur han rör sig – han ser inte bra ut helt enkelt men kanske är det bara hans stil. Fyra streck är starkt!

V86-8:

 A: 9 B: 2-1-3-4-10-11-7-12 C: 8-5-6

Spetsstrid: Sete vill man till ledningen med, men jag tror att Hennig Lixarve är snabbare och tar sig förbi. Då kör säkert Wiman där, det låter så i snacket i varje fall.

Loppanalys: Bästa spiken sparas till sist för här har 9 He’s Marvelous toppchans och jag tycker det är givet att spika. Visst, storfavorit i sista loppet rensar inget – men som en lirare sa en gång, är det värt tio miljoner inför sista så gäller det bara att sätta den! Jag tycker omgången är lurig och skulle jag leva inför sista loppet så räknar jag alltså med bra värde redan. Hästen är högkapabel och ser mer stabil ut nu mot tidigare, han har galopperat bort stora pengar. Han fick hållas från ledningen senast och vann plättlätt, och före det sköt han till bra via 11 sista 700 i skymundan i kval till Europaderbyt där Chianti vann. Det är smått galet att han inte ens fått på sig 400.000 med tanke på hur bra han är, och han står väldigt billigt inne i klassen. Björn låter allt mer nöjd med hästen och jag tror han vinner även om han körs lite på säkerhet vilket han kan göra över 2640 meter. Dödens varvet kvar och reglera dem låter som en bra game plan!

Jag lägger Westholm-duo närmast. 2 Sete gav sig motvilligt från ledningen senast och han laddas för att få den igen. Westholms hästar går som tåget igen och från ledningen strider han länge, men det blir svårare att nå tät med spår långt in tror jag.

1 My Dream Art har det inte klaffat för, men han är bra. Näst senast kördes han som att han var totalt överlägsen på V75, kopplade grepp men orkade inte och senast galopp 400 kvar efter strulig resa men det var inte alls tomt i tanken då.

Singelstrecken:

9 Quite Nice (V86-4) ser skönt formstark ut och spurten senast skojar man inte bort! Enklare hästar nu och jag tror hon spurtar ner alla.

9 He’s Marvelous
(V86-8) är mycket bättre än de han möter, och jag räknar med kontrollerad seger från dödens sista varvet.

Prisvärda hästar:

2 So Gå Ikaros (V86-2) har toppform och hade tussarna kvar senast. Gick 10 sista 500 före det och jag tror han kan fälla alla med klaff!

2 Tom N’Jerrydiamant (V86-3) är mycket snabb och hittar man ledarryggen bakom storfavoriten så blir det intressant som 3%-are!

10 Amazing Dynamite (V86-5) såg urstark ut i ny regi hos Steen Juul senast och vann från dödens. Konstigt lite spelad!

7 Wrongdoer (V86-6) var favorit senast, då var han dålig i magen av foderbyte och nu är han storskräll!

Överspelade hästar:

7 Mrs Lindy (V86-4) har ingen sommarform och med vingelläge tycker jag inte att hon ska vara storfavorit. Dessutom låg stallform.

3 Editor (V86-6) är inte bättre än de han möter och ofta väl trög i loppen. Över 30% på honom är inte prisvärt.

V86-förslaget är på 3645 kronor.

2-13-6-12-1 (9-14)
2-8-3-1-4-9-7-5-10 (12-11)
5-2-4 (9-10)
9 Quite Nice (5-7)
3-10-1 (8-9)
7-2-12-1-3-6-10-5-4 (11-8)
10-3-2-4 (1-7)
9 He’s Marvelous (2-1)

5x9x3x1x3x9x4x1 = 3 456 kr

DD-förslaget på 1000 kronor:

10 – 9 x 1 000 kr

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Solvalla säljer mark - Solvallastaden blir verklighet
Nästa nyhet
Solvalla säljer mark – Solvallastaden blir verklighet

Solvalla säljer mark – Solvallastaden blir verklighet

Området kring Solvalla kan komma att se ut på ett helt annat sätt i framtiden. Ett stort steg i förverkligandet av den så kallade Solvallastaden tas sedan Stockholms Travsällskap nu sålt mark ämnat för bostadsbyggande.

Stockholms Travsällskap har tecknat ett avtal att sälja mark till Fastighets AB Balder i den blivande stadsdelen Solvalla-staden som avses byggas upp kring travbanan. Det skriver Stockholms Travsällskap i ett pressmeddelande. Balder förvärvar sex kvarter, som nu blir avsedda för att bygga bland annat bostadshus på för ytor om total 83 000 kvadrat-meter.

Visionen kring Solvallastaden innebär uppemot 2200 nya bostäder i området, som också ska ha skolor, kommersiella lokaler och närservice, står i pressmeddelandet. Arbetet med en detaljplan inleds nu och antas vinna laga kraft 2021. Det är samma år som den nya dragningen av tvärbanan ska ansluta till området.

– Det är väldigt glädjande att vi äntligen rott affären i hamn, det ger oss goda förutsättningar för framtida investeringar.  Vi vill fortsätta att utveckla travsporten i Stockholm med en modern arena som klarar de ökande kraven från såväl sportens utövare som från våra besökare, säger Jörgen Forsberg, vd för Solvalla.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Traders redo för titelförsvaret i Prix de Cornulier

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson