Just nu:
17.17 Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!
12.48 Travnet tackar för sig!
12.45 25 år med Travnet
12.44 Finlandia-Ajo fulltaligt
12.32 Blé du Gers klar för Paralympiatravet
08.45 Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet
07.44 Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag
13.26 Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo
09.46 Vass årsdebut av Next Direction – Finlandia-Ajo nästa
09.23 Nu är det slut

Bjerke/Solvalla 13 januari: Alpha är först även till slut!

Det var väl ingen höjdare i lördags då inte så mycket gick min väg bland betrodda hästar som lyckades vinna loppen - roligare speldagar han man haft. Bra vinnare var i alla fall spetsidén Marschall Match som hade lekstuga och den spetsanalysen var jag helt klart nöjd med, att få feeling att han var klart snabb i benen av de få voltlopp jag såg från Finland och att Gooner var osäker och inte så snabb.

Nu är det Solvalla och Bjerke som delar loppen och det är tyvärr få hästar och ganska ojämna lopp till stor del. Men visst har jag ett gäng vinnare vi ska testa och bästa spelet kommer på Bjerke!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Bjerke – Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

1 Staro On the Rocks har inte visat mycket startsnabbhet. 3 Key to Happen och 8 Ethoca utmanar och vid full laddning tror jag på spets för 8, var snabb i somras med spår 6.


Loppanalys:

1 Staro On the Rocks är jättefavorit i rumphugget lopp efter tre strykningar. Det är en klart bra häst för sin klass som sett stark ut vid enkla segrar – mot liknande hästar. För tre starter sedan kördes han till spets med varvet kvar, såg lite billigt ut och gick undan för lite påminnelse. Var bara överlägsen från dödens efter det och senast gick han bra upplopp efter att ha haft bakspår och hamnat i dålig rygg. Tayno Destrier vann det och den är bra. Jag tror inte han kan hålla ledningen, i varje fall har han vad jag sett inte visat någon startsnabbhet. Men det kan vara så trist att han bara är bäst för sitta fast med sex konkurrenter gör han knappast. Det blir jänkarvagn nu, var inte det senast.

3 Key to Happen var lite trög under loppet senast och ”Emil” satt kvar då det attackerades. Sedan stannade de framför och han galopperade som fastlåst på upploppet. Kan öppna bra om man vågar ladda och ställer n og till det för favoriten. Täta starter nu borde funka och den kan duga.

Det kan även 8 Ethoca som sprang 14-tid över full väg för tre starter sedan och gjorde det fullt bra. Hakade på till max senast och det var inget sparat. Öppnar bra om man vill, och finns spetschans nedstruken tre hack för nu borde man ladda vilket inte var planen innan strykningarna. Nu tror jag på spets och chansspelar till vettiga 6 ggr.

10 Fougueux gick mycket bra efter stor galopp senast. Läget är inte kallt längre och hästen gillar att vinna lopp, vann hela åtta lopp under 2020.

Dessa fyra kan vinna loppet.

Rank: 1-8-3-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Ethoca till oddset 6.00 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

3 Imakeyouproud var klart snabb senast med dåligt spår och jag tror på bra spetschans. Sedan gillar Emilia Leo att köra där, blir det släpp så är det till 8 Opalis.


Loppanalys:

8 Opalis tror jag vinner detta, och det är rätt favorit. Sibylle Tinter har knallform på hästarna (stallet har segrat 2/4 under 2021). Den här är faktiskt klart bra och vid segern visade hon mycket bra styrka och inställning och Tinter otrolig kla då hon inte rörde hästen en gång trots att det blev knallhårt i mål. Hon menar att Opalis vet vad som gäller, och kan bli galopp om man är på till slut – men ändå var det bland det mest kyliga under 2020 den finishen! Blev generad till galopp senast då häst gick ut snävt framför. Spår 8 blev 7, och det finns i leken att Erik Adielsson kan överta ledningen om han vill det, men hon vinner nog detta oavsett position Opalis med bara åtta konkurrenter. Men till 1.55 får det vara.

3 Imakeyouproud är det roligare motbudet, för här tror jag på ledningen som den öppnade senast. Emilia Leo släpper ogärna och hon är en mycket bra spetskusk som har förmåga att få hästarna att springa på då de fått ledningen. Tränaren menar att hon gärna ser hästen i ledningen och så kan det bli. Höll rätt bra senast i lunchlopp efter att ha fått dödens första 500, men lite segt var det. Nu har man dock ett mer tätt lopp i kroppen. Hästen vann V75-lopp 25/1 förra året och hästarna har ofta form samma period varje år. Jag spelar till 7.25.

1 Grevin Sisu har jag ingen känsla för som betrodd. Borde inte kunna hålla ut de snabbare hästarna och han var dessutom svag senast och skor är nog inte hans grej.

Rank: 8-3-1-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Imakeyouproud till oddset 7.25 hos Unibet.

7 Bjerke – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

5 Professor Ö.K. är klart snabbast av de båda favoriterna och han har bra chans att glida till ledningen i första kurvan.


Loppanalys:

Loppet är väldigt ojämnt trots att endast nio hästar ville vara med, fyra kan vinna. Bäst form har 8 Frier Birk som såg grymt laddad ut senast och gjorde processen kort med megafavoriten Torben efter att ha attackerat på slutvarvet. Hästen var skönt laddad och kusken låg som en vante bakom men krafterna räckte med god marginal till överlägsen vinst. Gången före mötte man bra hästar där Stensvik Martin vann en V75-final och Frier Birk höll bra som trea. Hästen är mycket långsam från start så spåret gör inget, han hade hamnat sist oavsett och visst är han ett givet vinstbud.

Men han slår inte 5 Professor Ö.K. om denne presterar som han kan för det är en väldigt fin häst! Helt klart en nivå över de andra i detta gäng, och då han inledde med två raka segrar förra året i februari trodde jag att han skulle få en grym säsong, men det blev inte alls så. Han var sjuk i omgångar och inte i ordning och vann inget mer lopp på kommande sju starterna… Nu har han varit ifrån lite, och blivit tillfixad och ska vara fräsch. Det är mycket intressant med Magnus i vagnen och hästen gick starkt som tvåa enda gången han kört. Jag tror på tidig spets och mycket bra chans och givet spel för mig.

Rank: 5-8-3-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Professor Ö.K. till oddset 3.00 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

1 Power Blaster öppnade förbättrat senast då Mika testade mer och kunde köras till spets. Nu var det ändå hästar som var snabbare och han hade bättre spår än nu, från spår 1 är det stor chans (ja, chans) att favoriten blir över. 3 Philip S.F. visade senast att han är snabb och det borde räcka för att komma förbi. Släpper sedan till 4 Loveyouecus eller 6 Upside Face.


Loppanalys:

Lågklassigt lopp där 1 Power Blaster är favorit. Han har sett bra ut men inte tagit i alls och jag vet att kusken varit besviken på resultaten. Senast satte man på jänkarvagn och hästen öppnade bättre och från ledningen vann han mycket enkelt på bra vis. Nu är det värre, innerspår på Solvalla brukar det vara svårt att spetsa med, och senast var han inte snabbast första stegen men kunde forcera förbi. Möjligen att jänkarvagnen som han ska gå med igen kan hjälpa till att hålla upp, och i spets blir han svårslagen. Nu spelar jag på att han inte lyckas och går emot.

5 Oliver Hall blir mitt spel, jag medger att det är i brist på annat. Hästen sliter med travet, och är lite tillfixad efter senast. Då höll han starkt i dödens i lopp som kördes i bra tempo med bra vinnare i spets. Brodd är inte givet att det fungerar, för dåligt travande hästar är det sällan plus, men loppet är dåligt och blir favoriten över kan han reglera resten.

6 Upside Face fungerade inte alls senast och man återgår till balansen den hade tidigare till denna start. Öppnar vettigt och skulle man lyckas ta sig till ledningen vore det ju kul. Hästen gick bra repa innan han galopperade mot Ole näst senast. Väl högt odds nu med 17.50.

2 Kalas gick bra via fjärdespår senast sista 500 och står bra till nu och får sitt lopp i draget. Kan vinna.

9 Genie Am ”tuppade loss” senast och kunde avgöra ganska enkelt/säkert och det såg ut som att Adielsson inte begärde allt. Formen duger långt även här med samma klaff, men det är en liten sak det här som inte ska överskattas.

Rank: 1-5-2-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Oliver Hall till oddset 5.15 hos Unibet.

8 Bjerke – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

5 Kamperhaugs Dina följer bilen men släpper alla gånger. 6 Alpha Scarlet R.R. räknar jag med är snabb nog att hålla ut dem och överta.


Loppanalys:

6 Alpha Scarlet R.R. var det ”surr” om senast på extra V75 på Bjerke mot bra hästar. Fick knalla i dödens och det är inte rätt grej, och med tanke på det var det klart stark insats. Slog klorna i ledaren tidigt med orkade inte hålla tempot sista 150. Det var ändå bra tycker jag. Gången före var det sylvasst upplopp då man tog längd på självaste Ecurie D och slog några av de bättre i kullen. Kan nämna att hästen satt fast med rubbet sparat i derbyt efter att ha släppt spets. Det var skor senast, men nu verkar det bli lite mildare än förväntat och hästen ska tävla barfota runt om och det är mycket bra grej! Jag har sett honom öppna snabbt flera gånger, derbykvalet och i derbyt då man bara körde för rygg och nu är det spets som gäller och jag tror på mycket bra chans. Över 3 ggr är taget!

7 Dream Builder avgjorde mot min vinnare senast och går rejält varje gång. Han kan göra det igen med draghjälp till sista kurvan, men jag tror det blir längre fram om min går i spets.

2 Harley D.E. startade för tätt senast menar Frode Hamre och nu väntas bättre insats. Ändå överspelad för den är inte lika bra som Alpha.

Rank: 6-7-2-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Alpha Scarlet R.R. till oddset 3.35 hos Unibet.

  • 6 Alpha Scarlet R.R., vinnare

9 Solvalla – Spelstopp 21.26

Spetsstriden:

3 Grinnebys Orion borde spetsa, och även om han trivs där så släpper man säkert till 4 Global Winner.


Loppanalys:

Timo Nurmos har tre väldigt bra hästar är, men problemet är att ingen av dem vinner lopp så ofta längre. 4 Global Winner har Unibet 1.85 på, och det kan jag inte spela även om det är trolig vinnare. Hästen är mindre strulig numera verkar det som, men statistiken visar att han vann 0/7 starter 2020! Visst, han var ute i tuffa V75-lopp men ändå. Han brukar hitta anledning att inte vinna, och dessutom blev inte utvecklingen vad jag trodde på honom. Nu ligger säkert vägen mot ledningen öppen och klart han borde vinna, men det är för knepig häst för att spela till 1.85. Oftare än så kommer han bort.

1 Marrakesh är en skjutare, men här har det bara strulat efter att han inledde med fem raka vinster, varav en var kval till kriteriet där han vann till 1.40. Var favorit i kriteriet till 2.20 men blev ”bara” fyra. Efter det har framgångarna uteblivit och hästen är segerlös tio senaste starterna. Nu har han dåligt med startpoäng och har inte kommit med i lopp menar man. Detta blir lopp att jaga poäng i och han kan knappast hålla spets, men det är loppets mest spännande häst. Dock kanske inte på spelet denna gång. Men visst kan man chansa och spela till 5.85.

Jag spelar plats på 3 Grinnebys Orion. Inte direkt samma klass som Nurmos trio, men han är säker gamla Bettan – eller Orion. Bra spetschans och sedan kan Skoglund överlåta till felfri Global Winner och ha bra chans att åka med till plats. 1.90 får duga.

Rank: 4-1-3-9


Spelförslag:

Jag spelar plats på 3 Grinnebys Orion till oddset 1.90 hos Unibet.

9 Bjerke – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

Flera kan öppna, men jag tror inte att 3 Ilenna Bonanza vill ta emot 4 Bianca Sisa utan det är min spetsfavorit.


Loppanalys:

4 Bianca Sisa har visat härlig form under senaste tiden, och senast bara blåste hon runt ett V75-gäng i Norge, men då Dagfinn drog norsken i klar ledningen 200 kvar bröt hon ner och galopperade då hon sprang över pinnarna på innerplan. Snöpligt för det vinner hon! Nu är det dags för revansch och som jag läser loppet är det ingen som tar emot från start och det ska bli ledningen. Där är hon vass och tävlar alltid bra, och vann från spets mot några av dessa näst senast via 11 första varvet. Jag tror hon kan dra musten ur dem och det är en sund spetsvinnare till helt okej 3.35.

2 Brage Hindö höll undan rätt säkert senast från spets, men den har varit ute mot enklare hästar och jag tror inte den har så bra chans som oddssättarna. Trots bra läge är den överspelad, men visst kör de andra betrodd mot varandra kan det gå.

3 Ilenna Bonanza är snabb och går bra i spets (tog segern i november i spets) så visst finns risk att man försöker svara. Nu kommer det kosta för mycket, och då den inte direkt visade form senast tror jag att kusken är nöjd med ledarryggen på min vinnare.

Rank: 4-3-2-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Bianca Sisa till oddset 3.35 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.51

Spetsstriden:

1 Cash Cowboy är snabb och har spetsat båda gångerna han haft innerspår. Jag tror Peter håller ut 3 Raj’s Oh Lord och kör i spets. Det är utmanaren.


Loppanalys:

Jämnt lopp där Unibet har 4.75-5.75 på fyra hästar och det är jämna hästar. Jag har en vinnare i 6 Worrywart som är mycket knapp favorit till 4.75, men jag tycker det finns värde en bit ner i odds. Hästen har startat mot formen och senast på V75 Nyårsafton såg han riktigt bra och stark ut där han drog tåget på sista långsidan via tredjespår då¨han plötsligt hoppade rakt upp – som det såg ut. Skoglund har ingen bra förklaring och det såg märkligt ut. Jag tycker att det såg ut att vara häst i toppform och här borde det bli passande bra tempo med snabba hästar som kör mot varandra första 500. Sedan ska Worrywart kunna mata ner dem med sin tunga spurt över 2640 meter.

3 Raj’s Oh Lord har jag mest respekt för och skulle han komma till ledningen blir det nog tufft. Han har segrat alla tre gånger han gått i spets och sträcker bra på sig, men nu har han snabb häst innanför och det borde bli svar eller kosta för mycket första halvvarvet för att komma till tät. Micke J kommer ladda och form visade hästen senast då han höll starkt även om han inte kunde stå emot fina Marcos Gallon efter att ha dragit tåget sista 700. På långt vann han enda försöket och har tagit tre segrar med skor.

1 Cash Cowboy var det skrik på i V75 i Örebro, men blev galopp. Såg bra ut senast då han gick i ledarryggen på Helluva Am och hakade på bra över upploppet som tvåa. Nu verkar Peter inne på spets och så kan det bli.

9 Cassius Ima är bra och kan vara den som är bäst till slut. Senast gick han helt okej efter snällare upplägg, men fick det inte att flyta bra på banan. Verkar fått det lugnt mellan loppen och kanske inte har full form nu. Men han är så bra att han blir tung att stå emot ändå i passande gäng.

Rank: 6-3-9-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Worrywart till oddset 4.75 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson