Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Bjerke 16 november: Red Bar är bästa vinnaren

Det blev träff på två spel i onsdags och danske Enjoy the Game var en riktigt skön "håll käften-vinnare" då han mosade dem från dödens till åtta gånger såsen!

Franklin Face var den andra, han var verkligen en "klaring" även om oddset var därefter men han gjorde så det blev en plusdag totalt. Av övriga spel fastnade Deep Sea med gott om sparat i andra ytter (passa den framöver!)
Total Recall höll tappert från dödens och han hade varit kul att se i spets, men Jepson laddade med Yieldson som höll tårna före och hjälpte Ribaude att hålla upp…

Artemide Zack gick starkt men fick på tok för dålig draghjälp och hann inte på dem där framme. Cobbys Olifant borde varit en spetsvinnare, men det kostade 12 första varvet sedan han lite märkligt fått press mitt i loppet och nu orkade han inte riktigt som trea. För Peter Highness blev det pannkaka då kusken körde allt för tufft, inte så snällt att ta dödens efter att han fått lägga kraft första biten och Longcat Hanover hoppade direkt, men såg ruskigt taggad ut och han kommer leverera för Nurmos det är jag helt inne på!

Nu kör Bjerke sin höstomgång och det är många ”okända” norska hästar då intresset från Sverige var svalt. Det finns en bra vinnare i avslutningen jag vill testa och jag spelar även ett riktigt drag till högt odds!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Bjerke – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

De tre inre spåren gör upp om ledningen, men jag håller 3 Peder Mykla som spetsfavorit och det låter ganska påställt från tränarhåll. Det är nog främst 1 Thunder Peak som håller ut i annat fall.


Loppanalys:

Unibet har klar favorit på 6 Dizzy River och han ska vara favorit för till och med jag måste erkänna att hästen blivit riktigt bra. Han bara klev runt dem i spåren vid segern på Valla, och blev generad till galoppen efter det. Senast fick han dödens, men det gjorde inget för han såg urstark ut hela loppet och kopplade grepp och gick undan med krafter kvar. Han är inte snabb från start, och kan bli hängande och få ta dödens, men han är bra nog att vinna därifrån. 3.15 finns, och jag tycker han ska ge runt 3 och han var tänkbar att spela.

Jag valde dock 12 Minnestads El Paso som jag håller högt! Han var mycket fin senast då Kim Eriksson fick chansen och han körde offensivt till ledningen från bakspår och hade full kontroll. Han har ruttet läge, men hästen är för bra för detta lopp och med lite klaff och småstrul för favoriten så tror jag att han kan vara starkast till slut. 6 ggr är klart bra tycker jag och testar ett lir.

5 Jula Downton har Unibet satt 6 ggr på, det är inte i överkant. Han har varit surrhäst ofta under senaste halvåret efter att han gick bra i Sprintermästaren. Galopperade senast, men visst kan det vara dags nu. Ändå inget vidare odds.

1 Thunder Peak har knallform och han är nog bättre än någonsin, men ändå ingen V75-vinnare för mig, inte till under tio gånger i alla fall.

3 Peder Mykla kan mycket, och han vann V75-lopp i Norge förra året och körs nog i spets. Siktas mot ett lopp 1 december menar tränaren då ska hästen var i toppform.

Rank: 6-12-5-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Minnestads El Paso till oddset 6.00 hos Unibet.

6 Bjerke – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

Inte speciellt snabba hästar och det är nog chans att favoriten 2 Iggy B.R. kan köra sig till ledningen i ett andraskede.


Loppanalys:

2 Iggy B.R. är ett löfte som var storfavorit i Kriteriet där han gjorde bort sig till 2.10. Försöket lekte han hem och jag måste säga att jag gillar hästen som är frän typ! Han visade fin styrka senast då han matade ner dem via spåren. Det är en treåring på V75 mot äldre hästar, men loppet är inte speciellt bra och han gynnas såväl av distansen som läget. Dessutom verkar det bli busväder på lördag och han tävlar alltid med skor. Efter galoppen i Kriteriet har han tävlat med jordbländare och sett mer stabil ut. Bra chans!

Jag tror att Erik Berglöfs 6 A Deal Is a Deal är värst emot för den är faktiskt bra och testade V75 i höstas. Han hade haft problem med ett öga och var lugnt tagen senast, men efter fint lopp i ryggar kunde han spela förbi enkelt och det var bra besked han gav med tanke på förberedelserna. Nu ska formen vara ännu bättre och han är farlig i detta gäng.

Unibet har klar andrahandare på 3 Corleone D.K. men den är inte bättre än de andra bakom favoriten och oddset för lågt med 5.50. Gick helt okej senast, men Veijos hästar lyser inte av form direkt och frågan är hur det är med chefen och träningen för dagen? Har nu inte startat på fem veckor, hästen. Henna Halme är inte någon av mina kuskfavoriter och jag brukar låta henne vinna de lopp hon vinner – inte minst på V75 med ganska betrodda hästar.

10 Thai Explosive är ganska kapabel och ett år äldre än favoriten vilket inte ska underskattas vikten av. Han fullföljde fullt bra senast i lopp som kördes i hårt tempo, även om han var lite seg under vägen. Matar ner många.

Loppet är jämn-klent och gör favoriten bort sig kan det bli en jätteskräll.

Rank: 2-6-3-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Iggy B.R. till oddset 2.75 hos Unibet.

7 Bjerke – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

1 Gigant Invalley är snabb i benen, och han höll spets från innerspår mot guldhästar senast. Han borde göra det igen, då 7 Pastore Bob har svårt spår på Bjerke över 1609 meter. Han har inte varit lika snabb i Norge tidigare och kanske saknar pisken?


Loppanalys:

Klent guldlopp och det kan vara så att 1 Gigant Invalley vinner från ledningen. Normalt duger han inte riktigt mot svenska guldhästar, men han har full form och perfekt läge och höll upp från innerspår senast och rann undan. Det är sällan han vinner med stora marginaler, men han brukar vinna då han går i spets. 1609 meter och på Bjerke gör det till jättefördel med spår 1 och kostar inte öppningen för mycket och han får en het Pastore Bob på sig är det toppchans. Han skulle kunna lägga ner verksamheten men ärligt talat är detta ett lopp han borde vinna – även om det på något vis känns som för enkel lösning och till 1.90…

7 Pastore Bob är motbudet, och han är huvudet högre än favoriten men har å andra sidan ett svårt läge med 1609 meter och Bjerke. Dessutom öppnade han inte lika bra då han var i Momarken och kanske är han inte lika snabb utan körspö? Det finns ju att göra med honom med huvudlag, men jag tror inte man vågar sätta på blinkers då han blir för het. Han går med halvstängd norsk, på Axevalla ramlade ena skygglappen ner och han blev väldigt pigg. Vågar Johan dra torsken bakom bilen? Då kan han sprinta till ledningen, men det kan även bli långt hem. Dock är det klena hästar bakom så kanske läge att testa den taktiken?

Jag får ingen feeling i loppet men testar ett platsspel på 2 Rafolo. Han kan öppna bra och har chans på ledarryggen och bör sitta långt framme och åka med i loppet. Formen är på väg uppåt efter skada och senast var han tvåa bakom Patent Leather. Det vore intressant om det blev barfota som pratats om i veckan. Till 3.25 får han ett spel på att vara bland de tre.

Hästmässigt är 5 Cash Okay trea i loppet, men han har varit struken efter senast och formen är knappas på topp.

Rank: 1-7-5-2


Spelförslag:

Jag spelar plats på 2 Rafolo till oddset 3.25 hos Unibet.

8 Bjerke – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

4 Princess Corner är en rusar-typ som brukar dra till ledningen med dessa lägen och jag tror det blir så igen. Innanför är 1 Thankful startsnabb och kan kanske hålla emot om kusken vill.


Loppanalys:

Unibet har satt 6 till 12 hästar mellan 5-8.50 och loppet är öppet med andra ord! Jag tror klart mest på 2 Maggie Cash som har spännande uppgift och hon har mött bra hästar på sistone. Speedade snyggt förbi i ett SM-lopp på Åby och visade sin fina speed efter att ha körts snällt loppen före. Efter det satt hon fast med sparat på V75, och senast blev det fel för henne då hon torskade positionskriget – men upploppet var bra och jag hade 10 sista 700. Nu hoppar Rikard N Skoglund upp i vagnen vilket är klart bra och läget kunde inte bli bättre. Hon ska kunna få sitt rygglopp, kanske i ledarryggen eller om Rikard tar det mer lugnt och sitter i andraspår. Vinnarspel till 5 ggr!

1 Thankful har spetsat i 08-öppning tidigare i år och håller nog spets om kusken vill och laddar för fullt. Kopplade grepp utvändigt senast vid segern och duger nog bra här, och det finns både chans på spets och ledarryggen. Chans, men 5 ggr är ändå inget extra oddsmässigt tycker jag för hästen är ojämn och blandar i prestationerna.

Lite av löpförstörare är 4 Princess Corner som ofta är stekhet och bara drar iväg med dessa spår. Var på tok för uppvevad senast och Johan fick inte stopp på henne. Eirik känner henne bättre och borde vilja köra i ryggar och kanske försöker ta det lugnt från start – om det går?

Bra är 5 Dream Girl som det kanske blir barfota och halvstängt på och hon har varit med i danska årgångslopp och vann stoderbyt för fyra starter sedan. Det var efter bra klaff måste man säga. Senast blev det ändå billigt och då var det skor och öppet huvudlag.

6 Dusty Shadow är ganska lågt odds på med 6.50 och det är väl okej kan jag tycka, men inte mer. Hon var sjuk näst senast och har i varje fall ett lopp i kroppen nu. Viss chans.

Rank: 2-1-5-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Maggie Cash till oddset 5.00 hos Unibet.

9 Bjerke – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

Så bra som 1 Muscle Lane öppnade senast så tror jag att han håller upp ledningen


Loppanalys:

Här är 4 Shankly Lane klar favorit och den vinner hela tiden, hela 12/14 starter har blivit seger. Ändå är det ingen häst jag tar till mig och det är ändå anmärkningsvärt att en sjuåring endast startat 14 gånger – då flyter det knappast fläckfritt hela tiden. Ofta har han körts till ledningen tidigt vid segrarna men så bör det inte bli denna gång och jag måste syna honom som favorit.

Tre hästar bakom mellan 5-6.75 och dessa har chans, såklart. 5 Marvelous Tooma står i lägst odds av dessa och han är bra, men ändå lite två att sätta in då han bara är tre år och möter äldre. Han vann kval till Svesnkt Travkriterium i mycket starkt försök och han är bra, men ändå en av flera här.

1 Muscle Lane är en riktig frontrunner som växer där framme för han är inte den som bara kliver förbi dem utvändigt, då kan han tveka lite. Han öppnade snabbt senast innan han hoppade på väg till ledningen efter 200 meter. Han kan rinna undan, men ärligt talat tycker jag inte detta är en häst för V75. Nu är detta inte ett vanligt V75-lopp heller å andra sidan. Från spets kan det gå.

Jag tycker att 6 Cry Wolf är loppets speldrag, men nu har nätbolagen sänkt oddsen sedan släpp men det finns 17.50 vinnare på Unibet och det testar jag trots allt. Kusken är inte så rutinerad men han har gjort det helt okej. Hästen satt fast med en del kvar i Derbyt och har varit klart bra vid vinsterna. Han gick med jänkarvagn senast, det var inte optimalt och blev galopp så nu är det vanlig vagn men det är alltså bara fördel. Kan kusken hitta ner i slagläge så finns skrällchans för som häst är han inte sämre än Muscle Lane.

Det finns många med chans, 11 Victory Road har varit i bra gäng varje gång och kan överraska. 9 Beartime har suttit fast två senaste, i V75-finalen senast och med klaff finns chansen.

Rank: 1-4-6-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Cry Wolf till oddset 17.50 på Unibet.

10 Bjerke – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

1 Zabul Fi har varit ganska snabb men inte mer trots att han haft helstängt och jag tror inte att han svarar 2 Patent Leather.


Loppanalys:

Axel Jensens Minneslopp ser 4 Zarenne Fas som jättefavorit till låga 1.80 hos Unibet. Han gick flera mycket starka lopp för Riordan utan att vinna bakom kulltoppar som Tae Kwon Deo, och i St Leder körde nog Rikard för tidigt för hästen blev pigg över tre varv. Senast var han ”knallbra” i Hamburg där han var fullkomligt överlägsen i storlopp med 75.000 euro till vinnaren och det var svettiga sista 500 han gick. Kanske underpresterade de andra lite? Men han sprang ändå 12,2/2200 meter. Han tar ingen ledning men är han lika bra som senast så kanske han är överlägsen på nytt.

Jag vill ändå spela 2 Patent Leather som jag följt sedan han började starta hos Frode. Han var med i Hambletonian 2018 som treåring och var snäppet under de bästa i kullen. Han har väl inte riktigt släppt till i Norden, galopperade en del i somras, blev lite het och var inte 100. Nu tror jag att polletten trillat ner för honom då han såg bra ut senast och det var rejält tryck i hästen då han kördes till ledningen och stack undan enkelt före Rafolo. Han har varit riktigt snabb då han laddats och spetsade under Åbergs-dagen innan han galopperade i första kurvan. Nu är det 1600 meter och bara att gasa som gäller och jag tror han tar en längd på 1 Zabul Fi och har favoriten en lite sämre dag kanske han kan smita undan. Jag spelar till 5.50.

Jag tycker inte att 1 Zabul Fi kämpar och helstängt har inte gjort skillnad med startsnabbhet så jag tror inte han kan svara min vinnare.

Rank: 4-2-1-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Patent Leather till oddset 5.50 hos Unibet.

11 Bjerke – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

1 Red Bar är det många plus på och med Jepson och bike tror jag inte att 3 Park View eller 6 Ursula Horse tar en längd.


Loppanalys:

Kul lopp avslutar och jag tror att 1 Red Bar har mycket bra chans att spetsa hem detta! Det är en fartfylld häst som inte alltid orkat fullfölja loppen, men fart finns det mycket i honom. Det är riktigt intressant med ny och vass regi i Kim Pedersen och dessutom bike på och första med Calle Jepson! Han har innerspår på 1609 meter och då är det bra spetschans, han spetsade på Solvalla under elitloppshelgen förra året, och jag tror inte de hinner ifatt honom.

4 Lord Flax är bästa hästen, men formen är oviss då han var blek senast i dödens på 2640 meter och gav upp helt. Ingen verkar fått tag i tränaren under veckan, och det är inget plus om man ska gissa status på hästen… Distansen passar bättre nu och över 1600 meter klarar han dödens – det visade han i somras då han vann under Sprintermästaren då han var galet bra i dödens och vann enkelt.

3 Park View är spetshotet till min vinnare men jag tror inte att han kan ta sig förbi. Var inte som bäst senast men har mött bra hästar under året och senaste segern var klart bra från spets. Från spets kan han vinna, men annars värre.

5 Gogo Hall har skrällchans för han har varit bra i bra sällskap och senast var det jäkla intryck då han mer eller mindre knuffade vinnaren över mål. Gick bra upphämtning i St Leder före det och även om han står hårt inne i loppet kan han överraska.

9 Hakon Von Haithabu var mycket förbättrad i andra starten i nya regin senast och målfotoslagen.  Rätt läge för att åka med i draget och visst segerchans.

Rank: 1-4-5-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Red Bar till 3.40 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson