Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Bilibili – Cornulier-kungen

Bilibili är montékungen av Vincennes. Det fanns ingen som kunde komma i närheten av nioåringen den här gången heller när världens största sadellopp avgjordes. Storfavoriten krossade motståndet i Prix de Cornulier.

Bilibili hade inte gjort mycket väsen av sig sedan segern i Prix de Cornulier förra vintern, när han i det sista genrepet Prix du Calvados var tillbaka under sadel. Segern då gav sitt tydliga besked – mästaren var i toppform igen inför årets största uppgift. Mycket riktigt, när klassiska Prix de Cornulier reds på söndagen stod montékungen helt i sin egna klass. För andra året i rad var det den av Laurent-Claude Abrivard tränade Bilibili som tog hem montésportens heliga graal.

För tufft för Flèche Bourbon

Bilibili, spelad till stor favorit, inledde längst ut i banan för att av Alexandre Abrivard tidigt placeras som första häst i andraspår. De på pappret två tuffaste motståndarna var två femåringar; men när Fado du Chêne försvann i en galopp redan ur den första svängen, tog den andra, Flèche Bourbon sin chans och drog undan med ett par längder i spets.

Ledarinnan öppnade 1200 meter efter 13,3 och hade sänkt till 12,8 vid passeringen för 1700 meter. Men det blev för tufft för Flèche Bourbon. Hon var ett slaget byte när Feeling Cash invändigt hittade loss och tog över, då man travade in genom sista svängen. Fast Bilibili hade förstås inte på allvar klivit in i matchen än. Det gjorde han nu. Feeling Cash stretade emot bäst det gick men det vägde lätt mot det nioåriga montémonstret. Bilibili kopplade segergreppet mitt på upploppet – och stormade undan med flera längder till godo.

Andra raka guldet för Bilibili

1.12,1/2700 meter räckte för segern det här året, en knapp sekund långsammare segertid än förra året. Bilibili bättrade på sitt redan digra segerkonto med 292 000 euro; totalt har Niky-sonen nu tjänat cirka 18 miljoner kronor i sin karriär. Bilibili tog härmed alltså sitt andra raka guld i Prix de Cornulier, efter att tidigare också bärgat två brons.

Tränaren Laurent-Claude Abrivard tog sin andra (raka) seger i loppet, men för ryttaren, den 26-årige Alexandre Abrivard, var det här den tredje triumfen. Han vann även 2016 med Scarlet Turgot.

En riktigt stark avslutning svarade sexåriga stoet Etoile de Bruyère för då hon på 1.12,3 spurtade in som tvåa för Adrien Lamy. Feeling Cash, riden av Eric Raffin, höll bra för att bli trea, noterad till 1.12,4. Flèche Bourbon slutade i det slagna fältet, medan det för den tidigare Cornulier-vinnaren Traders återigen blev ett tungt fall. Hästen avancerade i spåren på bortre långsidan men var slagen då galoppen kom mitt i den sista svängen.

Här kan du se loppet:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 10:29, 24 februari

Greenshoe årets travare i Nordamerika

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:00, 24 februari

Wild Honey har blivit mamma

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:19, 24 februari

Tar Elian Web tredje raka?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:48, 24 februari

Solvalla: Arnie Express ohotad i spets

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 16:24, 23 februari

Bélina gjorde det igen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 11:52, 23 februari

Gareth Boko glänser

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 15:41, 21 februari

Elitloppet – 100 dagar kvar

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Per Lennartsson opererad för cancer

Per Lennartsson opererad för cancer

Per Lennartsson kommer inte att synas på tävlingsbanorna de närmaste veckorna. Anledningen är att tränaren opererades för cancer tidigare i veckan.

Eskilstunatränaren Per Lennartsson, 54, blir borta från sulkyn den närmaste tiden. Det på grund av att han tidigare i veckan genomgick en operation för prostatacancer. Något som han själv berättar om på sociala medier. Per Lennartsson mår, efter omständigheterna, väl.

– Vill berätta att jag opererades för prostatacancer i torsdags. Inte så kaxig nu men mår ändå bra! Nu blir det några veckors rehab innan jag är tillbaka på banan, skriver Per Lennartsson på Twitter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lionel - en vinnare igen
Nästa nyhet
Lionel – en vinnare igen

Lionel – en vinnare igen

Den norska kulthästen Lionel är tillbaka – ännu en gång. Den tioåriga fuxen gjorde comeback på Bjerke – och anförde varje meter av loppet för den högsta klassen.

Med över 16 miljoner kronor insprunget, med stora framgångar i Frankrike, silver från VM-loppet och segrar i såväl Olympiatravet som försök till Elitloppet, är Lionel en kandidat till Norges bästa genom tiderna. Numera är Göran Antonsens fux tio år – men det stoppar inte honom från att vinna.

Ledde varje meter av loppet

Lionel gjorde vid Bjerkes tävlingar på lördagen första starten drygt två månader men den nu tioårige stjärnan visade inga spår av ringrost. Från innerspår bakom bilen höll Lionel säkert upp ledningen, varvade på strax över 1.13 – och var ohotad loppet igenom. Göran Antonsen firade med segergest vid målgång sedan han konstaterat att hans ögonsten vunnit loppet på 1.12,3a/2100 meter. Den här segern var värd 50 000 norska kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gareth Boko tillbaka - med besked
Nästa nyhet
Gareth Boko tillbaka – med besked

Gareth Boko tillbaka – med besked

Ett långt uppehåll efter skada och med bara ett lopp i kroppen – ändå blev Gareth Boko kungen i Kalmar. Trots en resa i dödens tog stall Lugauers topptravare hem Gulddivisionen.

Att Gareth Boko alltid haft skyhög kapacitet var inget nytt; hästen vann Uppfödnings-löpning som tvååring. Men att den numera sjuårige Make it Happen-sonen redan var i toppform efter ett uppehåll på grund av skada på sju månader och med bara ett lopp innanför västen, hade i alla fall de flesta spelarna inte räknat med. Den Conrad Lugauer-tränade, snart fyrfaldige miljonären lämnade dock Kalmartravet med högsta betyg.

Avgjorde – trots resa i dödens

Loppet skulle, på förhand, handla om Baron Gift och Stepping Spaceboy och när den förstnämnde föll bort i en startgalopp såg vägen jämn ut för Stepping Spaceboy som enkelt drog till spets i sin jakt på sin tredje raka i högsta klassen. Efter 10,5 första 500 lugnade ledaren ned tempot till strax över 1.15 på det första varvet – och det med Gareth Boko körd av Marc Elias i dödens.

Utvecklingen under loppets andra halva blev dock av en annan art. Gareth Boko pressade på över den sista bortre långsidan, blev allt mer närgången, och när Stepping Spaceboy försvarade sig med galopp mitt i sista sväng fick Lugauer-hästen greppet. Olle Rols hade emellertid liftat med hela loppet i rygg och kom nu i starkt angrepp över upploppet. Gareth Boko vägrade släppa sin utmanare förbi sig – och vann ändå säkert till slut.

Klockorna noterade segertiden 1.13,2a/2140 meter med sista 500 nedåt 1.11. Förtjänsten var 150 000 kronor. För Marc Elias och stall Lugauer blev lördagen på Kalmartravet extra rolig – redan före hade Il Duce Boko tagit en vattentät spetsseger som favorit i Klass 2-försöket. Hästens sjätte seger i det nionde försöket.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Den omöjlige Cleangame
Nästa nyhet
Den omöjlige Cleangame

Den omöjlige Cleangame

Det är tur för de andra hästarna att Cleangame inte får vara med i Prix d’Amérique… I lördagens Prix de Brest hade valacken show på nytt när han vann plättlätt trots femtio meters tillägg på en topptid.

Cleangame, den av Jean-Michel Bazire tränade åttaåringen, som ärvt epitetet ”världens bäste valack” gjorde vid Vincennes tävlingar på söndagen årsdebut. Och det nya året började i stil med hur det förra slutade – med total dominans.

Kattens lek med råttan

Lördagens Prix de Brest var en på pappret inte särskilt enkel uppgift; Cleangame var ensam häst med femtio meters tillägg. Och när Robert Bergh-tränade Angle of Attack drog iväg i ledningen minskade inte avståndet precis. Fast Bazire tycktes inte oroad och när Cleangame kunde följa i stallkamraten Blé du Gers rygg över sista bortre vann favoriten mycket mark. Genom sista sväng kröp Bazire ned en bit i rygg och det såg mest ut som kattens lek med råttan – in på upploppet avgjorde Cleangame hur lätt som helst.

Segertiden, utan att direkt förta sig som det såg ut, stannade vid mycket fina 1.11,2/2900 meter. Förstapriset här 40 500 euro i denna den sjunde raka segern för Cleangame sedan den snöpliga galoppen i Trotting Masters-finalen.

Jörgen Westholms Usain Henna, körd av Björn Goop, spurtade riktigt fint bakom den grymme vinnaren och blev femma. Angle of Attack slutade som nionde häst i mål medan stallkompisen Coktail Fortuna aldrig kom till start.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Propulsion i PdA: "50/50"

Travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson