Just nu:
17.56 Italien skärper reglerna – Halmstad häver avstängningen
16.12 Tips Axevalla 23 maj: Rickard Svanstedt vår man i kväll
13.44 Tunga beskedet: Månprinsen A.M. struken
12.37 Efter Lotteria: Hårdare regler för drivningar i Italien
09.45 Elitloppet: Allt du behöver veta inför travfesten
17.05 ELITKAMPEN: Det stora nordiska slaget
16.48 Två strykningar i Treåringseliten
13.22 Tips Åby/Örebro 22/5: Givet vinnarspel mot överskattad storfavorit!
10.34 Gästkrönikör Niklas Borg: Vem vann Elitloppet 2004?
08.33 Cruzado dela Noche ute efter segern i Maxie Lee

Beskedet från Readly Express – vann på 1.08,9

Ett starkt besked inför Elitloppet. Readly Express gjorde sin debut över sprinterdistans – och svarade med att vinna Critérium de Vitesse på sylvassa 1.08,9.

Temperaturen inför Elitloppet steg på söndagen med ett antal grader. Readly Express lämnade ett ruskigt starkt besked när han i Cagnes-sur-Mer på den franska Rivieran krigade sig till segern i den klassiska sprinteruppgörelsen Critérium de Vitesse. I denna sin första start över kort distans – tog svensken guldet genom att tangera löpnings-rekordet på magnifika 1.08,9a över engelska milen.

– Han var otroligt bra, vi visste vi hade ett tråkigt läge men han har känts så fin och jag har varit optimistisk. Allt gick bra och det löste sig under loppet, vi visste att det skulle bli ett tufft lopp för honom i dag. Nu åker han hem på onsdag och så ska vi kolla igenom. Det är Elitloppet som är det stora målet för oss, men det blir nog några lopp innan det, sa tränaren Timo Nurmos efter segern.

Tungt fall för Bold Eagle

Readly Express, utrustad med Björn Goop i sulkyn, började loppet från innerspåret och kunde därifrån inte vara med i spetskörningen, utan kom i den vindsnabba inledningen iväg som sjätte häst vilket sedermera blev till tredje utvändigt.

I stället var det Dijon som smällde till spets för sin tränare Romain Derieux. Titelförsvararen Bold Eagle laddades av Franck Nivard, pressade i ett försök att få överta, men ledaren var bestämd vilket föranledde Bold Eagle att få göra hela loppet i dödens. Det blev en övermäktig uppgift för den franske kejsaren, som redan in i sista sväng signalerade att slaget var förlorat. Bold Eagle stannade helt och galoppera-de även uppgivet på upploppet.

Utnyttjade det långa upploppet

Readly Express däremot tog upp jakten på den undflyende Dijon. I sista kurvan tog man rygg på Bahia Quesnot som stormade fram utvändigt om ledaren. Dijon hade dock fortsatt ett klart grepp om händelserna när man nådde in över upploppet. Men det är ett synnerligen långt sådant, skulle återigen bevisas. Nu blev det full fart på Readly Express – svensken arbetade sig meter för meter närmare och kort före målgång hade favoriten också kopplat greppet om den tappre ledaren.

Segertiden blev strålande. Readly Express passerade mål på 1.08,9a/1609 meter. Noteringen är en tangering av det löpningsrekord, tillika banrekord, som Bold Eagle travade förra året. Vinnaren belönades med 76 500 euro i förstapris.

Dijon strålande som tvåa

Sexårige Dijon, som vann EM för femåringar i fjol, höll strålande från ledningen som tvåa och stärkte sina aktier betänkligt inför presumtiva starter i de nordiska storloppen. Dijon klockades till 1.09,0 och samma tid noterade brons-medaljören, stoet Bahia Quesnot som också hon stod för en mycket stark insats. Uza Josselyn tog hand om fjärdepriset efter en resa i rygg på ledaren.

För det andra svenska hoppet i loppet, Jörgen Westholm-tränade Unique Juni blev det dock ingen succé. Hon var efter en resa som fyra på innerspår utan chans att blanda sig i tätstriden och gick över i galopp strax före målpassagen med diskning som följd.

Här kan du se loppet

(Foton: Scoop Dyga)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
onsdag 08:33, 22 maj

Cruzado dela Noche ute efter segern i Maxie Lee

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:13, 22 maj

Lätt när Gotland fortsatte segerraden på Vincennes

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 17:15, 21 maj

SWEDEN CUP: Startlistor och odds till förfesten!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 11:50, 21 maj

Efter skada: Mofaksan tvingas sluta

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:22, 21 maj

Jepson till Tusenklubben: ”En milstolpe”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 18:19, 20 maj

KUSK-VM: Tar Ulf Ohlsson Sveriges första guld?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:47, 20 maj

Valokaja Hindö och Gretzky B.R. till Oslo Grand Prix

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tips Kalmar: ”Vi avslutar med en Bagatelle”

Tips Kalmar: ”Vi avslutar med en Bagatelle”

Kalmar Lopp 4 – spelstopp: 15.50

Spetsstriden: Jag är inte säker på att North Star Navi från bricka två kommer förbi Moons Blåljus som kan öppna snabbt, men den förstnämnde kanske släpps fram.

Loppanalys: Här tycker jag att 12 Adde S.H. är bästa spelet i loppet. Valacken hävdade sig bra i tuffa sammanhang som treåring i fjol och rapporteras ha klivit fram ytterligare i utvecklingen under vintern. Nu Pagadi-sonen har stor potential och mycket fartresurser, även om han nu inte kan utnyttja sina kvaliteter från start. Här rör det sig om årsdebut men Adde S.H. lär komma väl förberedd och även om det är många hästar att runda är min känsla att det här är bästa hästen i fältet.

10 Derby Simoni är tveklöst motbudet nummer ett. Hemmahästen har varit klart positiv i årets båda starter och ser ut att gå en formtopp till mötes. Senast klev han fram utvändigt om ledaren efter ett varv och kunde därifrån avgöra säkert i slutstriden.

6 Raja Piraya har visat kvaliteter som kan räcka en bit upp i klasserna. Hästen såg fin ut näst senast när han vann från ledningen trots hårt tempo under vägen. Senast på Solvalla fick han ge sig till slut efter samma upplägg. Raja Piraya uppträder dock fortfarande lite hetsigt i loppen, men kan man hitta ned i ryggar och hushålla med krafterna, blir han såklart farlig till slut.

11 Maharanee Star har mött starkt motstånd under karriären och är klart bättre än vad raden kanske ger sken av. Han har dock inte visat någon gnistrande form på sistone, men det har å andra sidan stallet och det här är en luring från springspåret på tillägg.

Spelförslag: Trots årsdebut och sämsta läget tror jag 12 Adde S.H. bara är bäst här och spelar vinnare till oddset 3.75 hos Unibet.

Kalmar Lopp 5 – spelstopp: 16.10

Spetsstriden: Inga startblixtar i loppet men Barkåks Nero har öppnat bra tidigare och trivs i spets. Blir det offensivt bakom Bearbucket?

Loppanalys: Bästa chansen tycker jag 2 Image Rapida har. Han har bara gjort fina insatser i vinter och står onekligen på tur för en seger. Senast på Jägersro rundade han fältet för att tidigt gå fram i dödens, stred då in till linjen utan att komma förbi ledaren. Det är ingen startsnabb häst, varför läget bör passa perfekt, men han är desto starkare och lär inte vara blyg för att avancera framåt igen.

4 Bearbucket är nog bästa hästen i fältet i grund och botten. Har skaffat sig rutin som treåring mot bra motstånd. Valacken har inte visat storformen i sina senaste starter förvisso, men kan vara på väg mot den nu. I förra starten blev det galopp varvet kvar utan att få visa sin tapperhet. Kan bli barfota runt om nu vilket kan vara kicken som behövs.

1 Xhantis de Roi är också en häst med kvaliteter. Gick i mål med mycket krafter sparade mot ganska bra motstånd i sista starten förra året och går nu ut i årsdebut efter ett par månaders uppehåll. Är inte kvick från början, men löser det sig från innern segerstrider han här.

5 Barkåks Nero är inte jättemärkvärdig men såg klart bra ut senast då han stack undan mycket lätt från spets i ett breddlopp. Sjuåringen har gjort sina bästa lopp i ledningen och omöjligt är det inte att han glider undan därifrån även nu.

Spelförslag: 2 Image Rapida har bäst bevisad dagsform och en bra uppgift här. Jag tror det är dags för seger nu och spelar vinnare till oddset 3.75 hos Unibet.

Kalmar Lopp 6 – spelstopp: 16.30

Spetsstriden: Earthquake Neo ska ha bra chans att hålla upp ledningen, utmanas i så fall av Farmer Jack från samma stall och Ibiza Nalan.

Loppanalys: Fältets bästa häst ska vara 7 Ironman Pellini som här gör comeback efter fyra månader på sidlinjen. Det rör sig om en högst kapabel sort för klassen, vilket 8 segrar på 24 starter vittnar om. Han stod med tre raka före han testades på rikstoton i höstas, men lyckades inte då. Mot motstånd likt det här gör valacken sig dock väl gällande och Untersteiners hästar är oftast bra direkt efter vila. Ska ha en god vinstchans direkt.

Motbuden kommer i så fall från Fredrik Persson i form av 1 Earthquake Neo och 2 Farmer Jack som håller god klass i ett sådant här sällskap. Plus för den förstnämnde i kraft av innerspåret och då det rör sig om en häst som kan öppna bra bakom bilen är det troligt att han leder det här loppet länge.

6 Höwings Unbeatable är spännande då han gör debut hos Robert Bergh efter att ha varit ifrån ett år från tävlingsbanan. Hästen har hävdat sig bra i norsk konkurrens men är givetvis svårbedömd här och efter så lång frånvaro.

Spelförslag: 7 Ironman Pellini känns huvudet högre än konkurrenterna här, även om det rör sig om en årsdebut. 3.60 är ett bra odds.

Kalmar Lopp 7 – spelstopp: 16.50

Spetsstriden: Rejah är den som visat mest startsnabbhet, men lär utmanas av de båda springspåren.

Loppanalys: Ett öppet lopp där jag fastnar för 10 Classic Gal som känns mycket spelintressant här. Det handlar om en bra stammad fyraåring (mamma är syster med Viola Silas) som börjat sin karriär på ett lovande vis. För två starter sedan fick hon bestämma i ledningen och vann då smått överlägset, senast tappade hon en del i en startgalopp men klev fram i dödens och höll som tvåa starkt. Var då före till exempel 6 Totti Face som ser ut att bli mer spelad här. Loppet i sig är inte jättemärkvärdigt och jag tror Classic Gal ska ha goda möjligheter sett till vad hon visat hittills.

4 Ikaros di Quattro är värd att hålla ögonen på. Timoko-sonen sprang mest och galopperade under förra året men har till den här säsongen blivit valack och visade klart positiva tendenser när han höll bra som tvåa i comebacken senast.

5 Lexus Håleryd har hunnit med tre starter så här långt och har väl inte direkt rosat marknaden men samtidigt visat farter som borde kunna räcka långt här. Untersteiners hästar räknas alltid.

3 Rejah har också bra farter i sig när det stämmer, men visade stundtals rätt så knackig aktion under förra året. Återkommer här efter ett litet uppehåll och har hästen fått ordning på tekniken kan hon räcka långt, särskilt som det ser ut att kunna bli spets här.

Spelförslag: Jag tycker 10 Classic Gal är lika bra som någon annan i fältet och ett spännande spel. Jag kör vinnare till oddset 7.00 hos Unibet.

Kalmar Lopp 8 – spelstopp: 17.10

Spetsstriden: Walk all Over You är den snabbaste ut men tveksamt om det räcker från det här läget. Mycket talar för att Tyfon Brodde tar hand om taktpinnen.

Loppanalys: På pappret ser det här ut som en perfekt uppgift för 3 Tyfon Brodde. Han har varit ute på rikstoton konstant i vinter och gjort habila insatser, låt vara för att det blivit startgalopper i de två senaste. Om det inte är en indikation på vikande form, bör Tyfon Brodde vara den givna favoriten här. Valacken går ned i klass och motståndet känns inte avskräckande, särskilt som det är bra möjligheter att komma till ledningen här är det hästen att slå.

4 Rothschild har i och för sig bara en seger på fjorton försök, men hästen har visat riktigt bra farter och känns som klart bättre än raden. En häst som borde hävda sig väl i sällskapet men då det nu handlar om årsdebut kanske inte formen är maximerad.

11 Sanda Love är också han en sort som duger långt i sin nuvarande klass, när det funkar. Han var fin vid ett par segrar under senhösten men har inte glänst i de senaste starterna. Läget över kort distans ger heller inga plus.

9 Lönshults Johannes är en möjlig rysare. Var förvisso ute i ett klart enklare race senast men såg bra ut. Det gjorde även 6 Skogans Lotten som i årsdebuten gick en tung avslutning senast, verkar ha svårt att vinna men en platskandidat möjligtvis.

Spelförslag: 3 Tyfon Brodde ska ha en bra chans här med oddset lockar inte och jag står över.

Kalmar Lopp 9 – spelstopp: 17.30

Spetsstriden: Bara Imail Occagnes och Turbulence Face på start och det är ingen vild gissning att de gör upp om spets initialt, plus den senare. Frågan är hur tidigt de kommer bakifrån?

Loppanalys: Ett kul lopp med maratondistans och fältet utspritt över fem volter. Trots att det är långt fram bör det ändå handla om de längst bak när det kommer till kritan.

10 Muscle Hustle är som bekant en häst med potential för de riktigt stora loppen och går en intressant säsong till mötes. Det här är första starten sedan i oktober för jänkaren. Musle Hustle har gått ett lopp över aktuell distans, det var som femma i Åby Stora Pris förra året. Hästen har visat fin styrka och bör inte vara skrämd av tre varv och rapporterna från stallet går i dur. Samtidigt är det väldigt långt fram här, med 80 meters tillägg och 20 meter på de på pappret tuffaste konkurrenterna. Det kan bli väl tufft så här efter ett halvårs frånvaro.

9 Juan har gått jämna och fina insatser på sistone mot konkurrenskraftigt motstånd och även om han är oprövad över just 3140 meter har han visat styrkan över ”normal” lång distans tidigare. Ett givet bud i loppet.

8 Vischio Holz blir dock mitt val. Det till trots att raden ser ganska bedrövlig ut. Italienaren gick riktigt bra i somras och in på hösten men tappade lite stilen i sina senaste starter. Nu är han dock tillbaka efter en liten vila och nu kan man också rycka skorna om man så behagar, vilket nog är ett plus. Det här är en riktigt vass travare när det stämmer och jag tror att kusken kan vara inne på att köra framåt tidigt och därmed skaffa sig överläge mot tidigare två nämnda. Min vinnare i loppet.

Spelförslag: Jag tror 8 Vischio Holz gör en bra prestation igen och spelar vinnare till oddset 3.80 hos Unibet.

Kalmar Lopp 10 – spelstopp: 17.48

Spetsstriden: Cinnamon Spitfire är snabbast ut och spetsar, men känslan är att det bli släpp och då är det Miss Mythos och Thanasi Bob som bör göra upp om att få överta.

Loppanalys: Försök i Diamantstoet avslutar och det är ett riktigt bra, öppet lopp. Favorittrycket lär ligga hos 9 Velegance som ser riktigt intressant ut. Fyraåringen gjorde senast första starten på fyra månader och också debut hos Peter Untersteiner. Det var en strålande sådan. Velegance gick till spets och stack ifrån i läcker stil över upploppet. Nu är det ett helt annat läge, men insatsen senast lovade gott för framtiden.

13 Grace River har inte gjort många fel hittills i den begynnande karriären. Fem starter har blivit till fyra segrar och vid förlusten reparerade hon galopp på bra sätt. På Jägersro senast var hon ute i ett liknande lopp som detta och vann helt ohotad från spets. Nu är läget aningen krångligare.

7 Thanasi Bob är en trevlig sort. Gjorde årsdebut senast och avslutade då riktigt tungt från kön efter 12,5 sista 800 som klar tvåa, men utan chans att nå ledaren. Det var ett riktigt bra intryck och hon ska räknas mycket tidigt här om det blir så att hon lyckas komma ned till plankan och ta täten.

6 Miss Mythos är också intresserad av att gå till ledningen här, får man anta. Going Kronos-dottern löper på jämnt och bra utan att glänsa över sig mycket. Men farten finns för att räcka i ett sådant här gäng, loppets utgång avgör mycket.

Mitt drag i loppet blir dock ett annat. 10 Bagatelle är lite bortglömd och känns mycket spelintressant. Hon har sett bra ut vid sin karriärs två segrar, en från spets enkelt och i avslutningen av året från kön (typ samma läge som nu). Senast i årsdebuten (samma lopp som Thanasi Bob) galopperade hon bort sina chanser i första sväng men anslöt sist i kön och såg ut att klättra över motståndarna med krafter kvar när hon gick över mål. Man får anta att det loppet fört henne framåt ytterligare och med minst klaff på det här loppet blir hon livsfarlig till slut.

Spelförslag: Tycker det här ett jämnt lopp och är mycket sugen på vad 10 Bagatalle kan uträtta. Spelar vinnare och plats till oddset 22.00 respektive 5.25 hos Unibet.

Samtliga spelförslag Kalmar:

Lopp 4: vinnare 12 Adde S.H.
Lopp 5: vinnare 2 Image Rapida
Lopp 6: vinnare 7 Ironman Pellini
Lopp 7: vinnare 10 Classic Gal
Lopp 9: vinnare 8 Vischio Holz
Lopp 10: vinnare och plats 10 Bagatelle

Obs! Oddsen är hämtade på Unibet.se vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
STL: "Piraten är svensk travsport personifierad"
Nästa nyhet
STL: ”Piraten är svensk travsport personifierad”

STL: ”Piraten är svensk travsport personifierad”

Inget kan stoppa On Track Piraten för dagen – inte ens dödens. Elvaåringen lämnade motståndet i en lysande uppvisning på Färjestad.

Många spekulerade i om att On Track Piraten kanske skulle få det besvärligt att vinna om det blev dödens i lördagens Gulddivisionen på Färjestad. Dödens blev det också – men några besvär det hade han inte, evighetsmaskinen från Dalarna. Elvaåringen med sjutton millar på kontot vände ut och in på sitt motstånd och Rikard N Skoglund firade med segergest efter att ha tagit sin tredje seger på lika många starter med publikfavoriten.

– Jag har inte känt honom så länge, men han betyder redan otroligt mycket för mig. Att få köra den här hästen, det är en ära, han är ju en nationalklenod. Vi har vunnit tre gånger nu och han kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Att kunna tävla på den här nivån när han är elva år gammal; On Track Piraten är svensk travsport personifierad, sa Rikard N Skoglund i vinnarcirkeln.

Target Kronos laddades för ledningen och fick den. On Track Piraten fick således ta sig fram utvändigt och landade i dödens efter 500 meter på 10,7. Men som sagt, det bekom inte storfavoriten. ”Piraten” lade full press över sista bortre och övertog täten genom sista sväng när Target Kronos visade vit flagg. Betrodde Platon Face försökte ta sig in i matchen, men förgäves. On Track Piraten länsade bara undan till en överlägsen seger på 1.13,2a/2140 meter. Och för protokollet: det här var 32:a segern på rikstoton.

– Det såg ju lugnt ut, tycker jag. Han är så jäkla fin för dagen, så jag var inte orolig trots att det blev dödens. Jag kände mig trygg, han är så stark, menade tränaren Hans R Strömberg.

Ådne Odin hann fram på linjen

I Helge Solos lopp hade tjejerna försprång på killarna och länge och väl såg det ut som om Rus Can också skulle hålla undan efter att ha spårat loppet i jämnt, tufft tempo. Men Björn Goop gav inte upp bakom Ådne Odin som arbetade sig fram utvändigt och i en tät avslutning precis före mållinjen segade han sig förbi ledarinnan. Erik Killingmo tränar vinnare som klockades till 1.25,5/2180 meter.

3140 meter i Klass 2-försöket kändes som perfekta förut-sättningar för Adrian Kolgjinis urstarke Tony Afrika – och visst, så var det också. Spel mot ett mål, visade det sig. Joke Face-sonen gasade mot ledningen ur den första svängen och behöll sedan den positionen hela vägen till segern. Tony Afrika gick undan med flera längder över upploppet för att i sin tredje raka seger säkra vinnartiden till 1.17,4a/3140 meter.

Southwind Feji – outstanding

Southwind Feji hade, för ovanlighetens skull, inte vunnit vid sina två senaste starter men nu visade Pär Hedberg-träningen sitt rätta ansikte igen. Seger 21 i 29:e starten togs i bländande fin stil. Mikael J Andersson hittade från dubbla tillägg fram i tredje utvändigt och med 700 meter kvar sändes stoet på till attack. På några få steg hade Southwind Feji förvandlat motståndarna till statister – favoriten svepte formligen till spets och bara försvann undan. 1.15,4/2180 var vinnartiden.

Silverdivisionen till Östersund. Björn Goop fick ordentlig fart på Daniel Wikbergs fine Weekend Fun och kunde trots bricka åtta bakom bilen sitta i spets vid ingången av första kurvan. Favoriten Hawk Cliff vandrade fram i dödens med varvet kvar, men var maktlös att utmana efter att ledaren hade fått dämpa farten till 1.17 första tusen. Weekend Fun gick kontrollerat ifrån till seger på 1.15,3a/2140.

Enkelt för Perfect Dynamite

Ante och Tina Lisells Perfect Dynamite var mycket betrodd i Brons-divisionen och i händerna på Rikard N Skoglund var den tuffe valacken tillbaka i vinnarcirkeln igen. Det efter en resolut körning fram för att överta spets efter 800 meter. Ledaren släppte in Je t’Aime Explosive i matchen då man ryckte genom sista sväng, men Perfect Dynamite hade krafter kvar att förvisa uppvaktningen. 1.15,4a/2640 meter var vinnartiden.

…Måldomarna fick ta sig en riktig funderare efter målgång i Klass 1. För först i mål var loppets minst spelade häst Fighting Joe, som på upploppet hittat fritt från fjärde inner och hunnit upp på linjen. Men domarna valde, efter flera minuters överläggningar, att diska för en trång situation när man tog sig ut. Därmed tillföll segern i stället Expensive River som från vinnarhålet avslutade kvickt för Per Nilsson. 1.16,4a/2140 noterades vinnaren för, som ju tränas av Karl O Johansson.

(Foton: ALN)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Två spännande jänkare nya hos Thomas Uhrberg
Nästa nyhet
Två spännande jänkare nya hos Thomas Uhrberg

Två spännande jänkare nya hos Thomas Uhrberg

Thomas Uhrberg har förstärkt stallet med de båda spännande amerikanerna Waffle Cone och Seven And Seven som tidigare funnits i Frode Hamres regi.

Det är Trav og Galopp-Nytt som rapporterar att de norska ägarna flyttat två USA-födda miljonärer till Thomas Uhrbergs träningsstall. Det sedan den förre tränaren Frode Hamre tidigare i år avslutade samarbetet. Hästarna har funnits hos Jägersrotränaren sedan mitten av februari.

Det handlar dels om femåriga stoet Waffle Cone (e. Muscle Hill) med 6 segrar på 30 starter och 1,4 miljoner kronor på kontot och som bland annat vunnit Treåringseliten för ston på Solvalla. Samt Seven And Seven (e. Chapter Seven), en femårig hingst med 2,6 miljoner kronor intjänat efter 7 segrar på 26 starter. Han vann i fjol Prix Cagnes-sur-Mer under Åbergs-kvällen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Romme: "Hannu Korpi ligger inte lågt"
Nästa nyhet
Tips Romme: ”Hannu Korpi ligger inte lågt”

Tips Romme: ”Hannu Korpi ligger inte lågt”

Tips och analyser Romme.

Romme. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Det har kommit en hel del nederbörd och vi får se hur banan tacklar detta.

Spetsstriden: 1 Bear Joke är ensam på startvolten och spetsar så klart. 5 Bossy Alley har inga problem med snävt spår siar Korpi men troligaste scenariot är 7 Valle E.W.mot tidig spets med Ohlsson från springen.

Loppanalysen: 5 Bossy Alley och 7 Valle E.W. är två hårt betrodda. Valle E.W. kan nog köras mot spets och det är värdefullt men jag är inte så förtjust i den pållen och tror klart mer på Bossy Alley. Jag blev inte mindre övertygad efter att ha ringt Kopri. Hans häst har löpt bra och är bra för klassen men senast fick han inget med sig.

  • Bossy Alley blev störd av stänk senast men avslutningen i 10-fart sista halvvarvet var klart bra och jag var nöjd. Spåret ska vi greja då han är stabil. Han är stark och positionen utvändigt ledaren är inget som oroar. Han tränades igår torsdag och allt är bra. Bra chans, säger Hannu Korpi.

Det är enklare emot nu än senast och jag köper superoptimistiske Korpis resonemang.

6 Notation är inte alls oäven men att komma ut efter långt uppehåll och vinna borde vara tuff. Dock tidig om de två ovannämnda sviker. 4 Mex Hörsta räknas också tidigt.

Spelförslaget: Jag tror på finskt och det kan gå vägen för 5 Bossy Alley även från utvändigt ledaren. Vi liar till oddset 3,60. Ett helt ok odds.

Romme. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: 1 Dante Sisu med Uffe från spår ett bör spetsa.

Loppanalysen: 9 Knifetown Winner har bra chans trots lite krångligt läge då han inte möter något som skrämmer. Bra chans även med offensivt upplägg men hästen ger också odds därefter. Det är trots allt ingen superstabil stallform hos Westerholm och jag håller mig lugn.

1 Dante Sisu leder mycket länge men är lite klen sista biten. Stumnade rejält från spets näst senast mn vann bakifrån senast. 11 Colbert kan vara skrällaktuell. Snabb häst som nu ska ha lugnat ner sig i ny regi. Körs i ryggar och kan avsluta bra då distansen är den rätt men detta är nog mest ett lopp i kroppen i nya regin.

12 Comte du Pommeau är inte så pjåkig och kan greja en bra placering men vinner sällan. 10 Jeepster är van tuffa gäng.

Speförslaget: Jag har svårt att hitta något spelvänligt här och vi kikar på nästa lopp i stället.

 

Romme. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  2 Kalsahnikov trivs med tätkänning för att fungera bra och jag tror han tidigt är i tät.

Loppanalysen: Här har vi på ett förhand ett rätt så skojigt lopp med flera med chans. Jag kan nämna många hästar. 2 Kalashnikov har kanske bäst chans. Kan nog komma till ledningen här och det är bra för hästens ibland lite speciella aktion. Travade förbättrat senast med lite tung balans och troligt att det blir lite lättning i balansen nu. Får vi se om travet flyter då också. Kan absolut vinna från spets men är inte så rolig spelmässigt.

3 Lovely Flicka smyger med och kan avsluta bra. Gör dock årsdebut.

9 Maine är i fin form och 12 Lord of Tooma gör intressant debut i ny regi. Svårt läge dock och känslan är att det blir lugnt och stilla i kön för Lord of Tooma ikväll.

5 Rally Didrik är bra då travet stämmer men det är inte alltför ofta. 8 Defintif Launcer var mycket bra efter galopp näst senast. Svårt läge nu men inte borta. 4 Rally Gunnar duger.

De flesta har chans men jag sparar min skrällidé till sist. Jag provar nämligen med ett riktigt rackarspel på starke 7 Couteau Rapide. Denne har fått ett nyttigt lopp i kroppen och var fullt bra senast. Som tvåa från utvändigt ledaren. Har fin styrka så distansen passar. Har vunnit över tre varv tidigare. Och  ikväll åker biken fram och hittar nestor Landin ner i läge så är inte hästen sämre än någon annan. Verkligen inte. Jag räknar med att hästen är framsatt och svarar för en bra insats ikväll och sedan får vi se hur långt det räcker. Oddsen går i alla fall inte att klaga på. Många tror nog på chans här och det kan bli körning. Det gynnar mitt chanslir.

  • Jag såg att hästen var rankad sist och visst känns det konstigt. Han har lite speciellt psyke men kunnandet är riktigt riktigt bra, hälsar Suzanne Landin.

Spelförslaget. Jag tokar till det lite och skrällspelar lite. 7 Couteau Rapide är ingen bluff och det är bra kurva på formen. Med lite (eller mycket) klaff så,,, Hoppas gammal är äldst och Landin visar att han fortfarande kan. Jag spelar vinnare till  30,00 samt plats till 5,50.

 

Romme lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:  Troligt med norskt till tät. 6 Finnskog Oda är riktigt snabb och över kort distans är det läge att prova. Har vunnit några lopp från spets över kort distans i Sverige. 4 Nordby Fröj utmanar.

Loppanalysen: Ohlsson bakom Persson-tränat fungerar bra ibland (!!) och 5 Delsbofaks har formen. Sparat i mål i årsdebuten för tre starter sedan och nära segern näst senast. Kusken fick nog inte rätta farten på hästen då men det såg bra ut. Senast blev det en överraskande startgalopp men upphämtningen var bra. Formen sitter där och nu med bil bör det bli felfritt och sedan bör Delsbofaks strida. Vinner ändå inte på beställning och jag avstår spel. Är ingen av mina favorit-hästar direkt.

4 Nordby Fröj kan en del men agerar lite smågrisigt. Bäst barfota men Mjölneröd säger att skorna sitter på ikväll.

6 Finnskog Oda är mycket startsnabb och en sprinter. Bör leda detta länge och kanske hela vägen. Kulblik hälsar att han mest troligt kör i spets för att se hur länge det håller.

11 El Viktor måste nämnas. Bör sluta långt framme. Med Jansson. Persson har även med 8 Joker C.K. En flott häst som fick lite fel löpning senast. Lopp i sig nu och inte borta. Lurigt lopp.

Spelförslaget: Jag står över lir här.

Romme lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: Spetsstriden blir nog viktig då både 3 Okashi Cheri och 5 Grainfield Aiden lär vara ute efter spets för att ha  bra vinstchans. Granfield Aiden har öppnat klart snabbt i Finland och jag är inne på att han kan ta sig förbi.

Loppanalysen: 3 Okashi Cheri var bra i ny regi senast och från ett fint läge kan det bli spets och slut. Avslutade bra till enkel seger senast.

5 Grainfield Aiden är dock riktigt snabb och har nu ett bra läge även på svensk mark. Korpi är inne på spets men kommer att studera hur innerspåret verkar under kvällen. Vaket! Han är nöjd med sin häst som var fin i gårdagens jobb och från spets ska det vara bra chans tror han. Hästen har löpt bra i varje start i Sverige  och verkar komplett. Är  innerspåret ok och hästen spetsar så bör chansen vara god även om hästen nu sprungit på sig en del snabba pengar.

7 Pontiac S.W. är också snabb men kan ligga på en del och bäst med ryggresa. Med rätt resa kan han avsluta bra.

2 Alvena Warrior vann i säker stil senast och tuffar på bra. Fint läge dessutom.

Spelförslaget: Jag tror 5 Grainfield Aiden har bra chans på spets och det avgör loppet. Vinnare till oddset 2,15 får duga.

Romme lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: 2 Bear Victory och 3 Qiao Q.L. gör upp om spets. Qiao Q.L. dundrar nog dit.

Loppanalysen: 3 Qiao Q.L vann från spets spets senast och har bra chans att nå ledningen för att vinna igen. Jag litar inte fullt ut på hästen sista biten och invändigt har han en bra utmanare i 2 Bear Victory. Denne avslutade bra från tredjepar utvändigt senast och duger gott i ett lopp som detta.

Betydligt sämre läge har 13 Laura Sånna men det är en tuff dam som kam vara starkast över upplppet. Måste klaffa lite men givet bud. Gått bra för Oskar tidigare och kan vara tuffast. Här har Lundholm gjort ett bra tränarjobb. Laura har tävlat bra i varje start på slutet. Avslutade bra senast och höll strongt näst senast. En sämre insats skulle förvåna och jag har hyggligt bra känsla.

10 Nicegift C.C. med Kaj kan dyka upp i striden. En rätt bra häst även det. 11 Tanya Gel kan spurta bra. 15 Virunga har tränat bra en tid men får inte till det.

Spelförslaget:  13 Laura Sånna till vinnaroddset  5,25 blir mitt spel. Kan mycket väl fälla allt.

Mina samtliga spelförslag:
Romme lopp 4: Vinnare 5 Bossy Alley till oddset 3,60.
Romme lopp 6: Vinnare 7 Couteau Rapide till oddset 30,00 samt plats samma häst till oddset 5,50.
Romme lopp 8: Vinnare 5 Grainfield Aiden till oddset 2,15.
Romme lopp 9: Vinnare 13 Laura Sånna till oddset 5,25,

Avstå spel på:
Romme lopp 4: 7 Valle E.W.
Romme lopp 7: 4 Nordby Fröy

 

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Treåringsduell: Belker vs Bythebook på Solvalla

Travtips

Tips Axevalla 23 maj: Rickard Svanstedt vår man i kväll

Travtips
torsdag 16.12, 23 maj
Axevalla heter kvällens bana så här dan före dan före dan före dan, Åke Svanstedt gästar oss för ett Elitloppsbesök men vi ikväll är det en av sönerna som är i huvuvdrollen. Rickard Svanstedt har ett par intressanta chanser och vi provar med ett par Rickar...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.22, 22 maj

Tips Åby/Örebro 22/5: Givet vinnarspel mot överskattad storfavorit!

Spelredaktör Daniel Berglund
Travtips
tisdag 15.59, 21 maj

Tips Jägersro 21 maj: ”Jörgensen med fin spetsvinnare”

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 16.06, 20 maj

Tips Mantorp 20 maj: ”Det låter bra på Zinco Jet”

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.08, 19 maj

Tips Årjäng 19 maj: ”Norsk segeryra att vänta”

Spelredaktör Daniel Olsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13.55, 17 maj

Tips Gävle 18/5: Spännande spetsstrid avgör gulddivisionen!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
tisdag 15:01, 21 maj 2019

Propulsion vinner nog trots allt på söndag

Anders Malmrot har gjort ett bra lopp. Comeback på Elitloppet. Och han är årets stora bubblare...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Spelkrönika Berglund
Ulf Nilsson