Just nu:
08.01 Munsbit för Missle Hill
14.11 Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen
11.44 Lego vill köpa danska travbanan
11.03 Kriterieauktionen blir digital
08.56 18 svenskar kvar i Grand Prix de l’UET
08.25 Perfekt genrep för Hail Mary
15.34 Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning
15.13 Don Fanucci Zet i Derby-genrep
08.32 E3-kval: No Doubt på svenskt rekord
15.33 Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

En fransk gigant är klar för Elitloppet. Jean-Michel Bazire har lämnat klartrecken. Aubrion du Gers är den fjärde hästen att bjudas in.

Elitloppet börjar redan att bli ett drömrace. Under tisdagen kunde Solvalla berätta att den franske kanonen Aubrion du Gers är klar för Solvallas stora slag sista söndagen i maj. Tränaren Jean-Michel Bazire har tackat ja till inbjudan.

Nioårige Aubrion du Gers med nästan 23 miljoner kronor insprunget hittills i karriären, gjorde så sent som i fredags comeback efter nästan ett halvt års frånvaro. Det slutade med övertygande seger – hästens tolfte raka. Totalt har valacken vunnit 42 lopp på 66 starter och det här kommer bli det första besöket i Sverige, Aubrion du Gers har dock tidigare slutat trea i Oslo Grand Prix och i fjol vunnit Kymi Grand Prix.

I Elitloppet blir det inte tränaren Jean-Michel Bazire som kör Aubrion du Gers – utan den legendariske belgaren Jos Verbeeck.

Inbjudna till Elitloppet är:

Aubrion du Gers
Dijon
Propulsion
Readly Express

Läs även: Enkelt när Aubrion du Gers tog hem årsdebuten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 08:01, 06 augusti

Munsbit för Missle Hill

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:44, 05 augusti

Lego vill köpa danska travbanan

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:03, 05 augusti

Kriterieauktionen blir digital

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:56, 05 augusti

18 svenskar kvar i Grand Prix de l’UET

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:25, 05 augusti

Perfekt genrep för Hail Mary

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 15:13, 04 augusti

Don Fanucci Zet i Derby-genrep

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:32, 04 augusti

E3-kval: No Doubt på svenskt rekord

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Borta 1,5 år – nu gör Gareth Boko comeback

Borta 1,5 år – nu gör Gareth Boko comeback

Under förra året blev det inga starter men nu är Gareth Boko äntligen tillbaka. Trippelmiljonären gör en efter-längtad comeback på Axevalla.

Som tvååring vann Gareth Boko Uppfödningslöpning och fanns som treåring med i Kriteriet. Inför säsongen som fyraåring flyttades hästen till Conrad Lugauer, tjänade under året en miljon och deltog i finalen av Derbyt. Men skador spolierade förra året helt.

Nu är dock hingsten med 3,6 miljoner kronor på kontot redo igen. Efter att ha gått ett kvallopp i början av mars återkommer Gareth Boko i startlistan. Comebacken sker på Axevalla den här söndagen där fem hästar möter upp i ett lopp med 35 000 kronor till vinnaren.

Här är startlistan:

2140 auto

1 Gareth Boko – Conrad Lugauer
2 Orne As – Kaj Widell
3 Flash Håleryd – Carl Johan Jepson
4 Royal Prince – Niclas Stenquist
5 Thorn Bird – André Eklundh
6 Let’s Dance – Klaus Kern

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kan bli USA för Cash Crowe under säsongen
Nästa nyhet
Kan bli USA för Cash Crowe under säsongen

Kan bli USA för Cash Crowe under säsongen

Cash Crowe startade blygsamt i fjol men är nu på gång för comeback under våren. En tanke finns dock på att låta det segervana stoet tävla i USA längre fram i år.

Hon vann Drottning Silvias Pokal och Derbystoet som fyraåring och klev fram som kullens självklara stjärna, men fick en rumphuggen säsong i fjol med bara fyra starter. Cash Crowe hann dock med att vinna Sto-SM i höstas.

Efter en knäoperation i vintras är Cash Crowe nu i full färd att komma tillbaka till tävling, men för Kanal 75 berättar tränaren Petri Puro att det ännu fattas en del och att en start lär bli aktuell först fram i slutet av maj. Beroende på hur säsongen utvecklar sig, finns det dock planer på att kanske åka över Atlanten med stoet längre fram i år.

Göra som Darling Mearas

– Jag har tänkt tanken att göra som de gjorde med Darling Mearas, att om hon inte räcker mot de bästa att skicka över henne till USA på sensommaren. Det finns fina stolopp med mycket pengar att köra om där borta i USA. Jag är faktiskt lite sugen på att göra det, tävla med henne där och sedan kanske betäcka henne i USA. Men vi får se hur hon kommer igång och tävlar och hur hon räcker till här hemma först, säger Petri Puro till Kanal 75.

Cash Crowe har så här långt i sin karriär vunnit 11 av 15 starter och tjänat precis under 4 miljoner kronor. Den senaste starten gjordes i Müllers Memorial på Jägersro i slutet av oktober.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Trebol nu bara tre från att tangera Järvsöfaks
Nästa nyhet
Trebol nu bara tre från att tangera Järvsöfaks

Trebol nu bara tre från att tangera Järvsöfaks

Spanske Trebol fortsätter sin sanslösa segerkavalkad. På söndagen noterades han för den 39:e raka segern – och är nu bara tre från att tangera Järvsöfaks.

Den spanske travaren Trebol rönte internationella fram-gångar med Frankrike som bas men efter det att den i dag tolvårige hästen fallit för åldersstrecket, har karriären fortsatt i hemlandet. Något som nu lett fram till en segerrad av sällan skådat slag.

Trebol är obesegrad sedan hösten 2017 och efter den här söndagens seger på Menorca-banan Torre del Ram är han nu uppe i 39 raka segrar. Det är med andra ord bara tre segrar från Järvsöfaks ”världsrekord”. Den senaste segern blev en enkel match för den gode Trebol; mot blott tre motståndare vann han loppet på 1.20,5/2125 meter och belönades för det med 78 euro. Tanken är att Trebol startar nästa gång den 31 mars på samma bana.

Läs även: Trebol segerkvalkad i Spanien – nu 38 raka

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Solvalla: "Solberg i angeläget ärende"
Nästa nyhet
Tips Solvalla: ”Solberg i angeläget ärende”

Tips Solvalla: ”Solberg i angeläget ärende”

Tips och analyser Solvalla

Solvalla. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 1 Canari Match är startsnabb och kan spetsa direkt. Innerspåret bakom bilen är allid lite lurigt och det finns startsnabba hästar utvändigt. 2 Explosive de Vie och 6 Ajlexes Cubano är raska. Troligt att vi får se Canari Match i tät. Antingen direkt eller efter en kort bit men viss strulrisk föreligger.

Loppanalysen: 1 Canari Match gör årsdebut och ger 1,55 i odds. Inte så mycket att jubla över då en årsdebut alltid är lite läskig och det kan strula från start. I fjol i årsdebuten slutatde Canari Match tvåa bakom Makethemark efter tidig ledning och var klart godkänd. Det vankas mest troligt barfota runt om samt bike direkt och visst tror jag att Redéns häst löser uppgiften. Sitta fast är inte så troligt i det lilla fältet. Däremot ser jag inget värde i att spela honom till så lågt odds.

6 Ajlexes Cubano har visat toppform och bör vara värst emot. Har segrat från spets och från tredjepar utvändigt på slutet. Är också startsnabb och skulle han kunna nå spets så blir det intressant.

4 Evaluate gör Sverigedebut och är svår att bedöma. Borde behöva lopp i kroppen. Tränar fint hälsar Tarzan.

3 Mr Perfect har varit positiv bakom Ajlexes Cubano på slutet. Gedigen häst som sällan vinner.

Spelförslaget: Svårt hitta något spelvänligt i det lilla fältet där storfavoriten gör årsdebut från spår ett. Jag står över.

Solvalla. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: Ett par debutanter bakom bilen och svårt gissa på hur de öppnar. Det blir hur som helst svårt att lugga 3 Definitif på spets. Denne är mycket rask iväg och kan sedan ligga på en del. Man är inne på rygglopp ikväll och då är 6 Avena Jet en bra rygg att ha.

Loppanalysen: Treåriga ston. 6 Avena Jet har inlett fint med två segrar av två. Vann från spets i debuten och senast  startade hon med tjugo meters tillägg på 2 Global Amazone. Travade utvändigt om denne (Amazone i spets) för att sedan mycket enkelt överta ledningen 600 meter från mål. Vann sedan på bra sätt samtidigt som Global Amazone blev kvar i rygg med sparade krafter. Avena Jet är en mycket fin modell och står nu samma start som Westholms häst. Kan mycket väl nå spets och bli klart segerfarlig. Oddset är 3,50.

12 Jolie Deo vann i sin debut senast. Speedade då förbi ledaren och stallkamraten 5 M.T. On the Heels sista biten av och gav ett fint intryck.

3 Defintif kan leda runt om men kan också bli lite väl hetsig. Det låter som att det är rygglopp som gäller ikväll. 10 Sheeza Trixie visade fina anlag ifjol och räknas i årsdebuten.

Min idé i loppet är dock finska auktionshästen 11 Mascate Match. Startade två gånger i Finland i fjol och var totalt överlägsen i lika många segrar. Segrarna togs från spets. Hon bara lunkade undan och visade mycket fin gång. Bätre i högre tempon dessutom. Gör nu årsdebut och Pekka berättar att hon haft en fin vinter och han är nöjd. Två snabbare jobb har hon fått. Han siktar på årsgångslopp i Finland med henne och tror att hon ska fungera klart bra även bakifrån. Läget är inte bra men det handlar om orutinerade treåriga ston och det lär bli en och annan galopp och hon kommer igenom vettigt. Jag gillar verkligen vad jag sett och spelar vinnare.

Spelförslaget: Vinnare på fina 11 Mascate Match till oddset 3,65.

Solvalla. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  7 Valzer Jet har vettig chans på spets från sitt springspår. 4 Angel Raziel verkar stabil och snabb och körs nog resolut för spets. Kan nog lyckas kriga åt sig ledningen.

Loppanalysen: 10 Twist Lane gör årsdebut och har bland annat fått ett banjobb. Visade fin inställning i flera starter under fjolåret och kan vinna direkt. Det är ändå årsdebut från bakspår och inget jag känner helhjärtat för.

8 Betting Rebel har höjt sig men det är svårigheter att hålla ihop aktionen och även här är det bakspår. Har dock rätt så fin styrka och är inte borta.

2 Bye Bye Boy visar fin fart men springer mycket på snedden och det är inte bra. 9 Iaintmissingu Ås hänger mest med i loppen på gediget sätt och har bara en seger.

Min idé i loppet är 4 Angel Raziel som löpt bra på slutet. Höll bra efter en halvjobbig resa näst senast. Senast blev han upphunnen på linjen från spets. Banan var då svårbemästrad och isig och nu ska hästen lättas i balansen. Verkar stabil och bra från start och kan mycket väl tidigt vara i spets. Behöver dock ingen ledning för att strida men visst skulle det underlätta. Vettig chans.

Spelförslaget: 4 Angel Raziel tror jag har bra chans och oddset  4,25 duger gott för mig. Jag spelar vinnare.

Solvalla. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 1 Imagine’Em är ensam på startvolten. 8 Emotion Man från springspår på tillägg lär laddas mot spets och har bra chans att komma dit. 4 Exit Angot har Calle som kusk och han är vass.

Loppanalysen:  8 Emotion Man var mycket fin vid helt överlägsen seger senast. Han travade då barfota runt om och med samma balans ikväll så ser det mycket bra ut. Ville har springspår med sin häst och lär ladda mot tidig spets. Väl där så ser det minst sagt bra ut. Nu är det ett varv längre distans än senast och det kan oroa något. Jag är inte helt säker på att det är så bra.

4 Exit Angot är stark och har åter Calle i vagnen. Var tvåa från utvändigt ledaren under slutvarvet senast och fullt godkänd. Höll bra även näst senast. Nu kan det vara dags för seger. Distansen bör passa gott.

Min etta i loppet är en annan häst. Jag gillar 7 Bossy Alley. Korpi var mycket uppåt inför senaste starten och han hade rätt. Hans häst travade utvändigt ledaren men kunde ändå avgöra i ohotad stil. Nu är det tuffare emot men Korpi är fortsatt nöjd och hävdar att lång distans är ett klart plus. Jag köper det resonemanget och är inne på att hästen är starkast sista biten.

3 Pomeroll Am med rätt resa kan också hävda sig och är inte borta.

Spelförslaget. Jag spelar 7 Bossy Alley som vinnare och hoppas få se en ny rejäl och bra instas. Vi får 6,75 i vinnarodds.

Solvalla lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 5 Rafaele d´Inverne kan öppna bra men kan även bli het och frågan är om hon laddas av. 3 Got You B.R. är också kvick och Solberg försöker nog ta emot. Hon blev hetsig näst senast men normalt ska hon fungera fint i tät. Näst senast öppnade hon mycket bra och är klar spetsfavorit.

Loppanalysen: 5 Rafale d’Inverne vann direkt i årsdebuten efter att tidigt ha övertagit spets. Lär vara ännu vassare nu men det kan också behövas. Kan blir lite väl het vid laddning så vi får se hur upplägget blir.

Jag blev förtjust i 3 Got You B.R. senast vid seger i debuten för Solberg. Traskade till stor del utvändigt ledaren innan han gick ifrån till vattentät seger på spänstiga ben. Nu reser Solberg till Valla och gissa om det är angeläget eller inte. Detta är en häst som inledde karriären med flera segrar i följd men sedan har det inte gått på räls. Solberg förklarar att hon blev opererad i vintras och inför senaste starten var det debut i hans regi. Hon var fin och känns mycket bra efteråt. Långresan med övernattning haer gått bra och nu siktar man på barfota runt om. Senast var det järnskor fram och aluminium bak så det blir klar skillnad. Barfota är klart plus säger Solberg som anser sig ha en häst för rikstoton. Det låter onekligen bra och insatsen senast var bra. Hon är bra både i spets och med rygg hävdar Solberg som tror på bra chans. Hans häst är spetsfavorit och spets är alltid lugnaste vägen fram till seger. Stolopp och spets gillas skarpt.

2 Woolies vann från spets senast och hon var positiv efter att ha travat 11,5 sista 800 m.. Räknas också tidigt. 11 Miss Hejaracka har löpt bra men känns bortlottad. Biken åker på ikväll.

Spelförslaget: 3 Got You B.R. var fin senast och det låter bra. Minst sagt. Vinnare till 3,65.

Solvalla lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: 4 Com Milton brukar spetsa bakom bilen och jag tror han tar sig förbi 2 Joyride Cane.

Loppanalysen:  4 Com Milton har härliga förutsättningar för att leda detta lopp från start till mål. Hästen öppnar snabbt och ledningen över kort distans passar perfekt. Bra chans till spets och seger men det handlar om årsdebut och dagsformen är lite diffus. Det är heller ingen häst jag riktigt litar på sista biten.

Heiskanen har inte haft någon vidare superform på hästarna. Han har haft möjlighet att nyttja sin sandbana fullt ut och det hämmar hästarna. Nu lär det vara uppryckning på gång och 2 Joyride Cane kan bli farlig här från fint läge. Säkert barfota ikväll.

10 Mellby Fantom har fint kunnande och hoppas på högt tempo här. Har varit struken efter senast så formen är oviss.

3 Aramis Face hade sparat senast och det var bakom rätt bra hästar. Kan få en vettig resa från fint läge och dyka upp i striden. 5 Brosa Am har fin styrka och räknas felfri.

Spelförslaget: 4 Com Milton har fina förutsättningar men jag vill inte spela vinnare till lågt odds. Jag spelar istället 3 Aramis Race på plats till oddset 1,85. Såg formstark ut senast med sparat bakom bra hästar.

Mina samtliga spelförslag:
Solvalla lopp 5 – Vinnare 11 Mascate Match till oddset 3,65
Solvalla lopp 6 – Vinnare 4 Angel Raizel till oddset 4,25
Solvalla lopp 7 – Vinnare 7 Bossy Alley till oddset 6,75
Solvalla lopp 8 – Vinnare 3 Got You B.R. till oddset 3,65
Solvalla lopp 9 – Plats 3 Aramis Race till oddset 1,85

Avstå spel på:
Solvalla lopp 5 – 3 Definitif
Solvalla lopp 6 – 8 Betting Rebel
Solvalla lopp 8 – 5 Rafael d’Inverne

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lannem Siljes dotter - verkar brås på mamma

Travtips

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Travtips
onsdag 14.11, 05 augusti
Efter lite skön semester på landet i två veckor är undertecknad tillbaka med krönikan. Jag har kopplat bort travet hyfsat mycket, vilket behövs emellanåt för att ladda batteriet och jaga odds igen. Vi har ett hus utanför Gävle som vi håller på att rusta up...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 11.36, 31 juli

Rättvik 1 augusti: Heavy Sound blir svår att stoppa

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 13.12, 29 juli

Solvalla 29 juli: Kan bli kul kväll för Kihlström

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 13.05, 28 juli

Jägersro 28 juli: Vitruvio vår vinnare i superloppet

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 09:48, 31 juli 2020

Information om Propulsion innan 18 augusti?

STRÄNGNÄS: Vädret växlar här i Mälardalen. Ena dagen tungt regn och sedan varmt igen. Maken till grönska var det länge sedan jag såg så här sista dagen i juli. Åbergs Storloppet Hugo Åbergs Memorial blev kanske inte det vassa lopp som det på förhand lovade...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson