Just nu:
13.27 Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!
12.02 Årgångstoppar möts i Paris
11.18 Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada
10.40 Trio svenskar utmanar Polara
08.18 ”Rödluvan” toppar inför Sto-EM
15.36 Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast
14.59 Empire mot Derby-kval
11.01 Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident
10.06 Racing Mange gästar Tingsryd
09.27 Dubbel glädje för Svanstedt

Bergsåker/Solvalla 4 december: Tekno Eld är het i kväll!

Det blev träff på bästa vinnaren Dusktodawn Sisu i lördags, och hon var verkligen riktigt bra vinnare. Visst, det löste sig helt perfekt, men hon bara seglade ifrån över upploppet utan att se direkt plågad ut och hon hade nog vunnit med de flesta upplägg denna afton. 4.25 var bra odds!

Milligan’s School trodde jag skulle vinna på just det viset, släppt till spets av Digital Ink och han vann mycket enkelt och fortsätter ha lekstuga i guld mot ljummet motstånd. Dubbla pengarna var bra bankränta.

Sedan gick min vinnare Global Winner ett jäkla upplopp efter att Örjan inte deltagit i loppet. Det var typisk Örjan-upplägg där han hade chansen att agera, men Whipped Eggs fick gå före och sedan vinglade det hästar framför hela loppet - men jisses vad han gick till slut! Ledande/vinnande Magic Cash var smällfin och hade gott om sparat som det såg ut och han hade kanske vunnit oavsett, men det hade varit kul att se duellen mellan dem. Nu blev Global Winner tvåa bakom stallkamraten och kvalade in till finalen - och det såg ut att vara planen det.

Något fel måste det varit på Religious som inte gick framåt, och det gick inte ens att köra till ledningen då ledaren välvilligt försökte släppa. Bortvallad kanske? Frän är han Seismic Wave där Örjan inte direkt förivrade sig, men han flög fram till knapp seger - och hade huvan kvar så det fanns sparat trots att han gick dagens snabbaste upplopp enligt positioneringsystemet hos ATG (06,2 sista 200).

Nu är det onsdag och Solvalla/Bergsåker som delar på loppen som ser mycket mer greppbara ut än senaste veckornas onsdagar. Jag tycker det är rätt favoriter i 5-6 av loppen så jag har mer förhoppningar om träff denna vecka och det borde finnas en ”klaring” direkt i inledande loppet!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Bergsåker – Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

4 Art Kjarvald är snabbast men det kommer bli 2 Tekno Eld till ledningen innan det är klart.


Loppanalys:

2 Tekno Eld är unghäststjärnan som kommit tillbaka nu och fått två lopp i kroppen, han vann ju Derbyt förra året (och 11/14 starter totalt) men sedan har det strulat. Han startas mot formen och har gått fullgott båda starterna nu mot eliten (från att möra jämnåriga). Det har varit kanonen Lome Brage som vunnit båda gångerna och den är jobbig att möta, men senast hade jag runt 22 sista 700 på Tekno Eld och han höll ihop det bra. Då var han lite pigg invändigt och lade nog bort en del på det, och att det nu är sprinterlopp ser jag som plus. Han öppnar ganska bra och kan nog vinna detta lite hur de än kör tror jag och han tävlar alltid med skor. Bra chans och kul med Magnus A Djuse i vagnen! Lågt odds fick vi, men jag spelar ändå. 

5 Myr Faksen är en riktig hedershäst som vann billigt lopp hemma i Harstad senast och det säger inte så mycket de lopp han går mot sina polare i norra Norge. Han brukar gå bra i Sverige och har ju mött eliten de senaste 15-20 åren som det känns. Distansen går bra och han går bra med skor, och skulle han komma förre Tekno Eld och köra till tät (han öppnar bra mitt på vingen) så är han den att slå.

4 Art Kjarvald är pilsnabb bakom bilen men han var tveksam senast, och man verkar i varje fall helt inne på att ge honom rygglopp och det bör bli ledarryggen.    

Starka 10 Art Nökkve gynnas inte av 1600 meter då han lever på sin styrka, men han har bättre inställning än många andra och är inte borta om man inte tror på Tekno Eld. Han var klen senast, men Håkan verkar inte orolig så kanske fick han bara inte luft i disiga vädret.

Rank: 2-4-5-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Tekno Eld till oddset 1.65 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

Inte speciellt snabba hästar för att vara hög klass, och det borde vara chans att 2 Gandhi Boko sticker till ledningen och jag spelar på det.


Loppanalys:

Första tanken var att det här vinner 4 Hawk Cliff – men tyvärr verkar alla andra haft samma tanke för han har seglat upp som storfavorit. Det är inte lika kul för han vinner inte så ofta ändå hästen, tre segrar på 26 starter under 2018-2019 är inte jättestarkt papper. Han gjorde comeback senast efter dryga fem månaders paus och det var helt enkelt ett jäkla bra intryck då det var som att skära i varmt smör då han for fram över upploppet och trots bredsida mitt på upploppet fullföljde han vasst via 09,5 sista 800. Det var ett spel-intryck som heter duga, men som sagt då alla verkar springa på den bollen vill jag inte göra likadant.

Jag testar 2 Gandhi Boko på tal om att vinna ofta… Han har 2/20 under samma period och har haft svårt att hitta tillbaka till vad han lovade som en kulltopp som treåring. Nu är det uppåtform hos Lindgren efter mörk period och Gandhi är också kraftigt uppåt. Senast fick han fint lopp på innerspår men såg kaxig ut och sköt till bra då han kom loss. Nu tror jag det kan bli ledningen utan snabba hästar närmast i alla fall. Där han han segrat alla tre försöken och senast i somras visade han 09,7/800 i spets vid segern. Kul drag!

4 Dizzy River var bara dålig i Norge och kanske tävlade han inte utan körspö? Han var seg hela loppet och summor sämre än tidigare starter då han verkligen levererade. Svårbedömd inför detta, men bra spår och lämpligt motstånd och är han som starterna före är det helt klart chans.

Rank: 4-2-3-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Gandhi Boko till oddset 7.50 hos Unibet.

7 Bergsåker – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

Tvååringar och det kan skifta mycket från en start till nästa hur de öppnar. 1 Vici Volantes var snabb för tre starter sedan, och även om han inte kunde ta längd på 3 Global Badman så kan han hålla ut med omvända spår. 5 Axel Ruda klev iväg bra senast och 7 Grand Princess spetsade en gång bakom bilen.


Loppanalys:

Bra tvååringslopp där 1 Vici Volantes seglat upp som klar favorit, och det köper jag inte. Han var 27-oddsare senast mot några av dessa och även om han höll farten bra i överpacat lopp så sa det inte så mycket. Tätparet körde för hårt mot varandra och då kunde han inte haka på, men som sagt höll han farten väl. Det finns spetschans, men långtifrån givet med tvååring och spår 1 även om innern är bra på Bergsåker. Klart han kan vinna, men det känns inte som givet på något vis.

Jag gillar verkligen 8 Thelma M.M. som är riktigt snabb i benen! Hon bara sprintade ifrån dem från dödens sista 500 näst senast och jag hade faktiskt ner mot 11 sista 400! Jag trodde hårt på henne senast på Solvalla, och det fanns egentligen aldrig förlust då hon speedade förbi dem och hade klart grepp – men hon stukande lite och de hann ifatt henne i sista stegen. Kan Tomas spara speeden tror jag ingen hinner med henne, och det låter riktigt bra vad gäller träningen från annars lågmälda Pettersson.

Bra var 7 Grand Princess från ledningen då hon gav Global Badman en match för tre starter sedan. Hon känns klart bra Båth-hästen men galopp två lopp i rad drar ner förhoppningarna. Hon är åtgärdad nu och kanske fungerar och då går ingen av dessa säker för henne, hon är minst lika bra som Vici Volantes tror jag. Lite betrodd.

Betrodd är 5 Axel Ruda som vann enkelt senast med krafter kvar. Magnus A Djuse kör igen och det är chans trotsa bättre motstånd.

Rank: 8-7-1-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Thelma M.M. till oddset 3.35 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

2 Pastorns Lady följde bilen första 100 i december 2018 och det verkar bli open eye nu och hon är spetsfavorit. Körs säkert där då Jansson gillar det. 4 Cherish Love har varit het i spets två senaste och är inte jättesnabb ut, borde köras i rygg trots bättre distans. 5 Minou Båven spetsade enkelt senast och kanske kan utmana.


Loppanalys:

2 Pastorns Lady spurtade hem ett V86-lopp senast trots att hon satt bland de sista in mot upploppet. Det var klart lägre klass på det loppet än på det här racet. Hon ska tävla med open eye-huvudlag och med spetssugna ”Sir Toby” kan det bli ledningen (öppnade visslande förra vintern med skor) och hon har chans. Gick bra med skor i vintras och på sex starter blev det två segrar och två tvåor så det är inte så stor sak ändå tror jag med skor på.

Betrodd är 4 Cherish Love men det är jag skeptisk till. Har varit för het i två starter, efter uppehåll senast och hon var mör till upploppet. Tar knappast spets av Pastorns Lady och kanske vill man köra i ryggar och få hästen att tävla. Jag tror säkert det är plus med 1600 meter då hon är vass, men hon måste visa bättring. 

10 Be The One är fin, och det var övertygande vis hon stack ifrån dem via dödens senast och det var 13,5/1400 meter. Barfota runt om då var nog klart bra, men nu blir det ju skor. Ensam treåring mot äldre hästar och bakspår gör det ändå inte så hett.

Jag har en rolig vinnare i 5 Minou Båven som är segerlös efter 23 starter, men här snackar vi toppform! Hon spetsade enkelt senast men Kaj tvingades släppa till Jepson och 2-oddsaren Cactus – men det var efter strid 700 meter in i loppet. Gick sedan bra när luckan kom. Det finns viss spetschans, men annars borde det kunna bli bra rygglopp där framme och hon känns kul att jobba med. Bra spår och Kaj i vagnen gillar jag!

Rank: 10-2-5-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Minou Båven till oddset 15.00 hos Unibet.

8 Bergsåker – Spelstopp 21.14

Spetsstriden:

3 Van Gogh Z.S. är inte synad bakom bilen i Sverige, men jag har sett honom vara snabb i Italien och det finns att plocka av om kusken vill. Jag tror inte att ”Snäll Kenth” lägger lasset då han kommer få överta, och innan 500 meter lär han sitta i spets favoriten.


Loppanalys:

3 Van Gogh Z.S. är en maffig pålle som ännu har på tok för lite pengar på sig. Han äger stor styrka och debut över lång distans ser jag enbart som plus. Han brukar få göra jobbet på egen hand och senast var det hur enkelt som helst då Linda Arthursson fick chansen och såg till att sitta i tät inför slutvarvet och hästen bara stegade undan. Vann med rejäl galopp för tre starter sedan, och visade 11-fart näst senast till slut. Åkerlund har bra kuskform då han kört mer på sistone och han brukar inte förivra sig, och köra med bra marginaler och här kan han låta hästen trava in sig innan han kör till spets och det är bara sjukdom eller galopp emot. Men såklart odds därefter.

2 Digital Flash och 5 Casper W.F. är de som känns mest heta bakom med bra lägen. Digital Flash tappade en sko senast men gick ändå rejält som fyra. Casper har dold form och han gick starkt senast i vida spår då han galopperade 500 kvar. Kom tillbaka bra i skymundan efter det. Tomas är plus i vagnen och den kan stånka in på plats till glatt odds över passande lång distans!

Rank: 3-5-2-8


Spelförslag:Jag spelar plats på 5 Casper W.F. till oddset 6.25 på Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.25

Spetsstriden:

Startsnabba hästar 2 Up to Me och 3 Wreckless M.M. öppnar båda mycket bra och ska göra upp om ledningen och det är ändå favorit på Wreckless till tät.


Loppanalys:

3 Wreckless M.M. är det lägst odds på, och han har mycket bra uppgift. Senast var han med på extra V75 under Breeders-dagen och utan tuff press över långsidan kan han nog vinna det – nu blev det jobbiga sista 100. Han är snabb ut och spetsade i 08,5-öppning i Axevalla och kommer han till ledningen tror jag han vinner. Han har gått med skor hela tiden och det är bra för honom med skotvånget och han ska vara bättre nu än senast menar Morten som har bra form på hästarna nu.

Jag tror inte att 2 Up to Me kan hålla emot och att Linn kanske nöjer sig med ryggen men helt säker är jag inte. Sjöström baissar lite för formen, och ledarryggen vore nog bästa tänkbara för moralen. Hästen vann fyra första spetsloppen, men har vikit ner sig två senaste spetsloppen.

7 Rocky Tilly har gått bra under hösten och visade bra skalle då han höll undan på V75. Höll ihop travet förbättrat senast och vann enkelt och det var faktiskt lite övertygande hur han bara späntade ifrån så bra häst som Hobby de L’iton. Inget plus med ny kusk på honom och han kan hamna på vingel är känslan och känns överspelad.

5 Lady Jouline är en racertyp som segrat på Visby på sistone, och gick bra lopp senast på Solvalla. Bra spår, men kusken är ett frågetecken för mig. Statistiken imponerar inte då denne endast vunnit två lopp på hela 163 starter sedan 2015 – och båda dessa segrar var lopp med 10.000 kronor i förstapris i Visby…

Då lyfter jag hellre upp lite spelade 9 My Dream Art med duktiga Marcus Lilius. Hästen är ojämn men på en bra dag inte sämre än dessa och det är bra värde i den ikväll. Gick bra näst senast som tvåa bakom Findus M. som räckt bra på V75.

Rank: 3-7-9-5


Spelförslag:

Jag spelar plats på 9 My Dream Art till oddset 3.75 hos Unibet.

9 Bergsåker – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

1 Vincent Horse spetsade i V75-finalen senast med samma spår och innern är bra i Bergsåker. Det finns chans att han kan hålla ut mycket snabba 6 Cobourg Hanover – även om denne är snabbare. Mellan dem är 4 Jeppas Picasso snabb och kanske kan hjälpa Vincent Horse.


Loppanalys:

6 Cobourg Hanover är favorit, och spelarna gillar den här men jag har ledsnat på honom då jag tycker han är blöt till slut. Han kördes snällt senast och jag tror man borde fortsätta med det och bygga upp honom, men nu kliar det i fingrarna på Emilia och det lär bli laddning. Han är maffig som typ och mer eller mindre knuffade Island Life över mål senast och det var läckert intryck. Men sitta fast är en sak, en annan är det att strida i loppen. Visst kan han vinna i spets, men det är inte spetsgaranti och jag spelar inte honom på full väg.

1 Vincent Horse har blivit hårdare och senast gick han jättefin då han kom loss sent bakom Giant Shadow i V75-finalen. Spetsade från innern då och kan göra det igen och det låter påställt. Åkerlund kör denna gång, inget plus i spetsjakten det, men visst finns chans då han kan få hjälp av hästar mellan. Har tränar på broddar i Töva och det ska nog gå bra även om han tävlat någon form av barfota längre tid. Jag tycker han har svårt att sätta huvudet först till slut och spelar en annan.

Jag är mest sugen på 5 Heading Reference som jag tror kan vara hårdast av dessa och plus att Daniel får chansen igen. Han gick mycket rejält i dimman senast i tredjespår sista varvet och var nära segern. Bra spår och han lättas i balansen och då jag räknar med stenhård öppning första 500 ska han kunna mata ner dem på hårdhet sista 700. Näst senast hade jag 11,5 sista 700 bakom Baritone Artist och han står på tur för seger!

Rank: 5-6-1-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Heading Reference till 3.35 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.51

Spetsstriden:

3 Got to Dash är snabb i benen och har spetsat många gånger, bland annat i 10-öppning från innerspår på Solvalla, dessa tar inte en längd på honom.


Loppanalys:

3 Got to Dash kan man inte säga är en svag favorit då det är spetsläge i ganska beskedligt gäng och dessutom Jepson upp i vagnen som jag helt klart går igång på. Han gick riktigt bra två starter först efter galopp i extra V75 som var oerhört bra insats och näst senast starka sista 700. Senast fungerade han inte och är behandlad och det är ändå ett frågetecken med skor då han tände till barfota. Salmela har ingen knallform är känslan, men det trillar in segrar ändå. Kanrinna undan i spets, och har segrat två senaste spetsloppen – en på 1600 och en 2100.

Jag är ändå sugen på 9 Encore Un Sisu som svarade för vass debut hos Frode Hamre senast och från dödens hade hästen faktiskt lekstuga på den knepiga banan! Ska vara minst lika bra nu och har gått bra i Sverige från dåliga spår två gånger i förra regin. Bra spår då hon sitter i andraspår direkt och jag gissar att Kolle är påställd då han åker till Stockholm. Borde kunna vara intressant!

1 Payet D.E. är bra och för Rikard har han fått mer hjälp och tagit två segrar på tre senaste loppen. Avgjorde säkert från dödens senast och hittar man loss blir det säkert sikte mot att vara dör framme tidigt igen. Det kan gå vägen, men det är risk att han hamnar en bit ner på innern.

6 Fixi Mearas är den fjärde betrodda, och här borde det vara uppåtform då hon fick sparat senast i första riktiga loppet på väldigt länge. Visade bra kapacitet förra året, men det har inte blivit många starter efter allt strul och kanske behöver hon flera lopp innan det går att köra mer offensivt?

Rank: 3-9-1-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Encore Un Sisu till 7.50 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!

Travtips
onsdag 13.27, 12 augusti
Inga framgångar i lördags och det är sällan enkelt att spela V75-dagar på Åby. Nu blev det otrolig körning i loppen och häftiga lopp minst sagt! Jag trodde nog att Örjan satt på leken med min vinnare Who’s Who men Moni Viking var för snabb/bra för dagen oc...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.36, 11 augusti

Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 11 augusti

Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 10 augusti

Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.06, 10 augusti

Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.35, 7 augusti

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson