Just nu:
21.29 Aetos Kronos på linjen
14.50 Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!
14.45 Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!
14.35 From the Mine på bättringsvägen
11.29 Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar
10.15 Spel på minderåriga förbjuds – skapar problem för travet
09.25 Straffet för Lugauer står fast
08.40 Lätt för Urlo dei Venti i comeback
15.46 Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar
15.29 From the Mine lämnar återbud – drabbad av kolik

Bergsåker/Solvalla 18 november: Högintressant direkt i ny regi!

Två vinnare sattes i lördags och Joyful Trix var bra 3.50-oddsare då hon var starkast från dödens och det var väldigt bra gjort av en treårig märr. Örjan är för skön i dessa lägen där han sitter i dödens, och man vet inte om han kört klart eller vad som finns i hästen. Så sneglar han bakåt typ 400 kvar, och då blir man plötsligt urstakt med lir på honom för då slår han ledaren som det känns i 99/100 fall.

Van Gogh Z.S. drog iväg i väl hård fart, men det var rätt ljummet lopp och han kunde visa sig bäst ändå och gick undan säkert. Flera satt fast bakom, men flera av dessa har det som sin bästa gren, att sitta fast...

Vad tycker jag om diskningssituationen i första loppet? Ja, jag har svårt att se något annat än diskning. Även om det är en ovillig häst utvändigt som blir utkontrad för att hon vägrar vinna lopp, så blir det ju annat om Moberg måste hålla sig på banan genom sista sväng. Han orkar nog helt enkelt inte hålla emot längre med vänsterbenet och låter hästen gena, och skulle han hållit ut tappar han (förmodligen) så mycket fart att han är en halv till en längd efter Örjans häst in mot upploppet och då är det klart värre att kontra tillbaka. Sedan är det helt otroligt bra gjort av hästen att inte galoppera då han springer på ALLA pinnar över upploppet!

Kvällens lopp ser till stor del väl ihåliga ut och jag är väldigt spänd på att se Roli Eld i debut för Redén!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Bergsåker – Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

1 Mr Mah Can var snabb till ledningen vid segern från spår 3, och innerspår på Bergsåker är bra. Skulle han vara i balans kan han hålla upp, men han var chanslös då han hade innerspår och är rätt svår att bedöma innan man sett hur han är för dagen. 5 Black and Quick höll upp senast och kommer vara snabb med spår mitt på vingen med Djuse, spetsfavorit.


Loppanalys:

1 Mr Mah Can är bäst men han har varit knepig och stressad och hetsig. Vid segern visade han vad som finns i honom då han stack till ledningen för Robert Bergh och bara dunkade undan och vann väldigt enkelt via 11 sista 700 och det luktade klass om det! Han var inte i balans i kriteriekvalet som var senaste starten då han galopperade och sedan sprang ut in mot upploppet. Han har fått pusta efter det och det är klart intressant att han blivit valack. Ofta blir de mer tävlingsinriktade då och inte lika ”galna”. Skulle han vara i balans bakom bilen så finns spetschans då han var snabb till spets vid segern. Ändå svårbedömt på flera vis och som favorit går jag emot – även om jag tror han har toppchans om han spetsar och fungerar.

Jag spelar 5 Black and Quick som jag tror kan sno ledningen av favoriten och nu ska han testas där. Han blev tvåa enda spetsloppet och var godkänd vilket var redan i början av året. Släppte spets senast och var trea bakom två för bra hästar och det gick nedåt 10 sista 500 för ledaren så inte mycket att säga om att han inte hakade på, och han satt ju fast i kriteriet. Hästen har aldrig vunnit, vilket är konstigt då han räcker ganska bra mot de bättre i kullen. Men, jag måste säga att han agerar lite åt det glödlösa hållet och kanske är hans bästa gren att sitta fast? Skulle han göra om loppet som tvåa i kriteriekvalet bakom Brambling så måste han ändå ha bra chans att spetsa hem detta för Magnus Djuse som känns spännande som ny kusk.

7 Dollar Doc kör Jörgen själv och klev undan enkelt i spets senast och visade form. Nu måste han kanske göra en del på egen hand och det kan bli värre med spår långt ut.

2 Global Brexit möter grabbarna nu och känns väl mycket betrodd.

Rank: 1-5-7-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Black and Quick till oddset 4.00 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

2 Hugo R.C. borde kunna dra till ledningen utan riktigt snabba motståndare, och han öppnar snabbt. 5 Vikings Preacher testar sedan att överta.


Loppanalys:

Lurigt lopp där jag ändå köper 7 Kaptah som favorit. En rätt bra häst som duger hyggligt på lördagarna. Han var trea och fyra på V75 i höstas, och nog inte helt på topp då han var struken för infektion efter senaste av dessa. Var tillbaka senast och lite tam i spets men han lär vara klart bättre med det loppet. Dock spår långt ut och dessutom bakskor på och som favorit spelar jag inte. Men han har högst segerchans i loppet.

Intressant är 2 Hugo R.C. som har spetsläge och han går bra där även om det bara blivit seger 1/8 i spets. Han har varit bland de tre vid 6/7 övriga och lite missvisande känns statistiken med få vinster. Det är risk att han får en optimistisk Tony Löfqvist över sig men utan tok kan de gå vägen. Han missgynnas inte av lång distans, även om det inte blivit seger på långt sedan februari 2018, och nu åtta lopp i rad utan vinst.

5 Vikings Preacher visade väldigt hög kapacitet på V75 under vintern 2018-2019 då han vann försök och final på V75 och hela fyra segrar på fyra månader. Varit borta länge nu för skada och verkar inte toppad eller så. Tränaren kör själv och det är tänkbart att han gasar ur första kurvan och släpps till ledningen. Det är ren gissning på status för hästen och han kan nog gå sig trött gissar jag. Med betoning på gissar. Skulle han mot förmodan ha form så hittar de honom inte från ledningen.

Svårt med bra spel här, men jag landade i plats på 11 Wind Knight som ska kunna åka med en bit ner i draget då de troligtvis kommer hålla väl högt tempo där framme. Han har hittat vinterformen och fick inte chansen senast på V75. Spurtade ner dem före det och nu blir det dessutom barfota runt om vilket är bra grej. Han kommer växla ner många långt ut i banan sista 200.

12 Nika rekade jag senast som skräll, och det var väl fasen att hon inte kunde få vinna. Mosade ledaren från dödens men fick ge sig för en 100-oddsare (typ) som tvåa. Nu kör tränaren igen mot Jorma Kontio och hästen är verkligen konstigt anmäld, känslan är felanmäld…

Rank: 7-2-11-5


Spelförslag:

Jag spelar plats på 11 Wind Knight till oddset 3.15 hos Unibet.

7 Bergsåker – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

2 Galactica och 6 Hambo Transs R. bör göra upp om ledningen, fördel Galactica om man vill ladda.


Loppanalys:

Ruskigt bra montélopp! 4 On Track Piraten gör första starten i monté, och brukar ridas i jobb och har gått ett tuffare test i monté och det verkar varit riktigt bra. Jag tror ändå att han får tufft att direkt matcha ruskigt bra montéhästar i första försöket och han finns inget värde i att jobba med.

Jag tror att 6 Hambo Transs R. vinner loppet. Han har visat grym speed och minns hur han spurtade i Montéeliten under Elitloppet, det var visslande upplopp då han hann fram! Han spurtade bäst senast och avgjorde säkert. Flyttades till Björn Goop efter det och nu är det första Goops, och med vasse Jonatan Carre i sadeln. Hästen är otroligt snabb i benen och kan spetsa om man vill det, men han är nog ändå bäst på rulle. Vi får se hur man lägger upp det, men han är klar förstahäst för mig och jag spelar!

2 Galactica var hur bra som helst då hon vann SM i monté och lhon gillar att springa på där framme i montéloppen. Senast surnade hon nog mest till i kön för det var inte lika kul. Bra spår nu och hon kan vara ledaren om hon laddas och ska räknas. men det kan vara nedåtform då hon var så grym tidigt under hösten.

5 Donners Am är vass i monté och han visade form för sulky senast då han slog bra hästar. Loppets rysare, men kanske hugger han i sten mot de bästa som är väldigt bra här.

Rank: 6-2-4-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Hambo Transs R. till oddset 3.85 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

1 Flavienne Lascaux var snabb i kvalet med spår 3, och har varit bra ut tidigare i volt då hon väl stått rättvänd. Hur 6 Armstrong Louis öppnar i volt vet nog inte många, men Adielsson är vass och visst kan han köras till spets.


Loppanalys:

6 Armstrong Louis hade sett rätt bra ut i Italien och vunnit 3/7 starter under 2020. Rapporterna senast då han gjorde debut för Jonke var blandade, och han visade väl ändå inget extra? Släppte spets och fick chansen 200 kvar men då Erik vek ut var det tomt i tanken och det var mest trist. På det har han blivit storfavorit, och jag fattar inte så mycket av det! Visst, man kan gissa på att han körs till spets, är mycket bättre nu och vinner – men hur många har sett honom i voltstart? Han ser inte helt stabil ut som typ och kanske inte går att pricka med. Visst, i spets kan han ju vinna men därifrån till jättefavorit är steget rätt långt.

Jag tycker att 1 Flavienne Lascaux är intressant som skräll. En rätt hygglig häst som gör första starten på ett år. Visade bra takter i kvalet då hon enkelt höll ifrån sig Exit Angot från ledningen och även om hon blev svettig så var det bra steg mot mål via 14 sista 800. Skulle hon stå rätt i volten och få fart med sig så finns spetschans och då borde man testa henne där. Hon har 2/2 från ledningen och även från ledarryggen finns ju chansen. 7 ggr ger Unibet, det var konstigt odds och jag hade nog trott på mer, men vi kör.

9 Iceland Radio är tänkbar, spurtade ner stallkamraten Digital Literacy (som var tvåa på V75 i lördags) och det är en rätt fin typ detta. Nu blir det barfota runt om efter fyra raka med skor. Men ska bli vanlig vagn (anmäld med jänkarvagn). Voltstart och bakspår på 1640 meter är frågetecken.

10 Zodiac Dany Grif gör debut för Björn Goop. En rusare som varvat på 10-tider och visat stor fart men varit för laddad. Svårt att säga vart den står nu men det har knappast varit problemfritt då den inte startat på en tid. Bäst i spets har han varit, men klart det är intressant med första Björn Goop och verkar bli barfota bak.

Rank: 6-9-1-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Flavienne Lascaux till oddset 7.00 hos Unibet.

8 Bergsåker – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

2 Bling Bling tror jag kan hålla ut 4 Groupie Doll.


Loppanalys:

4 Groupie Doll är favorit och det kanske hon ska vara. Hon gick med norskt huvudlag i Breeders’-finalen senast och jäklar vad hon tog i då man drog detta på upploppet! Hon flög fram mot de kulltopparna men fick ändå inga pengar med sig. Hon vinner väldigt sällan och även om hon ofta mött hårda hästar så börjar jag ledsna på henne och nu ska alla ta betalt på henne. Hon var bra tvåa för tre starter sedan men helt chanslös från spets mot en grym Kantens Rose. Från spets rinner hon säkert undan, men hon är inte blixtsnabb och kan bli uppfångad.

2 Bling Bling kan öppna snabbt och Mats E Djuse lär ladda vad som går och det låter uppåt från stallhåll. Hon spetsade på V75 i ett stolopp tidigare och körs i spets om man kommer dit. Hon har varit en besvikelse många gånger och jag vet inte riktigt vart jag har hennes vilja. Senast utgick hon felfri, men bara surnade till och slutade springa menar man. Nu är det barfota runt om och rycktussar, och det är läge att låta henne springa på.

Det är inga som vinner lopp i parti och minut med, och jag spelar på chans 10 Global U.S.A. som verkar mot en formtopp igen då hon kunnat starta på. Hon spurtade bra senast hela upploppet och hade bara Zooropa före sig. Jag har fått bra intryck av Lisa Gilljam i vagnen, och hon styrde snyggt och vårdat in Barley Sugar i sin senaste kuskframträdande. Kan växla ner dessa över upploppet.

5 Romance Amok är uppåt i form och har svarat för två positiva insatser. Kanske främst näst senast, och jag vill ände se henne avgöra innan jag hyllar för mycket. Men minns hur hon inleede som kulltopp hos Nurmos och var femma i Oaks som treåring.

Rank: 4-10-2-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Global U.S.A. till oddset 6.50 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.26

Spetsstriden:

1 Roli Eld är riktigt snabb i benen och han var med i 15-öppning näst senast! Kan hålla spets, men bör vara snabb nog att hinna ut och överta om 4 Art Kjarvald hinner förbi.


Loppanalys:

Kvällens utan tvekan mest spännande start gör kanonen 1 Roli Eld i debut för Daniel Redén! Han är den som varit närmast att slå fantomen Odd Herakles, men galopperat i striden någon gång och blivit utkontrad någon gång. Han har nog inte varit fräsch senaste starterna och galopperade upprepat i Unionskampen då BG körde senast. Efter det loppet följde han med Redéns hästar i transporten och har blivit uppfräschad och tränat på i sanden och det kan bli hur bra som helst faktiskt. Han fick ordning direkt på Bokli Rapp N.O. som vann i debuten för Daniel och detta är en riktig skjutare. Han visade näst senast väldig fin startsnabbhet och med Örjan och innerspår bör han hålla spets och sedan tror jag att han brakvinner! Han har rätt långsam häst i 2 Eld Rask utanför och även om 4 Art Kjarvald hinner före så kan Örjan kliva ut och överta.

9 Tangen Haap är jättebra och han har slagit ungefär dessa enkelt från dödens två gånger i rad. 1640 meter är hans bästa gren och nu bakspår på 140 meter. Det finns inte på kartan att han slår en bra Roli Eld från dödens utan det är nog köra på chans som gäller och med fritt är snabb vass till slut.

11 Våler Nikolai har visat finfin form och Björn Nu är ju hett, men bakspår mot dessa är ändå tufft.

Jag rankar 5 Smedheim Solan före, såg fin ut senast och duger bra om min vinnare kommer bort.

Rank: 1-9-5-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Roli Eld till oddset 2.15 hos Unibet.

9 Bergsåker – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

2 From the Mine brukar spetsa med öppna spår och han lär göra det igen.


Loppanalys:

2 From the Mine har varit oerhört bra och visat en löpskalle av sällan skådat slag. Han ska bara vara först då han kommer in i ledningen på upploppet, och hur de än försökt har inte ens guldhästar tagit sig förbi. Han slog även Disco Volante från dödens. Låt vara att denne rusade och var för het, men han gjorde det likväl. Senast var det debut i guld och han gjorde som han brukar, spetsade och gick undan säkert. Han fick perfekt startspår och vid första anblick kan man tycka att det är en ren straffspark – men. Jag anar lite ugglor i mossen då hästen inte startat på en månad och det har varit ruskväder i Norrland. Det är inte säkert att tränaren kunnat hålla igång och trimma på, och dessutom är detta ett mellanlopp inför en V75-final. Han ska inte vara på topp och som 15 för tio-favorit hoppar jag inte på det favorittåget.

7 Shocking Superman som tränare Berglund hade tänkt vara med i Elitloppet med, men hästen var inte iordning i våras. Visade härlig kapacitet vid guldsegern förra sommaren då han vann på 10,7/2140 meter, vilket gjorde att man ville spänna bågen. Nu senast gjorde han debut efter långt uppehåll och efter halsoperation och kördes snällt för framtiden, men då han kastades loss på upploppet bet det styggt och det var mycket lovande comeback. Hästen var även lugn i loppet, och halsoperationen har nog gjort susen. Jag är inte helt främmande för att han kan brotta ner favoriten och det skiljer massor på spelet så jag lirar!

9 Makethemark behöver ingen presentation, han har stångats mot världseliten och då Propulsions resultat strukits är han faktiskt vinnare av flera miljonlopp. Året har dock varit en jätteflopp. Han har inte sett fräsch ut och nu fått vila och börja om efter att bara vunnit 1/9 starter och inte alls fått travet med sig vid flera lopp. Tufft att begära seger direkt då han säkert ska startas igång, men får han hänglopp och de två nämnda kör mot varandra så kan han ju vinna.

Rank: 2-7-9-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Shocking Superman till oddset 6.75 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.51

Spetsstriden:

Jag tror att Johan laddar med 8 Behind Bars och forcerar till ledningen i första kurvan.


Loppanalys:

8 Behind Bars är en häst utöver det vanliga, det är riktigt skön lunk i honom och han har gjort allt rätt vid fem segrar och är obesegrad. Han köptes till Johan Untersteiners stall men blev skadad. Nu har han gjort två starter där och intrycket har skvallrat om att detta kan vara en kulltopp! Det var mer av joggingtur senast då han från ledningen drog i med 11 sista 800 metrarna och man måste bara gilla den uppsynen! Nu kan jag ana att Johan siktat hit då hästen står exakt på kronan rätt inne i loppet med sina 150.000. Han öppnar bra och jag är inne på att han kommer före värsta konkurrenten mot första sväng och forcerar till spets. Då ska han vara sjuk eller nedsatt av resa eller något för att förlora.

6 Magnificent Tooma är andra som sticker ut, och det väldigt mycket på misstanke. Det är debut för Daniel Redén som förvandlat Lipstick Tooma och Jackpot Tooma till väldigt mycket bättre hästar. Den här visade rätt bra kapacitet tidigare och det låter klart bra från stallet. Jag räknar med att han gör ett starkt lopp, men tror inte att han kommer rå på Behind Bars. Men, osvuret är bäst.

1 Duke Ratzeputz är det påställt med då det blir första bike och första barfota och goggles på. Skulle han komma rätt bakom bilen och hålla ut så kanske han testas där i spets. Men han måste höja sig en helt del för att matcha två nämnda.

Rank: 8-6-1-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Behind Bars till oddset 2.35 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!

Travtips
fredag 14.50, 27 november
Härlig spelkväll i onsdags där det blev sköna träffar på tre vinnare. Eros Zola svarade för en fantastisk insats då han bara mosade på i dödens och vann på topptid, och han följde upp det grymma intrycket i starten före. M.T.Perette var en mycket bra s...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.45, 27 november

Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.29, 27 november

Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 26 november

Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.11, 26 november

Lunch-draget Jägersro: Full fart med High Speed

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.34, 25 november

Solvalla/Åby 25 november: Vilket grymt intryck på bästa vinnaren!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:10, 19 november 2020

Tunga dagar för ST

STRÄNGNÄS: Är det vinter på gång, eller? Är de ovanligt varma dagarna för årstiden ett minne blott? Prognoserna talar nog för det. Hoppas på minusgrader, sen snö. Dock troligtvis en utopi för oss som bor här i Mälardalen. ST Centralförbundet har det kämpig...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson