Just nu:
14.16 Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser
13.58 Vivid Wise återvänder till Italien
11.30 Gimpanzee glänste – travade 1.10 i kvallopp
10.34 Efter triumfen: Propulsion vill fortsätta tävla
10.03 Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch
09.33 Campo Bahia i Östersund
21.22 Propulsion – den störste
19.58 Elitlopps-dagen: Flygande avslut av Oblivion
18.20 Toppinsats av Cokstile
17.55 Perfekt för Earl Simon

Bergsåker/Solvalla 16 oktober: Kolgjini med dubbelchans

Jisses vad bra Milliondollarrhyme var då han bara blåste till dem i Svenskt Mästerskap! Han var fullständigt överlägsen, trots att det som jag anade var skor på hovarna även denna start. Han kommer vara aktuell i alla storlopp han ställer upp i nästa år är känslan!

Min vinnare Sorbet fick lite massage av Rajesh Face där Adrian inte kunde hålla sig, utan körde till dödens och körde kallt (sist i mål). Frågan är ändå hur bra loppet var då Digital Ink spurtade in som tvåa och bakom imponerande vinnaren lämnas inga överbetyg…
Jag fick träff på Andre Agassi som spurtade in från ledarryggen, ganska mycket enligt plan och han är rätt frän den hästen även om loppet inte var så bra. Träff även på Key Mom som var tapper i spets och tog en plats bland de tre, efter att Magnus A Djuse verkligen inte lämnade något åt slumpen med Eclipse Am. Han drog tussarna i dödens 700 kvar och bara ”söööörde”. Bakom gottade sig Get Ready On Tour med torrt spurtkrut.

Megaskräll i Sto SM där Global Upper Style spurtade ner Cash Crowe till 80 ggr såsen. Min skräll-idé Speedy Foxy Vicane spurtade vasst men hann inte riktigt dit och var en halv meter efter. Synd på kul 16-taggare!
Det ser ut att vara ganska greppbara lopp denna onsdag, och det tyckte jag inte att det var förra veckan direkt. Jag är kraftigt förtjust i bästa vinnaren som kommer i ett riktigt högklassigt treåringslopp!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Bergsåker – Spelstopp 20.28

Spetsstriden:

Inga snabba hästar och det är risk att 4 Mellby Galanga körs till ledningen om han travar. 6 Zodiac Kronos öppnade likt inlandsisen i onsdags, men borde kunna bättre än så och gör favoriten bort sig kan han köras till tät.


Loppanalys:

4 Mellby Galanga har Unibet satt lägst odds på och det är korrekt för sköter han sig är det mycket bra segerchans. Han är mycket kapabel för de pengar han fått på sig, men även mycket knepig och speciell. Han tränar som en ”guldhäst” men tar ofta chansen att komma bort i loppen. Han var för het i montéloppet näst senast men vann ändå men senast var han borta direkt i V75-finalen från innerspår. Nu backar man till vanlig vagn och skor (bike och barfota senast) och kanske slappnar han av bättre då? Han behöver inte vara maxad för att vinna detta, bara han sköter sig.

Jag gillar 6 Zodiac Kronos som typ, han kommer bli bra tror jag. Han var klart bra vid segern näst senast då han hade full kontroll. Mötte Fighter Mearas senast, men hade ingen bra dag för han öppnade likt ett sänke och galopperade då tussarna drogs (såg det ut som). Man ändrar något med huvudlaget nu, var stängt senast och han kanske inte riktigt slappnade av? Han ska kunna öppna bättre, och höll spets från innerspår tidigare (utan att vara jättesnabb utan det var på håret att det lyckades). Jag tror att alla släpper om favoriten gör bort sig och distansen är bättre nu med 2640 än 1640 som senast. Jag tar chansen och spelar honom!

10 Majet af Djupmyra var otroligt bra vid segern på 14,1 från dödens över full väg och hon bara studsade undan! Senast galopp på V75 och hon har inte fått lopp på en tid och kanske fattas lite. Möter tuffa killar nu (stolopp senast) och har bakspår. Ändå tredjehäst. 

1 Lolee Trizzofrock har varit ute på V75 men jag tycker han varit sådär faktiskt. Han blir över men klart detta lopp är mer ihåligt – ändå är det så att då Linderoth vinner på riksspelen så vinner inte jag.

Rank: 4-6-1-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Zodiac Kronos till 11.00 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.39

Spetsstriden:

2 Zeta Wise As och 4 Felicity Shagwell är två bilföljare men båda släpper till 3 Conrads Rödluva och jag tror att Zeta Wise As får ledarryggen.


Loppanalys:

3 Conrads Rödluva har inte alls dominerat storloppen som jag trodde att hon skulle göra, och har fått stryk i alla tre stora finalerna i år. Det är hårt att säga att hon inte varit jättebra, men jag trodde hon var en riktig undantagshäst vilket hon inte varit i år. Trots det har hon blivit trea i StoChampionatet, tvåa i Stoderbyt och i Drottningens och kutat in 2,7 miljoner under 2019. Sista chansen i unghästloppen kommer i Breeders’ Crown och detta är genrep inför semifinalerna nästa söndag. Loppet är otroligt passande, och de andra snabba ska byggas upp inför BC så det blir tidig ledning och en walk in the park för Redéns läckre sto. Lågt odds såklart och sånt spelar jag aldrig.

Man kan spela plats på den som får rygg på henne och det tror jag blir 2 Zeta Wise As som har bra chans att haka på till andraplatsen. Hon byggs upp för Breeders’ Crown och har hakat på bra senaste starterna efter snälla upplägg och sådant ska bli på nytt.

Jag tror inte att 4 Felicity Shagwell tar sig förbi även om hon är pilsnabb, och hon bör kliva ner bakom och få tredje inner. Mycket talar för att denna trio sedan blir etta, tvåa och trea.

Rank: 3-2-4-1


Spelförslag:

Jag spelar plats på 2 Zeta Wise As till oddset 1.95 hos Unibet.

7 Bergsåker – Spelstopp 20.50

Spetsstriden:

6 Tangen Haap är riktigt snabb i voltstart och han körs till ledningen.


Loppanalys:

Kallblod för högsta klassen, med voltstart och 1640 meter. 6 Tangen Haap har passande uppgift måste jag säga för han är riktigt snabb med voltstart och att han inte ska sitta i ledningen tycker jag känns långsökt. Kolla starten näst senast med snävt spår, han var klart snabbast från tillägg. Det som gnager är formen och att han inte fått till det på sistone. Han var bara dålig näst senast och slagen 500 kvar efter att ha öppnat tufft till ledningen visserligen över 2660 meter. Senast var han rätt bra, men ändå känns det som det fattas till rätta formen även om han är sämst trea på V75 utan galopp mitt på upploppet. Från ledningen har han bra statistik, seger 5 av 7 senaste men förlusterna har kommit två senaste försöken. Jag tycker han har klart bäst chans men han ska gå med skor och 1.65 är ett skämtodds!

Detta sedan Art Kjarvald blev struken och värste konkurrenten 4 Pydin verkar helt ur slag, och då menar jag verkligen helt ur slag! Han var likadan förra hösten då han tappade formen till SM och senast var han minst sagt klen. Han kopplade grepp in mot upploppet, men lade ner verksamheten och det är som han bara inte vill för dagen. Och kallblod som inte vill, de går inte att övertala. Jag tror detta blir årets sista start för härlige Pydin och han kommer tillbaka till våren och är sig själv igen! 

Det finns alltså minus på båda dessa, och då är det konstigt lopp. 8 Joker C.K. kan blåsa ner dem på snabbhet över rätt distans men det måste klaffa för ”Heders Kenth” om han ska komma loss. Hästen gick bra senast och snabb är han. Plats till 4 ggr är inte dumt att chansa på!

3 Art Nökkve är stark och 2640 meter och uppåt är hans distanser, han kan nog bli hängande hela loppet om han försöker hitta på någon Skoglund.

Rank: 6-8-4-1


Spelförslag:

Jag spelar plats på 8 Joker C.K. till oddset 4.00 hos Unibet. 

8 Solvalla – Spelstopp 21.01

Spetsstriden:

Lurigt med treåringar bakom bilen, 2 Gazoline Mearas har vart bra ut och kan vara ledaren med nytt huvudlag. 6 Dominic Wibb ser ut att kunna öppna rejält, testar att överta? 8 Don Fanucci Zet var snabb senast, borde komma med fart nu men spåret är jobbigt.


Loppanalys:

Vilket kanonlopp med ett helt gäng talanger som radat upp segrarna. Alltid riktigt skoj att sätta sådana hästar mot varandra, och jag tror att min vinnare bara är bättre faktiskt! 6 Dominic Wibb är någon extra till häst och han har ett mycket vägvinnande steg. Han förlorade debuten ihop med Ola Samuelsson vilket var oväntat, men sedan har han dominerat sina lopp. Adrian körde tufft näst senast och hästen avgjorde på styrka från dödens på bra häst. Senast var det urstark stil då Örjan bar lite runt sista kurvan i dödens, men över upploppet var det åkande han avgjorde i urstark stil! Jag tror att han är bäst och trots att han pausat lär det vara trimmat då han kommer till Solvalla. 2.65 var inget extra, men jag spelar det. 

2 Gazoline Mearas kommer med fem raka segrar, men det har varit enklare gäng. Senast såg han inte ut som en vinnare då han blev av med ledningen på sista långsidan och såg ut att sluta springa. Kom tillbaka och avgjorde säkert. Det verkar bli ”muffar” nu för att han ska hålla fokus. Han kan ta ledningen, men jag tror Dominic Wibb kan ta ner honom utvändigt.

8 Don Fanucci Zet var summor bättre senast då man satte på jänkarvagn för första gången och lättade i balansen och han såg riktigt bra ut. Det intrycket gillades kraftigt mot tidigare och han räknas.

9 Mellby Hoffa är obesegrad felfri och har segrat 4/5 men nu är det bakspår mot mycket tuffare hästar och det tror jag inte han grejar.

Av skrällarna vill jag lyfta upp 11 Arnie Express som var jättefin senast och nu är det Björn Goop upp!

Rank: 6-8-11-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Dominic Wibb till oddset 2.65 hos Unibet.

8 Bergsåker – Spelstopp 21.12

Spetsstriden:

2 Hunkydory Degato och 5 Vanessa F.B. gör upp om ledningen och jag tror på Vanessa till spets. 3 Jeppas Picasso är rask, men bör vilja ha rygg.


Loppanalys:

9 Eder Bob har utvecklats rejält och blivit en bra V75-häst som åttaåring. Han var riktigt bra senast då han egentligen fick gå för tidigt i konstigt kört lopp, men ändå hade mod att bita ifrån sig då starke och tuffe Antonio Trot försökte utmana på upploppet. Han gick nedåt 11 sista varvet, det är bra. Klart han går ner i klass, men det är ändå lurigt då de ska vinna från tillägg på ganska bra hästar.

Min idé var 6 Up to Me som blev struken, men det gynnar 5 Vanessa F.B. som fått ”lilla springspår” och det är ingen häst som kommer på utsidan. Ulf Eriksson är bra på att skicka iväg med voltstart och det kan bli ledningen och det vore intressant. Hon har vunnit båda gångerna hon gått i ledningen och är ett kul drag.

2 Hunkydory Degato fick konstigt svar av chanslös häst senast då det borde varit tidig ledning på V75. Hon höll tappert och har vettig uppgift här och har chans. Viss chans att hålla ut Vanessa, och  skulle hon komma till ledningen blir hon inte lätt att tugga ner.

1 Giampaolo Poof blir det drag på, och det kan vara rätt för han såg ut som en bomb senast och trots att han låg på hårt så spurtade han vasst över upploppet. Kuskminus nu och jag tror han kommer bli över och han måste smygas menar tränaren. Chans med klaff.

Rank: 9-5-2-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Vanessa F.B. till oddset 8.50 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.23

Spetsstriden:

7 Tengil Face är hygglig bakom bilen, men bör vara snabbare än de ånglok som är betrodda i övrigt med framspår och ska kunna forceras till spets.


Loppanalys

9 Global Winner gillar jag och jag brukar hålla på med honom. Vi fick bra betalt då han var överlägsen på V75 näst senast, men senast återföll han till galoppsynderna och han är inte helt enkel. Han har inte startat på en månad, och Nurmos hästar kan man inte anklaga för att de lyser av toppform direkt. Igår vann Brother Bill på Axevalla, men ingen av de andra fem från stallet fick ens pengar. På 14 senaste starterna har det förutom segern med Brother Bill som bäst blivit ett fjärdepris – och då har det inte varit några högoddsare man startat! Formen är dyffus med andra ord på Global Winner, och över tre varv är det svårt att komma undan. Om han är i form kan han helt enkelt bara vara bäst, men det gissar jag inte på och han har ju gjort bort sig tidigare…

Jag spelar 7 Tengil Face som känns intressant och jag kör på med Kolgjini-tåget! Hästen har varit ute med voltstart tre gånger i rad och inte varit i närheten att trava felfritt. Visst kan det fattas i form för honom med då han inte fått riktigt lopp i kroppen, men jag väljer ändå att spela. Som jag läser loppet ska han ha bra chans att forceras till ledningen och Kevin vet vad som gäller! De är inte alls snabba innanför och ingen av de mindre betrodda ska svara. Kul drag och nu åker dessutom jänkarvagnen på! Vi kan notera att Kevin körde vid senaste segern då hästen var jättebra så han vet vad han har att köra med. 

4 Tsar Brodde var klart positiv senast på V75 bakom Burning Man över tre varv och han är mycket stark. Nu har han inte startat på två månader och han har varit sjuk. Han är inte alls startsnabb. 

Det är inte heller 6 Global Science men även han kraftigt gynnad av tre varv.

Rank: 9-7-4-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Tengil Face tilll oddset 6.75 hos Unibet.

9 Bergsåker – Spelstopp 21.38

Spetsstriden:

4 Pippi Roc har visat mycket fin startsnabbhet och tar ledningen, sedan kan nog ”Henke” släppa om någon bra kommer farande. 6 Elsa Mearas öppnar ganska bra, men jag tror att 7 Dame Dream är snabbare och körs till ledningen i första kurvan.


Loppanalys:

Riktigt spellopp detta och jag har ingen känsla för 5 Frida Zonett som jag tycker inte är bättre än de andra och det kan bli så att hon inte hittar ner från start då hon är seg bakom bilen. Hängde med okej senast i tufft tempo, men är ingen jag håller på med här.

15 Walkie Talkie var hårdast senast och det var välförtjänt på V75. Nu blev det bra kört då de kivades i täten och det räckte bra med att springa 13,5 sista varvet. Hon kan mata ner dem igen då hon är hård för dessa lopp men läget är lika illa denna gång och motståndet snäppet värre. Även hon har chans, men som betrodd finns inget att jobba med vad gäller oddset.

Jag chansar lite med en ”badkarsuträkning” och spelar 7 Dame Dream! Som jag läser loppet är 4 Pippi Roc snabbast för hon följer bilen första biten, men hon har varit ifrån och jag tror ”Henke” gärna får bra rygg åt henne. Dame Dream har öppnat i 08,5-fart första 500 och nedstruken till spår 6 är perfekt för att kasta loss bakom bilen och jag tror hon kan vara kvickare än 6 Elsa Mearas efter 100 meter. Från ledningen kan hon springa på i ganska bra tempo och har chans att hinna undan.

Pippi Roc har chans, då det är perfekt med ledarryggen åt henne och hon var mycket bra då hon spurtade ner dem i första starten hos Svensson. Hon var inte 100 senast och har varit till veterinären och därmed kan fattas lite, men på speed är hon vass.

Rank: 7-15-4-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Dame Dream till oddset 8.00 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.49

Spetsstriden:

2 Cab Lane är snabb och här ska det vara bra spetschans.


Loppanalys:

10 Missle Hill är favorit och han är riktigt bra. Senast hade han lekstuga i Gävle och vann enkelt på 10-tid från ledningen och springa fort kan han. Nu är det 2140 meter och bakspår, jag tror nog att han är en sprinter som vill vara där framme i loppet och springa på. Fel förutsättningar alltså, men han kanske bara vinner rända i brist på annat. Jag tror han körs snällt och ska vara på topp till Solvalla Grand Prix senare i höst.

Jag går emot mig själv då jag sågat Numos stallform tidigare och spelar 2 Cab Lane. Han har förlorat tre lopp, Kriteriet, derbykvalet, och senast kval till Europaderbyt… I övrigt har han vunnit alla sina starter så det har varit dålig tajming. Han var sjuk i derbykvalet, men det lät bra till senast då det såg lite onödigt ut att köra galopp i ledningen kan jag tycka i första kurvan. Nu är uppgiften perfekt, han tar ledningen och möter hästar han är bättre än (förutom favoriten, men denne körs knappast vråloffensivt). Även om han har 80%-ig form så tror jag han kan rinna undan och då Nurmos ändå startar på med honom bör han kännas bra.

3 Lawmaker är en fin häst, men det är förtvivlat svårt att ekipaget ska få till det. Jag tror inte han kommer gå barfota som pratats om i veckan, men klart det vore intressant. Han har tydligen bara gått ett lopp utan skor och det var försök till Hambletonian. Han duger mycket bra som häst, det visade han i somras då han fick tuff inledning men ändå var nära Evaluate i mål.

Just 5 Evaluate har svikit och ser bara mer och mer stinglös ut och han kan jag inte tro på. Däremot tror jag att 6 Tito C.A. är kraftigt på gång, han sprang med bra senast utan att pressas bakom Charrua Forlan och nu Björn upp.

Rank: 2-10-3-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Cab Lane till oddset 2.95 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser

Travtips
måndag 14.16, 01 juni
Steinfaks och Antonio Tabac var två bra träffar i min senaste text och nu försöker vi dra igång juni månad med några vettiga spelförslag. Mantorp heter banan och herrarna Eggwerda/Ebbinge med filial i Sverige heter de tvåbenta nyckelfigurerna. Den duktiga ...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 10.03, 1 juni

Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 19.00, 30 maj

Solvalla 31 maj (Elitloppet): Känslan säger Cokstile

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 14.16, 29 maj

Solvalla 30 maj: Speldraget fäller jättefavoriten!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.08, 29 maj

Hagmyren 29 maj: Han kan nog vara Stein-klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 10.27, 29 maj

Solvalla 29 maj: Förfest-feeling med Jorma

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:43, 27 maj 2020

Flera Elitloppshästar med dunkel form

STRÄNGNÄS: Härligt med lite sommarvärme. Väderprognosen talar om fint väder över helgen. En smula kluven gällande kommande Elitloppshelg. Att köra utan publik är naturligtvis inte alls roligt. Dock vill jag tro att ändå köra Elitloppet väger över jämfört m...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson