Just nu:
15.34 Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro
15.07 Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!
14.57 Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen
14.30 Miljoner på spel i Orsi Mangelli
11.25 Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta
09.51 Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike
08.14 Sänkte svenska rekordet – med två sekunder
08.12 Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström
15.53 Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert
15.36 Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Bergsåker/Solvalla 14 oktober: Jag trollar till det med roliga vinnaren!

Det var som vanligt rivigt lopp på Åby i lördags. Jag vet inte om det är för open stretch eller vad det är, men loppen körs i väldigt högt tempo där i varje fall på lördagarna där det verkligen tävlas! Min bästa vinnare var Spartak Face, men det var ett av exemplen på att det går för fort för det blev plötsligt 11,5 första varvet vilket såklart var tufft. Lite konstigt att det behövde bli så med enkel ledning.

Träff blev det på två bra platsspel, Beethoven och Digital Crunch var stabila platsare. Sedan kunde jag ju nöjt mig med plats på Milliondollarrhyme, det var tryggt men jag ville ha hela handen och han blev tvåa bakom en mycket fin Very Kronos.

Nu är det onsdag och Solvalla/Bergsåker och det är riktigt spelbara lopp där det kan hända grejor och favoriterna är för stora. Min bästa vinnare är fräckt uträknad och klar!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Bergsåker – Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

7 Tangen Haap kördes till ledningen med springspår i detta lopp förra året och ingen ska vilja ta emot honom.


Loppanalys:

7 Tangen Haap är motiverad storfavorit för han har helt enkelt toppchans i detta gäng. Han slog bättre hästar från dödens senast och visade form och hårdhet. Före det var han också klart bra vid segern. Då han före det blev tvåa var det bakom en viss Odd Herakles som visat sig vara överlägen i rasen. Detta lopp vann Tangen Haap förra året, då han som nu hade springspår. Satt tidigt i ledningen och vann enkelt, och han känns ett snäpp bättre detta år. Jag tror ingen vill ta emot honom nu, senast var det påställt med Mel Odin och denne svarade men nu verkar man ge upp på förhand. Mycket bra segerchans, men 1.35 får Unibet ändå behålla.

2 Art Kjarvald spurtade strålande bakom favoriten senast då det var barfota fram och bike. Han är snabb som få med lopp på rulle, men växlas ner nu med vanlig vagn och skor och det blir knappast snabbstart med spår 2 i volt. Får han sitt hänglopp är han säkert tvåa.

Det är ingen riktig form på 9 Björs Frej som var sådär senast men kanske piggnar han till av att springa ett kortlopp.

Rank: 7-2-9-3


Spelförslag:

Jag står över spel.

7 Solvalla – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

3 Twinkle Face öppnade bra för Björn senast och är spetsfavorit. 7 Dixie Brick och främst 8 Selma Töll öppnar snabbt.


Loppanalys:

3 Twinkle Face var snudd på galet bra senast då Björn Goop körde henne. Öppnade snabbt, fick ledarryggen på hårddragande Whelk och 500 kvar gjorde BG slag i saken. Fick upp hästen på bettet och det var ruskigt intryck då Twinkle Face bara exploderade ifrån fältet. Jag hade drygt 09 sista 500 och det var spänst in i mål. Så bra som hon öppnade senast är det bra spetschans, och sedan kör säkert Björn där mot dessa konkurrenter. Hon var väl het före loppet, men tränaren menar att hon inte hann ställa in fotstöden och kunde inte hålla emot så kanske såg värre ut än vad det var. Det är 2640 meter nu, vilket öppnar upp för annan taktik, inte minst då det var så bra i rygg ledaren senast och hon kan bli vass. Men troligen spets och är hon som senast får de svårt att slå henne.

2 Digital Class var under isen senast då hon var seg och ovillig hela loppet. Hade startat tätt i den vevan och var sliten och less, och nu ska hon träna bra under uppehållet. Hon visade bra kapacitet vid segrarna och vid senaste av dessa var hon bara hårdast från dödens. Var tapper tvåa under elitloppshelgen då hon pressade i dödens på Dixie Brick och hon kan avgöra med klaff. Jag chansar med henne till 6.75.

7 Dixie Brick är mycket kapabel, och hon vann nämnda lopp under elitloppshelgen och det från spets. Mycket bra var hon vid segern på V75 i juni då hon visade styrka och tryckte på i dödens. Hon kommer från lite paus på drygt två månader, men Nurmos har knallform på hästarna och hon kommer säkert vara bra. Öppnar bra, men ledningen når hon inte av egen kraft. Ändå givet segerbud.

Rank: 7-2-9-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Digital Class till oddset 6.75 hos Unibet.

7 Bergsåker – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

3 Hossiana Boko är snabb och brukar spetsa med liknande spår och nu är det bra spetschans. 6 Au Pair Girl kommer säkert komma farande efter en bit.


Loppanalys:

3 Hossiana Boko var mycket bra vid dubbla V75-segrar i somras båda från ledningen och hon är effektiv i spets. Var till Framkrike sedan i två starter men räckte inte och det var för tufft att möta hingstar där, senaste loppet vann Bo C. Inte givet att hon stärktes av de starterna med att gå i botten och långa transporter. Hon är spetsfavorit och möter enbart ston, men jag litar inte på att hon har rätta formen.

1 Walkie Talkie har jag väntat på hos Bergh men det har varit lite sådär. Nu tycker jag ändå att det är rätt kurva på henne för senast var det bra intryck där hon inte fick chansen men ändå sprang snabbt sista 500. Hon tar ingen ledning men det är litet fält och jag tror nog att Bergh fixar tempo på loppet med stallets andrahäst. Löser det sig och hon får fritt, ja då blir det kul att se hur fort hon kan avsluta Walkie Talkie. Kul chansspel!

2 Elsa Mearas segade sig förbi på V75 senast och svarade bra på tussarna som hon gick med för första gången. Nu är det bakskor och hon ska ut i fiallopp efter detta och kommer köras på chans och känns inte jättehet som betrodd.

Loppet är vidöppet och i princip vem som helst kan vinna, och jag kan nämna att 4 Lisa S.E. har knallform och hon hann fram senast via vasst upplopp.

Rank: 3-1-2-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Walkie Talkie till oddset 6.00 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

1 Mellby Hurricane har spetsat från innerspår tidigare och jag tror han gör det igen. Även om flera öppnar bra på utsidan.


Loppanalys:

Nytt öppet lopp, 6 Global Weather är en av favoriterna och han gick ett bra lopp senast där han var för bra för uppsamlingslopp. Det var 13,5 sista varvet och såklart billigt, men femåringen vann med halva upploppet. Nu är det hårdare hästar och som hårt betrodd ser jag inget värde i honom.

1 Mellby Hurricane är en bra häst som gick helt okej senast från tillägg över sprinterdistans och nu med lopp i kroppen efter tre månaders paus ska formen peka uppåt. Nu är läget mer intressant med spår 1 och bil och jag tror man kan hålla upp ledningen. Mika Forss tillhör väl inte mina största idoler, men han har visat bättre självförtroende på sistone och här kan det vara spets och slut. Höll spets då man hade innerspår gjorde Hurricane, utan att det är en startkanon på något vis. Jag spelar.

Loppets skrällbud är 5 Unarmed Face som gick strålande upplopp senast bakom Dream Creation (som är en av favoriterna på lördag).

10 Ajusco hoppade direkt senast men upphämtningen var av de vassa slaget och det visade toppform. 11 S.G.Sherman är bäst i spets eller dödens och kanske synar Örjan ledaren och kör fram?

5 Turenne växlar man upp med utrustningen med rycktussar och jänkarvagn för första gången.

Rank: 1-5-6-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Mellby Hurricane till oddset 3.50 hos Unibet.

8 Bergsåker – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

3140 meter och inga raketer direkt och jag tror att 8 Global Wizard körs till ledningen, sedan kan man välja att släppa till starka konkurrenter. 7 Digital Science efter 700 meter?


Loppanalys:

10 Elche är storfavorit, men det känns ändå tveksamt. Dels för att det är Elche, och den radar inte upp vinsterna och dels för att han möter två ungefär lika bra. Senast visade han bra form och avgjorde via dödens sista varvet. Jag tror att han får göra jobb själv nu med och över tre varv är det tufft och han är inget för mig.

8 Global Wizard är mitt drag, och jag bortser från i torsdags då han var klen men han var het i dödens på 2640 meter och kanske som Båth är inne på, att han kvävde sig. Nu är det ännu längre lopp, men jag tror det kan lösa sig bra. Han är ganska snabb bakom bilen om man vill och här bör Ohlsson köra till ledningen och släppa till någon av Berghs hästar. Det är bara åtta hästar kvar i loppet, av blandad klass och jag har svårt att tro att man ska behöva bli fast. Jag räknar med bra chans att vara starkast och han är mitt lir!

Loppets draghäst är 7 Digital Science. En väldigt knepig häst som sällan får till det. Han gick klart positiv efter vila näst senast och det var fin spänst över upploppet. Var ute i hårt långlopp senast och blev störd i sista sväng och kom bort. Hästen ser bättre ut, men jag litar inte på honom med hans historik och med ny kusk. Han bör bli nedspeedad av min vinnare!

Rank: 8-7-10-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Global Wizard till oddset 7.00 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.26

Spetsstriden:

2 Night Brodde och 3 Urban Kronos är snabba och 5 Ebony Boko pilsnabb så det kommer gå undan! Jag tror på Night Brodde i spets till sist.


Loppanalys:

3 Urban Kronos är favorit men jag tror att han har lite nedåtform nu. Det var inte samma drag senast som då han var grymt bra vid V75-seger i somras. Han var okej bakom Harran Boko på Jägersro över medeldistans och är en sprinter. Nu är det rätt distans, rätt läge, men knappast ledningen och jag har ingen feeling för honom.

2 Night Brodde har bättre chans då han är spetsfavorit och han trivs mycket bra i ledningen och även på Solvalla. Han har tre raka på ”Valla” och segrat vid 5/6 senaste starterna där. Hästen har bra chans, men lite orolig över formen blir jag då han var struken inför tänkt V75-start och även om han ”inte stått över något” så brukar de inte vara på topp.

Jag spelar 9 Vichy Grif som ska ha chans att städa av dessa för jäklar vad hon är bra nu! Senast tog hon faktiskt in meter på Mellby Free och Hevin Boko över upploppet och några sådana finns inte med här. Det blir hård körning här med tre väldigt snabba hästar och flera i övrigt som är snabba och då tror jag att Vichy Grif seglar förbi över upploppet.

Rank: 9-2-3-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Vichy Grif till oddset 4.00 hos Unibet.

9 Bergsåker – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

1 Gazoline Mearas har bäst spetschans från sitt innerspår, spetsfavorit!


Loppanalys:

1 Gazoline Mearas är storfavotir och det är väl egentligen inget fel i det, men ändå är det något som skaver. Blåste till ledningen senast från spår 7 bakom bilen, höll vettig fart och gick undan precis före störtdykande Speedy Tilly. Det är som jag nämnt i spetsstriden, bra spetschans och det kan vara så enkelt att man rinner undan. Var trea i derbykval för tre starter sedan på fint vis där de inte kunde springa ifrån honom, och från ledningen har han 5 av 6 vinster.

5 Balotelli Crown blir ändå mitt spel för här snackar vi knallform! Öppnade till och med bra senast på V75 och avslutade mycket bra som trea bakom Rossi Palema och Cab Lane där det gick undan till slut! Skulle favoriten komma bort av någon anledning kan det bli spets på Balotelli, men sköter han sig bara aoch inte galopperar så kan han växla även favoriten om denne inte fått hållas helt som han vill.

6 Global U.S.A. är uppåt i form och nu värmer man i jänkarvagn för första gången och det vore ju spännande på en typ som gillar att hålla farten länge.

Tänkbart är att spela plats på 2 Iller Tooma som bör komma ner i ledarryggen och här är det också mycket fin form.

Rank: 1-5-6-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Balotelli Crown till oddset 4.15 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.51

Spetsstriden:

7 Twigs Honor kan köras till ledningen tror jag bland hästar som inte laddas eller inte kan öppna.


Loppanalys:

9 Hemisphere är favorit och det ska han vara för det här är något extra! Han har hyllats väldigt av både ”Magda” och Fredrik som har en del att jämföra med, men även haft hyss för sig och galopperat. Han ser skuggor och anledningar till att göra bort sig, men är han som senast då han skötte sig och bara dunkade på så är han för bra för klassen! Örjan Kihlström upp är ju stekhett och till 3 ggr testar jag, han ska ner i odds.

7 Twigs Honor är värdigt motbud för det lät bra inför Kriteriet senast dit han tog sig via knapp förlust i kvalet dör han slog av Elegant Ima. Han kan köras till ledningen då Ohlsson bör vara mest intresserad av de bättre med framspår och han kanske blir för hård att plocka ner. Han har segrat vid båda sina spetslopp.

3 Bombus Jet vann E3-försök på bra vis men har sedan bara galopperat och fick till och med kvala på nytt. Jag tror inte att Björn satsat allt på att öppna snabbt då det är felfritt som bör vara målet. Kan vinna såklart, men känns inte så het som två nämnda som är riktigt bra.

Rank: 9-7-3-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Hemisphere till oddset 3.00 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro

Travtips
fredag 15.34, 30 oktober
Örebro heter fredagens kvällsbana och som väl snudd på alla känner till så har vi ett mycket kort upplopp där. Spets gillas och de flesta av mina spelförslag idag ska förhoppningsvis vinna från just spets. Åke Lindblom och Örebro passar bra ihop och den gl...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 15.07, 30 oktober

Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.25, 30 oktober

Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 29 oktober

Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.02, 29 oktober

Lunch-draget Visby: När två träter…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.10, 28 oktober

Solvalla/Åby 28 oktober: Soul Tan är en stark vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:45, 28 oktober 2020

Kommer ST lägga allt ansvar på Redén?

 STRÄNGNÄS: Regn varje dag. Inte alls roligt men inte överraskande. Låt oss hoppas och tro att det i alla fall kan bli några dagar utan regn framöver. ”Proppen-gate” Ja, imorgon torsdag är det då dags för ST att presentera sin egna utredning kring Propulsi...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson