Just nu:
19.12 Handsome Brad slog till
18.27 Enino du Pommereux fick Cleangame på fall
09.19 Redéns ord om Propulsion
19.59 🎙️Spelpodden Trav: ”Hazard och Hosianna i höjden – tysktvåorna rena fröjden”
14.06 Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!
14.05 Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram
11.12 Elitloppshästar till Boden
11.11 Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod
08.06 Åby: Bombus Jets vassa spurt fällde favoriten
13.57 ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!

Otroligt svårspelad i lördags där skrällarna haglade och det var ingen lycka för mina drag direkt. Hatten av till de som hittade alla de vinnarna!

Jag måste säga att Burning Man nog imponerade mest för jisses vilket intryck det var på honom där Örjan hade katt och råtta-lek i sista kurvan. Han hade ett ton i handen då Adde S.H. skenbart var i närkamp och det är verkligen fin utveckling på Puros pålle. På tal om Puro så var det fortsatt toppintryck även på Martin de Bos som sprängde ljudvallen men det hade gått för långsamt så Dom Perignon gled undan i spets. Men han har aldrig sett bättre ut än för dagen Martin, så mjuk och fin han är så kommer han snart vinna på lördagar igen.

Disco Volante måste nämnas, lite som befarat behövde inte Ohlsson ladda för fullt och han höll sig då lugnare och var bara överlägsen igen på vass tid över full väg.

Omstarter är ett gissel och att det ska vara så jä..a svårt att inte köra över linjen. Nu blev det tre omstarter i stoloppet och American Hill fick inte alls till det när loppet gick och galopperade tidigt. Anthara Bi var verkligen jättefin i spets, klart bästa jag sett av henne men i första omstarten kom hon inte alls iväg för att spetsa i fjärde försöket…

Ikväll delar Solvalla och Bergsåker på loppen och det är riktigt svåra lopp så det kan nog hända grejer likt i lördags. Någon jag tror är stenklar finns inte, men några drag ska testas.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Bergsåker – Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

2 Bucks to Burn var riktigt snabb med innerspår i somras då han hade tårna före en så snabb häst som Love Palema och är han lika snabb nu med Ohlsson så finns spetschans. Ska man sätta procent på spetschans så är det favorit på att 4 Angle of Attack tar sig förbi, men då måste han vara riktigt rapp för dagen och med ny kusk.


Loppanalys:

Starten avgör säkert detta för den som kommer till ledningen av de båda favoriterna har bra chans att vinna loppet. Jag spelar på 2 Bucks to Burn (som andrahandare) för den tror jag är bättre dessutom. Han har varit till Paris och gick rejäla avslutningar, men ändå var han inte på topp och han släppte inte vinterpälsen menar man. Nu ska det vara bättre med den saken, och han har säkert fått lite hårdhet på Vincennes. I somras höll han ut blixtsnabba Love Palema från innerspår (även om den var förbi till 99,99% ungefär…) och får Ohlsson lika bra snurr på honom finns spetschans. Då slår de honom inte, men han kan vinna även med andra upplägg om han skulle bli kvar i andraspår.

4 Angle of Attack (hoppas alla lärt sig att han heter Angle och inte Angel) trivs fint på rivieran och det kan man ju förstå. Han verkar gilla värmen och avgjorde snyggt senast över långa upploppet. Nu är han hemma sedan några veckor och han tycker knappast detta är lika kul med kallgrader och kyla. Ny kusk blev det i Lennartsson, som visserligen har bra statistik på Berghs hästar men inte säkert han sänder på samma vis från start som Bergh kan göra. Svårslagen i spets, men jag hoppas alltså på svar och även lite mindre löpglad häst.

Rank: 2-4-3-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Bucks to Burn till oddset 2.55 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

1 Mr Gaga vill nog ha rygg på någon av de mest betrodda. 4 Stonecapes Superb kan kanske hålla ut 5 Dwayne Zet om kusken så önskar. Det verkar bli barfota nu så då borde det vara påställt. 3 See Yah Broline kan öppna och har varit med och kört i 10,5-öppning med liknande spår.


Loppanalys:

5 Dwayne Zet är utan tvekan hästen i gänget för det lyser lite klass om denne Redan-häst. Han har startat sporadiskt, med juli, oktober och mars tre senaste loppen. Och han är inte rumsren ännu vilket han visade senast då han i ledningen såg ut att få hemlängtan och sprang rakt ut på sista långsidan. Gick med ”muffar” då och nu stänger man inte honom mer med helstängt så han fokuserar framåt och på att springa istället. Kan säkert vinna detta från dödens för han värmde fint senast och såg ut att ha övervintrat mycket bra.

4 Stonecapes Superb är draghästen i loppet bakom favoriten då han är anmäld barfota runt om (skor runt om alla sju starter hittills). Alltid lurigt med framspår och bil då de knappt testat det, och sällan laddas hästar första gångerna bakom bilen. Bör öppna rätt bra och kan han hålla ut favorite. bör han också testas i spets. Han var rejäl vid segern från dödens och satt fast på 14-tid näst senast. Inget bett i honom senast i onsdags, men det hade gått en månad mellan loppen och täta starter och barfota är klara plus i min bok. Jag chansar med ett lir med knepig favorit och plockar han ner den utvändigt är det bara att ta det.

7 Rotate är tredjehäst, alltid spännande med Björn Goop på Tarzans hästar. Galopperade 700 kvar i comebacken och Melanders hästar behöver ofta fler lopp för att hitta full form. Läste amerikansk sulky i intervju i Aftonbladet, men i sin krönika i Expressen står svensk sulky och då räknar jag med det – för att hålla på och luras är inget för honom läste jag i Expressen igår. Rubriken till Melanders text var ”Vi måste sluta lura spelarna i onödan”. Jo man tackar är min enda kommentar till den rubriken… Tillbaka till hästen, det är chans men ändå inte jättehett.

Rank: 5-4-7-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Stonecapes Superb till oddset 3.25 hos Unibet.

7 Bergsåker – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

2 Torride borde inte bråka och 3 Love No More tror jag inte Nicklas maxar direkt från start. Därmed chans att 6 Valuta E.W. sitter i spets i första sväng.


Loppanalys:

Här börjar problemen tillta för det här är svårt! 7 Frozen Queen var mycket fin/bra vid vinsterna men kunde inte freda sig i spets på V75 senast. Åtgärdad efter det ger säkert mer fräsch häst men kanske inte toppform, men på pluskontot jänkarvagn nu med bil. Spår långt ut från start, men släpps man till tät i andravågen är det nog vinnaren. Ändå inget att lita på även om jag inte hade trott det skulle släppas 5 ggr.

4 H.P.R.Dominica har väl inte visat så mycket i förra regin, men gick rätt bra efter galopp i debuten för Bergh senast och det ska vara bra träningsrundor på den här. Formen är i stigande och läget bra och det blir barfota igen som senast. Kan fälla alla och det låter bra.

3 Love No More brukar se ut som en ostbåge och det var ingen slump att hon gjorde sin bästa insats i högervarv i Åmål då hon var jättefin. Avgjorde för Westerholm senast i december och har trimmat på nu. Kan duga även om det är en häst som kommer vara svår att få stuk på.

6 Valuta E.W. höll bra i spets senast men mötte en för bra häst. Det var snabba sista 800 och klockan visade underkant 10 sista 400 efter mycket lugnt förstavarv. Nu är det anmält barfota runt om och alltså lopp i kroppen. Båths hästar har inte riktigt kommit igång än, men den här har chansen. Det kan vara tidig ledning dessutom och även kan det bli jänkarvagn. Får bli mitt spel även om 4 ggr var i lägsta laget.

Rank: 6-5-4-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Valuta E.W. till oddset 4.00 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

1 Eye In the Sky öppnar snabbt och kan hålla upp, men de är snabba utanför. Jag tror att 3 Irrawaddy kan ta sig förbi och det kommer i varje fall utmana rejält.


Loppanalys:

Mycket lågt odds på 1 Eye In the Sky men det köper jag inte riktigt. Han har vunnit 4/5 spetslopp och var tvåa den i övrigt men det är inte alls någon stjärna detta. Gick undan säkert från ledningen senast men dels är det inte spetsgaranti med snabb häst utanför och jag vill syna till lågt odds då jag tror spelarna överskattar hästen.

3 Irrawaddy låter det väl inte superbra på inför comebacken. Man har pausat över vintern då han inte gillar hakar och skor. Nu är det barfota och perfekt läge då han trivs i spets (1-3-1-2-3) och tar sig Elias förbi storfavoriten så kan han hålla undan över 1640 meter. Visade fin fart vid segern näst senaste starten då han från spets vann på 13,1.

Jag tror dessa kommer köra rejält och min vinnare är 9 Drooping som såg smällfin ut senast då han satt fast med rubbet sparat i ledarryggen. Han är under utveckling och läget kan inte bli bättre då han kan åka med i draget med bra startryggar. Bra speldrag!

Rank: 9-1-3-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Drooping till oddset 4.75 hos Unibet. 

8 Bergsåker – Spelstopp 21.14

Spetsstriden:

5 Bastian Boom tror jag blåser förbi 1 Digital Asset och körs i ledningen.


Loppanalys:

Mycket öppet lopp på nytt men jag tror mest på 3 Quickatore som äger fin styrka vilket han visade senast. Avgjorde då lekande lätt trots att det inte löste sig perfekt under loppet. Hästen är inte helt färdig, men kommer bli riktigt bra och det är finska årgångslopp man siktar på. Bra läge, bra distans då han lever på sin styrka och jag tror han är starkast och lirar. Näst senast galopperade han då han fick fritt och skulle accelerera.

1 Digital Asset är betrodd och det förstår jag med tre vinster på sex starter och han gick undan enkelt senast men det är mycket bättre motstånd nu och från innerspår kan det bli tufft att hålla ut snabba hästar. Bara en av flera för mig.

2 Natasha Avant ska behöva lopp och hon är inte trimmad för fullt har Westerholm sagt och då borde det bli svårare att vinna även om det finns fart om formen sitter där.

Mer spelintressant är 7 Bang Boomerang som var väldigt bra för denna klass både för tre starter sedan och näst senast då man vann från dödens. Visade riktigt bra fart mellan galopper vid första av dessa starter. Jimmy är bra driver och han kan hålla i för den här är lättstörd. Felfri = chans.

5 Bastian Boom måste rycka upp sig och jag tror inte han står hem på 2640 meter men osvuret är bäst med tanke på att han är spetsfavorit.

Rank: 3-1-7-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Quickatore till oddset 3.85 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.25

Spetsstriden:

Med strykning på en av favoriterna Happy Romeo tror jag att 2 Admirer körs till ledningen.


Loppanalys:

Nytt lopp efter strykning och jag tror ganska mycket på 2 Admirer nu för som jag läser loppet nu kan han sändas till ledningen. Där växer han en klass och har 3 av 3 i den positionen och han var läcker vid spetssegern 17 december. Han trivs inte bakom hästar där han kan strula till det för sig, och det vore klart bra om Conni kunde sända till spets. Jag tror de runt honom släpper om de hinner förbi och jag spelar Lugauer. Noterar att han åker upp med en enda häst till Solvalla och då lär han inte sova bort det i varje fall!

4 Digital Science är hårt betrodd, men det lär bli lugn start för denne med spår 4 och han är osäker och bara stark hästen. Björn Goop är givetvis kul att se på honom men det kan nog fattas tempo efter vila och han känns konstigt mycket spelad.        

Mer respekt har jag för 6 Iller Tooma som ser grymt formstark ut och senast knuffade han Van Gogh Z.S. över mål där han satt med rubbet sparat. Får han sitt hänglopp går ingen av dessa säker för honom och lång distans har han klarat mycket bra tidigare.

Rank: 2-6-4-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Admirer till oddset 4.00 hos Unibet.

9 Bergsåker – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

Snabba hästar och inte givet att 4 Arnie Express tar sig till ledningen. 1 Captain My Captain var lika snabb men hade spår utanpå då de möttes och kan hålla ut. 3 Ready Lane är snabb och även han ett spetsbud. 6 Nolimitjimmit laddas då han är bäst i spets.


Loppanalys:

4 Arnie Express är jättefavorit, men det köper jag inte i vidöppet lopp. Var bra vid spetsvinsten för Björn Goop, men det känns lite som formen är på väg nedåt efter tuff vinter. Senast höll han bra men kunde inte slå en okej ledare. Det finns chans till svar från start igen och jag måste gå emot.

3 Ready Lane är mycket kapabel, men skör som en glasbit. Vann enkelt näst senast, men senast hoppade han rakt upp i sista kurvan då han var på väg att lämna dem i spets. Han kan göra så då han får känning i benen. En fräsch Ready Lane kan slå de flesta i klassen och snabb ut är han.

1 Captain My Captain ska få på skygglappar och då är det spets som gäller och han är spetsfavorit. Jag tycker inte han är lika bra som de två jag har nämnt men från ledningen kan det ju hålla länge. Dock ska man tänka på att det inte är proffskusk utan Zeb Johansson och hästen öppnade sämre för honom.

Jag tror att 9 Andre Agassi kommer vara bra direkt för han har gått mycket bra banjobb och bör inte vara alltför rostig. Visade hög kapacitet i höstas och vann ett av SM-loppen ihop med Jimmy. Jag spelar plats på honom med bra startryggar och det kommer bli ”drön” på loppet!

Rank: 4-3-9-1


Spelförslag: Jag spelar plats på 9 Andre Agassi till 2.50 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.51

Spetsstriden: Snabba hästar men jag tror att 5 Mr Creation kan ta ledningen med Oskar upp, ska hålla ut 7 Deep Pockets som är mycket startsnabb och ska gå mer maxad nu.


Loppanalys: Bra lopp! 7 Deep Pockets är favorit till 3.40 och kommer han till ledningen kan han vinna ett lopp som detta. Dock är det spår långt ut med snabba innanför och han är trist om det går honom lite emot i loppen. Han har årsdebuten avklarad och höll bra i bromstävling över upploppet. Nu växlar man upp och plockar av skorna och kan bli skygglappar och full laddning.

Inget kul som favorit ändå den pållen. 5 Mr Creation är intressant med Oskar J upp för det tror jag ger bra kick. Hästenm är startsnabb och brukar spetsa med liknande läge och så bra som hästen gick /såg ut senast så sitter formen där. Han hamnade i kall rygg och det gick fort till slut då spetshästen stack undan, men det bet ändå bra över upploppet. Kul skrälldrag även om det kanske kostar för mycket.

Med annat spår hade jag spelat 8 Zeus Bi som gick fränt i årsdebuten då han utmanade Valley Brodde hela vägen in mot mål. Linder har bra snurr på hästarna och den här kommer göra starkt lopp, men med tränaren själv i vagnen och bicka 8 bakom bilen på 1640 meter är det svårt att lova för mycket.

2 Farsetti Hanover är en riktig häst, han var med i Peter Haughtons Memorial med de bästa i USA som tvååring men har inte startat sedan 2017. Man fick plocka bort flera lösa benbitar då han köptes till Redén och det har tagit tid innan han blivit startklar. Jag tycker han var lite tung i kvalet och körs säkert för framtiden. Han kommer nog bli bra på sikt, men inte redan nu tror jag.

6 That’s Art räknas tidigt, visade härlig speed då han hann fram till dätt lopp näst senast. Sämre senast och har pausat men klart plus att kunna springa barfota och blir han inte hängande kan han vara vinnaren.

Rank: 7-5-8-6


Spelförslag: Jag spelar vinnare på 5 Mr Creation till oddset 9.00 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!

Travtips
fredag 14.06, 05 juni
Det blev en trist speldag i onsdags, och lite typiskt sådana dagar så åkte Charlock Wiking dit trots att han såg ut att kontra till seger mitt på upploppet. Grymma kallblod visade Tjomsland upp och både Grudi Bambi och Grisle Odin G.L. var rätt bra för...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.05, 5 juni

Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.11, 5 juni

Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 13.56, 4 juni

Åby 4 juni: Pantani – den tar vi

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.09, 4 juni

Lunch-draget Rättvik: En liten frisk 25-oddsare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.48, 3 juni

Bollnäs 3 juni: Gloria dansar runt dem utan skor!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 13:57, 04 juni 2020

ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

STRÄNGNÄS: Knappt hade vattenpärlorna torkat efter duschen i söndags på Propulsion när bomben slog ner. – Propulsion är nervsnittad! ”Alla” blev minst sagt tagna på sängen när norsk travmedia (Trav og Galopp-nytt) släppte nyheten om Propulsions nervs...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson