Just nu:
17.53 Succé för Blé du Gers
15.33 Lätt för Elian Web
15.18 Överlägsen Drôle de Jet
14.53 Atlanta vann duellen i Cutler
14.21 Toppinsats av Cleangame
19.04 Generaal-skräll
18.33 Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka
16.30 Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web
15.47 Fullträff i Arvika för Baron Gift
15.30 Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix

Bergsåker 7 november: Let's go, Jimmy H!

Bergsåker ska vi attackera ikväll. Flera riktigt roliga spellopp med flera favoriter jag är tveksamma till. Robert Bergh är i hetluften och kan vinna två lopp. Känslan är att Robert lyckas ofta med det mesta eller också bränner han med det mesta. Jag hoppas den gode Robert inte grejar någon seger ikväll och i så fall är vi en bra bit på väg. Du är välkommen tillbaka Robert.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Bergsåker – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

2 Jeppas Picasso lär siktas mot spets för att sedan skaka av sig de jagande konkurrenterna. Annars 3 Orlando Triss till tät.


Loppanalys:

4 Digital Ink är klar favorit. Det känns lite märkligt att behöva skriva det. Inken som favorit känns verkligen som gamla tider. Senast var han positiv och hängde med bra bakom Global Trustworthy och Elian Web och man kan verkligen prata om skillnad i motstånd jämfört med i kväll. Nu är det trots allt en sak att hänga med i tufft gäng än att vinna i lättare lopp och jag är inte så säker på att han kliver runt till seger även om han borde göra det. Det var snart ett halvår sedan han vann.

Jag provar i stället med ett lir på 6 Höwings Star som vann rätt nyligen. Nu är det kort distans och det är ett plus. Samu vann ett par lopp nyligen och körde med fin pondus då och Höwings Star i fin form över rätt distans kan visa sig bäst här.

7 Weekend Fun är kapabel men är inte i bästa form siar tränaren. 2 Jeppas Picasso kan vara skrällen från spets om tilläggshästarna är mätta och inte vill springa förbi. 3 Orlando Triss och 5 Going for Gold Zaz räknas också.

Rank: 6-4-2-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Höwings Star till oddset 6.25.

5 Bergsåker – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

4 Lyckans Cash bör ha vettig chans på spets bland flera hästar som inte är så vassa ut.


Loppanalys:

Ett skojigt lopp där det finns många hästar i fin form och många fina skrällbud. Bara att välja rätt. 4 Lyckans Cash kan nog sno åt sig ledningen och den duger. En av flera med vettig uppgift. 6 Turmalin Yankee var mycket bra näst senast och måste väl få vinna lopp snart. 7 Louise är snabb men formen är oviss.

3 Divina är en fin häst som avslutade bra senast. Är osäker av sig men felfri ett bud. 14 Cosy Lazy Louse duger gott felfri.

Jag hamnade slutligen på 12 Vickie Frontline som spelobjekt. Vickie Frontline har visat mycket bra form på slutet och förlorat med flaggan i topp vid andraplatserna. Detta efter tunga lopp. Galopp för tre starter sedan och bra avslutning till seger före det. Är rätt så oöm av sig och här tror jag det kan vara dags för seger igen. Har löpt bra för kusken så det är ett plus.

Rank: 12-6-4-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Vickie Frontline till oddset 8.00. (startade med 10.00)

6 Bergsåker – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

5 Thess Vilja har två segrar av två från spets men ska köras snällt efter uppehåll enligt tränaren. De två betrodda 2 Hulte Sofia och 4 Stuve Sky bör strida om ledningen. Något ovisst men jag hoppas och tror det kan bli Stuve Sky till tät. Invändig strykning gynnar och Djuse är vass.


Loppanalys:

2 Hulte Sofia visar fin inställning och krigade fint vid seger näst senast. Avslutade bra även senast även om hon var lite vass och brukar vara stabil och bra från start. Blir svårfångad från ledningen. Säker kusk dessutom. Allt är bra i jobben även om det varit lite krångliga träningsförhållanden och resesällskapet är med. Hon reser lugnare och bättre då.

Jag är inne på att 4 Stuve Sky kan ta sig förbi första biten. Trean är struken och det är ett plus och Djuse-pojken är som bekant vass. Stuve Sky vann sedan utan att det slog några gnistor men bör duga fint om hästen fungerar här. Och får spets. Var nära att plocka tjugo meter på Hulte Sofia i ett möte tidigare. Står alltså  bra till.

Skrällen kan heta 8 Vårvind. En mycket snabb men mycket egensinnig häst. Vill hon så kan hon växla ner dessa. Gav sig från spets senast men kändes bra i travet enligt Malin som tycker att hästen känns bättre efter halsoperationer. Kort distans hade varit plus och då hade jag nog lirat henne.

5 Thess Vilja är kapabel. Var inte fräsch senast och är behandlad och bara lugnt jobbad enligt tränaren som ligger lågt. 11 Spang Viktor duger bra men formen är diffus. Intressant med Skoglund upp.

Rank: 4-2-8-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Stuve Sky till oddset 4.25.

7 Bergsåker – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

4 Crazy Daizy är bäst i spets och bör klara spåret och därmed pipa iväg till spets. 3 Perfect Attraction försöker utmana. 6 Tip Jar har läget.


Loppanalys:

Här tror jag att 4 Craizy Daizy drar iväg till ledningen för att sedan spåra hem loppet. Ungerfär som senast då det slutade med en överlägsen seger. Även då med Jimmy H som kusk. Hästen visade då mycket fin form och blir svårfångad. Nu är det längre distans men hon har vunnit från spets över lång distans tidigare. Det ser bra ut. Hästen känns ännu finare i jobben  nu enligt tränaren som räknas med en fin vintersäsong. Hästen har haft problem med livmodern och kan ha en del problem sommartid. Sex segrar och en andraplats har det blivit från spets. Nackdelen är att det blir skor runt om ikväll. Hon var extra fin barfota runt om senast men från spets bör det gå vägen ändå. Hon är bäst i spets.

3 Perfect Attraction återkommer efter uppehåll och är något svårbedömd med Oscar här. Får normalt svårt mot Jimmys häst som har formen men Perfect Attraction kan en del. Har dessutom varit fin i banjobb.

5 Heartbeat är rejäl men har diffus form samt ett spår som krånglar till det. Bättre spår har 6 Tip Jar som inte är helt borta.

Rank: 4-3-5-6


Spelförslag:

Här spelar jag vinnare på 4 Craizy Daizy till oddset 3.35.

8 Bergsåker – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

7 Summer Wind Ås är mycket snabb och har bra spetschans trots spår långt ut.


Loppanalys:

2 Lover Bac har fint läge och kan rätt myclet för ett lopp som detta. Blandar och ger en hel del och är inte att lita på och inget jag vill hamna på.

4 One of Us vann lätt från tidig spets näst senast men visade inget extra senast. Banunderlaget passade illa enligt tränaren och intressant nu med Ove upp.

10 Empty the Tanks och 11 Mirakel Håleryd är två dugliga hästar från bakspår. Senaste insatserna är dock av det tveksamma slaget.

Jag lirar 6 Atlas Vendil som är intressant. En bra häst som kan visa sig vara bäst i fältet. Tål att göra en del och gynnas även av bilstart. Kan öppna rätt bra. Hästen har dock pustat något efter veterinärkoll och vaccinering men tränaren hävdar att hästen känns mycket fin och ska vara i liknande form som vid senaste segern. Det låter bra och även om jag inte litar hundra på formen så är det värt ett lir till bra odds. Hästen gillas.

Rank: 6-2-4-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Atlas Vendil till  oddset 8.75.

9 Bergsåker – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

4 Frida Zonett är tänkbar för spets. 7 Jack Zon är bra i spets och laddas nog. 8 Hunkydory Degato är tänkbar. Fördel Jack Zon.


Loppanalys:

7 Jack Zon får gälla som spetsfavorit och i ledningen har hästen svarat för flera fina insatser och tagit sina flesta segrar. Nu är det lång distans och hästen är segerlös över lång väg. Dessutom blev det galopp senast så det finns frågetecken.

4 Frida Zonett duger fint men jag är lite osäker om formen sitter där.

8 Hunkydory Degato är en stark rackare. Avslutade bra näst senast och hade sparat i mål senast. Jobbigt läge men det finns viss chans att han kan få överta ledningen även om det inte är favorit på det. Har en jobbig aktion och skulle gynnas mycket om så blev fallet.

Jag tror på och lirar 10 Tempel L.B. Denne är bra mest varje gång och gillar distansen. Wikberg har haft lite dåliga träningsförhållanden på slutet men det gäller väl de flesta och hästen har varit igång med startandet och borde inte ha tappat. Wikberg påstår att han tror på vettig chans då jag berättar av favoriten är struken och det kan man förstå. Kan nog fälla dessa på utmattning sista biten. Var mycket nära seger senast men en smygkörd Blekkan-häst slog sig förbi på linjen. Nu med körspö och mest troligt annat huvudlag blir det mer skärpa och ordning på grejorna.

Rank: 10-7-8-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Tempel L.B. till oddset 4.00.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!

Travtips
fredag 14.53, 03 juli
Det började bra i onsdags med fin vinnare i Åke Lindbloms Karat Band som stack till ledningen och sedan bara var överlägsen. Favoriten Iggy B.R. har fortsatta problem med travet och som jag skrev i tipsen var han illa ute på Fornaboda. Jag borde sedan ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.48, 3 juli

Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 3 juli

Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.05, 2 juli

Halmstad 2 juli: Mearas och sedan mera Mearas

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.19, 2 juli

Lunch-draget Gävle: Jag provar ett skrällspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.15, 1 juli

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 15:09, 04 juli 2020

Fullt ös på Tylösand

STRÄNGNÄS: Regnet har stundtals vräkt ner här hemma under lördagen. Den värme som fanns för några dagar sedan är nu enbart ett minne blott. Bettans Bar Det verkar gått hett till på Bettans Bar vid Tylösand i natt. En konsult på Kanal 75 och tillika profess...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson