Just nu:
10.05 Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon
09.50 Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner
09.12 Readly Express syster – glänste i kvalet
23.53 ”Rödluvan” på promenad
13.41 Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!
11.12 Finske toppkusken till Sverige
10.34 Skoglund fortsatt i täten
10.33 Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets
08.17 Stekhet Sorbet
12.40 Hannu Korpi blir tränare – i Sverige

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Ratzeputz helt överlägsen precis som jag trodde efter det otroligt fina kvalloppet. Fortsättning följer x 2!

Ändå lite surt med det grymt fina spelet på Digital Download som likt jag var inne på kördes till ledningen och sedan svarade för ett bra lopp. Det gjorde även Rikard i vagnen som ryckte i sista sväng och och skaffade sig stort försprång som normalt räcker till vinst - men åter visade sig La Plus Belle vara något extra och den bara bet i och hann ifatt kort före mål. Mycket surt då vi hade över tio gånger såsen på ledaren som verkligen såg klar ut hela loppet!

Bergsåker är det under lördagen och jag har ingen med samma feeling som Ratzeputz i onsdags men visst finns det ändå roliga spel. Jag tror det blir sjuttionde gången gillt för en kusk som kör bästa liret!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Bergsåker – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

3 Takata har bra spetschans, den har varit stabil och snabb ur volten och det är bara att gasa sedan då den ser helt stabil ut. Utmanar gör 7 Fluke med springspår. Efter strykning gör även 1 Elche det för innerspår är summor bättre för den hästen. Var bra ut från spår 5 på tillägg och kan hålla upp med innerspår.


Loppanalys:

Ganska konstigt lopp där jag tycker det är ”lunch-känsla” över flera hårt betrodda. 9 Royal T.N. har Unibet lägst odds på, men vinner den så vinner inte jag – det kan jag säga! Gick undan i spets senast i billigt lopp och gjorde väl sin plikt men jag tror det är stort minus med bakspår då den är trög i ryggar och bäst i spets. 4.50 känns som klent odds och det får andra hålla på med.

Jag tycker att två hästar är bättre och gillar verkligen 4 Bourne Dominion som är en fin sort och helt klart bra häst för lägsta klassen. Det var maktdemonstration vid senaste segern då kusken helt enkelt körde runt dem varvet kvar och hästen var överlägsen. Senast trodde jag på honom, men det blev fel då favoriten gav upp i spåren för där bakom drogs Dominion sist men upploppet då Melander väl kastade loss var riktigt bra! Det är lurigt med spår 4 i volt för han har sett spänd ut i voltstart, men verkar bli allt säkrare på benen och med öppet huvudlag (muffar tidigare) bör han trampa iväg men kan bli dryg väg fram. Givet bud, men jag väljer att spela den andra som höjer sig.

8 Bling Bling är rejäl och jag gillade hur hon bet i senast och matade sig förbi ledaren trots att det såg kärvt ut mitt på upploppet. Det verkar vara rätt skalle på henne (pappa Going Kronos till trots) och det är rejäl sort för att vara fyraårigt sto. Man har testat rycktussar i veckan med bra resultat och det här är en typ som bör svara bra på dessa i lopp då hon är lagom trög men går till mål. Bra startrygg har man och kanske kommer hon loss direkt? Mer lurig startrygg då 1 Åsens Boogie blev struken strax före publicering.

2 Elche har varit knepig med volt, men innerspår lär vara stor fördel och bra har hästen varit vid vinsterna. Klev iväg bra med spår 5 på tillägg för Pieters och nu med innerspår kan han faktiskt spetsa. Lite äckligt blev det nu med honom och han åker upp i ranken.

Bakom dessa är loppet verkligen vidöppet och Unibet har 7/11 hästar till max 14 ggr och alla dessa kan trilla in med klaff.

Rank: 8-4-2-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Bling Bling till oddset 5.50 hos Unibet.

6 Bergsåker – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

Jag tror att 7 Guli Rubin spetsar med springspår och han trivs där. Ändå tufft motstånd och jag tror att 1 Ängsborken kan sitta i ledningen upp mot 500 meter.


Loppanalys:

15 Odd Herakles är favorit och han har varit ”rå” senaste året och visat sig bäst i klassen. Han hade varit ifrån tävling 3,5 månader innan comebacken senast, men det var ingen rost i rören direkt. Till spets efter 400 meter och sedan bara forsade han undan sista 300 och intrycket var lysande! Det finns två frågetecken, eller minus om man så vill. Dels är han bäst i spets, till och med klart bäst i spets och ska han komma dit nu lär det kosta en del. Kusken kanske testar för det trots tillägg, och han är så snabb i benen så han kanske kan lyckas med det innan varvning. Ett än större frågetecken är att han måste tävla med skor nu och det har han inte gjort på länge och det var barfota även i comebacken och hela förra året. Troligen krävs fäste i skorna och då blir det järnskor och klart det är lurigt att gissa på. Normalt sett är han huvudet högre än dessa, men jag gissar inte på det med skor.

1 Ängsborken är ruskigt frän alltså, han kan speeda som de bästa redan nu och växlar tempo som få kallblod. Han är på väg spikrakt uppåt och har körts lugnt och fint och för framtiden vilket man säkert kommer få betalt för på sikt. Senast flög han åter fram sista 400 då han kastades loss och klockan visade nedåt 20/700 meter. Han kan säkert öppna snabbt nog för att köras till ledningen. Han står 20 meter före favoriten, och kanske kan hålla undan. Jag säger det utan riktig övertygelse för jag tycker det är lite lurigt detta lopp men spelar ändå Jimmy.

8 Steinfaks är högkapabel och han matchar de bästa i rasen. Han hade varit borta 1,5 år innan senaste starten då han inte var vässad men ändå gick ut och vann direkt på V75. Han ströks för dålig bana efter det och det har gått långt mellan loppen. Med öppet spår och spets hade han varit mycket tidig, nu hoppar jag att spela.

Rank: 1-15-8-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Ängsborken till oddset 3.50 hos Unibet.

7 Bergsåker – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

1 Elian Web höll ut 4 Disco Volante senast men då var det sida-sida och nu får Disco mer vinkel, och ska gå med ”muffar” och kan blåsa förbi.


Loppanalys:

1 Elian Web har varit otroligt bra hela vintern, och han bollade med Propulsion näst senast då man var just på Bergsåker. Då bet han i med 11,5 sista varvet och han bara sprang! Senast stack han snabbt till ledningen och hade inga bekymmer att vinna ett klent guldlopp. Då höll han säkert ut Disco Volante, och gör han det igen så är det toppchans såklart. Nu har man satt 1.45 och det är ändå inget som egentligen någon borde vilja spela.

Jag spelar hellre 4 Disco Volante som var lite snabbare än favoriten senast men sida-sida chanslös att komma förbi. Även om innerspår är bra på Bergsåker så hoppas jag att Disco kan få vinkel och ta sig förbi. Nu verkar det vara mer av all-in och man sätter på någon form av skygglappar. Han har haft goggles-mask, eller öppet men nu verkar bli can’t see back-huvudlag och då kanske han är än snabbare. Han kan ha blivit för het från start med det andra huvudlaget, och kan bli mer avslappnad då han inte är lika instängd. Loppet lär avgöras från start och till 5.15 är det givet att spela honom av de båda med chans.

En häst till under tio gånger, 11 Linus Boy. Han är bra och vann enkelt lite billigare lopp senast, och han såg faktiskt riktigt bra ut. Han är på väg uppåt igen och blir spännande framöver i guld.

Rank: 1-4-11-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Disco Volante till oddset 5.15 hos Unibet.

8 Bergsåker – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

6 La Norna är snabb i benen och missar inte Hanna från springspår bör det bli spets. 1 Global Worthy är den som kan ”häxa” och kusken kommer göra allt för att hålla upp.


Loppanalys:

6 La Norna är favorit och visst kan det vara rätt då jag ser henne som spetsfavorit och då är det ju givetvis aktuellt i ett ganska klent stolopp. Nu är inte La Norna någon stjärna på något vis, och egentligen ser jag det inte som en lördagshäst. Jag har respekt för Hanna som jag tycker är duktig på att ha hästarna i ordning då det ska vara läge. Chans, men ändå inget jag spelar som favorit.

Jag testar lite roligare odds och spelar 10 Vanessa F.B. som det var drag på senast, men det blev lite mycket av det goda i spets med het häst på utsidan. 11 första 500 och 13,5 på varvet var mastigt över full väg och hon orkade inte riktigt. Givetvis kan ett sådant lopp sätta sig fel då det var en tömning men jag hoppas på motsatsen och toppform med två lopp i kroppen. Kusken hade varit väldigt nöjd senast har jag fått från flera håll och nu är det inte alls lika tufft motstånd med enbart ston. Kul chansspel till 7.25!

9 Au Pair Girl är värst emot tycker jag och hon är även andrahandare till 5.75. Hon har mött mycket bättre hästar och även om hon fick ge sig för Vichy Grif överst i raden så sprang hon ändå 13,2 full väg. Hon gick bra mellan hästar senast på V75 och även om hon varit ifrån lite så har hon chans att fälla dessa.

4 Infinite Knight är lite intressant, hon såg mycket formstark ut senast men galopperade på V75. Man satte på helstängt senast, men nu blir det norskt huvudlag och då kanske hon går iväg. Kan vinna, för hon ser bra ut. Men hon har inte helt lätt för att vinna lopp. Totalt 1/17 och 0/10 förra året…

1 Global Worthy har form, och han avgjorde säkert senast och var positiv. Det låter uppåt och man vill köra i ledningen. Hon har 2/3 från ledningen men jag ser henne inte som spetsfavorit. Kan gå, men det är lite samma här som med favoriten att jag inte vet riktigt om hon är en lördagshäst.

Rank: 10-9-6-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Vanessa F.B. till oddset 7.25 hos Unibet.

9 Bergsåker – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

Allt annat än 5 Religious till spets vore en överraskning.


Loppanalys:

5 Religious var tapper senast då han gick i dödens på Taiga Woodland, kopplade grepp på honom men fick ge sig på linjen och det var snöpligt. Nu är det enklare motstånd för Thriller N.P. som vann är riktigt bra häst. Dessutom ser det ut som mycket bra spetschans och från ledningen har han vunnit fem av sju försök. Han har dessutom 2/2 över lång distans och ska klara tre varv. Jag ser det ändå inte som given fördel, och jag tycker att han kan blanda en del i insatserna Religious. Visst är det loppets klart bästa segerchans, men till 1.85 finns inte mycket uppsida med oddset.

Höga odds på alla andra då såklart och två 8-oddsare närmast i oddsen och en av dem, 3 Radjah d’Inverne är mitt spel. Det blev bara fel senast med dödens och det håller inte med dödens i V75-final för den här, i högt tempo. Jag släpper det och påminner om att han såg strålande ut näst senast då han fick fritt sent och sköt till rappt bakom Religious. Han var inte sämre än den då tycker jag och det skiljer på tok för mycket på spelet. Med rygglopp och kanske 6 Cyrius d’Ariane sätter upp farten så borde han kunna spurta förbi dem.

Just Cyrius d’Ariane är mycket stark och han bara mosade på näst senast vid segern. Han var halvbetrodd i Harpers i våras men svek då. Han har nu några lopp hos Melkko, och är han som näst senast (sämre senast) så kan han göra det surt för jättefavoriten.

9 Alorac Mathbell har sett allt bättre ut på sistone och visade skalle senast då han stånkade ner Enriko Ha.

Rank: 5-3-6-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Radjah d’Inverne till oddset 8.25 på Unibet.

10 Bergsåker – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

1 Remarkable Feet kan öppna och har spetschans. 2 Malkin kan öppna, spetsade i 08,5-öppning i somras från innern på Hagmyren och det är bra gjort. Jag tror att 8 Dom Perignon kan blåsa förbi dessa trots spåret. Han spetsade enkelt senast från spår 6. Körs i spets sedan?


Loppanalys:

Mycket öppet lopp där jag har min roligaste idé för dagen i 9 Perfect Dynamite! Han hade en grym period denna tid förra året och sprang in massor med pengar, och nu ser han ut att vara i samma form. Näst senast avgjorde han säkert i enklare gäng, men han var för vass senast då kusken drog norsken före start och det blev galopp. Han fick gå ett jobb bakom fältet och det var bra intryck på hästen. Ante lät mycket nöjd då jag pratade med honom igår och menar att det känns att det är toppform. Jag hoppas att han kör fram i dödens tidigt och reglerar dem, för det tror jag att han har häst som klarar. Ante Lisell jagar första V75-segern i start nummer 70 – och nu är det dags och oddset är 6.25!

Jag har stor respekt för 10 Man At Work som jag jagat här i krönikan, men han har förtvivlat svårt att vara först i mål. Senast tog sig vinnaren loss tveksamt och det räckte inte med 12 sista 700 i spåren i den finalen för Man At Work. Han brukar se till att ha någon före sig till slut men det kan vara hans lopp detta. Ändå spelar jag inte honom som favorit med bakspår.

12 Grainfield Aiden verkar vara en otrolig häst för som han springer alltså! Han startar varje vecka och vinner nästan varje gång. Senast parkerade kusken i dödens och hade full koll på Martin de Bos och gänget. Han lär vara lika bra nu, och kommer han före fram till dödens kan han vara vinnaren igen för han verkar vara gjord av stål.

1 Remarkable Feet tog sig loss på märkligt vis i finalen senast då han var innanför ett gäng pinnar i sista sväng, men fick behålla segern. Han har fått bra utdelning hästen, och jag tror det kan ta emot nu. Öppningen bör bli rejäl om han ska hålla spets oddset är inget extra med 5.85.

Rank: 9-10-12-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Perfect Dynamite till oddset 6.25 hos Unibet.

11 Bergsåker – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

1 Strong Heartbeat har haft tre gånger med framspår bakom bilen, alla en bit ut i banan och han har klivit iväg bra. Men det har inte varit något test då han aldrig laddats första stegen. Nu testas han före tävlingarna och man måste köra mer direkt, vilket jag inte är säker på att hästen grejar. 5 Mas Capacity kan vara förbi direkt.


Loppanalys:

Här har vi en kanon i 1 Strong Heartbeat som det är lätt att gilla. Han såg ut som en stjärna redan inledande starterna och vann fyra första starterna innan han åkte på pumpen i kval till Kriteriet. Han var borta länge innan han kom ut senast och gav inte Tengil Face och gänget skuggan av en chans att utmana sedan ”JW” kört till spets. Urstarkt intryck! Det är en lite tung typ som bör vara rappare med loppet och med de flesta andra spår hade jag trott på toppchans, men! Nu är det innerspår och det för en orutinerad häst. Visst, han har klivit iväg bra tre gånger bakom bilen men han har aldrig laddats och det har varit bra spår för honom att lufsa iväg med, mitt på vingen. Nu måste man testa gränserna lite mer, och jag har känslan för att det kan vara över direkt och att han inte är så snabb. Visst han kan hitta loss och överta men det är ändå klar strulrisk. Håller han spets och leker hem loppet, ja då står jag först i kö att gratulera men det är spel jag rekar och att spela honom till 2.75 vill jag inte.

Min vinnare är 6 Merritt som genomgått en metamorfos hos duktiga Daniel Wäjersten och gått från en hygglig lunchhäst till – ja vad var det för prestation senast egentligen?! Han bara sköljde över Örjan som satt nöjd i spets med Eicas, och lämnade denne med 20 meter i smått okörd stil på vassa 13,8! Jisses säger jag vad han imponerade! Sällan har jag hört Daniel vara så nöjd som nu, och Sloglund verkar mest vara rädd att få någon i vägen… Blir favoriten över/kommer bort så tror jag att han slår resten från dödens Merritt och 6.25 spelas!

5 Mas Capacity är min spetsfavorit, Jansson är vass på att skicka bakom bilen och jag tror det kan säga pang och han sitter i spets. Borde köras där sedan även om favoriten kommer loss. Jansson har inte släppt ledningen sedan Sundsvall brann och det var 1888 så jag tror inte det händer nu. Jag har lite svårt att säga hur bra hästen är, men han var bra då han sprang 13,0/2140 vid vinsten i oktober.

9 My Sweden låter Salmela uppåt på och han kommer näst i ranken. Sprang 10,5 sista 500 senast och då var han lugnt jobbad och ska vara klart bättre nu menar Petri. 5.85 är rätt så rätt odds tycker jag.

Rank: 1-6-5-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Merritt till 6.25 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon

Travtips
torsdag 10.05, 02 april
Torsdag Rättvik Lopp: 1 4 Shadows Yankee var läcker vid segern senast (i billigt gäng i och för sig) och verkar vara rätt sort. I debuten. Det var ett år sedan så det fanns viss anledning att kolla läget med Kim Pedersen. Han låter klart nöjd. Hästen drabb...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.41, 1 april

Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 10.33, 1 april

Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 31 mars

Eskilstuna 31 mars: Min häst är i alla fall bättre än favoriten

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 10.39, 31 mars

Lunch-draget Romme: En Falcon till lunch men draget blir Ivanovs

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 13.54, 30 mars

Färjestad 30 mars: Forss får förhoppningsvis fint Färjestads-flyt

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:44, 25 mars 2020

Självmål av Sundbyholms nya vd

FAGERSTA: Trots alla tråkigheter mänskligheten kämpar med för stunden så gläds jag åt att våren är på intågande. Allt varmare väder den närmaste tiden går att skönja. Enligt expertisen kommer även värmen göra att coronaviruset får stå tillbaka en smula. Lå...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson