Just nu:
15.34 Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro
15.07 Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!
14.57 Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen
14.30 Miljoner på spel i Orsi Mangelli
11.25 Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta
09.51 Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike
08.14 Sänkte svenska rekordet – med två sekunder
08.12 Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström
15.53 Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert
15.36 Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Bergsåker 25 september: Välkommen tillbaka, Ängsborken

Bergsåker står som värd denna fredagkväll och vi har enbart kallblod med i listorna. Det gör mig inte ont och vi har flera spännande lopp att försöka reda ut. MIn bästa vinnare kommer direkt i lopp fyra då Ängsborken gör comeback. Det gillas skarpt och här har vi en riktig topphäst att följa framöver.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Bergsåker – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

6 Ängsborken från ensamt springspår bör spetsa om Jimmy vill ha det upplägget. Annars 4 Våler Nikolai till tidig tät. Jimmy tar det nog piano första bitenoch låter sitt råämne trumma på till slut enbart.


Loppanalys:

6 Ängsborken är tillbaka efter skadestrul och betäckningsarbete. Det gillas skarpt och detta är en riktig skjutare och det ska bli kul att följa honom framöver. Nu är det snällt lopp som gäller ikväll men i det fem hästar lilla fältet så kan det ju inte bli så långt fram. Eller om Jimmy väljer spets där hästen har fem segrar av fem. Ängsborken är väl inte på topp direkt men har fått ett snabbt banjobb och övrig bra träning och det bör räcka. Jag tror alltså på en häst som mest ska få ett prepare-lopp och det låter ju knasigt men det är ingen dussin-häst direkt. Och fältet är litet. Han utmanade ex Odd Herakles i sin senaste start. Toppchans.

4 Våler Nikolai är bra och kan spetsa men visade väl inte samma sting senast och formen kan vara på retur.

Perssons duo 3 B.W.Rune och 1 Eld Rask har bra kunnande och räknas där bakom.

Rank: 6-4-3-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Ängsborken till oddset 2.25 hos Unibet.

5 Bergsåker – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

1 Nordvinn har aldrig haft framspår bil och är svårbedömd ut. Nu barfota runt om. Troligt att 5 Nelson Anton eller 6 Elsås Storm tidigt är i tät och Nelson Anton har bästa spåret.


Loppanalys:

6 Elsås Storm är en rejäl pjäs med härlig gång och han radar segrarna hos Persson. Dessa har tagits med rejäl marginal och hästen är bra. Kanske bara bäst här men det blir tuffare nu och JOP har väl inte visat någon superstallform på slutet.

Elsås Storm kan riskera få trava utvändigt ledaren 5 Nelsson Anton och denne är också bra. Har löpt bra i tuffa årgångslopp och var fyra i Kriteriet bland annat. Får den spets så får Perssons favorit kämpa. Tror jag.

1 Nordvinn blir allt finare och Edin låter nöjd. Nu testar han barfota runt om för första gången och slår det väl ut så blir det spännande. Svårbedömt startsnabb är han.

8 Koldemo Kristall och 10 Nebennes Solan kan överraska.

Rank: 5-6-1-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Nelson Anton till oddset  3.50 hos Unibet.

6 Bergsåker – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

Gissningar mer än vanligt men jag säger 2 Silver Jossan mot spets.


Loppanalys:

Monté-SM och vissa deltagare har inte ens startat i monté. Sådant ska spelarna dras med och vi ska gissa på. Jag hoppar över spel i detta lopp men rabblar några hästar. Troligt att vinnaren finns bland dessa.

6 Eldvin är en av de vi ska gissa på. Såg fin ut med sent fritt i knallhårt gäng där Odd Herakles vann senast och det kan vara draget. Om han nu trivs i monté. Vad vet spelarna om det.

12 Don Viking har vi sett vara bra i monté och han bör strida. Rätt nära segern senast.1 Wilda Fille har varit mycket bra i monté men senast blev det galopp. Inte kurant näst senast.

2 Silver Jossan provar monté och skorna åker på. Fin form. 7 Alfie är ofta med och hugger. 8 Forspärla är i fin form.

Rank: 6-12-1-2


Spelförslag:

Jag står över spel.

7 Bergsåker – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

1 Bara Snygg är snabb men ska helst ha ryggresa. Troligt att även 7 Brenne Bitti vill ha rygg. Det kan bli 8 Vännfors Stjärna till tät då denne öppnar bra. Med Skoglund och barfota runt om.


Loppanalys:

En del bra men knepiga hästar i listan. 7 Brenne Bitti duger mycket bra men har stora problem med aktionen. 1 Bara Snygg har nog sitt problem mellan öronen. Hade vunnit hur lätt som helst utan strul senast men då kom galoppen. Båda dessa vill nog smyga.

Smyglopp på bra hästar gör att jag tror 8 Vännfors Stjärna får spets och då säljer den sig dyrt. Nu med Skoglund och det är plus. Nu barfota runt om och med lopp i kroppen och jag spelar på spets-scenariot och att formen sitter där.

11 Moi Edel får skorna på nu. 9 Rote Lin var nära senast och är i fin form. 14 Sundbo Nova är i prima form och är anmäld barfota runt om och med bike.

Rank: 8-7-1-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Vännfors Stjärna till oddset  8.00 hos Unibet.

  • 7 Vännfors Stjärna , vinnare

8 Bergsåker – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

5 Z.M.S´Jerven var riktigt bra med från start från spår långt ut för tre starter sedan. – Lynrask säger Bugge. Hon vill till tät och har god chans att lyckas.


Loppanalys:

Norske gästen 5 Z.M.S´Jerven  har visat kanonform vid segrarna på slutet och senast kom han farande långt ut i spåren och tuggade på rejält fram till seger. Bugge laddar för tät och räknar med att köra runt 1.25. Körspö är plus och jag tror det kan hålla hela vägen och spelar på det.

6 Tekno Lynet är kapabel men har svårt med aktionen. Jag vill se bättring innan jag tror på honom men kunnandet duger fint.

7 Neon Tabac var nära segern senast och formen är bra. 8 Vimse Lars räknas trots läget.

1 Önnes Grimner har fungerat allt bättre på slutet och 2 Bäcklös Tamlin är ett bud felfri. Nu med brorsan Oskar. 4 Juni Jo är i god form och satt fast senast.

Rank: 5-6-7-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Z.M.S´Jerven  till oddset  5.00 hos Unibet.

9 Bergsåker – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

1 U.R.Faxe öppnar snabbt. Vi får se om det blir släpp över den långa distansen. Stallkamraten 7 Hvalstad Odin eller 5 Pyrmo är då tänkbara. 6 Vestpol Gladiator kan nog vara ännu snabbare.


Loppanalys:

SM-vinnaren 12 Månlykke A.M. gillas skarpt och det känns nästan lite kymigt att gå emot honom. Nu är det spel det handlar om och från detta läge kan det bli strul för den gode Gunnar. Jag försöker fälla även  om hästen är läcker.

1 U.R. Faxe är i fin form och den humörbetonade hästen får en fin resa. Än mer lynnig är stallkamraten 7 Hvalstad Odin som kan bli farlig om han har sin dag. 5 Pyrmo är bra men tränarkörd.

9 Björs Frej är rätt rejäl och 11 Granetta är snabb men lite speciell.

Jag går på 14 Pave Faks. En kapabel häst som brukar löpa som bäst sommartid men formen verkar sitta i ännu. Senast gick hästen bra efter galopp och såg klart bra ut i travet. Fint läge på tillägg och nu med Magnus Djuse som driver. Pave Faks kan visa upp en rejäl avslutning felfri och är spännande som skräll här.

Rank: 12-14-1-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 14 Pave Faks till oddset 14.00 efter sänkningar hos Unibet.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro

Travtips
fredag 15.34, 30 oktober
Örebro heter fredagens kvällsbana och som väl snudd på alla känner till så har vi ett mycket kort upplopp där. Spets gillas och de flesta av mina spelförslag idag ska förhoppningsvis vinna från just spets. Åke Lindblom och Örebro passar bra ihop och den gl...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 15.07, 30 oktober

Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.25, 30 oktober

Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 29 oktober

Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.02, 29 oktober

Lunch-draget Visby: När två träter…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.10, 28 oktober

Solvalla/Åby 28 oktober: Soul Tan är en stark vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:45, 28 oktober 2020

Kommer ST lägga allt ansvar på Redén?

 STRÄNGNÄS: Regn varje dag. Inte alls roligt men inte överraskande. Låt oss hoppas och tro att det i alla fall kan bli några dagar utan regn framöver. ”Proppen-gate” Ja, imorgon torsdag är det då dags för ST att presentera sin egna utredning kring Propulsi...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson