Just nu:
10.23 Då gör Ecurie D årsdebut
09.53 Hur liten och steril är den svenska travsporten?
09.42 Ilaria Jet död – sonen Tony Gio gjorde karriärens sista start
08.30 Evaluate såld till Finland
16.05 Etonnant jätteskräll
14.05 Halmstad 28 februari: Ville vaktar bästa vinnaren!
11.11 Disco tog snabb revansch
17.08 Romme 27 februari: Jag gillar Anders och hästen framför allt!
17.07 Boden 26 februari: Höga tankar om och hos Bertilsson
09.43 Tidigare tv-profilen ny chef vid Skellefteåtravet

Bergsåker 21 januari: Platt fall för övriga då Daniel slår en strike

Då är det ett snöigt Bergsåker som gäller och vi får se hur de klarar att hålla banan i skick. Småspännande lopp och ett par roliga speldrag. Bästa vinnaren tror jag kan heta Bowling Triple X. i lopp åtta. Här har unibet fått sänka oddset i snabb takt men jag gör ändå ett spelförsök till det odds som bjuds.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Bergsåker – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

4 Voltaire P. Hill har bra läge och visst kan det bli spets men 7 Bergakungen F. är snabb och Rikard brukar inte såsa till det i onödan. Kan bli spets.


Loppanalys:

4 Voltaire P. Hill vann väldigt lätt senast och är klar favorit nu. Avslutade då mycket bra trots störning fram till seger och möjligt att hästen visar sitt rätta jag nu i Norrlandsmiljö. Har gynnsamt läge och vettig chans om han löper som senast. Lirar inte på det och vill fälla.

7 Bergakungen F. liras då hästen bör duga fint i detta gäng. Var struken efter senast men det berodde på vädret och Wikström låter mycket nöjd med sin häst som krigar bra. Spets vore gynnsamt och spets kan det bli men annars får Skoglund hitta annan vettig position. Det brukar han kunna greja.

12 Matter Håleryd kan bättre än visat och är inte borta långt trots läget. 1 Exklusiva Liss var positiv näst senast och räknas fritt med fritt.

5 Ultralight visar inte så mycket men borde kunna bättre. 3 Evens Good Girl vann billigt lopp senast och 6 Avaboy är knepig men rätt kapabel.

Rank: 4-7-12-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Bergakungen F. till oddset 12.50 hos Unibet.

5 Bergsåker – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

1 Coco Loco Razz har bra chans nå spets.


Loppanalys:

10 Bill Gates bröt ut och hade hemlängtan senast men Wiktor var annars mycket nöjd med hästen som hade sparat då. En kapabel häst i grunden och spännande med Forslin upp nu. Från spännande läge med springspår på tillägg. Var struken edter senast då hästen hade hög puls efter ett jobb men det låter bra från Wiktor. Hästen står på nytt ställe och verkar trivs fint där. Fungerar han så bör det vara fin chans här.

13 Miss Abbey Road har pustat något och Sidbäck är nu mycket nöjd med henne i jobben. Hon vill köra i ryggar och räknar med att spurten biter bra. Gör det bra och hon tror själv att hon sitter upp bakom klart bästa hästen.

1 Coco Loco Razz kan leda detta rätt halvdana lopp länge men formen är svårbedömd efter kortare uppehåll.

Öppet bakom men 8 Brad de Lina har nött på en del i lite hårdare gäng. Utgick senast och det är inget plus.

Rank: 10-13-1-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Bill Gates till oddset  3.85 hos Unibet.

6 Bergsåker – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

5 The Blue Lagoon såg jag bland annat i en biltest inför sin senaste start och hon kan öppna snabbt. Kan nog ta sig förbi invändige 4 Bottnas Hunter som är svårbedömt snabb.


Loppanalys:

Wäjersten på hemmaplan har chanser som vanligt och hans 4 Bottnas Hunter är betrodd. Har en jobbig aktion och har haft det kämpigt att sätta nosen först och den vill jag inte ha.

5 The Blue Lagoon tror jag har vettig chans att leda runt om. Bara den är i ordning. Hästen har problem med ett knä men verkar fullt bra för dagen hälsar P Wickman som gärna vill se sin häst i spets i kväll. Öppnar bra och är min spetsfavorit. Tvåa senast bakom en fin Wäjersten-häst i Bowling Orlando och kvällens Wäjersten-häst är nog inte lika vass.

3 Surprise Lily har jag sett i Finland och hon bör hävda sig väl här. Galopperade i första Sverige-starten senast men galoppen tar Skutnabb på sig då det blev lite ivrigt. Hon tror att hennes häst kan vara bäst i fältet men är orolig för kvällens hårda banunderlag som inte passar hennes häst.

6 Loaded Noah kommer från seger som togs från utvändigt ledaren men det ser tuffare ut här

Rank: 5-3-4-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 The Blue Lagoon  till oddset 6.50 hos Unibet.

7 Bergsåker – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

3 Diesel Harry drar nog till tät. Sedan kommer 6 Skeie Trym tidigt för att överta och kan lyckas.


Loppanalys:

6 Skeie Trym har hittat stilen ordentligt i ny regi poch senast blev det överlägsen seger från spets. Såg hästen redan i värmningen då och han ser mycket fin ut. Tränaren är helnöjd och tycker hon har en mycket bra häst som är fortsatt mycket fin i jobben. Kan vara stökig i starten men grejar han det, vilket jag tror så bär det nog av mot tidig ledning. Bra chans.

Tjomslansd har två bud i 3 Diesel Harry som räknas felfri och 10 Nordsjö Vinni som är lynnig och vill smyga. Ohlsson grejar nog en bra resa. 1 Åsasindy har läget och 9 Waxen är inte oäven. 8 Sör Tinder är ett formkort som vann trots galopp senast.

Rank: 6-3-10-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Skeie Trym till oddset  2.40 hos Unibet.

8 Bergsåker – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

4 Xanthis Coktail spetsade och vann senast från samma spår som nu. 5 Nolimitjimmit trivs i tät och även 6 Bowling Triple X. kan öppna kvickt.


Loppanalys:

4 Xanthis Coktail vann från spets senast och det är en bra häst i grund och botten. Jakobsson har haft det trögt men den här hästen verkar bra i ordning. Kan spetsa och vinna på nytt.

6 Bowling Triple X. räckte inte riktigt från kön i samma lopp som Coktail vann senast. Hade varit ifrån inför den starten och fått ett banjobb och nu räknar jag med en klart vassare insats. Hästen såg mäktig ut före loppet senast och det intrycket tog jag till mig. Wäjersten har låtit nöjd med hästen efter omlagd träning och jag tror hästen blommar ut rejält i år. Kunnandet finns där och jag tror på seger nu.

11 Willmer Gel vann lätt efter tidig spets senast och duger också fint. Jobbigt läge nu.

1 Moneykeeper är också ett bud men det kan strula för spår ett. Brukar dessutom tävla barfota runt om.

Rank: 6-4-11-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Bowling Triple X. till oddset  3.85 hos Unibet.

9 Bergsåker – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

2 Gorgeous Am och 3 Heavenly Am öppnar rätt fort men en offensivt körd 7 She´s Ready kan braka till tät. Jag tror dock mest på 4 Listas Thaitanic imed bike till tät.


Loppanalys:

7 She´s Ready har löpt mycket bra i sin nya regi och varit duktig vid segrarna. Provade i betydligt tuffare gäng senast och såg fortsatt fullt bra ut med krafter kvar i mål. Marie brukar kunna vara offensiv och lär vara så ikväll. Det snällare upplägget från senast (efter jobbig inledning) kan vara plus för hästen och jag tror på en vass insats. Frågan är om hästen hinner med sig över distansen.

10 Barley Sugar hade sparat i mål senast och Wäjersten är alltid värd att se upp med.

2 Gorgeous Am och 3 Heavenly Am bör få fina resor och kan dyka upp i striden. 8 Filippa Am gynnas av invändiga strykningar och kan överraska.

4 Listas Thaitanic med bike idag är mitt spel och jag tror det kan bli ledning runt om. Duktig näst senast och sparat senast och Nyberg som är lite av halvfavorit som mindre känd kusk hos mig låter mycket inne på sin styrning. Inte släppa till favoriten om spets och han tror på sin häst. Spännande drag.

Rank: 4-7-10-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Listas Thaitanic  till oddset  5.75 hos Unibet.

  • 4 Listas Thaitanic , vinnare

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Halmstad 28 februari: Ville vaktar bästa vinnaren!

Travtips
söndag 14.05, 28 februari
Det bjuds flera små, men ganska så trevliga startfält när Halmstadtravet agerar söndagsvärd. Flera av loppen är jämna och det går att hitta bra spel. De bästa hittar jag i eftermiddagens båda avslutande lopp. Nu tycker jag det är dags för Payet D.E. att få...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 17.08, 26 februari

Romme 27 februari: Jag gillar Anders och hästen framför allt!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 17.07, 26 februari

Boden 26 februari: Höga tankar om och hos Bertilsson

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 08.07, 26 februari

Lunch-draget Solvalla: En vinnare med Buller och Bang

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 12.28, 25 februari

Åby 25 februari: Eklundh – en trolig och den andre är lite mer rolig

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.41, 25 februari

Lunch-draget Kalmar: Jag fick tänka om

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 09:53, 01 mars 2021

Hur liten och steril är den svenska travsporten?

STRÄNGNÄS: Våren är redan här i Mälardalen. Vilka dagar vi haft senaste veckan. Låt oss hoppas på inte alltför många bakslag framöver vädermässigt. Bara mars ännu. Romme/STL Helt fel ute var jag när jag trodde att Romme skulle få problem med banan i lördag...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson