Bergsåker 17 april: Jag vet vem som är bästa vinnaren!

Inga stora framgångar i onsdags då två pliktskyldiga vinnare gick in och vi siktar framåt. Kan notera att Bergh har lite att fundera på med Shocking Superman som inte direkt glänste om vi säger så. Samma med Jimmy Arthur som aldrig såg ut att tävla efter att ha varit för het före loppet. Robban är vass på att fixa sådant, och kanske man bara byter bett på Jimmy nästa gång?

Hästen att ta med sig från i onsdags var i varje fall Alfas Kennedy, som han gick och lossnar det för honom är han aktuell en lördag inom kort då han står perfekt inne i sin klass.

Nu är det Bergsåker för lördagens batalj och vi testar sju spel.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Bergsåker – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

2 Axel Ruda spetsade från innerspår då han vann V75 och är ledaren om kusken vill, och så verkar det vara. 5 Moses testar och det gör även 6 Otroligosåfin.


Loppanalys:

Jag var i början av veckan inne på att 5 Moses skulle få överta ledningen och vinna detta, men så verkar det inte bli och då går jag inte på honom som favorit. Han är mycket bra Moses och blåste runt dem på topptid näst senast. Var bra men inte grym senast då han inte fick slag på en bra ledare från dödens, men sprang 10-fart till slut. Han ska vara bättre nu och kan vinna loppet lite hur man än kör, men bäst är han då han kan bomba på 1600 meter.

2 Axel Ruda lät det lite lågt på från tränaren i början av veckan, dåligt att träna på och grejer och då tänkte jag att man vill smyga. Så verkar dock inte Djuse tänka, han ska vilja köra i spets och hästen var snabb med innerspår vid V75-seger och det är hemmaplan. Leder länge.

8 Gooner är såklart intressant första barfota runt om och han har blivit jäkligt bra hos Daniel Wäjersten. Intrycket näst senast var galet bra och han sprang snabb efter stor galopp senast på tre varv. Han öppnar bra, men det är risk för tungt lopp då han kan få tredjespår framåt mot dödens.

Björn Goop ska vara mycket nöjd med 10 Frodo S. som svarade för en smått otroligt positiv årsdebut då han gick runt 08 sista halvvarvet och travade mycket bättre. Han var ofräsch i starten före, men vilan verkar gjort gott och han kan överraska. Jag spelar plats på honom då jag inte riktigt har feeling för vem av de betrodda man ska hamna på.

Rank: 5-8-2-10


Spelförslag:

Jag spelar plats på 10 Frodo S. till oddset 3.00 hos Unibet.

6 Bergsåker – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

3 Kaj di Quattro borde vara snabbast första biten bland ganska osnabba i volt. 7 Berra Steel är den som kommer sedan och testar men får nog svar. 6 Again Kronos var snabb med bil senast, kanske kan kliva iväg bättre med volt nu.


Loppanalys:

Det låter ”för” bra på 8 Magnificent Tooma från Redén då hästen ska hoppa upp flera hack på formstegen. Han var ruskigt bra i debuten för honom i höstas då han från dödens mycket säkert svarade löftet Behind Bars i rappt upplopp. Vintertränade sedan och var inte på topp under påsken, men det var strul då med häst som gick omkull och rejält fördröjd start. Dessutom 1640 meter vilket inte är bra för den här typen. Nu är det ändå lopp i kroppen och han är nu ute över 2640 meter och då det låter så här bra brukar de prestera på topp Daniels hästar. Mycket troligt att Örjan mosar dem efter behag.

2 Gogobet Sisu gillar jag, det är en racer-typ som matchades mot hårda hästar förra sommaren och visade fin kapacitet. Sprang 12,6 full väg som tvåa mot en ”ställd” Reijo-häst men var sedan borta läääänge. Såg mycket bra ut i comebacken senast då han blåste runt dem och bara joggade undan i 11-fart till slut. Man har siktat mot detta lopp och Mats brode få iväg honom, det är rejält kuskplus mot grabben nu. Får han ligga på rulle kan han slå även favoriten och jag spelar.

7 Berra Steel är under utveckling och då han släpper till och inte är så trög kan han vinna sånt här lopp. Upploppet var coolt senast då han väl kom igång. Barfota nu är bra grej.

11 Global Attention galopperade då spets var avgjort senast på V75 och hade blivit svårslagen annars. Kan vinna för han var riktigt frän främst vid den första av de två vinsterna.

Rank: 8-2-7-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Gogobet Sisu till oddset 5.35 hos Unibet.

7 Bergsåker – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

6 Odd Herakles till ledningen.


Loppanalys:

6 Odd Herakles är givetvis megafavorit då det är världens bästa kallblod och han kommer med 20 raka segrar, och då har han mött eliten mest hela tiden. Hasn harvarit överlägsen och både snabbast och visat bäst skalle av de bästa. Han har inte visat toppform hemma i Norge i årets starter som inte sagt så mycket, mer än att han behövt starta igång och vunnit utan att ha mött något. Nu är han flyttad till ”Frasse” Fransson för avel men har inte betäckt ännu och bara varit kort tid där. Ändå ny miljö och man har varit tveksamma till att flytta hästen tidigare (avel hemma förra året ppå samma gård som han brukar vara). Kanske sätter det ner hästen? Och att stå med flera andra hingstar nu är sällan positivt. Han kanske vet att han är bäst och bara går ut och gör sitt jobb, och klart han vinner detta om han är normal – även med skor. Men lite skaver det.

11 Månlykke A.M. är ultratalangen som nu hittat rätt hos Gunnar, han är som Månprinsen 2.0 den här racern. Han är bättre i travet och bättre i psyket verkar det som, Månprinsen kunde man inte vässa upp före start för då var han för vass och drumlig i travet. Han vann SM 2020 den här men är mycket bättre i år och det var kul att ser Gunnars glädje senast, 70 meter bättre i år menade han. Nu är frågan om han vill ge hästen dödens på favoriten redan nu. Han är bara sju år och kan vara bra att köra till slut. Jag tror det blir så, men skulle han köra fram finns faktiskt att han plockar favoriten.

Rank: 6-11-1-9


Spelförslag:

Jag står över spel.

8 Bergsåker – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

1 Xanthis Fantasy bör vara snabbast på startvolten och köras i spets.


Loppanalys:

Mycket lurigt stolopp där man kan ha olika drag och det finns flera att välja bland i gottepåsen. Hårt betrodd är 3 Lyckans Cash men spår 1 på tillägg för häst som är sölig ut och rullig första biten känns rätt kallt.

Jag fastnade till sist för 4 Lovely O.O. som blir mitt spel för hon måste vara intressant här trots att hon står lite fel inne. Hon blev mycket bättre utan skor förra året och svarade för en stark insats i årsdebuten efter galopp senast i ganska vida spår. Lopp i kroppen och intressant läge då Bergh kan hålla Lyckans Cash på innerspår. Barfota blir det igen och jag tror hon kan städa av dessa inte allt för hårda märrar.

7 Beauty Wind mötte bra kullhästar förra året och visade att hon är snabb men kanske inte så tuff. Dödens senast var inte rätt skulle jag tro och det gick inte. Nu är det Björn, och glömmer vi senast så var det riktigt bra intryck som fastlåst i comebacken starten före och hon är givet bud.

Av skrällarna nämner jag 9 Juvelens Miss F. som kom bra sista biten senast då hon fick chansen och kan duga med klaff. Hon är 12 Kate Baldwin är hetast av de med högre odds, hon gick rejält senast mot bra ledare och är spännande.

Rank: 4-7-3-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Lovely O.O. till oddset 7.75 hos Unibet.

9 Bergsåker – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

1 Choco Garline är okej ut, men ska inte kunna svara 2 Cash Cowboy och ”PG” bör i sin tur hålla ut favoriten 3 Deal Done Zet.


Loppanalys:

3 Deal Done Zet är storfavorit, men han kan vara illa ute tror jag. Dels är han kanske inte lika bra som raden ger sken av. Han har lite speciell stil och det ska inte behöva bära så mycket längre, utan han har vunnit mycket på grym inställning. Visst, kommer han till spets så kanske han vinner, men det är inte troligt/givet och från dödens tror jag inte han vinner.

2 Cash Cowboy låter Peter mycket inne på och hästen har 4/4 i spets så varför ska han släppa till en ungefär lika bra häst? Han kan spetsa hem det, men risk att det går lite för fort då en skräll ofta blir synad. Ändå småkul att jobba med, det behöver inte vara fel.

Jag går ändå på rysaren 6 Amorcer Levallo som Petri låter mycket uppåt om och klart intressant med barfota runt om och bike. Hästen öppnar faktiskt ganska bra och skulle han ha lite glid och hitta ner i andraspår i högt tempo så tror jag att han kan mata ner dem. Hästen var riktigt bra de båda starter han gick med barfota+bike utan att få vinna på V75 och kul drag till fint odds.

4 Fighter Lady har jag skrivit om tidigare här i Körnikan, hon ser ut som en häst för stoeliten och spurtade rappt senast och var nära favoriten över mål. Kan fälla dessa med klaff.

9 Power Blaster gör det bra hela tiden och har intressant startrygg i Cash Cowboy och kanske kan haka på till fin position. Inte borta, men jag har svårt att jobba med Forss från bakspår.

Rank: 3-6-2-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Amorcer Levallo till oddset 8.75 hos Unibet.

10 Bergsåker – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

1 Betting Rebel är snabb och har svarat snabba hästar tidigare. Känns lite som 50/50 om han kan ta emot 3 Cab Lane som öppnar snabbt. Laddas 5 Mr Clayton J.F. är han mycket snabb, men knappast snabbare än de innanför.


Loppanalys:

3 Cab Lane har klart högst segerchans här och kommer han till ledningen tror jag det är schlutt. Han har sett bättre ut i årets båda starter, och det var knappt så kusken fick stopp på honom efter mål näst senast då han ryckte av huvan. Spurtade ner dem senast långt ut i banan och kan det mesta. Det är en elithäst i grunden detta och då han nu verkar agera lugnare och fokusera på att tävla på banan så släpper han kanske till på allvar? I trygga Pelles händer verkar han fungera som bäst. Jag tror faktiskt att han vinner detta även från dödens, om inte kusken kör stenhårt första 500. Kan vara vettigaste taktiken, sitta lugn utanpå 1 Betting Rebel som jag är rätt säker på att han plockar ner och jag spelar.

9 Vikens High Yield kördes som Björn hade stulit hästen senast, det var en årsdebut det! Stenhård press i dödens och gå på tandköttet sista 200. Det kan knäcka den bästa av skallar, och det har den här hästen helt otrolig skalle och kanske lyfter kan sig med den genomköraren? Ändå klart bäst i spets och fel läge.

11 Vae Victis Club visade skyhög kapacitet i somras då han lekte hem Sommartravets final. Fungerade inte alls i årsdebuten då han ska ha slagit sig mycket på ett knä och galopperade tre gånger. Knäkappor på nu och han kan fälla alla om de kör för fort första varvet, men kan nog ändå behöva ett lopp i sig.

Jag gillar 2 Algot Zonett som jag brukar tro på, men comeback på 1640 meter med öppet huvudlag – det känns faktiskt iskallt.

Rank: 3-11-9-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Cab Lane till oddset 2.85 hos Unibet.

11 Bergsåker – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

4 Disco Volante är klara spetsfavoeiten. Jag tror inte att 5 From the Mine tar sig förbi.


Loppanalys:

Tre giganter betrodda i avslutningen, men jag tror det är toppchans för 2 Who’s Who. Han känner de flesta till, vann Derbyt och är inte olik Maharajah vilket sagts ibland. Blev sjuk då man satsade mot Prix d’Amerique och fick ingen riktig vinterträning förra vintern. Var bra några starter under sommaren, bland annat som tvåa i Åby Stora där han från spets konstigt nog fick rejält pisk av en löjligt bra Moni Viking. Hästen såg bra ut i årsdebuten, och spurtade förbi alla över upploppet via snällt upplägg. Nu var det inga av värstingarna som han spurtade ner och kanske var det inte direkt toppspänst – men ändå bra comeback. Han ska vara bättre nu och starkare som häst med en vinter i sig. Här bör han åka med i andraspår, och sedan ska Örjan ta dödens senast varvet kvar och jag tror han har mycket bra chans att vara starkast.

4 Disco Volante har som vanligt haft en toppenvinter och han vann finalen senast och var bra barfota. Anmäld så igen och han kommer leda länge,men sista biten brukar det ta emot och jag tror at min vinnare är hårdare.

11 Very Kronos är redan klar för Paralympiatravet och även om han gått vasst träningsjobb så blir jag förvånad om han vinner detta från spår 11. Han körs till slut och kommer säkert spurta bäst av alla, men bli trea.

Rank: 2-4-11-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Who’s Who till oddset 2.20 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson