Bergh och Lugauer missar Elitlopps-helgen

Vi får inte se varken Robert Bergh eller Conrad Lugauer i sulkyn under Elitlopps-helgen. Båda kuskarna fick avstängningar för förseelser i Gulddivisionen på Mantorp under lördagen.

Mindyourvalue W.F. tog hem segern i Gulddivisionen på Mantorp i lördags och hamnade därmed i listan på tänkbara Elitlopps-kandidater. Men i så fall blir det utan tränaren Robert Bergh i sulkyn. Åbytränaren drog i samma lopp på sig en avstängning som infaller under Elitlopps-helgen.

Kan inte få dispens

Robert Bergh bestraffades för 3000 kronor i böter samt en tre dagar lång avstängning (30 maj till 1 juni) för felaktigt bruk av körspö. Bötesbeloppet år för litet och avstängningen för kort för att de ska kunna överklagas och någon dispens för storlopp ges inte då det handlar om drivningsförseelser, enligt Svensk Travsports reglemente.

Även Conrad Lugauer får se Elitlopps-helgen från sidan. I samma lopp på Mantorp diskades Gareth Boko (måltrea) för trängning vilket gav Lugauer 3000 kronor i böter samt en avstängning i fem dagar (30 maj till 3 juni).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Slaget om sista biljetterna

Slaget om sista biljetterna

Elitloppet närmar sig med stormsteg – och vägen går via Gävletravet. Det är ett vasst gäng som slåss om en av de sista platserna i lördagens final av Gulddivisionen.

För närvarande är elva hästar klara för Elitloppet den 31 maj. Inga flera biljetter kommer delas ut före lördag – då Vägen till Elitloppet avgörs på Gävle. Loppet som också är Gulddivisionens final och har 300 000 kronor i förstapris har även en garanterad Elitlopps-plats som bonus. Men det kan bli fler.

”Rödluvan” tar chansen?

Conrads Rödluva gör en hyperintressant start i lördagens race. Stokulltoppen med nära tio miljoner på kontot kommer till loppet med fem raka segrar efter att ha vunnit årets båda starter; senast Lovely Godivas Minne. Det här blir hennes debut över sprinter-distans. Franska Billie de Montfort var kanske vinnaren i spårlotten, hon inleder från bricka tvåa efter att i sina två svenska starter i vår varit trea i både Paralympiatravet och Algot Scotts Minne.

Andra spekulanter på sista Elitlopps-platsen är fajtern Baron Gift som kommer från en övertygande vinst i Rättvik, Jerry Riordans femåringsstjärna Zarenne Fas, norska hoppet Ferrari B.R. som kommit starkt tillbaka efter frånvaro samt Stig H Johansson-tränade Diamanten.

Här är startlistan:

Vägen till Elitloppet, 1609 auto:

1 Conrads Rödluva – Örjan Kihlström
2 Bille de Montfort – Björn Goop
3 Baron Gift – Rickard Svanstedt
4 Racing Mange – Joakim Lövgren
5 Zarenne Fas – Rikard N Skoglund
6 Diamanten – Erik Adielsson
7 Ferrari B.R. – Per Oleg Midtfjeld
8 Snowstorm Hanover – Jorma Kontio
9 Rose Run Sydney – Mats E Djuse
10 Minnestads El Paso – Rebecca Dahlén

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Skräll av Heart of Steel
Nästa nyhet
Skräll av Heart of Steel

Skräll av Heart of Steel

Storfavoriten Zacon Gio orkade inte när det drog ihop sig – men det gjorde Heart of Steel. Peter Untersteiner bjöd på en skön skräll i Copenhagen Cup. Drömmen om Elitloppet lever.

En stark upplaga av Copenhagen Cup på Charlottenlund såg en överraskande utgång. För ett år var Heart of Steel en vinnare i finalen av Silverdivisionen under Elitlopps-helgen – nu slog sexåringen den regerande världsmästaren från dödens.

– Jag sa redan förra sommaren att min dröm med hästen är Elitloppet. Det har krånglat lite på försäsongen, men det verkar som att min plan håller så jag drömmer fortfarande om den där inbjudan, sa Peter Untersteiner efter den överraskande segern.

”Jag drömmer fortfarande”

Peter Untersteiner i segerintervjun

Zacon Gio, som vann VM-loppet i höstas, var loppets stora favorit och var här på jakt efter sin fjortonde raka seger. Men italienaren såg het ut där han låg placerad i dödens och med varvet från mål pressade han sig förbi Makethemark för att överta taktpinnen. Därmed fick Heart of Steel uppgiften att göra jobbet i dödens resten av loppet.

Zacon Gio gav sig på upploppet

Fast när upploppet nalkades var favoriten i spets slagen. Heart of Steel fick kommandot men bakom kom anstormningen; Mister F. Daag närmade sig drastiskt och än längre ut kom Milligan’s School, som hittat loss ur sista sväng, farande i hiskelig fart. Det tätnade till ordentligt över mållinjen – men nosen först hade Heart of Steel. Untersteiners travare tog segern värd en kvarts miljon danska kronor på 1.12,3a/2011 meter.

– Han var väldigt taggad i dag, låg på väl mycket och var ruggigt löpsugen. Jag tänkte så där 500 kvar att storfavoriten började se tagen ut och då satt jag med fulla händer. Det var härligt att det höll hela vägen även om jag aldrig kunnat tro att han skulle vara så här bra, fortsatte Untersteiner.

Positiv spurt av Milligan’s School

Milligan’s School mycket var mycket positiv som knappt slagen tvåa och slår sig med säkerhet också in i snacket om de sista Elitlopps-biljetterna. Tyske Mister F. Daag, som här gjorde årsdebut, trea nästan på linje med de övriga pallplacerade. Zacon Gio fick nöja sig med fjärdepriset, medan Makethemark aldrig fick se dagens ljus som femma, båda noterade 1.12,4. Vitruvio, var från fjärde utvändigt på väg framåt i spåren när en galopp grusade chanserna halvvarvet från mål.


Tysk Tsunami starkast till slut

Charlottenlund Open föranleddes av ett sent återkallat första startförsök, men när det giltiga loppet väl kom iväg var det fine Tsunami Diamant som ordnade segern för sin kusk Robin Bakker. Vinnaren kom fram utvändigt ledande Slide So Easy efter 500 meter, men ledaren fick ordentlig press av Partizan Face över sista bortre, vilket fick till följd att båda var slagna när det drog ihop sig till slutstrid. Krafter kvar hade dock Tsunami Diamant som säkert gick undan till seger på 1.12,2a/1600. Paul Hagoort tränar vinnaren.


Ble du Gers visade franska styrkan

Välmeriterade fransosen Ble du Gers gjorde en intressant start i Summer Meeting Stayer och gjorde inte sina anhängare besvikna. Jos Verbeeck i sulkyn sände iväg sin starke travare 1200 meter kvar, tog sig snabbt fram utvändigt ledaren och satt i spets 600 från mål. Ble du Gers bröt förvisso ut både vid ingången av sista sväng och över upploppet, men någon fara för segern var det aldrig även om Tuxedo Bi kom men en riktigt fin avslutning. 1.14,9/2990 var vinnartiden.


Al Capone var i sin egen klass

Överlägsen vinnare i Fyraåringseliten från Alessandro Gocciadoro. Al Capone Stecca avvaktade som trea i andraspår, men när marschordern kom 400 kvar gick det blixtsnabbt. Ledande favoriten Velten van Flevo var redan slagen då galoppen kom mitt på upploppet. Al Capone Stecca brisade undan med många längder till seger på 1.13,7a/2000.


Ultra Bright grejade det från spets

Stoeliten gick till storfavoriten Ultra Bright, tränad av Fredrik Persson och i dag körd av Björn Goop. Ultra Bright fick bestämma efter behag i ledningen men blev ändå ordentligt utmanad till slut av Visa As som gick en mycket snabb avslutning. Ultra Bright försvarade sig till seger på 1.13,0a/2000.


Dubbelt Juul i Silverdivisionen

Bara Steen Juul i Silverdivisions-försöket. Tränaren själv tog sig fram till ledningen efter ett varv med Bvlgari Peak och den forne danske Derby-vinnaren höll med minsta möjliga marginal undan för sin betydligt mer betrodde stallkamrat Commit Boom Bay. 1.14,1a/2000 var vinnartiden.


Velten hann fram i sista steget

Engwerda och Ebbinge visade upp en fin travare i Velten Limelight som nu är klar för Elitlopps-helgen efter dagens seger i Klass 2-försöket. Vinnare hamnade i fjärde invändigt men när luckan väl kom i den sista svängen gick det riktigt fort. Velten Limelight hann på linjen förbi tappre Enjoy the Game för att ta sin åttonde seger i nionde starten. 1.15,1a/2000 visade vinnaren.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Femstjärnig Ecurie D
Nästa nyhet
Femstjärnig Ecurie D

Femstjärnig Ecurie D

En vid första kurva och dödens i stenhårt tempo. Fast inget stoppar Ecurie D. Frode Hamres fyraåriga monstertalang avgjorde hur lätt som helst i Ina Scots Ära – och är fortfarande obesegrad.

Nio starter och nio segrar. Det är ett fläckfritt resultat hittills i karriären för Ecurie D. Infinitif-sonen uppfödd av franske nestorn Jean-Pierre Dubois och tränad av Frode Hamre fortsatte sin obesegrade framfart på Mantorp under lördagen. En kvarts miljon kronor i Ina Scots Ära fixades på briljant vis.

Direkt fram i tredjespår

Någon enkel inledning blev det inte för favoriten. Ecurie D., som började från bricka tolv bakom bilen, skickades av Björn Goop direkt fram i tredjespår för att nå dödens på Armour As som övertagit ledningen efter 500 meter vilka öppnades på 08,8. Ledaren fortsatte dra hårt över den sista bortre och de båda täthästarna fick flera längder på bakomvarande.

Björn Goop lät Ecurie D. hämta andan en smula i rygg genom sista sväng, sände till attack igen över rakan – och avgjorde hur lätt som helst sista biten. Efter 11,3 sista halvvarvet gick segraren i mål på 1.12,2a/2140 meter. Armour As stark i nederlaget som tvåa, en tiondel efter. Robert Berghs stjärna Power gjorde loppet i femte utvändigt, attackerade 700 kvar och gick snabbt över långsidan men var utan chans att blanda sig i striden. Power kom i mål som femma på 1.13,0.


Guld till Mindyourvalue W.F.

Ösgötaloppet fick en spännande upplösning, även om Chief Orlando inte var inblandad. Den för Elitloppet klare finländaren blev för laddad bakom bilen och galopperade bort sina chanser före start. Då såg Robert Bergh sin chans. Mindyourvalue W.F. öppnade kvickt, spetsade inte av egen kraft, men fick överta efter 500 meter på 1.10.

I den positionen skulle Mindyourvalue W.F. göra återstoden av loppet. Handsome Brad, som nu gjorde första starten sedan i augusti, skulle dock bjuda dans. Ulf Stenströmers reklamhäst gick en rykande avslutning sista 500 och tog upp jakten på ledaren som drog stenhårt. Starke Mindyourvalue W.F. svarade dock sista biten och höll säkert undan. Stora plusbetyg för båda hästarna där vinnaren noterades för 1.13,1a/2640 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
🎙️Spelpodden Trav: "Tyskfavoriten utan navet - fyndtätt på travet"
Nästa nyhet
🎙️Spelpodden Trav: ”Tyskfavoriten utan navet – fyndtätt på travet”

🎙️Spelpodden Trav: ”Tyskfavoriten utan navet – fyndtätt på travet”

Podcast med tips till lördagens travlopp på Mantorp.

Lyssna på tipsen här: SPELPODDEN TRAV

Här spelar ni på loppen!

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Då körs Finlandia-Ajo

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson