Just nu:
15.46 Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar
10.55 Inför: Prix d’Amérique
09.06 Electrical Storm imponerade
13.27 Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”
11.15 Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år
11.06 Lunch-draget Skellefteå: Klart bästa hästen ger 4.25
16.55 Bold Eagle vill till Elitloppet
15.41 Axevalla 21 januari: Fiore får blomster
11.02 Lunch-draget Gävle: Vi inleder med hederlig spetsvinnare
10.16 Kallbloden som slåss om Paris-biljetter

Bélina Josselyn snart tillbaka i träning

Prix d’Amérique-vinnaren Bélina Josselyn skadade sig efter sin seger i Prix de Paris – men nu är hon snart tillbaka i träning hos Jean-Michel Bazire igen.

Bélina Josselyn kröntes till drottning av Vincennes i vinter sedan hon följt upp Prix d’Amérique-segern med triumf också i Prix de Paris i februari. Det är dock senaste starten för den åttaåriga fuxan. Planer på fortsatt tävlande fick ställas in sedan en spricka i ett ben upptäckts.

Men efter ett par månader av vila är rapporterna nu positiva för hästen med 23 miljoner kronor på kontot. Till Paris-Turf säger tränaren Jean-Michel Bazire att stoet snart är redo för att återvända till träningen.

Fokus sätts förstås på kommande vintermeeting och ett titelförsvar i Prix d’Amérique och några starter före det finns i dagsläget inte planerade.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 10:55, 23 januari

Inför: Prix d’Amérique

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:06, 23 januari

Electrical Storm imponerade

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
tisdag 16:55, 21 januari

Bold Eagle vill till Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 10:16, 21 januari

Kallbloden som slåss om Paris-biljetter

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:23, 21 januari

Förvarade förbjudna preparat – döms till böter

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:00, 21 januari

”Lunch-draget” – ny tipssatsning

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
måndag 12:44, 20 januari

Propulsion till Paris

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Från dur till moll för Tekno Jerven

Från dur till moll för Tekno Jerven

I söndags tog Tekno Jerven en imponerande seger och klev fram som en Kriterie-favorit. Nu står det klart att den talangfyllde treåringen troligen inte startar mer i år.

Alf Jonsson-tränade och -ägda Tekno Jerven har med 5 segrar på 11 starter i år växt fram som en av den kallblodiga treåringskullens största talanger, inte minst efter söndagens seger i Hälsinglands Treåringspris på Hagmyren. Den glädjen blev dock mycket kortvarig.

För Travronden berättar tränaren att man efter segerloppet upptäckte hälta, vilken nu konstaterats som bristningar i gaffelbandsfästet på högra bakbenet. Nu väntar vila för Tekno Jerven.

– Det är ingen jätteallvarlig skada, men ändå tillräckligt fört att Kriteriet och sådant i år bara är att glömma. Jag tror inte det blir några fler lopp i år, men kanske kan han vara med i hingstpremieringen framåt hösten, säger Alf Jonsson till Travronden.

Läs även: Talangfyllde Tekno Jerven – trots galopp

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Olympiatravet får nytt namn nästa år?
Nästa nyhet
Olympiatravet får nytt namn nästa år?

Olympiatravet får nytt namn nästa år?

I 40 år har ATG samarbetat med SOK, Sveriges Olympiska Kommitté, men sedan det står klart att Svenska Spel blir ny huvudsponsor innebär det ändrade förutsättningar för Olympiatravet.

När Propulsion vann på Åby den 27 april i år var det med stor sannolikhet som den sista vinnaren av Olympiatravet. Anledningen är att det samarbete som ATG drivit med SOK sedan 1979, då den första upplagan av loppet kördes, nu är avslutat. Det skriver Sulkysport om.

I stället är det Svenska Spel som är ny huvudsponsor för SOK, en nyhet som förmedlades under måndagen. Det innebär att man inte längre kan använda sig av namnet ”Olympiatravet”.

Ambitionen är dock fortsatt att ett storlopp ska genomföras på Åbytravet i slutet av april liksom tidigare, men i vilken tappning är i dagsläget inte avgjort.

– Självklart har vi funderat runt detta, men det finns ingenting som är klart. Vi har ambition om att genomföra någon form av storlopp, men Svensk Travsport är ansvarig för tävlingskalendern och hur loppen läggs. Olympiatravet har varit ett jätteviktigt lopp för starten på storloppssäsongen och det vill vi inte avsluta bara för att vi inte har ett samarbete med SOK längre, säger Pontus Gille som är Head of Sponsorchip & Event vid ATG till Sulkysport.

ATG har fortsatt ett avtal med Sverige Paralympiska Kommitté och Parasport till och med 2022.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
16.20 som starttid för V75 - fortsätter nästa år
Nästa nyhet
16.20 som starttid för V75 – fortsätter nästa år

16.20 som starttid för V75 – fortsätter nästa år

Den omdebatterade starttiden för V75 – kommer inte att ändras under 2020 heller. V86 Xpress fortsätter. Och Solvalla byter tillbaka från tisdagar till onsdagar.

Svensk Travsport har tagit beslut om tävlingsstrukturen för de största spelformerna under år 2020. I ett pressmeddelande kan det konstateras att starttiden för V75 kommer att förbli klockan 16.20 även under nästa år.

Svensk Travsports sportchef Petter Johansson utvecklar hur tankarna gått när man kommit fram till att starttiden, som splittrat trav-Sverige, nu kvarstår.

– Det korta svaret är att vi inte vill riskera att tappa tv-tittare och spelintäkter. Att ansvara för tävlingsschemat innebär att ta ansvar för många saker. Och det är viktigt att travsporten fortsätter att synas och att vi fortsätter att tjäna pengar, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

”Vill inte riskera att tappa tv-tittare”
Svensk Travsports sportchef Petter Johansson

– Det som kanske främst oroar oss med en tidigareläggning är risken att inte kunna ha kvar den attraktiva platsen klockan 18.00-19.00 i TV4. Med nuvarande upplägg är tittarantalet högt eftersom två av loppen går live. En timme med ren eftersändning lockar inte lika många tittare. Att kunna visa upp travsporten i landets största tevekanal en timme på lördagskvällar är något som andra travländer bara skulle kunna drömma om. Det vill vi inte tappa.

Det nuvarande konceptet på onsdagar med V86 Xpress fortsätter också nästa år. Storbanorna delar på omgången med express-trav likt tidigare.

För Solvalla innebär dock nästa år en förändring. Det koncept som provats i år, med tisdagar som banans huvuddag bestående av tävlingar med högre klass och mer prispengar, skrotas till nästa år. I stället återgår man till onsdagarna, då med V86 Xpress, som veckans fokus.

”Inte blivit den framgång Solvalla siktat på”
Petter Johansson

– Tisdagarna har inte blivit den framgång Solvalla siktat på, trots att banan gjort ett bra jobb och verkligen försökt. Att Solvalla går tillbaka till onsdagar tror jag stärker både sport och spel. Med V86 följer ett medialt fokus och allmänt intresse som är svårt att skapa en vanlig vardagskväll, säger Petter Johansson.

Det detaljerade tävlingsschemat för 2020 kommer att fortsatt arbetas med under sommaren. Det väntas stå helt klart i månadsskiftet oktober, november.

Här är tävlingsschemat för 2020.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Startfältet är spikat - i Ulf Thoresens
Nästa nyhet
Startfältet är spikat – i Ulf Thoresens

Startfältet är spikat – i Ulf Thoresens

Vitruvio startar – och körs av Jorma Kontio. Daniel Redén byter häst till Double Exposure. Nu är startfältet definitivt till fina Ulf Thoresen Grand International.

750 000 norska kronor i förstapris har lockat ett riktigt starkt startfält till den här söndagens Ulf Thoresen Grand International som körs på Jarlsberg. Startfältet är nu klart – och spåren lottade.

Ovisst och oklart var det huruvida avstängde Alessandro Gocciadoro skulle komma med sina hästar till Norge, men när startlistan är klar är det avgjort att Vitruvio startar i storloppet. Precis som vid hästens seger i Oslo Grand Prix blir det Jorma Kontio som tar över tömmarna.

Daniel Redén hade från början med Sorbet i loppet, men valde i sista stund att byta häst. I stället blir det Double Exposure, senast tvåa i Jämtlands Stora Pris, som blir stallets bidrag i loppet. Det är Örjan Kihlström som tar plats bakom.

I Ulf Thoresens får vi också se Petri Salmelas stjärna Makethemark, som drog bricka tre, Joakim Lövgren-tränade Racing Mange som kommer från imponerande seger i Kymi Grand Prix och Ulf Stenströmers succé Handsome Brad.

De utmanas av fjolårets Elitlopps-vinnare Ringostarr Treb, som lottades till ett perfekt andraspår, årets Sweden Cup-chock Queer Fish och italienaren Voltare Gifont. Hemmalaget består av femårige fenomenet Gretzky B.R. samt Photo Lavec.

Här är startlistan:

Ulf Thoresen Grand International, 2100 auto:

1 Voltaire Gifont – Pietro Gubellini
2 Ringostarr Treb – Wilhelm Paal
3 Makethemark – Ulf Ohlsson
4 Gretzky B.R. – Magnus Teien Gundersen
5 Racing Mange – Joakim Lövgren
6 Vitruvio – Jorma Kontio
7 Handsome Brad – Carl Johan Jepson
8 Double Exposure – Örjan Kihlström
9 Photo Lavec – Tom Erik Solberg
10 Queer Fish – Ulf Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cyber Lane på guldjakt i Halmstad

Travtips

Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar

Travtips
torsdag 15.46, 23 januari
Då var det torsdagskväll och Åby. Där provar jag med fem vinnarspel. Jag inleder i lopp fyra där jag hoppas att Peter Zadel kan servera sin häst Anemone Du Bon Air fin invändig resa för att sedan ha chans att avgöra. Vi har ju dubbla open stretch på Åby. H...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.27, 22 januari

Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 11.06, 22 januari

Lunch-draget Skellefteå: Klart bästa hästen ger 4.25

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 15.41, 21 januari

Axevalla 21 januari: Fiore får blomster

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 21 januari

Lunch-draget Gävle: Vi inleder med hederlig spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.02, 20 januari

Färjestad 20 januari: Inga gränser för deras fräckhet

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:15, 22 januari 2020

Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år

STRÄNGNÄS: Årets ”vinterväder” fortsätter. Dock med betydligt mindre nederbörd de sista veckorna, vilket är skönt. Också skönt att vi går mot ljusare tider.   Förra bloggen Har fått en del synpunkter både positiva och negativa sådana via mail. Jag ber...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson