Just nu:
15.48 Halmstad 11 november: Den småfräcke lirar Ecce
12.53 Ringostarr Treb slutar – efter PdA
10.23 Anmält till Prix de Bretagne
09.55 Axel Jensens nästa för Zarenne Fas
09.32 Justice Ås besegrade VM-tvåan
08.53 Lätt när Earl Simon tog tredje raka
08.25 Ny succé för Cokstile – vann Kommunloppet
18.01 Dags för Forfantone Am
17.55 Där satt den, ”Rödluvan”!
16.51 Ganga Bae vägrade ge sig

Bélina Josselyn snart redo för comeback

Prix d’Amérique-vinnaren Bélina Josselyn har inte setts sedan i februari men efter en skada är hon nu redo för comeback inom en snar framtid.

Bélina Josselyn vann Prix d’Amérique och gjorde senare under vintermeetinget ny succé genom vinst i Prix de Paris. Den starten är också stoets senaste. Den franska stjärnan ådrog sig en spricka i ett ben och fick ett par månaders vila före hon i somras återgick till träningen hos Jean-Michel Bazire. Nu kan hon snart vara tillbaka på tävlingsbanan. Det berättar tränaren för Equidia.

Den åttaåriga fransyskan med 23 miljoner kronor på segerkontot är tänkt att göra en mjukstart innan man, förhoppningsvis, tar sikte mot titelförsvar i Prix d’Amérique.

Två lopp är tänkbara för stoets comeback. Man siktar på antingen Grand Prix de la Ville de Caen (i Caen) den 19 oktober, alternativt Prix de la Vaissière som körs i Laval den 1 november.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 12:53, 11 november

Ringostarr Treb slutar – efter PdA

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:23, 11 november

Anmält till Prix de Bretagne

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:55, 11 november

Axel Jensens nästa för Zarenne Fas

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:32, 11 november

Justice Ås besegrade VM-tvåan

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:53, 11 november

Lätt när Earl Simon tog tredje raka

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:25, 11 november

Ny succé för Cokstile – vann Kommunloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 18:01, 10 november

Dags för Forfantone Am

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Real Cool Sam förlängde raden – på världsrekord

Real Cool Sam förlängde raden – på världsrekord

Peter Haughton-vinnaren Real Cool Sam fortsätter sin framfart i USA. När tvååringen tog sin åttonde raka seger i finalen av Pennsylvania Sire Stakes – gjorde han det på världsrekord.

Det är i Jim Campbells stall som Nordamerikas tuffaste tvååring hittas, som det verkar. Real Cool Sam (e. Muscle Hill) vann tidigare i somras Peter Haughton Memorial och står numera på åtta segrar på lika antal starter. Den senaste bedriften kom på Harrah’s Philadelphia under söndagen.

Real Cool Sam, som brukligt körd av David Miller, var favoriten i finalen av Pennsylvania Sire Stakes med en samlad prissumma om 252 000 dollar – och infriade återigen. Miller kunde ge hästen en fin tripp i vad som blev andra utvändigt, dröjde med attacken till sista sväng, men fångade lekande lätt in den undflyende Amigo Volo till segern.

Klockorna visade segertiden 1:53.4 eller omräknat till kilometertid 1.10,7a/1609 vilket betydde ett nytt världsrekord för tvååriga valacker på tusenmetersbana. Åke Svanstedt hade fyra hästar i finalen, bäst gick det för El Ideal som tog fjärdepriset.

Stofinalen i Pennsylvania Sire Stakes tillföll Ron Burke-tränade Sister Sledge (e. Father Patrick) som vann för Yannick Gingras på 1.11,6a/1609. Staffan Lind-tränade Sorella var här tvåa, medan Per Engbloms båda bidrag Shishito och Queen of the Hill inkom som trea, respektive femma. Marcus Melander-tränade Rome Pays Off (e. Muscle Hill) tog hem consolation för hingstar och valacker på 1.11,5a/1609. Mattias Melander körde till seger på banrekord.

Här kan du se Real Cool Sams seger:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Makethemark möter Elitlopps-hästar i Bollnäs
Nästa nyhet
Makethemark möter Elitlopps-hästar i Bollnäs

Makethemark möter Elitlopps-hästar i Bollnäs

Makethemark är tillbaka bakom startbilens vingar. På Bollnästravet till helgen möter han två andra Elitlopps-hästar – samt Global Trustworthy i årsdebut.

Petri Salmela-stjärnan Makethemark har haft ett gott år i år och har travat in 3,7 miljoner kronor efter bland annat bronset i Elitloppet och andraplatsen i Åby Stora Pris. Nästa uppgift för sexåringen är Bollnäsloppet över sprinterdistans den här lördagen.

Loppet ser dessutom ytterligare två Elitlopps-hästar i fältet; Disco Volante samt Sorbet. Den senare slutade ju senast tvåa i Sundsvall Open Trot. Nämnas ska förstås också trean från samma lopp, Nadal Broline och publikfavoriten Antonio Tabac.

Intressant comeback i samma race får vi se av Timo Nurmos Global Trustworthy. Kulltoppen, som nu är sex år, har på sin meritlista tredjepriser från både Kriteriet och Derbyt. Det här blir hästens första start sedan den i Prix Ténor de Baune i julas.

Här är startlistan:

Bollnäsloppet, 1640 auto:

1 Makethemark – Ulf Ohlsson
2 Coktail Fortuna – Robert Bergh
3 Antonio Tabac – Oskar Kylin-Blom
4 Sorbet – Örjan Kihlström
5 Global Trustworthy – Jorma Kontio
6 Disco Volante – Carl Johan Jepson
7 Nadal Broline – Björn Goop
8 Snowstorm Hanover – Stefan Melander
9 Super Zantos – Ante Lisell
10 Fossens Bonus – Magnus Jakobsson
11 King on the Hill – Hans G Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lutfi Kolgjini avvecklar - förnyar inte licensen
Nästa nyhet
Lutfi Kolgjini avvecklar – förnyar inte licensen

Lutfi Kolgjini avvecklar – förnyar inte licensen

Lutfi Kolgjini avvecklar sin avelsverksamhet – och kommer inte att förnya sin tränarlicens till nästa år. Han lägger i stället all sin fokus på att hjälpa sönerna Adrian och Dante.

Lutfi Kolgjini har bestämt sig. Jägersroprofilen, som fyller 60 i december, kommer inte att förnya sin tränarlicens till nästa år. Dessutom avvecklar han den omfattande uppfödarverksamheten i Sverige – mer än femtio fölston har lagts ut för försäljning. Det berättar tränaren för Sulkysport.

– Jag har bestämt mig. Allt ska bort, utom fem franska ston som vi ska ha i franska stamboken. Jag har köpt betäckningsrätter i bland andra Ready Cash och Bold Eagle och det vore dumt att inte använda dem, säger ”Ludde” till Sulkysport och förklarar vidare:

”Jag har bestämt mig”
Lutfi Kolgjini till Sulkysport

– Vi har haft, och har fortfarande, en fantastisk travsport i Sverige, men det är ju ingen hemlighet att jag varit starkt kritisk länge mot hur saker och ting sköts och fungerar. Jag har hållit på med det här i 45 år, fyller 60 och har helt enkelt tröttnat på att jobba oerhört hårt med allt. Därför har jag bestämt mig för att lägga ned uppfödningen och inte förnya min licens nästa år.

Lutfi Kolgjini kommer i stället att fortsättningsvis lägga sitt fokus på att hjälpa sönerna Adrian och Dante Kolgjini med träningsstallet. Han räknar med att försäljningen av fölstona kommer att vara klar redan till oktober. Dessutom kommer ett antal hästar gå under klubban vid Yearling Sale & Mixed Sale som hålls på Åby den 11 oktober.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gundersen dubbel Derbysegrare
Nästa nyhet
Gundersen dubbel Derbysegrare

Gundersen dubbel Derbysegrare

Geir Vegard Gundersen har i det närmaste prenumererat på titeln som norsk derbyvinnare de senaste åren och årets upplaga var inget undantag.

I det norska travderbyt kunde Geir Vegard Gundersen blåsa till täten med Max Brady och i ryggen fick han sonen Magnus bakom stallets Noble Superb.

Ulf Ohlsson hittade tredje ytter med Marcus Lindgrens Stoletheshow, men eftersom tempot ströps där framme gjorde Ohlsson slag i saken och avancerade fram i dödens efter varv.

Flera ekipaget anmälde sitt intresse på slutrundan där tempot skruvades upp rejält. Eye Of The Tiger tog sats från jumboposition och gick väldigt bra i spåren medan Noble Superb letade lucka.

In på upploppet såg Max Brady kanske inte jättemorsk ut men Maharajah-sonen sträckte på sig hela vägen medan stallkamraten i rygg aldrig fick chansen.

Max Brady vann på 1.14,5a/2600 meter före en mycket tappre tvåan Eye Of The Tiger och Dag-Sveinung Dalen.

Tredjeplatsen till Noble Superb som troligen hade blivit farlig med fritt fram i tid och Stoletheshow slutade fyra.

Förstapriset i Norsk travderby var 1 000 000 miljon norska kronor men på kontot bokförs det dubbla eftersom hingsten är premiechansad.

Familjen Gundersen vann även derbyt för ston med obesegrade Hilary B.R. som återigen hade stor show tillsammans med Magnus T Gundersen i jollen.

Muscle Hill-dottern togs lugnt från start, men avancerades till täten med varvet kvar och sen var det här loppet kört för konkurrenterna.

För övriga deltagare fick bara se bakhasorna av det fyraåriga stoet som vann 1.11.9a/2100 och där bakom blev pappa Geir Vegard trea med Blueridge Sun.

Förstapriset här låg på 1 000 000 norska kronor men även här dubblades det. Totalt tjänade stallets hästar 5 120 000 och detta var Geir Vegard Gundersen femte derbyfullträff de senaste sju åren.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Öystein Tjomsland bakom imponerande vinnare

Travtips

Halmstad 11 november: Den småfräcke lirar Ecce

Travtips
måndag 15.48, 11 november
Halmstad inleder spelveckan. Det finns gott om mycket duktiga hästmänniskor och mycket duktiga hästar i räjongen men tyvärr är det ändå ofta glest i flera av loppen. Så även i vissa lopp ikväll. Sportsligt och spelmässigt tråkigt men visst ska vi försöka v...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 10.03, 10 november

Eskilstuna 10 november: Nu är det dags, ”Rödluvan”!

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.53, 8 november

Eskilstuna 9 november: En Fighter i långa loppet!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.51, 8 november

Umåker 8 november: Kusk och häst i form

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.39, 7 november

Bergsåker 7 november: Let’s go, Jimmy H!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.10, 6 november

Solvalla/Åby 6 november: Veijos Panther kvällens drag

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 09:10, 08 november 2019

Jägersro vill hellre satsa på kvalitet än kvantitet

STRÄNGNÄS: Kylan håller i sig över Mälardalen. Kommande helg ser minst sagt lurig ut vädermässigt. Kallt och nederbörd utlovas i väderprognosen. Det kan nog bli ”intressant” balansmässigt när både V75 i dagarna två samt Breeders Crown avgörs på hemmabanan ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson