Just nu:
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud
08.48 Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Bazire öppnar för Elitloppet med Aubrion du Gers

Aubrion du Gers är Frankrikes, och kanske världens, hetaste travare för dagen. Men snart ”tvingas” han till vintervila. Det öppnar dörren för att få se Jean-Michel Bazires superstjärna i Elitloppet nästa år.

I söndags vann Aubrion du Gers Grand Prix de Sud-Ouest i Bordeaux, en seger värd 90 000 euro och som även var hästens tionde raka. Valacken har förlorat blott ett lopp på arton starter, sedan han var trea i Oslo Grand Prix förra året. Nu återstår ett planerat lopp för säsongen; finalen av Tour Européen Trotteur de Francais i Mons den 26 oktober.

Aubrion du Gers hade förstås varit en av favoriterna inför Prix d’Amérique – om han hade fått vara med. Hemlandets största lopp och alla de penningstinnaste under det kommande vintermeetinget är inte öppna för valacker. Därför smider tränaren Jean-Michel Bazire nu stora planer för nästa år i stället.

I en intervju med Paris-Turf berättar Bazire att Elitloppet kan bli aktuellt för stallets stora stjärna nästa år. Han menar också att nästa års International Trot är en tänkbar plan för hästen under 2019 då Aubrion du Gers är nio år.

Jean-Michel Bazire har som kusk vunnit Elitloppet två gånger, med L’Amiral Mauzun 2007 och Exploit Caf året senare, men har de senaste åren konstant avböjt deltagande på Solvalla och varit mycket begränsad i sitt tävlande på skandinavisk mark. Aubrion du Gers har vid två tillfällen tävlat i Norden; som trea i Oslo Grand Prix förra året och då han vann Kymi Grand Prix i somras. Men redan nu öppnas alltså dörren för en potentiell start i Elitloppet.

Aubrion du Gers har hittills i sin karriär vunnit 39 av sina totalt 64 starter och tjänat motsvarande drygt 22 miljoner kronor. Hästens största seger så här långt kom då han besegrade bland andra Bold Eagle i förra årets final av Trotting Masters. (Foton: ALN).

Läs även: Segerföljetongen – 10:e raka för Aubrion du Gers

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 12:10, 16 juli

Aubrion du Gers död efter olycka

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Championat-kollen: Åmål blev Jepsons tredje

Championat-kollen: Åmål blev Jepsons tredje

Championaten rullar in för Carl Johan Jepson. Trots att han själv körde i Hamburg på söndagen korades han ändå till mästare i kavaj på Åmålstravet.

Först Vaggeryd, i förra veckan Årjäng och nu också Åmål. Carl Johan Jepson noterades för sitt tredje banchampionat i landet på söndagen då han försvarade sin fjolårstitel på den dalsländska ovalen. Jepson körde själv i Hamburg då Åmål avslutade säsongen, men hans elva segrar under året räckte med god marginal för att säkra championatet. Hans sjunde totalt.

Ett toppår i sulkyn har Rikard N Skoglund också haft. Solänget rundade av året i lördags med en breddloppsdag där Skoglund förvisso inte kunde medverka, men hans nio segrar på banan i år räckte dock till att bärga championatet. Det andra i år – tidigare blev han också mest vinnande kusk på Oviken. (Foto: ALN).

Sveriges banchampions 2018:

Arvika: Niclas Benzon
Dannero: Ulf Ohlsson
Hoting: Ove A Lindqvist
Karlshamn: Fredrik Persson
Lindesberg: Jorma Kontio
Lycksele: John Östman
Oviken: Rikard N Skoglund
Solänget: Rikard N Skoglund
Tingsryd: Kevin Oscarsson
Vaggeryd: Carl Johan Jepson
Åmål: Carl Johan Jepson
Årjäng: Carl Johan Jepson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tvååringar i fokus - halvmiljon väntar i Svampen
Nästa nyhet
Tvååringar i fokus – halvmiljon väntar i Svampen

Tvååringar i fokus – halvmiljon väntar i Svampen

Drygt en halv miljon kronor väntar på vinnaren när årets första stora tvååringstest avgörs i helgen. Svampen Örebro är huvudakten när V75 kommer till Närkebanan.

Några av våra nästa unghäststjärnor visar upp sig den här lördagen på Örebrotravet. Svampen Örebro för tvååringarna med 515 000 kronor till vinnaren avgörs i samband med helgens V75-omgång.

Svante Båth är såklart representerad i loppet och kommer med en duo; Erik Adielsson kör Global Adventure som hittills är obesegrad i tre starter men drog nu sämsta spåret bakom bilen. Örjan Kihlström tar hand om Bythebook som vunnit två av sina race. Andra talanger som utmanar är Belker som kommer från färsk Breeders Crown-seger, Adrian Kolgjinis snabbe Ultion Face och norsktränade Custom Colt.

Express Gaxes lopp är Gulddivisionen och ser Oskar Kylin-Bloms segerstaplare Antonio Tabac i en intressant debut i klassen, han kommer med fyra raka segrar från Silver-divisionen. Här ska han ställas mot ett motstånd som bland annat består i Love Matters, Volstead och Nadal Broline. (Foton: ALN).

Här är startlistorna:

Svampen Örebro, 1609 auto

1 Ultion Face – Adrian Kolgjini
2 Belker – Torbjörn Jansson
3 Sheeza Trixie – Per Lennartsson
4 Karsavina – Anders Zackrisson
5 Quiz Roc – Jorma Kontio
6 Staro Nashville – Joakim Lövgren
7 Byhthebook – Örjan Kihlström
8 Master of Trix – Mattias Djuse
9 Custom Colt – Peter Untersteiner
10 Joan C. Boko – Kim Eriksson
11 Bravo Sencello – Åke Lindblom
12 Global Adventure – Erik Adielsson

Expres Gaxes lopp, 2100 auto

1 Explosive de Vie – Kevin Oscarsson
2 Deep Sea Dream – Svein O Wassberg
3 Antonio Tabac – Oskar Kylin-Blom
4 Pythagoras Face – Kenneth Haugstad
5 Love Matters – Örjan Kihlström
6 Mind Your Face – Jorma Kontio
7 Cash Okay – Wilhelm Paal
8 Nadal Broline – Erik Adielsson
9 I Love Paris – Björn Goop
10 Volstead – Ulf Ohlsson
11 Nappa Scar – Per Lennartsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Segerföljetongen - tionde raka för Aubrion du Gers
Nästa nyhet
Segerföljetongen – tionde raka för Aubrion du Gers

Segerföljetongen – tionde raka för Aubrion du Gers

Nix, ingen kunde rå på honom den här gången heller. Aubrion du Gers fick förvisso sträcka lite på sig till slut när han i Grand Prix du Sud-Ouest tog sin tionde raka seger.

Jean-Michel Bazire har fortsatt glada dagar med sin häftige Aubrion du Gers. På söndagen var det le Bouscat-ovalen i Bordeaux som fick stifta närmare bekantskap med super-valacken som kom för att försvara sin titel i Grupp 2-loppet Grand Prix du Sud-Ouest. En uppgift som han förstås lyckades med.

Medan taktpinnen skiftade flertalet gånger inlednings-vis höll sig Bazire kall en bit ned i andraspår med storfavoriten. Det till in på sista bortre då Aubrion du Gers fick följa Carat Williams fram i en attack och kort senare övertog spets från den samme. Sébastien Guarato-tränade Carat Williams, som här gick första starten på knappt fyra månader, gjorde en inför vintern lovande comeback, utmanade favoriten invändigt över upploppet men Aubrion du Gers höll säkert ifrån sig uppvaktningen.

Vinstmaskinen bokfördes därmed för sin nu tionde raka seger på noteringen 1.12,7a/2550 meter. Den här segern betalade fina 90 000 euro i förstapris. Carat Williams tvåa på samma tid. Skrällen Aribo Mix spurtade in som trea, medan finska Ranch Kelly till slut fick fjärdepriset efter en våldsam attack i sista sväng som sedermera ebbade ut. Jörgen Westholm-tränade Rocky Winner slutade i det slagna fältet. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Salmelas Hesiod skrällde från spets i Hamburg
Nästa nyhet
Salmelas Hesiod skrällde från spets i Hamburg

Salmelas Hesiod skrällde från spets i Hamburg

Spets och slut. Hesiod och Ulf Ohlsson ledde varje meter av söndagens Grosser Preis von Deutschland till en överraskande seger. Det till tränaren Petri Salmelas stora glädje.

Flertalet svenska hästar och kuskar begav sig under söndagen till Bahrenfeld i Hamburg för dagens huvudlopp Grosser Preis von Deutschland för fyraåringarna. Och nog blev det blågul segerdefilering igen. Den av Petri Salema tränade USA-födde Hesiod släppte aldrig någon förbi sig.

Hesiod, som hade Ulf Ohlsson, i sulkyn tog direkt hand om spets. Positionen i döden avlöstes flera gånger men med varvet kvar var det Giveitgasandgo som via ett kraftigt avancemang som nådde fram. Men då denne var slagen i sista sväng var ledaren fortsatt frisk på bettet. Enterprise, med Carl Johan Jepson i jollen, fick fritt invändigt på stretchen och i spåren avslutade Classic Connection hastigt. Det var dock inget som bekom Hesiod – som säkert höll stilen hela vägen till seger på 1.12,1a över 2200 meter. Vinsten var värd 75 000 euro.

*Också Peter Untersteiner noterades för seger i Hamburg. Med Generaal Bianco, för övrigt tvåa i Grosser Preis von Deutschland i fjol, tog han en fin snabbloppsseger värd 15 000 euro. Generaal Bianco kördes till ledningen då varvet återstod och kunde säkert hålla hela vägen på 1.10,6a/1680. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson