Breeders Crown-finalen för de treåriga hingstarna och valackerna blev en riktigt mustig uppgörelse. Och det slutade i en ordentlig skrällseger: Barracuda River slog till för Björn Goop.

Säsongen är lång och trägen vinner. När kullens hittills mest lysande stjärnor inte höll klev en doldis fram i rampljuset. Lutfi Kolgjini-tränade Barracuda River tog sin karriärs triumf då han tog hem Breeders-finalen.

– Jag är överraskad, men hästen värmde bra och kändes bra hela tiden, även om jag inte trodde vi skulle kunna vinna. Fast på sista bortre långsidan började jag tro på chans; det hade gått i rejält tempo och det gynnade oss, sa Björn Goop i vinnarcirkeln.

Roger Walmanns Noble Knight var favorit och lyckades också hålla upp ledningen trots Maffioso Face ordentliga uppvaktning in mot första sväng. Samtidigt galopperade också det enligt oddsindikatorn värsta motståndet i form av Increased Workload.

Men Noble Knight var rejält taggad även efter att ha fått behålla ledningen; första 500 gick efter 10,2 och i fortsatt laddad stil passerade han tillsammans med sin kusk Örjan Kihlström varvet på 13,3. Det med Santiago Wibb i dödens och A.Hannibal bakom sig i vinnarhålet.

Mitt på sista bortre långsidan började det röra på sig bakifrån; State of Liberty lämnade fjäre ytter och drog med sig bakomvarande Barracuda River och Dreams Take Time. När fältet gick igenom sista sväng var det oerhört väl samlat.

Ur samma sväng kastade så Björn Goop ut Barracuda River i fjärdespår och det skulle vara inledningsfasen till avgörandet. In mot upploppet såg Noble Knight fortsatt ut att kunna infria favoritförväntningarna men krafterna tröt så småningom, allt medan Barracuda River kom flygande.

Express It-sonen kopplade greppet om ledaren men fick sista biten i stället kämpa mot mycket väl avslutande Dreams Take Time i femtespår och A. Hannibal som sent fick luckan från ledarryggen och sköt till friskt. Barracuda River höll emellertid undan och tog en överraskande triumf på segertiden 1.13,8a/2140.

Det här var Barrcuda Rivers andra seger i karriären (på sexton starter) och ökade på de tidigare insprungna 215 000 kronorna med en jämn miljon på kontot. Dreams Take Time tvåa medan A.Hannibal såg till att Noble Knight fick se sig nöjd med fjärdepriset.

Läs även: Manalapan grävde guld i Breeders Crown

Goop skrällde med Miss Beniss

Fascination – i en klass för sig

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Örebro

Fredag: V65-tips till Örebro

Omgången:
Intressant omgång den här fredagen på Örebrotravet, jag väljer att luta mig mot två starka singelstreck som ska använda sig av segermelodi spets och slut. Spets är alltid viktigt på Örebro då upploppet är kort och det är oftast svårt att ta någonting från köposition. Med två starka singelstreck och ett stark lås i omgången har jag råd att täcka dom två avslutande avdelningarna.

Bästa spiken:
1 Julle (V65-3)

Kompletterande spiken:
3 Holy Smoke (V65-2)

Bästa låset:
6 Robis Sara (V65-4) & 14 Opportunity (V65-4)

Dubbelspiken:
1 Panter Neo (V65-6)

V65-förslag:
V65-1: 4,5,7,9,10,11,12 (8-6)
V65-2: 3 Holy Smoke (5-6)
V65-3: 1 Julle (10-6)
V65-4: 6-14 (1-4)
V65-5: Alla 9 (3-1)
V65-6: Alla 11 (1-9)
7x1x1x2x9x11 = 1386 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag 1:
DD-1: 1 David Sisu, 3 Oasis Bi
DD-2: 1 Panter Neo
2 rader x 400 kronor.

Spelförslag 2:
DD-1: 2 Obama Gel
DD-2: 1 Panter Neo
1 rad x 200 kronor.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman

V65-1:
Passande förutsättningar för Victory Hill.

Spetsanalysen:
Claes Svensson lär göra ett allvarligt försök att nå ledningen med 5 Gordonia Dag, ekipaget får dock svårt att svara 7 Victory Hill som gynnas kraftigt av de invändiga strykningarna och Victory Hill är med Jorma Kontio klar spetsfavorit i loppet.

Loppanalysen:
De tre strykningarna i loppet gör att förutsättningarna för 7 Victory Hill blivit betydligt bättre, Anders Göstassons tioåriga valack kan öppna snabbt från start och blir svår att stå emot den första biten. Victory Hill är i och med att han är nedstruken tre spår bakom startbilens vingar klar spetsfavorit i loppet och över den korta häcken ska det också vara vettig segerchans. Han höll farten positivt senast och gav ett bra formbesked mot betydligt tuffare hästar än så här.

Victory Hill trivs i ledningen, framför allt över kort distans och på Örebrotravet som har ett kort upplopp. Han har dock blivit till åren och jag tycker inte att han visar samma gnista som tidigare längre, därför väljer jag trots passande förutsättningar för hans del den här gången att gardera. Totalt streckar jag sju av nio startande ekipage.

Bakom Victory Hill ska favoriten 10 Sundbys Gidde räknas tidigt, även om han missgynnas ganska rejält av bakspår då han är startsnabb. Åke Svanstedts travare har visat prov på väldigt fin form i de senaste starterna och klaffar det bara någorlunda för honom under vägen ska han kunna plocka dom från köposition också, näst senast vid seger avslutade han 1.10 sista 600 och något liknande idag räcker givetvis långt. Det låter dessutom bra på honom från stallet.

9 S.J.´s Majesty har hittat stilen på allvar i de senaste starterna, från att tidigare vara lite vek och blöt till slut hände det helt plötsligt någonting hos sexåringen som i två raka spetssegrar vann enkelt, det också i fin stil. Hon galopperade bort sig direkt från start senast men såg fortsatt formstark ut i skymundan och trots att hon missgynnas av bakspår får hon inte nonchaleras, löper hon som vid segrarna duger hon gott.

5 Gordonia Dag har inte vunnit något lopp hittills i år och jag tycker att han varit lite vek i slutstriderna den här säsongen, även om han emellanåt svarat för riktigt bra insatser. Den här gången ska han dock kunna få ett perfekt lopp i rygg på ledande Victory Hill och kommer luckan till slut finns det kapacitet och kunnande i honom för att kliva förbi, han bör snart få vinna lopp.

4 To Be Sir, 11 Fly High Kemp och 12 Altai streckas också. To Be Sir har gått bra för Calle tidigare och kan få ett fint smyglopp vid sargen härifrån, kan överraska. 11 Fly High Kemp har gjort mig besviken på slutet men har farten i sig och är på tok för lite streckad, Altai får Kihlström upp i vagnen och även om han inte visar den riktiga toppformen för dagen kan han få en bra ryggresa härifrån och blir det bara lite tempo på tillställningen kommer han avsluta snabbt.

Ranking: A: 7-10 B: 9-5-11-4-12 C: 8-6

V65-2:
Spets och slut.

Spetsanalysen:
4 Lilljeppe är startsnabb och bör ta hand om ledningen här, över full väg lär dock Peter G Norman vara intresserad av en bra rygg och jag har bra känsla för att Jorma Kontio tillsammans med 3 Holy Smoke är först fram för att överta.

Loppanalysen:
Jag väljer att ta ställning för min spetsidé i loppet och det är 3 Holy Smoke, Juhani Partanens travare avslutade bra senast som tvåa på Örebro med 12,3 sista rundan och han såg ut att vara tillbaka i toppform igen, efter att han varit lite sämre i ett par starter. Intrycket på Holy Smoke senast var vasst och den här gången får han dessutom Kontio upp i vagnen, något han trivts ypperligt med tidigare. I ledningen har jag svårt att se Holy Smoke förlora det här loppet om han löper som senast, samt då han var som bäst i somras.

Värst emot mitt singelstreck är givetvis streckfavoriten 5 Stigaxelsixten, Åke Svanstedts travare var väldigt duktig näst senast vid seger efter uppehåll, senast var han dock bara dålig och jag tycker också att han tidigare varit lite vek i slutstriderna. Det luktar tung resa utvändigt om min spetsidé Holy Smoke här och då tror jag inte att han rår på honom.

Ranking: A: 3 B: 5-6-11-4-9-1-8 C: 10-2-12

V65-3:
Julle är huvudet högre.

Spetsanalaysen:
Jag räknar kallt med att 1 Julle och Erik Adielsson försvarar innerspåret.

Loppanalysen:
1 Julle är en häst man håller väldigt högt i stallet och en häst man har förhoppningar på, den treåriga hingsten inledde karriären lovande och gav ett härligt intryck. I de senaste starterna har han dock inte varit som bäst och det finns därför en del frågetecken kring honom, normalt. En häst som det finns frågetecken kring, innerspår på Örebro och som blir ganska klar favorit ska man normalt gardera, jag väljer dock att singelstrecka Julle ändå. Rapporterna på honom från stallet är väldigt positiva inför den här starten och man är mycket nöjda med hur Julle känns, han ställs den här gången dessutom mot betydligt lämpligare motstånd än vad han är van vid och han behöver inte löpa på topp för att vinna det här gänget. Löper han bara upp till någorlunda av sin kapacitet ska han bolla med konkurrenterna i det här loppet, framför allt från ledningen, en position jag har svårt att se honom missa här efter koll i lopparkivet.

Bakom Julle vill jag främst nämna 10 Carlos Santana som visserligen stumnade lite över upploppet senast men som vid flera tillfällen innan det visat prov på bra kapacitet och tränare Claes Svensson låter väldigt nöjd med honom inför den här starten. Normalt, ska han dock inte rå på Julle här.

Ranking: A: 1 B. 10-6-5-2-3-8 C: 11-4-9-7

V65-4:
Starkt lås i loppet.

Spetsanalysen:
Erik Adielsson, startsnabb häst, och springspår brukar innebära ledningen och jag har svårt att se Adielsson bränna tät med 6 Robis Sara här.

Loppanalysen:
6 Robis Sara och 14 Opportunity tycker jag höjer sig över de övriga i de här loppet och jag väljer att låsa loppet på dessa två. Robis Sara är en häst som jobbar positivt en längre period men som inte fått ut sin fulla kapacitet i lopp, hon ser dock allt bättre ut och vann senast enkelt efter en perfekt styrning av Erik Adielsson. Den här gången bör hon sitta i ledningen på start och sedan blir hon normalt svår att nå, hon är på väg uppåt.

Trots att förutsättningarna ser lovande ut för 6 Robis Sara väljer jag att dubbla lappen med Åke Svanstedts 14 Opportunity som Åke Svanstedt låter ruskigt nöjd med för dagen. Opportunity har också glänst vid segrarna på slutet och hon gynnas dessutom av strykningarna i loppet. Hon kommer att bjuda Robis Sara på match här, trots 20 meter tillägg.

Ranking: A: 6-14 B: 1-4-7-3-15-9 C: 2-8-10-13-5

V65-5:
Spetsstriden kan bli avgörande.

Spetsanalysen:
Jorma Kontio lär göra ett allvarligt försök att försvara sitt innerspår med 1 David Sisu, jag har dock svårt att se honom hålla ut 3 Oasis Bi den första biten och Oasis Bi är min spetsfavorit i loppet.

Loppanalysen:
3 Oasis Bi står normalt inför en passande uppgift tillsammans med körsven Claes Svensson, från fint utgångsläge bakom startbilens vingar är han min spetsfavorit i loppet och därifrån blir han normalt svår att nå. Han har fått lopp i kroppen efter uppehåll och ska vara uppåt i form och löper han som han gjorde för tre starter sedan på Eskilstuna får konkurrenterna slåss om andraplatsen.

1 David Sisu kan öppna snabbt från start och kommer få ett perfekt lopp härifrån, som sämst i rygg på ledande Oasis Bi. David Sisu sköt till bra senast efter sen lucka och såg fin ut. Spännande.

Bakom David Sisu och Oasis Bi tycker jag loppet är öppet, skulle dessutom Kontio och Svensson köra alldeles för tufft mot varandra öppnar det dessutom upp loppet ytterligare. Jag väljer att betala för samtliga i det här loppet då det kan smälla. 2 Obama Gel är en häst jag gillar och han får inte nonchaleras, han såg fin ut senast som fastlåst med krafter kvar och ska kunna få ett perfekt lopp härifrån.

4 Attorney Hanover ser oftast lysande ut, han sviker dock mest i loppen och Svanstedt ger snart upp. Kunnandet finns dock i honom. 8 Kash´s Cantab gav upp helt till slut senast men var ursäktad efter en tuff resa, slipper han grovjobbet den här gången kommer han gå fort till slut.

Ranking: A: 3-1 B: 2-4-8-7-6-5-9

V65-6:
Svanstedts nya är intressant.

Spetsanalysen:
1 Panter Neo har tidigare visat sig kunna öppna snabbt och är min spetsfavorit.

Loppanalysen:
Ett öppet lopp avslutar fredagens V65-omgång på Örebrotravet, på Dubbeltipset väljer jag dock att ta ställning för Åke Svanstedts nyförvärv 1 Panter Neo. Det här är en häst som jag sätt vid flera tillfällen tidigare och jag gillar intrycket på honom, det ska bli intressant att se vad han kan uträtta hos Svanstedt. Det låter positivt på honom från stallet och lyckas Svanstedt hålla upp ledningen, vilket jag tror att han lyckas med, kan det vara så enkelt att loppet är slut.

Jag tar ställning för spetsfavoriten 1 Panter Neo på Dubbeltipset, men stänger igen butiken på V65-lappen. Bakom Panter Neo är loppet öppet. 2 Lover Roc var en helt annan häst med barfotabalans senast och vann lätt från tät, Lindblom lär göra ett allvarligt försök att nå ledningen igen och han är given. 4 Celeber Sund har varit ute i ganska tuffa sällskap på slutet och gjort det bra, med två lopp i kroppen efter uppehåll lär dessutom toppformen vara nära och får han rätt ryggresa går han alltid fort till slut. 9 Rite on Win missgynnas av bakspår men såg lysande ut senast vid seger med barfotabalans, Goop kan vara fräck och välja rygg på Svanstedt här och skulle luckan komma till slut blir han svår att stå emot.

Ranking: A: 1 B: 9-2-4-12-8-10-11-5-3-6

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Här är poängen från avelsvärderingen
Nästa nyhet
Här är poängen från avelsvärderingen

Här är poängen från avelsvärderingen

Totalt tio hingstar har avelsvärderats på Sundbyholms travbana. Däribland Derbyvinnaren Pato och Brioni. Men allra högst poäng erhöll One Too Many.

I samband med Breeders Crown-meetinget på Sundbyholm i helgen har även en avelsvärdering avhållits. Det både under torsdagen och fredagen.

Bland de bedömda hingstarna fanns bland andra årets Derbyvinnare Pato, fjolårets Elitloppsetta Brioni och Amaru Boko. Allra högst poäng, 84, erhöll emellertid Stefan Hultman-tränade femåringen One Too Many.

Poängskalan klassas på följande sätt: 100-86 poäng = Mycket högt skattat avelsvärde, 85-71 poäng = Högt skattat avelsvärde, 70-56 poäng = Medelmåttigt skattat avelsvärde, 55-41 poäng = Lågt skattat avelsvärde samt 40-0 poäng = Mycket lågt skattat avelsvärde.

One Too Many – 84 poäng
Amaru Boko – 82
Pato – 79
Brioni – 78
Reven d’Amour – 77
Never Again – 74
Caballion – 66
Lass Inspiration – 62
Winning Love – 62
Prince Tagg – 55

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Rättvik: "Enklare nu - det ser bra ut"
Nästa nyhet
V4 Rättvik: ”Enklare nu – det ser bra ut”

V4 Rättvik: ”Enklare nu – det ser bra ut”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Hon var fullt godkänd senast och bör vara ännu bättre i form nu. Spåret är nog inga problem då hon känns allt stabilare och skor med brodd fungerar bra. Hon möter snarast lite enklare hästar nu än senast så det ser bra ut, säger Claes Eskilsson om Pärlspånt i V4-2.

Nedan publiceras dagens intervjuer till lunchtävlingarna på Rättvik . Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och lukrativa systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

3 Safir Brick – Hon var duktig senast vid seger, visserligen var det i billigt gäng men jag var nöjd med henne och hon gjorde det bra. Det finns efter senast ingenting att anmärka på, det är givetvis tuffare emot idag men hon håller fin form och har lottats till bra utgångsläge. Hon kommer att tävla med skor runt om idag, jag tycker travet flyter som bäst då hon tävlar barfota bak men hon har vunnit med skor tidigare, säger Rauno Pöllänen.

8 Boztheman – Jag har haft honom i en månad ca och började med att behandla ett bakben samt munnen på honom. Han bröt mycket tidigare och var het men nu verkar det klart bättre. Han har avgjort loppen på styrka men är också startsnabb. Nu får han en lugn start då jag inte vill se honom utvändigt ledaren direkt. Han är lugnt jobbad utan några testar så vi tar detta som en test. Han har tävlat en del barfota men nu lär det bli skor runt om med brodd bak och det blir också en test. Öppet huvudlag då han har lite hetsiga tendenser. Han vistas mycket utomshus och verkar må bra, säger Susanne Richter.

11 Sandrngham Hanover – Han känns mycket fin i jobben nu och trots att läget inte är så roligt så har jag förhoppningar om att han ska duga riktigt bra här. Det blir skor runt om, säger Leif Witasp.

12 Japanese Face – Han var väldigt duktig näst senast efter att han fått punktering tidigt i loppet, trots det fullföljde han starkt. Senast var han dock inte alls som bäst, vi har efter den starten kollat upp honom utan att vi har hittat några fel på honom och jag vet egentligen inte varför han uppträda så konstigt senast. Han känns hemma i jobb precis så som jag vill att han ska göra och han var även med i ett provlopp i lördags där han svarade för en fin insats. Jag både tror och hoppas att senaste insatsen var en tillfällighet och jag väntar mig en bra insats idag. Utgångsläget blev inget vidare, samtidigt är det väl bara Witasps häst som sticker ut och jag tycker inte det var så tufft emot. Skor runt om, säger Joakim Elfving.

Lopp 2, V4-2

3 Tindra Faks – Hon gör stabila insatser mest varje gång och kommer med fin form. Nu ska hon ha smygresa för att räcka till vilket hon också fått i två raka lopp och då har avslutningarna varit bra. Skulle det klaffa på vägen är hon inte sämre än att hon kan duga, säger kusken Mikael J Andersson.

4 Pärlspånt – Hon var fullt godkänd senast och bör vara ännu bättre i form nu. Spåret är nog inga problem då hon känns allt stabilare och skor med brodd fungerar bra. Hon möter snarast lite enklare hästar nu än senast så det ser bra ut, säger Claes Eskilsson.

5 Qia Tabac – Hon har fått vila lite inför den här starten och det här blir mer ett lopp för henne att komma igång, hon känns som hon ska göra hemma i jobb men är på inget sätt vässad inför den här uppgiften. Hon känns pigg och fin hemma i träningen men gör hon ett bra lopp idag och kan dra nytta av det framöver kommer jag vara nöjd. Inga ändringar, säger Åsa E Eriksson.

11 Sol Bellman – Han gör fina lopp varje gång och fullträffen måste komma snart. För tre starter sedan var han grym på Hagmyren och jag tycker att han känns minst lika bra nu. Nu blev det dock några riktigt bra hästar på startvolten som det kan bli svårt att nå men platschans måste han väl ses med. Skor runt om, säger Mikael Svingstedt.

13 Gärdsjö Viking – Han har haft feber efter senast och det är förklaringen till varför jag strök honom, formen tror jag dock inte ska ha blivit påverkad utav det utan hästen känns pigg, fräsch och fin i träningen och jag väntar mig en bra insats. Utgångsläget blev inte det bästa men jag har trots det förhoppningar om att vi ska slåss bland dom tre främsta. Inga ändringar, säger Per Lisell.

Lopp 3, V4-3

1 Edsica – Hon är rätt bra i ordning och från det här läget siktar vi på spets. Hon måste nog ha skor runt om i dag och det är nog ett litet minus och hon kan tappa i startsnabbhet med skor, säger Tony Eliasson.

2 Blue Star Miracle – Det var inte det rätta trycket i henne senast utan att jag vet vad det brodde på. Hon känns fin i jobben och kan öppna bra så ledningen vore fint. Läget är mycket bra. Det blir skor runt om, säger Leif Witasp.

9 Lyckliga Lotta – Hon ställs den här gången mot lämpligare motstånd än på väldigt länge och jag tycker det ska vara vettig segerchans, det bör det vara för henne idag. Hon känns som hon ska göra hemma i jobb och tanken är att hon ska tävla barfota runt om som vanligt. Hon testades med ett norskt huvudlag för första gången senast och då det slog väl ut blir det samma idag, säger Jasmine Ising, hästens skötare.

10 Florine Deleymarie – Hon agerar väldigt mycket upp och ner och behöver visa mer för att jag ska våga tro på henne. Jag har hållit henne väldigt högt men hon har väl egentligen inte levt upp till det som hon visat i träningen. Nu har vi bakspår över kort distans och att vinna kan bli svårt. Skor runt om, säger Mikael J Andersson.

11 Air Drop – Hon värmde väldigt bra inför senaste starten och vi hade förhoppningar på henne, hon galopperade dock bort sig och den galoppen får jag ta på mig helt och hållet då det strulade med utrustningen. Hon känns annars fortsatt väldigt fin hemma i träningen och jag tror på en bra insats. Utgångsläget blev tyvärr tråkigt, härifrån får Ohlsson försöka trolla. Löser det sig för henne under vägen så känner jag mig inte slagen på förhand. Skor runt om som vanligt, sedan ett halvstängt huvudlag vilket jag tycker fungerat bra på henne i de senaste starterna, säger Roberth Eghammar.

Lopp 4, V4-1

1 Guli Mona – Hon var duktig senast vid seger och allting är fortsatt väl med henne efter den starten, jag är nöjd med henne för dagen. Det här är dock en humörhäst som är väldigt upp och ner från dag till dag och man vet egentligen aldrig vilken sida hon vaknat på. Har hon vaknat på rätt sida duger hon gott i det här sällskapet och utgångsläget passar oss bra då hon kan öppna bra. Löper hon på topp finns kapaciteten. Inga ändringar, säger Åke Sundberg.

3 Björli Lilja – Hon satt fast med mycket sparat senast och var mycket fin. Hon är mycket laddad efteråt och fungerar hon så är hon inte sämre än någon annan här. Hon är dock lite speciell, kallblodssto som hon är. Jag vill inte se henne i ledningen helst trots att hon är rejält startsnabb. Hon kan bromsa i spets. Senast var det barfota runt om och helst kör vi samma men hon fungerar fint även med annan balans. Hon blir lite långsammare då men det blir de andra också. Hon är lite hetsig och det är öppet huvudlag som gäller, säger Tom Hammarlund.

4 Tombo Mimmi – Hon var riktigt bra efter galopp senast och allt ska vara bra med henne efteråt. Hon bör klara spåret men kan hetsa upp sig. Vi kör åter med skor runt om och hon räknas tidigt, säger Tony Eliasson.

5 Todd Tabac – Han har rätt så bra fart och kapacitet och ska inte behöva vara helt borta. Det kan vara ett tänkbart streck på kupongen. Det blir skor runt om, säger Leif Witasp.

9 Åsluna – Hon gör det jämnt och bra mest hela tiden och var duktig som tvåa senast bakom en duktig häst. Jag tycker att han har höjt sig ett snäpp och kan mycket väl vara värd ett streck. Skor runt om, säger Mikael J Andersson.

13 Solberg Monni – Hon har mött bra hästar och även haft en del otur och jag tror hon vinner lopp snart. Hon gynnas närmast av skor med brodd då hon inte blir långsammare med den balansen, säger Claes Eskilsson.

15 Ringo Tabac – Han har gjort det bra på slutet och han håller fin form för dagen, utgångsläget den här gången blev inte det bästa men hästen kommer att runda många under slutrundan och stämmer det för oss under vägen blir jag inte överraskad om han rundar samtliga. Skor runt om, det ska vara marginell betydelse, säger Andreas Peterson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Avel för Hoity Toity Face
Nästa nyhet
Avel för Hoity Toity Face

Avel för Hoity Toity Face

Poulära Jägersro-stoet Hoity Toity Face har avslutat tävlingskarriären och går nu vidare i rollen som avelssto.

Ronny Rydell-tränade Egon Lavec-dottern Hoity Toity Face har varit ett populärt inslag i trav-Sverige, inte minst på V75 där stoet skördat ett antal segrar. Allt som oftast Jenny J Karlsson vid tömmarna.

Den senaste starten, som också blev den sista skedde på Kalmar i maj. Nu avslutar det åttaåriga stoet tävlingskarriären och tar vid som avelssto. Hon är nu dräktig med From Above, skriver Jägersros hemsida.

Hoity Toity Face gjorde totalt 85 starter ur vilka hon gick segrande 15 gånger och sprang under karriären in strax under två miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sandra och Marcus - årets Stig H-stipendiater

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson