Just nu:
13.06 Färjestad 8 december: Widell bakom draget!
19.01 Stepping Spaceboy suverän
17.19 Bryssel-show i Paris
15.47 Lekstuga för Face Time Bourbon
15.22 Positivt kring Månprinsen
15.03 Nicolaj Andersen slutar som tränare
13.27 Pine Chip var nog trots allt bättre än Copiad
13.40 Åby 7 december: Untersteiner har bästa vinnaren
13.34 Kalmar 6 december: Nu är det dags för Alhambra!
08.55 Fyra hingstar fick A i betyg

Baritone Arist tog tredje raka i Najos Minne

Efter tjugo starter utan seger i inledningen av sin karriär, har det lossnat rejält för Baritone Artist. Fyraåringen fick en trevlig söndagspromenad på sin väg mot segern i Najos Minne på Örebrotravet.

Klassiska fyraåringsuppgörelsen Najos Minne avgjordes i Örebro på söndagen, men hade lockat blott fyra deltagare att göra upp om ett förstapris på 100 000 kronor. Och resan mot segern blev än enklare för Baritone Artist sedan två motståndare gjort bort sig med galopp direkt – däribland jättefavoriten Inti Boko.

Markus B Svedberg i jollen bakom Baritone Artist fick därmed en högst angenäm upplevelse när man enkelt stack iväg till ledningen. Inti Boko, körd av Björn Goop, kom starkt tillbaka efter sin stora galopp och skuggade ledaren genom sista sväng men var utan chans att gå den samma i närkamp. Efter 1.11 sista 500 gick Baritone Artist säkert ifrån till viktoria på 1.13,6a/2100 meter.


Transcendence på topp direkt

Eftermiddagens kraftfullaste insats svarade Robert Berghs tuffe femåring Transcendence för. Trots en tävlingsfrånvaro på gott och väl ett halvår, visade han direkt var skåpet skulle stå i sin comeback i stayerloppet. Från fyrtio meters tillägg tog sig Bergh fram mot ledningen med 1600 meter kvar att köra – och lämnade motståndet över sista bortre. Mycket imponerande av Transcendence som här faktiskt tog årets första seger då han klockades till 1.13,7/3180. Nu ser det ut att bli Frankrike i vinter.


Nu satt den för Waffle Cone

Fina femåringen Waffle Cone noterades för sin första seger i regi Björn Goop när hon plockade hem stoeliten. Goop körde målmedvetet till ledningen strax före första halvvarvet passerats efter snabba 08,4 men kunde väl i front lugna ned tempot. Waffle Cone höll sedan säkert ifrån sig uppvaktningen till en seger värd 125 000 kronor, på 1.13,5a/2100.


Bo C. rejäl från dödspostionen

Hemmahästen Bo C., som tränas av Bo E. Nilsson, tog en välförtjänt seger efter ett par oturliga insatser på sistone. Nu funkade allt för fjolårets Derby-finalist som grejade vinsten den tunga vägen. För Kim Eriksson vandrade Bo C. hela loppet i dödens, men hade för den sakens skull inga problem med att starkt ta ned ledande Lexington Hall över upploppet. 1.12,3a/1609 stannade klockan på.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:01, 07 december

Stepping Spaceboy suverän

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 17:19, 07 december

Bryssel-show i Paris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:47, 07 december

Lekstuga för Face Time Bourbon

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:22, 07 december

Positivt kring Månprinsen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:03, 07 december

Nicolaj Andersen slutar som tränare

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:55, 06 december

Fyra hingstar fick A i betyg

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:10, 06 december

Florist skrällde i Silverstoet

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Förkrossande Cleangame

Förkrossande Cleangame

Stridsvagnen Cleangame gjorde det igen. Valacken krossade motståndet till seger på löpningsrekord och gav sin tränare Jean-Michel Bazire den fjärde raka titeln i Grand National du Trot.

Frankrikes sannolikt bästa travare för dagen heter Cleangame. Men som valack är sjuåringen inte berättigad att starta i Prix d’Amérique, utan får i stället göra rent hus i övriga lopp. På söndagen kom hästens senaste stora triumf – när han trots en tuff resa helt detroniserade motståndet då finalen av Grand National du Trot avgjordes på Vincennes svarta underlag.

Eric Raffin ersatte den avstängde kusken Jean-Michel Bazire i sulkyn och hade ett ansvarsfyllt uppdrag. Cleangame stod som ensam häst med femtio meters tillägg – något som aldrig var något problem, skulle det visa sig. Cleangame tog tidigt sats i tredjespår och arbetade sig systematiskt fram utvändigt ledande Elvis Madrik, som dock gav sig tidigt.

Stallkamraten Dorgos de Guez kom hastigt fram och övertog täten i samma veva, men det blev kortvarigt då Eric Raffin tryckte till med Cleangame som med kilometern kvar satt i ledningen. Efter det var det spel mot ett mål – Cleangame bombade undan långt före sina konkurrenter och fixade förstapriset på 58 500 euro i splendid isolation.

Segertiden stannade vid knivskarpa 1.11,5/2900 meter, vilket var en slipning av löpningsrekordet med sju tiondelar. För Cleangame var det här femte raka segern och den tolfte på femton starter under året. För tränaren Jean-Michel Bazire blev det här fjärde raka i finalen av Grand National du Trot.

Du kan se loppet här.

Earl Simon fick se sig besegrad

Jarmo Niskanens PdA-hopp Earl Simon var på jakt efter fjärde raka men fick se sig besegrad i Letrot Open des Régions-5 Ans. Franck Ouvrie körde favoritspelade Earl Simon som stod med femtio meters tillägg, tog sig fram i andra utvändigt och sedermera dödens för att skaffa sig greppet när man svängde in på upploppet. Men från tredje invändigt hade Tony le Beller hittat loss med Echo de Chanlecy som enkelt avväpnade favoriten sista biten. Vinnaren, som tränas av Eric-Gilles Blot, klockades till 1.14,6 på 2850 meter och belönades med 36 000 euro. Earl Simon tvåa på 1.13,4/2900.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Milligan's School i sin egen klass
Nästa nyhet
Milligan’s School i sin egen klass

Milligan’s School i sin egen klass

Tre kilometer var inga problem det heller för Milligan’s School. Stefan Melanders krigare tog tidigt ledningen och var därefter ohotad i Gävle Stora Pris. Kanske var det också ett steg i rätt riktning mot Prix d’Amérique?

Stefan Melanders sexårige jänkare Milligan’s School har en strålande säsong bakom sig. Under lördagen på Gävletravet täljde Yankee Glide-sonen nytt guld i rikstotons högsta klass. Efter att ha vunnit kraftprovet Gävle Stora Pris ohotad – visade han att han trivs ypperligt även över riktigt långa distanser.

Det var hedersmannen Digital Ink som tog täten men när Milligan’s School tuffade fram utvändigt efter 500 meter på 11,6 kunde favoriten enkelt få överta. Och även om det återstod drygt två och ett halvt varv av loppet – var det sedan egentligen inte mycket mer dramatik än så.

Milligan’s School stack mycket enkelt undan över upploppet för att bärga titeln på segertiden 1.14,0a över 3140 meter. Segern var värd 200 000 kronor och vinnaren närmar sig nu elva miljoner kronor intravat hittills i karriären.

– Det var tacksamt i dag, med tanke på vädret och lite hård bana. Vi fick dämpa mycket i början innan vi kunde öka på farten igen. Det är skönt att inte behöva gå för fullt varje gång. Jag tror han skulle trivas väldigt bra nere på kolstybben, men han kan ju starta på här hemma i Gulddivisionen också, sa segerkusken Ulf Eriksson i vinnarcirkeln.

”Skulle trivas väldigt bra nere på kolstybben”

Ulf Eriksson i vinnarcirkeln

Frågan är om det blir kolstybben i vinter för Milligan’s School? Tränaren Stefan Melander har tidigare menat att det är en tänkbar satsning, att matcha hästen mot en start i Prix d’Amérique.

– Vi testade det här lite med tanke på distansen också, men vi har inte på långa vägar ännu bestämt något. Vi får se om det blir så att vi provar Vincennes igen, tillade Catarina Lundström.


Fjärde raka för Victor A.U.

Svante Båths Victor A.U. kom till Silverdivisionen med tre raka segrar i bagaget, men var från ett iskallt läge inte särskilt betrodd på toton. Det redde åttaåringen dock ut briljant tillsammans med Erik Adielsson. Från femte utvändigt kunde Victor A.U. följa i favoriten Hazard Bokos avancemang 700 kvar – och tog ned den samma precis på linjen i en tuff slutstrid. 1.12,0a/1640 visade vinnaren.


Dusktodawn visade sisun

Hemmaviktoria i stoloppet genom Fredrik Wallins Dusktodawn Sisu som fick ett förträffligt lopp av sin kusk Rikard N Skoglund. From Above-dottern kom igenom till andra par utvändigt, gick på i spåren 700 kvar, vilade sig lite genom sista sväng för att ge sig iväg till förnyat angrepp när upploppet nalkades. Dusktodawn Sisu avgjorde i ett nafs före en tapper Miss Sober som travat i dödens. 1.14,1/2160 klockades vinnaren till.


Jätterens av Vertigo Knekten

Dubbelcupens final för kallbloden slutade i en superskräll. Marit Bäckströms Vertigo Knekten var segerlös hittills i år på nitton starter – men nu slog valacken till. Per Lennartsson hittade femte par utvändigt, smög sig framåt i sista sväng och sände den helt ospelade Vertigo Knekten till anfall via fjärdespår över upploppet. Länge ledande Löv Teddy kunde inte försvara sig den sista biten. 1.25,0 på 2160 noterade vinnaren som belönades med 200 000 kronor.


En läcker Surf n’Turf

Catarina Lundström-tränade treåringen Surf n’Turf är i riktigt fint slag för dagen. Tredje raka segern togs i Klass 2-försöket. Trots spåret längst ut bakom vingen, tog sig Torbjörn Jansson tidigt till spets och därifrån var det aldrig någon som skulle komma Surf n’Turf nära. Efter ryck med halvvarvet kvar var det slutdiskuterat – 1.12,9a/1640 var segertiden.


Femstjärnig Magic Cash

En av eftermiddagens skarpaste insatser stod Magic Cash för i Bronsdivisionen. Den urstarke fyraåringen från Timo Nurmos stall fick en dryg inledning i spåren för att klämma sig till ledningen efter 800 meter. Det var dock inget som bekom tuffingen det minsta; ledaren öste över sista bortre långsidan och skaffade sig många längders försprång när man nådde in på upploppet. Jorma Kontio i sulkyn behövde inte se sig över axeln den sista biten, utan lugnt konstatera att Magic Cash rett ut det till imponerande seger på 1.13,7a/2640.


…och så en ”Örjan special”

Timo Nurmos fyraårige amerikan Seismic Wave är en riktigt spännande häst. Det blev väntad seger i Klass 1-försöket – men det såg ut att vara långt fram i sista sväng. Örjan Kihlström följde i ryggar med 800 meter kvar men avvaktade den egna attacken in i det längsta, fast när Seismic Wave vreds på in över upploppet – då gick det undan. Favoriten hann fram till seger precis vid målgång på klassiskt Örjan-manér. 1.13,4a/2140 var vinnartiden här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
En Excellent vinnare
Nästa nyhet
En Excellent vinnare

En Excellent vinnare

Laurent-Claude Abrivard-tränade Excellent levde upp till sitt namn när femåringen tog en imponerande seger i Prix Doynel de Saint-Quentin på Vincennes. Bakom gjorde Björn Goops Short in Cash en mycket stark debut på kolstybben.

Med 45 000 euro till vinnaren var Grupp 2-slaget Prix Doynel de Saint-Quentin för femåringarna den här lördagens huvudakt på Vincennes. Segern tillskrevs Laurent-Claude Abrivards tuffe Excellent (e. Real de Lou) som avgjorde på ett synnerligen kraftfullt sätt.

Excellent, som hade Alexandre Abrivard vid spakarna, tog över ledningen från Short in Cash efter 800 meter men det bara temporärt. Favoriten Eugenito du Noyer kom strax senare fram och pressade på för att i sin tur ta över. Excellent hittade i stället andra utvändigt och när Abrivard gav hästen signalen med 600 meter kvar – gick det riktigt fort.

Den ledande Critérium des 5 Ans-vinnaren var direkt ett slaget byte, när Excellent forsade fram genom den sista svängen och kunde gå undan mot segern utan att direkt behöva oroa sig. Klockorna visade 1.13,1 över 2850 meter för vinnaren.

Men Short in Cash stod för en riktigt lovande insats i denna hästens första start på tre månader och första på Vincennes. Björn Goop gick ut i andraspår i sista kurvan, fick inte fritt, men kastade i stället sin häst framåt på innerspår över upploppet. Short in Cash avslutade flygande invändigt för att bli tvåa, en tiondel långsammare än vinnaren.

Svenskfödde Alcoy spurtade duktigt för att bli trea, före Eugenito du Noyer. Galopp blev det dock för Norton Commander, medan Calle Crown fick nöja sig med en åttondeplats.

Lätt seger för Etoile de Bruyère

45 000 euro var också förstapriset i Prix Jospeh Lafosse, montéuppgörelsen för femåriga ston. Här var det favoriten Etoile de Bruyère (e. Kenor de Cosse) som återvände till vinnarcirkeln, efter sin storseger i Prix de Normandie i september. Adrien Lamy red stoet som tränas av Christian Dreux. Ekipaget gjorde loppet som tredje häst, gick till attack via tredjespår in på upploppet och avväpnade mycket lätt sitt motstånd till seger på 1.14,2/2700. Evangelina Blue var tvåa efter en god spurt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
"Piraten" måste stanna hemma
Nästa nyhet
”Piraten” måste stanna hemma

”Piraten” måste stanna hemma

Ett av dragplåstren i Gävle Stora Pris på lördag har fått lämna återbud. On Track Piraten tvingas att stanna hemma i stallet.

Hans R Strömbergs krigare On Track Piraten skulle ha gjort karriärens 160:e start i Gulddivisionen på Gävletravet den här lördagen, tillika Gävle Stora Pris. Men så blir det tyvärr inte. Elvaåringen ströks under fredag eftermiddag. Strykningsorsaken är karledsinflammation.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Treåringstalangen till Björn Goop

Travtips

Färjestad 8 december: Widell bakom draget!

Travtips
söndag 13.06, 08 december
En söndag med tämligen så ordinära tävlingar från Färjestad står på schemat. Inledningsvis får vi se ett par favoriter som ska ha riktigt bra chanser att infria, men mot slutet av omgången är loppen betydligt mer öppna. Mitt bästa drag kommer i avslutninge...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.40, 6 december

Åby 7 december: Untersteiner har bästa vinnaren

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.34, 6 december

Kalmar 6 december: Nu är det dags för Alhambra!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.37, 5 december

Axevalla 5 december: Dalborg har vårt roliga drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.12, 4 december

Bergsåker/Solvalla 4 december: Tekno Eld är het i kväll!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 3 december

Jägersro 3 december: En vinnare med utstrålning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 13:27, 07 december 2019

Pine Chip var nog trots allt bättre än Copiad

STRÄNGNÄS: Tyvärr fortsätter det fuktiga vädret här i Mälardalen. Den här hösten samt förvintern har inte varit att leka med. Tufft för alla hästskötare med all lera. Tufft för alla våra travhästar som skall tävla under knepiga banförhållanden. Hästarna sk...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson