Just nu:
09.00 Uppvisning igen av Svanstedts löfte Captain Corey
08.01 Munsbit för Missle Hill
14.11 Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen
11.44 Lego vill köpa danska travbanan
11.03 Kriterieauktionen blir digital
08.56 18 svenskar kvar i Grand Prix de l’UET
08.25 Perfekt genrep för Hail Mary
15.34 Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning
15.13 Don Fanucci Zet i Derby-genrep
08.32 E3-kval: No Doubt på svenskt rekord

Bandit Brick byter regi igen – till Bazire

Den danske segermaskinen Bandit Brick har bara hunnit med en start hos Björn Goop men nu skiftar han tränare igen. Till Jean-Michel Bazire.

Den danskägde Bandit Brick radade upp segrar i regi Steen Juul och har setts ta flera segrar även på svensk rikstoto. I november kom sexåringen till Björn Goops regi där han hittills gjort en start. Den skedde på Vincennes i februari.

Men nu blir det ett nytt tränarskifte. Det är till travservice.dk som ägaren Kaj Jörgensen bekräftar att Bandit Brick ska gå till Jean-Michel Bazire.

– Det är väl ingen hemlighet att jag hoppats se Bandit Brick i fler starter än vad som skett. Därför har jag, för att det ska hända något, varit i kontakt med Kirsi Manninen hos Jean-Michel Bazire och man har sagt ja till att ta hästen i träning, säger han till sajten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 09:00, 06 augusti

Uppvisning igen av Svanstedts löfte Captain Corey

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:01, 06 augusti

Munsbit för Missle Hill

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:44, 05 augusti

Lego vill köpa danska travbanan

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:03, 05 augusti

Kriterieauktionen blir digital

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:56, 05 augusti

18 svenskar kvar i Grand Prix de l’UET

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:25, 05 augusti

Perfekt genrep för Hail Mary

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 15:13, 04 augusti

Don Fanucci Zet i Derby-genrep

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Efter Elitkampen – Tangen Haap jagar guld i Finland

Efter Elitkampen – Tangen Haap jagar guld i Finland

Efter braksuccén i Elitkampen – nu spänner Tangen Haap bågen igen. Nästa uppgift för Björn Karlssons kallblodsstjärna blir Nordic King i Finland.

Elitkampen slutade i en härlig triumf för Tangen Haap och hans tränare Björn Karlsson. Nu är det klart var tioåringen startar närmast.

I samband med segern på Solvalla fanns representanter för finska storloppet Nordic Kings på plats och kunde dela ut den första inbjudan. Via stallets Facebook-sida bekräftar nu Björn Karlsson att det också blir nästa start för Tangen Haap.

Nordic Kings avgörs den 22 juni, midsommardagen, på banan Power Park i Hermä. Förstapriset är en 50 000 euro.

Läs även: Karlsson jubel – Tangen Haap i Elitkampen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter lysande årsdebuten - Greenshoe startar igen
Nästa nyhet
Efter lysande årsdebuten – Greenshoe startar igen

Efter lysande årsdebuten – Greenshoe startar igen

Årsdebuten lämnade svallvågor efter sig. Efter att Greenshoe öppnat säsongen med seger på 1.09,2 väntar på fredag finalen av New Jersey Sire Stakes.

Svenskägde och av Marcus Melander tränade Greenshoe seglade upp som den tidiga favoriten inför Hambletonian. Det sedan treåringen klockats till ruskiga 1.09,2a när han segrade i årsdebuten, ett försök till New Jersey Sire Stakes.

Den här fredagen är det dags för finalen på Meadowlands, där Greenshoe nog får hållas som stor favorit. Bland motståndet finns tre hästar från Åke Svanstedt stall, inkluderat Sheena’s Boy som var tvåa bakom just Greenshoe i kvalet.

Melander, genom Special Honor, och Per Engblom som tränar Whispering Oaks, finns också representerade i stofinalen. Båda loppen har en samlad prissumma om 200 000 dollar.

Här är startlistorna (med uppsatta kuskar):

New Jersey Sire Stakes, hingstar och valacker, 1609 auto:

1 Trix And Stones – Scott Zeron
2 Cheap Trix – Matt Kakaley
3 Greenshoe – Brian Sears (M. Melander)
4 Battenberg – Corey Callahan
5 Galixton – Åke Svanstedt
6 Reign of Honor – David Miller
7 No Drama Please – Tim Tetrick
8 Soul Strong – Åke Svanstedt
9 Divine Spirit – Andrew McCarthy
10 Sheena’s Boy – Åke Svanstedt


New Jersey Sire Stakes, ston, 1609 auto:

1 Special Honor – Andy Miller (M. Melander)
2 Miss Trixton – Brian Sears
3 Trix Are For Kids – David Miller
4 Sister’s Promise – Tim Tetrick
5 French Cafe – Scott Zeron
6 Queen of Trix – Andrew McCarthy
7 Evident Beauty – David Miller
8 Marveloustrix – Steve Smith
9 Starita – George Brennan
10 Whispering Oaks – Corey Callahan (P. Engblom)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Elitlopps-vinnaren: "Håller det högre än PdA"
Nästa nyhet
Elitlopps-vinnaren: ”Håller det högre än PdA”

Elitlopps-vinnaren: ”Håller det högre än PdA”

Romain Derieux blev Elitloppets stora – och överraskande vinnare. När han passerade mål som vinnare med Dijon var det den näst mest otippade vinnaren i Elitloppets historia. Först nu börjar fransmannen att förstå vad som hänt.

Elitloppet final innehöll det mesta. Inklusive en för de flesta högst överraskande vinnare i form av Dijon. Endast Timoko då han vann för två år sedan har varit en mindre spelad vinnare i en final. För den 35-årige kusken och tränaren Romain Derieux var det hans största dröm som besannades – i sin första start i Elitloppet.

– Jag svävar fortfarande på moln och jag tror jag stannar här några dagar till…Jag börjar inse hur stort det här var först nu. Jag har fått så många gratulationer. Till och med på planet hem till Frankrike fick jag applåder, berättar Romain Derieux i en intervju med Paris-Turf.

Dijon tog sig till final som trea efter en defensiv styrning, men till finalen valde Romain Derieux att gå för segern – genom att låta sin startsnabba häst gå till ledningen och sedan stanna där.

”Jag valde att försöka vinna”
Romain Derieux till Paris-Turf

– Jag hade två val i finalen. Antingen att gasa mot ledningen eller ta det lugnt och krypa ned i rygg på Aubrion du Gers. Jag valde att göra allt för att försöka vinna, hade jag gått för det andra valet hade vi nog kommit i mål som trea, fyra.

Fast minuterna efter mål blev förstås nervösa för kusken. Dijons aktion när han passerade mål var inte den bästa och risken fanns att hästen skulle kunna bli diskad för passgång. Domarnas besked kom som en befrielse för fransmannen.

– Jag fick verkligen vara på min vakt i slutet av loppet. Sedan skulle de undersöka hästens aktion; minuterna kändes väldigt långa före resultatet kom men när det gjorde det…jag har aldrig gråtit så mycket efter ett lopp. Jag värderar det här högre än Prix d’Amérique, säger Romain Derieux till Paris-Turf och utvecklar:

– För att vara med i Elitloppet måste du bli inbjuden, det räcker inte med att ha en häst som tjänat mycket pengar. Utöver det så är det hela atmosfären kring loppet, det är hundra gånger bättre än Prix d’Amérique. För svenskar är trav en riktig sport, till skillnad från hemma i Frankrike.

”För svenskar är trav en riktig sport”
Romain Derieux till Paris-Turf

Många hade åsikter om Dijons trav och domarnas beslut. En av dem som efteråt var mest kritisk var tvåan Aubrion du Gers kusk Jos Verbeeck.

– Jag tycker Verbeeck saknade lite ”fair play” när han intervjuades framför de svenska kamerorna. Han tyckte det var fel att Dijon dömdes som vinnare efter de kollat hästens trav, men sådana är reglerna i Sverige.

Det kan bli en ny resa mot Norden för Dijon. Om hästen tagit Elitloppets två heat väl, väljer man härnäst mellan finska Kymi Grand Prix den 15 juni eller Prix René Ballière som körs på Vincennes den 23 juni.

Läs även: Elitloppet: Dijon segrare – efter jättedramatik

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Verbeeck får inte köra OGP - då vill Bazire stanna hemma
Nästa nyhet
Verbeeck får inte köra OGP – då vill Bazire stanna hemma

Verbeeck får inte köra OGP – då vill Bazire stanna hemma

Jean-Michel Bazire vill att Jos Verbeeck ska köra Valokaja Hindö i Oslo Grand Prix men det norska förbundet ger inte dispens. Nu hotar Bazire med att låta hästen stanna hemma.

Norskägde Valokaja Hindö har gjort succé i Frankrike och är en av hästarna i Oslo Grand Prix den 9 juni. Men nu är det inte säkert att han startar där. Det menar i alla fall tränaren Jean-Michel Bazire.

Anledningen är att Bazire vill att Jos Verbeeck ska köra i Oslo Grand Prix. Men Verbeeck fick en tre dagar lång avstängning för snäv körning med Aubrion du Gers i Elitloppet och den infaller just i samband med Oslo Grand Prix-helgen. Det norska travförbundet, DNT, menar att kusken inte har rätt till någon dispens för att köra.

– För att DNT ska ge dispens, måste kusken ha kört hästen i två av de fem senaste loppen eller vara hästens tränare. Jos Verbeeck uppfyller inte de kraven och kan inte köra Valokaja Hindö i OGP, säger Tron Gravdal som är DNT:s sportchef, till Trav og Galopp-Nytt.

Det har fått Jean-Michel Bazire irriterad och till den norska tidningens franska kontakt säger han att Valokaja Hindö stannar hemma – om Jos Verbeeck inte får köra.

– Jag avvaktar besked. Från Bjerkes ståndpunkt önskar vi både Valokaja Hindö och Jos Verbeeck på startlinjen. Båda är profiler vi vill se i loppet, men det här avgör DNT, säger Bjerkes sportchef Arnlioth Heltberg till Trav og Galopp-Nytt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tredje raka triumfen för Eolia de Houelle

Travtips

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Travtips
onsdag 14.11, 05 augusti
Efter lite skön semester på landet i två veckor är undertecknad tillbaka med krönikan. Jag har kopplat bort travet hyfsat mycket, vilket behövs emellanåt för att ladda batteriet och jaga odds igen. Vi har ett hus utanför Gävle som vi håller på att rusta up...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 11.36, 31 juli

Rättvik 1 augusti: Heavy Sound blir svår att stoppa

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 13.12, 29 juli

Solvalla 29 juli: Kan bli kul kväll för Kihlström

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 13.05, 28 juli

Jägersro 28 juli: Vitruvio vår vinnare i superloppet

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 09:48, 31 juli 2020

Information om Propulsion innan 18 augusti?

STRÄNGNÄS: Vädret växlar här i Mälardalen. Ena dagen tungt regn och sedan varmt igen. Maken till grönska var det länge sedan jag såg så här sista dagen i juli. Åbergs Storloppet Hugo Åbergs Memorial blev kanske inte det vassa lopp som det på förhand lovade...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson