Just nu:
15.43 Färjestad 18 november: Forssell eller Forssell – det är frågan
11.26 Avelskarriär väntar för Cash Gamble
10.59 Who’s Who laddar om mot Bourbonnais
09.54 Fjärde raka för Båth?
08.55 Lesja Odin hade ny show – tog 24:e raka
08.23 Campo Bahia åter i hetluften
16.07 Davidson du Pont flög fram
13.10 Östersund 17 november: Charlie i spännande comeback
08.33 Succé igen för Zarenne Fas
14.07 Bjerke 16 november: Red Bar är bästa vinnaren

Bahia Quesnot är klar för VM-loppet

Franska stjärnstoet Bahia Quesnot har haft en strålande säsong så här långt. Nu är hon klar för en resa över Atlanten – och VM-loppet i oktober.

Startfältet till International Trot på Yonkers, eller VM-loppet, börjar ta form. Den senaste i raden att bli definitivt klar för en resa till USA är fransyskan Bahia Quesnot. Det bekräftar tränaren Juinor Guelpa för ustrotting.com. Bahia Quesnot kommer närmast från silvret i Trotting Masters och har tidigare på säsongen varit bland annat tvåa i Oslo Grand Prix och trea i Olympiatravet.

Samtidigt har också Sobel Conway fått en inbjudan – och det blir en start i VM-loppet. Något som ägaren Kari Lähdekorpi skriver på Twitter. Svenskfödde Sobel Conway har tagit flera segrar i Finland under sommaren.

Franske Elitlopps-vinnaren Dijon har tidigare fått en inbjudan till loppet, men har senare tackat nej. Bland de hästar som väntas finnas med på startlinjen när loppet körs den 12 oktober finns regerande mästaren Cruzado dela Noche och förra årets Hambletonian-vinnare Atlanta.

Inbjudna hästar till VM-loppet:

Atlanta
Bahia Quesnot
Cruzado dela Noche
Guardian Angel Ås
Slide So Easy
Sobel Conway
Uza Josselyn
Zacon Gio

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 11:26, 18 november

Avelskarriär väntar för Cash Gamble

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:59, 18 november

Who’s Who laddar om mot Bourbonnais

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:54, 18 november

Fjärde raka för Båth?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:55, 18 november

Lesja Odin hade ny show – tog 24:e raka

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:23, 18 november

Campo Bahia åter i hetluften

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 16:07, 17 november

Davidson du Pont flög fram

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 08:33, 17 november

Succé igen för Zarenne Fas

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Elvaåringar får dispens i Prix d’Amérique

Elvaåringar får dispens i Prix d’Amérique

Det franska travförbundet har lagt upp planerna för det förestående vintermeetinget på Vincennes. En nyhet är att årets tioåringar – tillåts att tävla tre månader in på det nya året.

Vincennes vintermeeting är den franska travsportens högsäsong och pågår från mitten av november fram till slutet av februari. Schemat för vintertävlandet för säsongen 2019/2020 har blivit spikat och innehåller bland annat en trevlig nyhet för alla tioåriga travare.

I Frankrike faller normalt alla hästar för åldersstrecket från och med de fyller elva, men från och med det här vintermeetinget ger man dispens åt de hästar som är tio år i år – att tävla till och med den 31 mars nästa år. Vilket med andra ord innebär att elvaåriga travare kan medverka i Prix d’Amérique och de andra storloppen på Vincennes. Däremot är fortfarande valacker uteslutna från Grupp 1-loppen.

Vincennes vintermeeting innehåller 90 tävlingsdagar och totalt ska 36,6 miljoner euro delas ut i prispengar, vilket motsvarar 49 100 euro per lopp. Antalet lopp utskrivna för monté minskar också en aning, från tidigare 32 procent av det totala antalet lopp till 28.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Marcus Melanders superhelg
Nästa nyhet
Marcus Melanders superhelg

Marcus Melanders superhelg

Marcus Melander har en spännande helg framför sig. Stallets treåriga supertrio Greenshoe, Gimpanzee och Green Manalishi tävlar samtliga – fast på olika banor.

Helgen har potential att bli succébetonad för Marcus Melander. Stallets treåringar är rejält i farten – på olika banor. Green Manalishi är, tillsammans med Gerry, stallets bidrag i Canadian Trotting Classic som körs under lördagen på Woodbine Mohawk (läs mer här).

Samtidigt beger sig Gimpanzee till Batavia Downs där finalen i New York Sire Stakes körs. Strax över en miljon kronor väntar i förstapris. Gimpanzee kommer närmast från triumf i Yonkers Trot och har till dags dato 14 segrar på 16 starter.

Det är dock inte den enda toppchansen för Melanders stall på Batavia. Samma dag tävlar Hypnotic Am i motsvarande final för tvååriga ston. Chapter Seven-dottern har varit kullens dominant i år och är ännu obesegrad i sex starter – dit inkluderas Jim Doherty Memorial.

Också Greenshoe är i hetluften i helgen. Fast han väljer The Red Mile på söndagen. Uppgiften är finalen i Kentucky Sire Stakes, där vinnaren belönas med 125 000 dollar. Hambo-tvåan Greenshoe har i år sju segrar på nio försök.

Här är startlistorna (med uppsatta kuskar):

New York Sire Stakes, treåriga hingstar och valacker, 1609 auto:

1 Cavill Hanover – Jim Morrill J:r (Åke Svanstedt)
2 Lucky Weekend – Jim Morrill J:r
3 Powerscourt – Michael McGivern
4 Captain Krupnik – Åke Svanstedt
5 Livinonthedash – Marcus Miller
6 Travel Winner – Shawn T Gray
7 Gimpanzee – Brian Sears (Marcus Melander)
8 Winnerup – Trond Smedshammer

New York Sire Stakes, tvååriga ston, 1609 auto:

1 Hushabye – Matt Kakaley
2 Hypnotic Am – Brian Sears (Marcus Melander)
3 Seventimesalady – Åke Svanstedt
4 Without A Warning – Scott Zeron
5 Really Blue Chip – Anthony MacDonald
6 Sorprese – Dan Daley
7 Illdoitmyself – Rick Zeron
8 Love A Good Story – Andy Miller

Kentucky Sire Stakes, treåriga hingstar och valacker, 1609 auto:

1 Chin Chin Hall – Peter Wrenn
2 Super Schissel – Scott Zeron (Per Engblom)
3 Seven Hills – Peter Wrenn
4 Guaranteed – Yannick Gingras (Per Engblom)
5 Memo – Matt Krueger
6 Greenshoe – Brian Sears (Marcus Melander)
7 Thunder – Corey Callahan
8 Manatlas – Aaron Merriman
9 Zack’s Got the W – Marcus Miller
10 Forecast – Andy Miller

Läs även: Green Manalishi ute efter nytt guld i Kanada

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bergsåker: Skoglund lämnar - Westerholm ansluter
Nästa nyhet
Bergsåker: Skoglund lämnar – Westerholm ansluter

Bergsåker: Skoglund lämnar – Westerholm ansluter

Två av landets största framtidslöften byter hemmabana. Nicklas Westerholm flyttar tillbaka till Bergsåker – medan Rikard N Skoglund lämnar samma bana.

Nicklas Westerholm etablerade sig som proffstränare 2016 på Romme och blev redan påföljande år champion på banan. I fjol körde träningsstallet in 5,5 miljoner kronor. Nu går dock flyttlasset norrut. Från och med den 1 januari nästa år – blir det med Bergsåker som hemvist.

Tränarrörelsen kommer då att finnas på Robert Berghs filial Töva, strax utanför Sundsvall. Därmed återvänder Westerholm till gården som hans far lämnade för Åby 2015.

– Det känns väldigt bra att få komma hem till Sundsvall och Bergsåker där allt började. När jag bestämde mig för att flytta min verksamhet var Bergsåker och gården i Töva det första alternativet för mig. Jag hoppas att min verksamhet kommer ta ytterligare kliv och att jag får ut ännu mer av mig som yrkesman efter flytten, säger Nicklas till Bergsåkers hemsida.

Samtidigt lämnar Rikard N Skoglund just Bergsåker. Han säljer Wolmsta Gård i Njurunda, söder om Sundsvall, för att flytta till närheten av Erikssund utanför Sigtuna. Rikard knyter därmed licensen till Solvallas tränarkår. Flytten är planerad till 1 februari nästa år.

Rikard N Skoglund kommer att hyra ett antal boxar på Erikssund. Skoglund har som kusk kört in över sexton miljoner kronor i år och ligger för närvarande åtta i den allsvenska kuskligan.

– Jag kommer fortfarande att köra på Bergsåker, Dannero och Hagmyren. Det är ingen skillnad. I år har jag ju kört varenda tävlingsdag på Solvalla till exempel. Det kommer ju innebära större valmöjligheter för mig och jag kommer i större utsträckning kunna köra på banorna som ligger längre ned i landet. Men jag har inte fått hybris och flyttar för att ta över världen – jag vill utvecklas, säger han till Travronden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kriteriet och Oaks - så avgörs kvalen
Nästa nyhet
Kriteriet och Oaks – så avgörs kvalen

Kriteriet och Oaks – så avgörs kvalen

Kommer kullens gigant Aetos Kronos att göra det igen? Det drar ihop mot tre-åringarnas största uppgift för året. På tisdag körs uttagningarna till Kriteriet och Oaks på Solvalla.

Många kändes sig kallade till uttagningarna till våra största treåringsfinaler. Så många att alla inte fick plats. Max 72 hästar kan vara med i respektive uttagningar, vilket orsakade att tre hästar som anmälts till Kriteriet fick tvångsstrykas. För Oaks, hela elva.

Sex uttagningar till vardera final, med andra ord. De två främsta från varje når finalen som körs på Solvalla den 29 september. Då med förstapriser på 2 och 1,4 miljoner kronor.

Bland de treåriga hingstarna och valackerna är det nog Aetos Kronos som stuckit ut mest under året. Inte så konstigt, hästen har plockat tre miljonssegrar under året efter att ha hissat bucklan i såväl Breeders Course samt de båda E3-finalerna. Jerry Riordans toppämne gäller som förhandsfavorit i årets Svenskt Trav-Kriterium.

Utmanarna är många. Bythebook och Belker som i fjol delade på segern i Uppfödnings-löpning förstås, och så Robert Berghs tuffe Power som övertygat stort under året. Svante Båths segermaskin Global Adventure är en annan som vill ha ett ord med i laget.

Här är startlistorna till uttagningarna:

Svenskt Trav-Kriterium, uttagning 1, 2640 auto:

1 Power – Robert Bergh
2 Brother Bill – Jorma Kontio
3 Juncio Boko – Per Lennartsson
4 Eagle Hall – Markus B Svedberg
5 Gaylord Am – Kristian Lindberg
6 Västerbo Crush – Jörgen Westholm
7 Missing Tooma – Carl Johan Jepson
8 Rally Hans – Rikard N Skoglund
9 Heads Down – Örjan Kihlström
10 Muscle Valky – Erik Adielsson
11 Unico Broline – André Eklundh
12 Ultion Face – Adrian Kolgjini


Svenskt Trav-Kriterium, uttagning 2, 2640 auto:

1 Benjamin S.H. – Fredrik Persson
2 Jockes Abbot – Örjan Kihlström
3 Ubiquarian Face – Adrian Kolgjini
4 Civilon – Jorma Kontio
5 Victory Highness – Per Lennartsson
6 Gardner Shaw – Oskar J Andersson
7 Optimum Terminator – Erik Adielsson
8 Cruise – Björn Goop
9 The Bald Eagle – Ulf Ohlsson
10 Usain Töll – Carl Johan Jepson
11 Harper Seabrook – Robert Bergh
12 Galantis – Christoffer Eriksson


Svenskt Trav-Kriterium, uttagning 3, 2640 auto:

1 Libertin – Rikard N Skoglund
2 Googal – Per Lennartsson
3 Staro Nashville – Joakim Lövgren
4 Bythebook – Erik Adielsson
5 Upper Face – Lutfi Kolgjini
6 Easy Cash – Jörgen Westholm
7 Taxi Out – Örjan Kihlström
8 Gulfstream Am – Conrad Lugauer
9 Barnacle – Björn Goop
10 Eddy West – Claes Sjöström
11 Grevin Sisu – Ulf Ohlsson
12 Digital Dominance – Robert Bergh


Svenskt Trav-Kriterium, uttagning 4, 2640 auto:

1 Make A Dream H.C. – Carl Johan Jepson
2 Exodus Brick – Jörgen Westholm
3 Reddington – Peter Untersteiner
4 Dante Godiva – Mika Forss
5 Devil in the Sky – Rauno Pöllänen
6 Hail Mary – Robert Bergh
7 Borin T.N. – Adrian Kolgjini
8 Global Adventure – Erik Adielsson
9 Choco Lane – Björn Goop
10 Marvellous Tooma – Ulf Ohlsson
11 M.T. Oscar – Örjan Kihlström
12 Guzz Mearas – Christoffer Eriksson


Svenskt Trav-Kriterium, uttagning 5, 2640 auto:

1 Mr Can Trix – Robert Bergh
2 Mellby Helios – Erik Adielsson
3 Surf n’Turf – Örjan Kihlström
4 Bear A Perfection – Kevin Oscarsson
5 Djokovic – Mattias Djuse
6 Bryderi – Ralf Göstas
7 Belker – Torbjörn Jansson
8 Fiery Heart – Fredrik Persson
9 Gargamel Sisu – Jorma Kontio
10 Upset Face – Adrian Kolgjini
11 Strong Heartbeat – Jörgen Westholm
12 Global Action – Joakim Lövgren


Svenskt Trav-Kriterium, uttagning 6, 2640 auto:

1 One Kind of Art – Jörgen Westholm
2 Wild N. Crazy W.F. – Robert Bergh
3 Guidetti Sisu – Björn Goop
4 Aetos Kronos – Örjan Kihlström
5 Booze – Christoffer Eriksson
6 Alien Kronos – Erik Adielsson
7 Alert Kronos – Ulf Ohlsson
8 Whispering Angel – Ulf Eriksson
9 Brake Cooling – Jorma Kontio
10 Conrads Massiv – Joakim Lövgren
11 Criterion – Carl Johan Jepson
12 Redneck Woodland – Adrian Kolgjini


Svenskt Trav-Oaks, uttagning 1, 2140 auto:

1 Angel From Above – Claes Sjöström
2 Global at Work – Jörgen Westholm
3 Luna Brodda – Björn Goop
4 Jobie Storm – Tony Wallin
5 Tonique – Åke Lindblom
6 MargaretaSjöhammar – Erik Adielsson
7 Dior Ima – Mattias Djuse
8 Mellby Harissa – Robert Bergh
9 Anna Mauds Lassie – Ulf Ohlsson
10 Alaska Kronos – Örjan Kihlström
11 Ghostintheshell – Jorma Kontio
12 Milady Grace – Peter Untersteiner


Svenskt Trav-Oaks, uttagning 2, 2140 auto:

1 Västerbo Daytrip – Robert Bergh
2 Osoma – Peter Ingves
3 Briljant Sensation – Peter Untersteiner
4 Gina Mearas – Christoffer Eriksson
5 M.T. Odakota – Adrian Kolgjini
6 Visual Condition – Rikard N Skoglund
7 Global Avenue – Erik Adielsson
8 Jolene Boko – Mattias Djuse
9 Groupie Doll – Björn Goop
10 Jasmine de Veluwe – Jorma Kontio
11 Diana Zet – Örjan Kihlström
12 Samira Exclusive – Magnus A Djuse


Svenskt Trav-Oaks, uttagning 3, 2140 auto:

1 Electric Rain – Peter Untersteiner
2 Boxer Shrimp – Robert Bergh
3 Carry Cash – Jörgen Westholm
4 Destination Zet – Örjan Kihlström
5 Heavenly May – Tomas Pettersson
6 Svecak Palema – Mikael J Andersson
7 Ganga Bae – Jorma Kontio
8 Ies Elisabet – Carl Johan Jepson
9 Boiling Point – Ulf Ohlsson
10 Grande Diva Sisu – Per Nordström
11 Isa Sting – Åke Lindblom
12 Alexi Quick – Björn Goop


Svenskt Trav-Oaks, uttagning 4, 2140 auto:

1 Global Anarchy – Joakim Lövgren
2 Kentin Day – Claes Sjöström
3 Darling Godiva – Christoffer Eriksson
4 Gloria Sisu – Markus B Svedberg
5 Strangerinthenight – Peter Untersteiner
6 Dontlooseallmoney – Jim Oscarsson
7 Joy Frances Boko – Torbjörn Jansson
8 Janis Joplin Boko – Hannu Korpi
9 Cherry Oh Baby – Åke Lindblom
10 Esther Rich – Per Lennartsson
11 Le Mare – Kim Eriksson
12 M.B.S. Pretty Girl – Erik Adielsson


Svenskt Trav-Oaks, uttagning 5, 2140 auto:

1 My Golde Eye – Kajsa Frick
2 Gal Gadot Racing – Peter Untersteiner
3 Alpha K. – Rikard N Skoglund
4 Zolly – Mattias Djuse
5 Golden Girl D.T. – Peter Ingves
6 Aurora Palema – Mikael J Andersson
7 No Limit Queen – Björn Goop
8 Bling Bling – Ulf Eriksson
9 Mellby Hope – Ulf Ohlsson
10 Divane Godiva – Joakim Lövgren
11 Livi Online – Kevin Oscarsson
12 Schweppes – Carl Johan Jepson


Svenskt Trav-Oaks, uttagning 6, 2140 auto:

1 Blissful Ignorance – Björn Goop
2 Greta Sisu – Jorma Kontio
3 Klara Zonett – Erik Adielsson
4 Mingait Tooma – Christoffer Eriksson
5 Award Kronos – Örjan Kihlström
6 Base Line – Magnus A Djuse
7 Galadriel Sisu – Ulf Ohlsson
8 Mad Princess – Peter Untersteiner
9 Scarlet Hello – Jörgen Westholm
10 Global Allegiance – Carl Johan Jepson
11 Je t’Aime Perle – Joakim Lövgren
12 Digital Pro – Torbjörn Jansson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Förklaringen: Campo Bahia var sjuk

Travtips

Färjestad 18 november: Forssell eller Forssell – det är frågan

Travtips
måndag 15.43, 18 november
Färjestad är vår första spelbana ut denna vecka. Ett par spelvänliga lopp och jag provar med fem vinnarspel. Norska gäster brukar vi ha på Värmlandsbanan och ett par intressanta sådana även ikväll. Ett av ekipage liras. Anna Forssell har två tidiga hästar ...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.10, 17 november

Östersund 17 november: Charlie i spännande comeback

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 14.07, 15 november

Bjerke 16 november: Red Bar är bästa vinnaren

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.06, 15 november

Romme 15 november: Sofia gör comeback i sadeln

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.45, 14 november

Örebro 14 november: Urgent Call runt om

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.17, 13 november

Jägersro/Solvalla 13 november: Longcat Hanover intressant

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 17:08, 13 november 2019

Solvalla lyfter fram ”Tarzan” som travsportens största hot?

STRÄNGNÄS: I år får vi minsann igen det för gammal ost. Hösten detta år är minst sagt tuff. De senaste åren har vi ju som bekant haft milda och torra höstar. Denna höst är inte att leka med. Fuktigt, kallt och riktigt blött. I alla fall här i Mälardalen. S...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson