Just nu:
15.59 Délia du Pommereux igen
13.06 Färjestad 8 december: Widell bakom draget!
19.01 Stepping Spaceboy suverän
17.19 Bryssel-show i Paris
15.47 Lekstuga för Face Time Bourbon
15.22 Positivt kring Månprinsen
15.03 Nicolaj Andersen slutar som tränare
13.27 Pine Chip var nog trots allt bättre än Copiad
13.40 Åby 7 december: Untersteiner har bästa vinnaren
13.34 Kalmar 6 december: Nu är det dags för Alhambra!

Bahia Quesnot klar för Hugo Åbergs

Färgstarka fransyskan Bahia Quesnot kommer tillbaka till svenska storlopp. Hon är den nionde hästen att bli klar för Hugo Åbergs Memorial.

Startfältet till Hugo Åbergs Memorial nästa tisdag, den 30 juli, är snart fulltaligt. Nu meddelar Jägersro att biljett nio tilldelats franska stoet Bahia Quesnot. Tränaren Junior Guelpa har tackat ja att återvända till svensk mark för en ny stor uppgift.

Åttaåriga Bahia Quesnot, Prix d’Amérique-häst i vintras, har tävlat flitigt på nordiska breddgrader i år och följde upp bronset i Olympiatravet med start i Elitloppet samt andraplatsen i Oslo Grand Prix. Hon kommer närmast från ett silver i comebacken på Cagnes-sur-Mer.

– Det var mycket glädjande att se Bahia Quesnot göra ett bra lopp i sin comeback så hon fick en inbjudan som Junior Guelpa tackade ja till. Vi får en fransk häst av mycket hög klass och en häst i form, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist i ett pressmeddelande.

En plats finns kvar att dela ut innan startlistan blir spikad i morgon, tisdag.

Klara för Hugo Åbergs är:

Bahia Quesnot
Cyber Lane
Gretzky B.R.
Lionel
Nadal Broline
Propulsion
Racing Mange
Ringostarr Treb
Uza Josselyn

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
söndag 15:59, 08 december

Délia du Pommereux igen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:01, 07 december

Stepping Spaceboy suverän

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 17:19, 07 december

Bryssel-show i Paris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:47, 07 december

Lekstuga för Face Time Bourbon

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:22, 07 december

Positivt kring Månprinsen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:03, 07 december

Nicolaj Andersen slutar som tränare

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:55, 06 december

Fyra hingstar fick A i betyg

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Charrua Forlan försvarar titeln i Hagmyren

Charrua Forlan försvarar titeln i Hagmyren

Hans-Owe Sundberg sänder Charrua Forlan till Hagmyren igen. På lördag ska han försöka försvara sin titel i E.J:s Guldsko.

Det är hälsingska Hagmyren som anordnar lördagens huvudtävlingar och eftermiddagens main event blir E.J:s Guldsko, som är omgångens Gulddivisionen. När loppet kördes i fjol, då i september, var det Charrua Forlan som gick segrande ur striden – och han finns med för att försvara titeln.

Emilia Leo tar åter plats bakom Hans-Owe Sundberg-träningen som jagar första fullträffen för året och ställs mot ett meriterat gäng bestående av bland andra Sweden Cup-vinnaren Queer Fish och Robert Berghs ånglok Muscle Hustle.

Utmanar gör också Usain Henna som är tillbaka på svensk mark efter en längre sejour i Frankrike, kvicke Canari Match från innerspåret och Antonio Tabac – här i sin andra start efter lång frånvaro.

Här är startlistan:

E.J:s Guldsko, 1640 auto:

1 Canari Match – Örjan Kihlström
2 Queer Fish – Ulf Eriksson
3 Antonio Tabac – Oskar Kylin-Blom
4 Muscle Hustle – Kim Eriksson
5 Charrua Forlan – Emilia Leo
6 Ajlexes Cubano – Tomas Pettersson
7 Usain Henna – Jörgen Westholm
8 Elian Web – Jorma Kontio
9 Policy of Truth – Erik Adielsson
10 Fossens Bonus – Magnus Jakobsson
11 Nappa Scar – Per Lennartsson
12 Digital Ink – Nicklas Westerholm

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Activated spurtade hem Stochampionatet
Nästa nyhet
Activated spurtade hem Stochampionatet

Activated spurtade hem Stochampionatet

Stochampionatet var på förhand en fråga om någon skulle kunna rubba Conrads Rödluva och det blev hästen med det sämsta läget som skrev in sig i historieböckerna.

Activated, tränare Fredrik Wallin och Carl Johan Jepson. Där har ni de stora vinnarna i årets upplaga av Stochampionatet. Ett lopp som inleddes med att Miss Sober pep till täten för Robert Bergh medan Hankypanky Rubyred och Conrads Rödluva fick dödens respektive andra ytter.

Men efter ett drygt varv gjorde Kihlström slag i saken och med 1400 meter från mål satt Daniel Redéns travare i ledningen. Tempot var jämnt hela vägen och på sista bortre långsidan började köhästarna röra på sig.

”Hon hade otur i lottningen två gånger men löste det med hjälp av Calle”
Fredrik Wallin i ATG Live

Global Vintage stötte med Racing Brodda och Activated i släptåg. I dödens försökte Hankypanky Rubyred sätta press på ledaren och Örjan Kihlström satt samtidigt och tittade bakåt. En manöver man sett Kihlström göra ett antal gånger men den här gången räckte det inte.

In på upploppet var Conrads Rödluva aningen plågad. Hanypanky Rubyred gav upp och istället kom de flygande i spåren. Mattias Djuse-tränade Racing Brodda såg farlig ut tillsammans med Rikard N Skoglund men i dennes rygg hade Activated fått drömloppet och när Jepson klev in i handlingarna gick det fort.

50 meter från mål var segern klar och segertiden skrevs till 1.13,2a/2640 meter. Efteråt var tränare Fredrik Wallin rörd till tårar.

-Det är så häftigt att hon klarar av växla ner dem ändå trots läget. Jag bara älskar den här hästen. Hon är sjukt bra. Hennes sätt och hennes inställning idag – hon var så sugen på det här, sa Fredrik Wallin i ATG Live.

Activated har minst sagt vunnit rätt lopp i år. I början av maj slog hon till i Drottningens Pokal på Åby och nu kunde Jocose-dottern bokföra ytterligare 2,4 miljoner på kontot. Totalt har Menhammar-uppfödningen sprungit in drygt 4,6 miljoner på 21 starter.

Det var också ytterligare en storloppsseger för Carl Johan Jepson som allt mer befäster sin position som en av Sveriges bästa kuskar.

-Jag har kört det här loppet från spår tolv förut och varit nära och vinna. Nu fick vi ett bra lopp och det var dessutom tempo. Detta kan vara min största seger – penningmässigt är det i alla fall det. Det är en speciell bana för mig eftersom jag har varit champion här tre år i rad, sa Jepson efteråt.

Överbetyg också till tvåan Racing Brodda som gjorde ett topplopp medan Conrads Rödluva fick nöja sig med tredjeplatsen.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Ecurie D. alltjämt obesegrad
Nästa nyhet
Ecurie D. alltjämt obesegrad

Ecurie D. alltjämt obesegrad

”D som i Dubois. D som i drömhäst” sa Göran Borgås i högtalarna när Ecurie D. förlängde segerraden till femte raka.

Ecurie D. har det varit surr om en längre tid och nyligen blev Infintif-sonen såld till svenska ägare. Frode Hamre står som tränare och Björn Goop satt i sulkyn när treåringen bärgade femte raka segern.

Goop kunde hitta till ledningen tidigt från bricka sex och fick Click Bait tillsammans med Örjan Kihlström i ryggen. Klockan visade 1.13 första 500 och halvvarvet senare hade ekipaget dämpat något till 14,5.

Detta skulle komma att bli en skrattmatch för den danskregistrerade hingsten som brisade undan upploppet ner och såg inte särskilt plågad ut i mål.

Segertid 1.14,1a/2140 meter och där bakom hakade Click Bait på fint till andraplatsen.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Makethemark slog till i Finland
Nästa nyhet
Makethemark slog till i Finland

Makethemark slog till i Finland

Makethemark var ett av flera svenskhopp i St Michel Ajo i finska Mikkeli och körande Ulf Ohlsson gjorde inga misstag.

Petri Salmelas stjärna var trea i årets Elitlopp, tvåa bakom Propulsion när Norrbottens Stora Pris avgjordes och tvåa i Ulf Thoresens senast. Nu var det äntligen dags för en fullträff.

Ulf Ohlsson tog det lugnt när bilen släppte fältet och kunde se Mika Forss blåsa till täten med Johan Untersteiners Pastore Bob. Next Direction uppvaktade direkt och fick överta ledningen medan Makethemark hittade perfekt slagläge i andra ytter.

Därefter blev det stiltje i fältet innan Makethemark klev på i tredjespår 700 kvar. Där bevakade Ulf Ohlsson mest sin position och gled sakta framåt. I slutsvängen var ekipaget framme utvändigt om dödenstravande Cameron Evo och ledande Next Direction och sexåringen väntade bara på full anfallsorder.

In på upploppet tog Maharajah-sonen över kommandot och resten av vägen kunde Ohlsson finåka på 1.10,2a/1609 meter. Segern var värd 80 000 euro och tvåa blev Next Direction medan Pastore Bob slutade trea.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Svenskarna laddade upp

Travtips

Färjestad 8 december: Widell bakom draget!

Travtips
söndag 13.06, 08 december
En söndag med tämligen så ordinära tävlingar från Färjestad står på schemat. Inledningsvis får vi se ett par favoriter som ska ha riktigt bra chanser att infria, men mot slutet av omgången är loppen betydligt mer öppna. Mitt bästa drag kommer i avslutninge...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.40, 6 december

Åby 7 december: Untersteiner har bästa vinnaren

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.34, 6 december

Kalmar 6 december: Nu är det dags för Alhambra!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.37, 5 december

Axevalla 5 december: Dalborg har vårt roliga drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.12, 4 december

Bergsåker/Solvalla 4 december: Tekno Eld är het i kväll!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 3 december

Jägersro 3 december: En vinnare med utstrålning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 13:27, 07 december 2019

Pine Chip var nog trots allt bättre än Copiad

STRÄNGNÄS: Tyvärr fortsätter det fuktiga vädret här i Mälardalen. Den här hösten samt förvintern har inte varit att leka med. Tufft för alla hästskötare med all lera. Tufft för alla våra travhästar som skall tävla under knepiga banförhållanden. Hästarna sk...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson