Just nu:
23.16 Ramona Hill gjorde det
19.15 Mäktigt, Moni Viking!
15.35 Tredje raka för Svanstedts löfte
15.18 Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie
11.23 Hästägarbristen som störst i Skåne?
14.59 Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
14.35 Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!
14.34 Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse
08.23 Gotland tillbaka som vinnare
07.45 Inför: Hambletonian

Axl Rose i årsdebut

Den svenskuppfödde italienske kulltoppen Axl Rose är tillbaka och gör sin första start som fyraåring på fredagen. Årsdebuten sker i Rom.

Axl Rose (e. Love You) har hållits som Italiens bäste i kullen, även om det blev förlust efter en galopp i det italienske Derbyt i höstas. Revansch togs emellertid i Orsi Mangelli i november och det är hästens senaste start. Den här fredagen gör Axl Rose årsdebut.

Första som fyraåring

Alessandro Gocciadoro kör hästen i dennes första start som fyraåring i ett lopp på Rom-banan Capannelle. För motståndet står bland andra stallkamraten Amon You Sm, tvåa i både Derbyt och Orsi Mangelli. Derby-vinnaren Alrajah One för övrigt, gör sin årsdebut i Padova på lördag.

2100 auto:

1 Ayrton Treb – Roberto Vecchione
2 Antony Leone – V. Gallo
3 Juan Bros – G. Lombardo J:r
4 Aramis Ek – Pietro Gubellini
5 Amon You Sm – Antonio Greppi
6 Axl Rose – Alessandro Gocciadoro

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 23:16, 08 augusti

Ramona Hill gjorde det

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:15, 08 augusti

Mäktigt, Moni Viking!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:35, 08 augusti

Tredje raka för Svanstedts löfte

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:18, 08 augusti

Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:59, 07 augusti

Kan Odd Herakles hota världsrekordet?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:23, 07 augusti

Gotland tillbaka som vinnare

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:45, 07 augusti

Inför: Hambletonian

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Norge nästa för Ecurie D.

Norge nästa för Ecurie D.

Ecurie D. är hästen på allas läppar för dagen. Frågan har varit var den ännu obesegrade kanonen ska tävla närmast. Svaret: Ulf Thoresen Grand International – och första starten på norsk mark.

Tionde raka segern för Ecurie D. kom under Elitlopps-helgen då han i förkrossande stil på 1.09,2 tog hem Fyraåringseliten. Hästen var redan i år aktuell för Elitloppet och också för Oslo Grand Prix som körs den här helgen. Men frågan är var det obesegrade monstret ska starta nästa gång?

Mot den äldre eliten

Den frågan lämnar tränaren Frode Hamre svaret på för Trav og Galopp-Nytt. Till tidningen säger han att Ecurie D. kommer att gå ut i Ulf Thoresen Grand International som körs på Jarlsberg den 5 juli. Det blir i så fall hästens första möte med den äldre eliten; det norska storloppet, som Vitruivo vann förra året, har i år ett sänkt förstapris till en kvarts miljon norska kronor. Starten blir också den första för hästen på norsk mark.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vaggeryd: Persson satte sin prägel
Nästa nyhet
Vaggeryd: Persson satte sin prägel

Vaggeryd: Persson satte sin prägel

Styrkeuppvisning av Hurricane Silas och jätterensare med The Real Star. Kalmars Fredrik Persson hade en lyckad liten utflykt till Vaggerydstravet när banan bjöd in på onsdagen.

Ett av huvudnumren i Vaggeryd den här aftonen var Smålandsstayern, ett lopp som avverkades över den mycket krävande grunddistansen 3640 meter. Men Fredrik Persson hade en vältränad valack som vinnarbidrag. Femårige Hurricane Silas (e. Maharajah) såg till att leda nästan varje meter av loppet. Hurricane Silas tog sig till täten ur första sväng, anförde i jämnt tempo och även om de mer meriterade Vischio Holz och Vagabond Bi blev närgångna till slut – kom de inte förbi. 1.16,8/3640 var segertiden.

Fredrik Persson tog en ”pinne” till under kvällen. En betydligt mer ospelad vinnare. Ett lopp som skulle handla om Ivory di Quattro och Velten Versailles såg också en ordentlig duell de båda emellan – vilket fick till följd att krafterna tröt till slut. Krafter kvar hade dock The Real Star som enkelt spurtade till segern över upploppet.

Dubbelt också för Björn Goop

Björn Goop gästade den småländska ovalen – och segrade dubbelt. Fyraårige Robertino fann rygg på ledaren och när det blev fritt i tredjespår vid upploppets början avgjorde USA-importen plättlätt. Flemming Jensen-tränade Perfekt Gehör var kvällens andra segervapen för ”BG”. Stoet kom fram i dödens efter 500 meter och kunde därifrån avgöra på ett kontrollerat sätt.

Kvällens nederländska segrar

De nederländska tränarna tog för sig igen. Paul Hagoort tränar Vice Versa Diamant som nu i fyra starter fortfarande är obesegrad. Robin Bakker rattade fyraåringen fram mot dödens med varvet kvar, tog över vid ingången av sista sväng och vann mycket enkelt. Rick Ebbinge satt i sulkyn bakom den av Jeroen Engwerda tränade Zuleika Font som ledde varje meter i det avslutande stoloppet.

Exclusive Matter var snabbast

Johan Untersteiner lotsade hem Exclusive Matter i Klass 2-försöket. I ett lopp som inleddes i raskt 1.10-tempo hittades vinnaren i fjärde invändigt. Exclusive Matter tog sig ut i andraspår på den sista bortre, saxade mellan hästar över upploppet och hann fram precis – när M.T. Oscar galopperade kort före mål. 1.12,0a/1640 var segertiden.

Nästan lika snabb var Zlatan Knick som tog en spetsseger för sin tränare Christoffer Eriksson. Valacken öppnade snabbt och kunde efter ett ryck ur sista sväng vinna väldigt lätt till slut på 1.12,2a över 1640 meter. Femåringens första seger för året.

Readlys syrra var överlägsen

Fabulous Dream (e. Ready Cash) är lillasyster till Readly Express och har inlett sin karriär fläckfritt. Andra segern i andra starten kom i Vaggeryd. Erik Adielsson körde stoet som tränas av Svante Båth och efter en resa som tvåa i andraspår, kastade favoriten loss och tog över vid ingången av den sista svängen. Återstoden av loppet var en ren uppvisning – Fabulous Dream vann med ”halva upploppet” på 1.17,2/2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Zoogin är död
Nästa nyhet
Zoogin är död

Zoogin är död

En av svensk travsports största hjältar har lämnat oss. På onsdagen kom beskedet om Zoogins frånfälle. Den gamle stjärnan dog bara några dagar efter sin 30-årsdag.

Det var Börje Holmlund via Facebook-gruppen Gamla bilder från Bergsåker som under onsdagen lämnade de sorgliga nyheterna att Zoogin lämnat jordelivet. Hästen levde under slutet av sitt liv i Ryssland där han verkat som avelshingst. Zoogin fyllde så sent som förra onsdagen 30 år, men några dagar senare fick den gamle stjärnan problem med magen och kunde inte räddas.

En stjärna från första början

Zoogin tillhör svensk travsports allra största hjältar. I regi Åke Svanstedt utvecklades han till en av 1990-talets största namn och travade in inte mindre än 25 miljoner kronor på sina 96 starter ur vilka han gick segrande i 51. Zoogin var en stjärna redan från början och segrade bland annat i Kriteriet som treåring och var året efter tvåa i Derbyt.

Bland meriterna som äldre märks segrar i såväl Oslo Grand Prix, Finlandia-Ajo och Copenhagen Cup, dessutom två silver från Elitloppet. Hästen största framgång var då han 1996 tog hem World Cup Trot-bonus genom segrar i Elit-Rennen, Hugo Åbergs Memorial och Jubileumspokalen. Han blev 1996 utsedd till Årets Häst.

Ett urval av Zoogins största segrar:

Svenskt Trav-Kriterium, 1993
Jämtlands Stora Pris, 1995, 1996, 1997
Jubileumspokalen, 1995, 1996, 1998
Åby Stora Pris, 1995, 1996
Elit-Rennen, 1996
Hugo Åbergs Memorial, 1996
Finlandia-Ajo, 1997
Oslo Grand Prix, 1997
Copenhagen Cup, 1997
Sundsvall Open Trot, 1998
Svenskt Mästerskap, 1998


Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nu är Nimbus C.D. redo
Nästa nyhet
Nu är Nimbus C.D. redo

Nu är Nimbus C.D. redo

Det var sexton månader sedan som vi senast såg Nimbus C.D. på tävlingsbanan. Men nu är han redo igen – på tisdag gör trippelmiljonären comeback på Visbytravet.

Nimbus C.D. spåddes en gång en lysande karriär men har de senaste åren bromsats av återkommande problem med skador. Sedan i vintras återfinns den numera tioårige valacken i regi Peter G Norman med Stefan Hultman som ”hjälptränare” och efter att ha gått ett kvallopp på Solvalla för ett par veckor sedan – är Nimbus C.D. nu äntligen redo för comeback.

Gör comeback i Visby

Nimbus C.D., som senast startade i februari förra året, väljer Visbytravet för sin årsdebut. Då blir det med Rikard N Skoglund som kusk i sprintern Digger Crowns Minneslopp som körs på tisdag kväll. Förstapriset i loppet är 40 000 kronor.

Här är startlistan:

Digger Crowns Minneslopp, 1620 auto:

1 Vera Spiro – Anna-Karin Rundqvist
2 Nicegift C.C. – Simon Hoas
3 Nimbus C.D. – Rikard N Skoglund
4 West Wing – Claes Sjöström
5 Duke of Mearas – Linda Sedström
6 Xlnt Chili Tripel – Fredrik Persson
7 Dice Man – Niclas Hammarström
8 Charrua Forlan – Hans-Owe Sundberg
9 Fille Jubb – Kaj Widell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dags för första E3-kvalen

Travtips

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Travtips
fredag 14.35, 07 augusti
Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke. Bra platsspel var Inti Boko som...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 14.11, 5 augusti

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson