Axevalla 7 april: Henna Halme är på hugget

Henna Halme är en skicklig lärling som med ett par Veijo Heiskanen-hästar har förutsättningar för en riktigt trevlig afton på Axevalla. Med Corleone ska det vara toppchans i avslutningen – men jag spelar henne också med Around the World. Annars är André Eklundh ett pålitligt kort att spela på Axevalla. Även han har förutsättningar för ett par segerdefileringar i kväll. Jag går på två – men det finns bud på fler.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Axevalla – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

Inga riktigt startsnabba hästar, men 7 Undigious Diamant kan öppna över medel och jag tror att han kommer till ledningen tidigt.


Loppanalys:

7 Undigious Diamant kom till Peter Untersteiners regi förra våren och har hunnit visa sin fina kapacitet vid flertalet segrar. Hästen avslutade fjolåret med två galopper, så det är kanske inte helt någon att lita på, men sett till kunskap tror jag inte det finns någon överman i loppet. Det är en riktigt rejäl sort som kan göra grovjobbet själv, men jag tror det finns goda chanser att komma till ledningen här och då bör han bli svårslagen. Fin chans direkt i årsdebuten.

5 Rally Gunnar har gjort ett par starter hos Stenströmer och verkar ha hittat stilen. Senast avgjorde han på snyggt sätt, efter en rejäl avslutning sista halvvarvet. Med tanke på den insatsen måste han ses som det givna motbudet här.

2 Hasty Helene har visat toppform i de senaste starterna och provade senast riktstoton. Höll då klart godkänt efter en inte helt perfekt resa. Läget i dag är tilltalande och även om det knappast är spetshästen bör hon hitta en fin position.

9 A Deal is A Deal är loppets luring. Blandar och ger lite i prestationerna och är inte helt stabil, men senast spurtade hästen riktigt fint i underkant 1.13 sista 800 i vida spår. Med klaff och tempo kan det räcka.

Rank: 7-5-2-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Undigious Diamant till oddset 2.90 hos Unibet.

5 Axevalla – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

2 Ellami Pride öppnade fort bakom bilen senast och borde spetsa med bara två hästar på startvolten. Inte omöjligt att man provar att köra där så länge som det går.


Loppanalys:

Ett ganska lågklassigt lopp över lag där jag är sugen på att spela 10 Run And Repeat som förvisso bara har en seger på sina fjorton starter, men i gengäld uppträdde riktigt rejält då. Gav sig iväg 700 kvar och tuggade ned ledaren. Har därefter gjort två starter i ny regi men fått en liten pust inför den här uppgiften. Jag tror fyraåringen är redo direkt. Vinnarspel i klurigt lopp.

15 Cuarto Käbb är nog annars den som lär bli favoriten. Och hästen har verkligen visat fin form en tid nu. Senast gick han en riktigt tung avslutning till segern och visade då 12,7 sista varvet. Det handlar om en häst som lever mycket på sin styrka, och även om det aldrig är enkelt att gå förbi ett fält från ett sådant här läge, måste han räknas mycket tidigt om lika fin som senast.

8 Vikens Generate är ännu segerlös, men har verkligen inte haft lyckan med sig. För tre starter sedan såg han ut att ha skaffat sig segergreppet när galoppen kom femtio meter från mål. Efter det har det blivit två nya gungor vilket gör hästen lite svårbedömd. Men kapaciteten är bättre än raden och läget med springspår är intressant.

En outsider får vi se 2 Ellami Pride som; hästen har inte visat mycket ännu men får Björn Goop i vagnen och har ett väldigt intressant läge där det ser ut att bli spets. 1 Loc Ästher kommer därmed också ges ett fint lopp, möjlig skräll.

Rank: 10-15-8-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Run And Repeat till oddset 7.00 hos Unibet.

6 Axevalla – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

2 Conrads Diderot har ett perfekt läge och kommer i första hand försöka svara ut 5 Rockabilly Rebel som nog är snabbast i väg. Hur fort kan 3 Zizou’s Star Treb öppna? Ovisst.


Loppanalys:

6 No Limit La Ma är verkligen inget att lita på, men jag vill ändå lägga mina pengar på den här tuffe valacken. De gånger som hästen travar brukar han vinna, så som för tre starter sedan då han avgjorde trots dödens. Senast blev det startgunga men hästen återkom på ett mycket rejält sätt lite i skymundan. Den långa distansen passar den starke travaren perfekt och felfri tror jag man vinner även från utvändigt ledaren.

9 Elmo Ice stod för en bra prestation när han vann på Åby näst senast och galopperade gången efter med varvet kvar och fick då inte visa vad han kunde. En för klassen god travare när aktionen stämmer och kommer till Axevalla i angeläget ärende.

4 Inspector Gadget gjorde bara bra insatser i fjol och är i normal författning given i segerdiskussionen här. Nu har hästen dock varit från ett halvår vilket gör honom mer till en outsider. Och sådana finns det fler av, till exempel nyttige 10 Newlight Coger som kan avsluta bra om det blir lite tempo och nu får Goop upp. Någon av 2 Conrads Diderot och 5 Rockabilly Rebel tror jag tar hand om ledningen och då kan det bära hela vägen.

Rank: 6-9-4-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 No Limit La Ma till oddset 3.25 hos Unibet.

7 Axevalla – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

3 Cornelia Teemer borde ta sig förbi 2 Rex från början och är favorit på spets. Men 4 Full Metal Jacket öppnar bra och kan tänkas köras fram för att överta tidigt.


Loppanalys:

Ett jämnt lopp där jag känner mest för 9 Around the World som ser allt bättre ut för varje lopp. För tre starter sedan återkom han bra efter galopp, vann därefter efter en rejäl avslutning och satt senast fast med en hel del krafter kvar mot bra motstånd. Det är ingen blixt från början direkt men från ett springspår ska man kunna hitta ett bra slagläge. Hästen har sett så pass bra ut i de senaste starterna att jag tror på seger här.

4 Full Metal Jacket ser ut som en glänsare och har börjat karriären bra med två segrar på fem starter. Kom starkt tillbaka efter markförlust för två starter sedan och höll fullt godkänt från ledningen senast även om han fick ge sig i sista stegen. Hästen öppnar bra i volten och det är inte otänkbart att André skickar iväg för att överta ledningen tidigt här, i så fall ökar förstås chanserna ännu mer.

8 Ferdinand Eme har också fått en bra start och har vunnit hälften av sina fyra starter. Det är lite tuffare emot den här gången än tidigare, men vid den senaste segern såg valacken riktigt läcker ut då han vann enkelt från spets. Kan duga igen.

11 Go All Night har nästan bara gjort bra lopp så här långt och är pålitligt i den främre träffen. Senast fick han gratisledning i sista kurvan men åkte dit på målfotot. Halvtråkigt läge nu så det behövs en del klaff, men i så fall kan han räcka.

Andra bud är 10 Ashanti Bi gick ett mycket bra lopp efter stor startgalopp senast för att bli tvåa. Har ett intressant läge nu och ska bevakas. 14 Universal Face var lite sämre senast men sett till vad hästen visat innan det, är han inte borträknad här. 13 Nymo slog Full Metal Jacket senast men står tjugo meter sämre till nu.

Rank: 9-4-8-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Around the World till oddset 8.00 hos Unibet.

8 Axevalla – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

2 Claude Debussy öppnar förvisso snabbt men jag tror att de flesta gärna villa ha rygg på 4 Hobby de l’Iton som borde ta hand om täten tidigt.


Loppanalys:

4 Hobby de l’Iton håller hög klass när han är i form och var riktigt bra vid sina två segrar i december. I den senaste starten blev han fast med krafter i Klass 1-finalen i rygg på Devs Dragon som galopperade kort före mål, och fick därmed inte fritt i tid. Hästen var förvisso struken efter den starten men när man nu väljer att starta igen får man anta att allt är bra. På pappret ser det här ut som en mycket intressant uppgift, Hobby bör sitta tidigt i ledningen och i den positionen är han effektiv. I normal författning ska det här vara en mycket bra segerchans.

7 Mack Dragan är dock aldrig lätt att tas med. Det är en klasshäst som sprungit in över två miljoner. Han svarade för en mycket stark årsdebut där han trots fyrtio meters tillägg tidigt satt i ledningen och sedan hade full kontroll. Galopperade i tidigt skede senast, men det får ses som ett olycksfall i arbetet. Mack Dragan är snabb iväg och det är sannolikt att det tidigt blir dödens, att slå Hobby de l’Iton därifrån är dock ingen enkel uppgift men är det någon som gör det är det Mack Dragan.

9 Puccy Italia håller absolut toppform. Vann på Färjestad på fina 10,7a/1640 senast efter en resa i rygg på ledaren och en sylvass avslutning. Det är också hästens främsta vapen; får han tassa med i hård fart blir han farlig igen. Given utmanare till favoritduon.

1 The Real Star har mycket kapacitet men har inte visat det på ett tag. Här är det comeback som gäller, första starten för Fredrik Persson och dessutom med Goop i sulkyn. Även om formen inte är på topp så ser det absolut intressant ut. 2 Claude Debussy ska heller inte avskrivas, har haft otur på sistone och är i mycket bättre form än raden.

Rank: 4-7-9-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Hobby de l’Iton till oddset 2.75 hos Unibet.

9 Axevalla – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

Körning att vänta då samtliga de fyra innersta hästarna är riktigt kvicka ut, men striden bör handla om huruvida 2 Corleone tar sig förbi 1 Ottens Dibaba från början.


Loppanalys:

2 Corleone såg riktigt läcker ut då han vann på just Axevalla för två starter sedan. Kördes då offensivt till ledningen med varvet kvar och såg ut att ha gott om krafter kvar över mål. Senast provade man rikstoton, såg då ut att vara på väg mot spets men gick oturligt över i galopp. Hästen gick ett fullt godkänt lopp efter felet och befäste toppformen. Corleone är mycket snabb ut och planen är givetvis att ta sig till ledningen, lyckas det tror jag loppet är över. Invändige Ottens Dibaba kan dock vara svår att ta sig förbi, men ärligt talat tror jag Corelone kan avgöra det här också från dödens om så skulle bli fallet.

1 Ottens Dibaba är en fin sort men hon har inte tjusat marknaden i sina senaste starter; senast vek hon ned sig från ledningen, varför formen måste ses som en aning osäker. Normalt är det här en spännade uppgift då stoet är blixtsnabbt från början och vid full laddning kan svara ut favoriten. Ett scenario är förstås att man släpper och därmed bjuds en fin resa i vinnarhålet. Starten avgör mycket.

4 Hurricane River har varit segerlös en tid nu, men kommer att vinna snart. Senast blev han fast med mycket krafter sparade invändigt (diskad för trängning). Lär inte kunna ta sig förbi de invändiga från början men hittar Jepson ner i andra, tredje utvändigt kan det vara minst lika bra.

3 It’s Time är också en av hästarna som kan öppna riktigt fort. Höll bra senast från spets men blev avslagen på linjen. Dagens korta distans är ett plus. Har dock varit behandlad sedan senast varför man kanske tar det lite försiktigare nu. Går dock inte att bortse från.

Överpace i loppet är fullt tänkbart och då tycker jag speciellt 10 Ibeliveinamerica ska bevakas. Hästen är inte sämre än någon annan här och har fått två lopp i kroppen. Gick snabbt på sista bortre senast men orkade inte till slut. Lär ha gått framåt ytterligare till nu.

Rank: 2-1-4-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Corleone D.K. till oddset 2.15 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson