Just nu:
13.27 Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!
12.02 Årgångstoppar möts i Paris
11.18 Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada
10.40 Trio svenskar utmanar Polara
08.18 ”Rödluvan” toppar inför Sto-EM
15.36 Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast
14.59 Empire mot Derby-kval
11.01 Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident
10.06 Racing Mange gästar Tingsryd
09.27 Dubbel glädje för Svanstedt

Axevalla 5 december: Dalborg har vårt roliga drag

Axevalla heter torsdagsbanan och rätt så öppna och småspännade lopp att bena ut. Jag provar med fem rätt friska vinnarspel och det enda jag står över är montéloppet där jag tippar en häst som aldrig startat i monté och det känns mer befogat att stå över. Thomas Dalborg får gärna inleda min spelfemling och sätta dit sin Harkeröds Mimmi.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Axevalla – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

Få hästar på startvolten och favorit på att hårt betrodde 3 Uncle Töll når ledningen för att sedan försöka dirigera hem tillställningen.


Loppanalys:

3 Uncle Töll vann säkert från spets för tre starter sedan och satt fast i starten därefter. Senast blev det ny seger och Eklunds häst har löpt bra. Som så många andra hästar från det stallet. Här bör det bli spets och givetvis vettig chans men hästen har varit ifrån och även struken efter senast och det kan saknas något. Även formstall får sina problem. Det kan visa sig att det saknas något sista biten över Axevallas utslagsgivande upplopp.

5 Hope of Joy duger bra men formen är lite diffus. 4 Andover Hudson har ett lopp i kroppen hos PU. Han lågt lågt inför senast men det kan nog vara vassare nu. Får ändå visa mer.

Jag går på Dalborg och 7 Harkeröds Mimmi. Hon är mycket snabb och har nu ett lopp i kroppen efter långt uppehåll. Såg bra ut senast men stumnade något sista biten efter att ha traskat ute i spåren sista halvvarvet. Hon var helt ursäktad för det och jag tycker det var en fult bra comeback. Säkert betydligt vassare nu och då kan hon fälla detta gäng sista biten.

Jag har jagat 12 Tadpole ett tag och blir lite helt klart lite lack om denne vinner nu och jag inte är med på båten. Smällar man får ta ibland men formen på hästen är fin. Kan överraska.

Rank: 7-3-12-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Harkeröds Mimmi till oddset 10.50.

5 Axevalla – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

2 Bonduran d’Inverne reds offensivt senast och här  ser det ut att kunna bli tidig ledning. Det lär bli offensiva tag på nytt då hästen fungerade så bra senast. 1 Adamant försöker nog ta emot. Sofia förivrar sig dock i princip aldrig och ger sig inte in i meningslösa fighter.


Loppanalys:

Ett montélopp och säkert ett rätt så bra sådant. Jag säger säkert rätt så bra eftersom alla hästar inte ens testat monté. I lopp. Känns inte så seriöst att rekommendera något spel på någon på grund av detta och jag står över denna gång.

En som provat monté och övertygat är 2 Bonduran d’Inverne. Denne testade monté senast och var riktigt bra vid seger från utvändigt ledaren. Hästen fungerade klart förbättrat och verkar trivas utmärkt i monté. Kan nog nå ledningen här för att bli svårfångad.

Mycket svårbedömd häst i montédebut är  11 Taiga Woodland (Laura hade två klockrena vinnare i tisdags och stallformen verkar sitta där igen). Jag har stor respekt för denne men det är trist att inte ha sett den i monté tidigare. Oddssättarna får gissa på utan min medverkan. Strykningarna gynnar i alla fall och hästen är mycket snabb. Jag tippar Taiga på misstanke om en bra insats men lirar inte. Oddskillarna slog till med 3.50. Ok. Ändå inte så lockande.

1 Adamant är jämn och säker och kan spetsa. Alternativt få en fin resa. Han var positiv från spets senast och har Sofia upp. 10 Judge Memphis vann säkert i monté näst senast och är tidig.

Rank: 11-2-1-10


Spelförslag:

Står över spel här då det inte går att bedöma alla hästarna.

6 Axevalla – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

1 Felix V.M. och 2 Dokonjo är två snabba hästar från start. Innerspår bil Axevalla är bra och det är god chans att Felix försvarar innerspåret och spetsar.


Loppanalys:

Litet fält och med vettig häst i ledningen är mycket vunnit. Det blir ofta lugnt i tät. Jag går därför på 1 Felix V.M. som jag räknar med försvarar ledningen från sitt spår ett. Har vunnit flera lopp från spets och även med skorna på även om det inte är något plus med dojor. Startsnabb är även 2 Dokonjo men jag tvivlar på att denne kan ta sig förbi första biten och sedan söker man smyglopp med Dokonjo. Rygg ledaren lär väl vara ledigt. Varsågod! Kort distans vore Dokonjos bästa.

Felix V.M. kommer från seger och Dokonjo satt fast senast och båda verkar hålla god form.

En som gick riktigt bra senast var 5 R.G.’s Thunderbolt som vann trots inledande galopp. Klart bra gjort men det var i skum stil och frågan är hur aktionen blir ikväll med skorna på. Inget jag vill lira men farten finns där. Nästan alla segrar är tagna barfota runt om.

8 Maze Runner duger gott men står illa till även om det spelar mindre roll i det lilla fältet. 7 Just Wait And See duger också gott men borde behöva lopp i kroppen.

Rank: 1-2-5-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Felix V.M. till oddset 3.50.

7 Axevalla – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

6 Valkyria Bob är nog snabbast men har varit ifrån och är nog så bra med smygresa. Borde behöva loppet och det känns som släpp. 2 Västerbo Dazzel eller 7 Leia Palema är heta spetsaspiranter. Bättre läge har Västerbo Dazzel.


Loppanalys:

6 Valkyria Bob var fin vid senaste segern och öppnar snabbt. Vore normalt sett en idé i detta lopp men har varit ifrån och känslan är att det behövs lopp i kroppen.

Nå tidig spets kan 2 Västerbo Dazzel eller 7 Leia Palema göra och då är det roligare att tro på Västerbo Dazzel. Denne har ju också ett klart bättre utgngsläge. Dazzel vann från utvändigt ledaren näst senast och löpte då bra. Bör duga fint här från sitt goda utgångsläge och jag provar en slant på denne.

Leia Palema är gedigen och rätt bra och skulle det bli tidig spets så duger Pärs häst mycket bra och då vara favorit till segern. Kan duga även med annan resa men är då mer sårbar.

1 Bahama Breeze har rätt bra kunnande och spännande läge. 10 Del Ray Pellini avslutade i pigg stil senast och är också tänkbar.

Rank: 2-7-6-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Västerbo Dazzel till oddset 5.50.

8 Axevalla – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

1 Global Benchmark försöker spetsa men en felfri 4 Tiny Rocket blir inte lätt att fånga upp.


Loppanalys:

Tvååriga ston och det kan verkligen skrälla till. Det gör det ju ofta bland dessa ungtuppar. Vem som ska sätta nosen först är svårare att gissa på. Hårt betrodd är 1 Global Benchmark som tampats i tuffa tvååringslopp och har ett spännande läge. Känna ändå bara som en av flera.

Jag tror det blir svårt att svara ut en felfri 4 Tiny Rocket och denne blir mitt spel. Visar fin snabbhet och är tidig som många av Nordströms. Borde räcka långt från spets här och hon vann ju på bra sätt från ledningen för tre starter sedan.

3 Kattis J.Boko stampade runt övriga till seger i debuten senast och har nu debuten avklarad. Kontio är bra på att hålla i gång.

9 Kailua Boko vann lätt senast och var fin. Många kan nämnas men jag spelar på spets och slut. På Per.

Rank: 4-1-3-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Tiny Rocket till oddset 8.00.

9 Axevalla – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

3 Olle Då har bra spetschans. Man vet sällan eller nästan aldrig vad som händer med Roger i tät men det troliga är släpp till 7 Wolf of Wallstreet. Med vakne Calle.


Loppanalys:

Ett finallopp och hårt betrodd är 7 Wolf of Wallstreet och det är inget fel i det. Hästen gör det bra varje gång och senast blev det spets mitt i loppet och en fin seger. Här kan det mycket väl bli tidig ledning och sedan med Calle i tät blir det inget strul. Spåret innebär trots allt att det kan häxa första biten och jag försöker fälla.

Jag spelar 5 Keegan Trot som vunnit två av tre och visat fin inställning. Fungerade inte så bra senast men Peter skyller på fel balans och det ska korrigeras nu. Johan upp på Peter-häst gör inte ont och hästen kan vara tuffast här. Keegan borrar ner sig fint.

2 Rapido S.W. är rätt rejäl och läget går inte att klaga på.

Eklundh har tre med och bäst chans av hans har nog 4 Earl Grey men 11 Gooner med Kevin är också skrällduglig.

Rank: 5-7-2-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Keegan Trot till oddset 8.75.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!

Travtips
onsdag 13.27, 12 augusti
Inga framgångar i lördags och det är sällan enkelt att spela V75-dagar på Åby. Nu blev det otrolig körning i loppen och häftiga lopp minst sagt! Jag trodde nog att Örjan satt på leken med min vinnare Who’s Who men Moni Viking var för snabb/bra för dagen oc...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.36, 11 augusti

Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 11 augusti

Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 10 augusti

Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.06, 10 augusti

Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.35, 7 augusti

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson