Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Axevalla 31 december: Gott nytt år med Calle!

Årets sista chans att göra travdeg och visst ska vi ta chansen. Calle Jepson har haft ett mycket framgångsrikt år och Calle blir bara bättre och bättre i vagnen. Han kan vara vassast av alla. Mycket säker kille och Calle har ett par goda chanser även idag. Det känns rätt att tro på Calle i årets sista spellopp och jag tror att Calle och Reverend Wine avslutar året. Gott Nytt År!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Axevalla – Spelstopp 15.00

Spetsstriden:

Calle är vass men 3 Key Mom galopperade tidigt den gång hon hade framspår med volt. 5 Hera di Quattro har öppnat bra även från snävt spår. Ensamt springspår har 7 Green Mamba och det kan inte bli så mycket bättre. Är favorit på tidig spets.


Loppanalys:

9 Vikens Fingerprint är bra varje gång och hon var rejäl vid segern senast efter att ha gjort en del jobb under vägen. En reslig och mycket fin modell detta med bra driv i steget. Bra chans på nytt men det är täta starter och det behöver inte vara positivt. Inte så pjåkigt odds i tre ggr men jag går emot ändå.

7 Green Mamba spurtar bra och har ett smaskigt läge med ensamt springspår. 3.35 är inget höjdarodds.

15 Adi Gallia var mycket positiv senast och är i prima form men det är många att runda.

3 Key Mom gör debut i ny regi. Tränar fint enligt Aho men klarar hon voltstarten. Det kanske Calle grejar och Key Mom med Calle är spännande.

Mitt spel i loppet blir 8 Devs Daffodil som svarade för en strong upphämtning till seger efter galopp senast. Det var ett vasst formintryck. Näst senast var det sparat i mål. Läget är lurigt men klaffar det och hästen får chansen så bör Daffodil duga bra.

Rank: 9-8-7-15


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Devs Daffodil till oddset 7.00.

7 Axevalla – Spelstopp 15.22

Spetsstriden:

Öppet med spetsfavoriten kvar i stallet. Det kan bli så att 8 Tabasco C.D. nedstruken ett hack kan få överta. Öppnade mycket rappt näst senast. 3 Sato är tänkbar för spets.


Loppanalys:

Favoriten blev struken och det öppnar upp loppet rejält.

1 Sandsjöns Enzo var positiv senast och är tidig. Har inte visat så mycket i startsnabbhet och behöver röta.

Stallkompisen 10 Stand by Ken är gedigen och kan nog greja en rätt bra placering.

Hög kapacitet har 3 Sato men den springer och håller igen som det ser ut. Behöver bättra sig.

8 Tabasco C.D. räknas tidigt trots läget. Jag är inne på att Tabasco C.D. kan få överta spets i ett tidigt skede. Nedstruken ett hack som han är. Den här hästen gillar man och han måste duga bra här utan strul. Tidig spets vore bonus men det kan gå även med annan resa och jag spelar. Det är en krigare det här. Oddset 3.30 trodde jag skulle vara något högre men det får ändå duga som spel. Tabasco öppnade rappt och vann på bra sätt från spets näst senast och avslutade ettrigt ute i spåren senast.

Rank: 8-1-10-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Tabasco C.D. till oddset 3.30.

8 Axevalla – Spelstopp 15.45

Spetsstriden:

7 Iceland Falls öppnar raskt. 3 Alhambra Mail är inte oäven ut och kan tidigt vara i tät. 


Loppanalys:

Tre hästar höjer sig och alla dessa är fina. Vinnaren borde finnas i denna trio men det är svårt att räkna ut vem.

3 Alhambra Mail radar segrarna och kan nå ledningen. Har annars en rejäl avslutning och vass kusk i Calle. Kan mycket väl vara vinnaren. Speciellt om det blir tät. Klart lägst odds på henne och inte så spännande.

4 Be the One var riktigt fin vid överlägsen seger för tre starter sedan. Galopperade i trångt läge näst senast men var åter mycket fin vid ohotad seger senast. Är bra för ett lopp som detta och givet bud.

Jag går på Flemmings 5 Daisy Cash som står perfekt inne i loppet. Räkna med att Flemming siktat hit då han gör resan. Hans häst har en rejäl avslutning och går hela vägen in i mål. Gjorde så i spåren senast och Flemming såg ut att måtta in segern i vanlig Flemming-stil då hästen tappade travet sista biten och Jensen fick hålla igen. Lär vara i fint skick nu då Flemming reser och bör kunna fälla allt. Visade i början av karriären en hyggligt bra startsnabbhet men spurten är hennes signum. Upploppet är som bekant långt. Hon ger också högsta oddset av de tre. Dryga fem ggr känns bra.

Öppet bakom trion. 11 Gal Gadot Racing är rätt fin och Eklundh lyckas med det mesta. Ändå tufft här.

Rank: 5-3-4-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Daisy Cash till oddset 5.25.

9 Axevalla – Spelstopp 16.07

Spetsstriden:

Bara två hästar på startvolten och vi lär då se 1 M.T.Nordic Spirit i tät med Peter. 9 Global Tradewind kan tänkas få överta.


Loppanalys:

12 Bo C. har bra chans om han fungerar. Han är riktigt bra och näst senast vann han på väldigt bra sätt från utvändigt ledaren. Senast från bakspår blev det galopp och han är inte helt bekväm och lättstyrd bakom hästar. Nästan alla segrar är tagna efter tidig tätkänning. Läget är alltså inte bra och det kan strula.Ger lägst odds och jag hoppar.

Jag lirar 5 Grainfield Aiden som var klart positiv vid segern senast. Han har uppträtt bra i volten tidigare och bör kunna sitta bra till direkt. Givet bud med tanke på intrycket senast.

6 Callmesally har toppkusk i Calle och har löpt  bra. Var dock inte som bäst senast och det oroar något.

9 Global Tradewind är mycket gedigen och bra. Lite segstark och sårbar. Spets skulle underlätta och det finns chans på tidig tät.

11 Breidabliks Cognac kan bättre än raden antyder men har varit struken efter senast.

1 M.T.Nordic Spirit kan leda länge och rankas därefter. 4 Global Unspoked vill jag också nämna. Kan avsluta bra.

Rank: 5-12-6-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Grainfield Aiden till oddset 4.15.

10 Axevalla – Spelstopp 16.30

Spetsstriden:

5 Marcel P. öppnar kvickt och trivs i tät. Utfrån laddas nog 7 Point Zero och 8 The Gambler och någon ur den duon kan tidigt vara i tät. 3 Big Jim Pellini kan också öppna.


Loppanalys:

Skulle 8 The Gambler kunna köra till sig ledningen så håller det nog länge men jag vill inte spela på det från detta läge. Vann mycket lätt från tidig ledning senast och är bra från tätkänning.

7 Point Zero lär nog också laddas. Är bra varje gång och har nu Kung Åke upp.

10 Knifetown Hall var mycket fin vid segern senast och har nu lopp i kroppen. Är tidig trots bakspår.

Jag går på en annan från bakspår och spelar Hannu Korpi även här. Hans 11 E.V. Mici verkar rätt knäpp och vill inte alls vara med från start näst senast. Skötte sig senast och vann trots en resa ute i spåren. Låt vara i billgare gäng men intrycket var gott och jag tror den rejäle finnen duger. Felfri blir han spännande och normalt sett är bakspåret ett plus för Korpis häst.

9 Express Lime är en rätt fin typ med lopp i kroppen och Peter har siktat hit. 3 Big Jim Pellini verkar ha fin inställning och 1 Cobbys Nanna har läget. Fin inställning har även 4 Galba Ringeat. Många med chans här.

Rank: 11-8-7-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 E.V. Mici till oddset 11.00.

11 Axevalla – Spelstopp 16.53

Spetsstriden:

1 Goetmals Joe har god chans på spets. 3 Gooner är tänkbar. En offensivt körd 5 Högstena Stalldräng kan få överta.


Loppanalys:

5 Högstena Stalldräng är bra och har visat sig klara distansen fint. Satt fast med en hel del sparat senast i rygg på ledaren/vinnaren Walther G. Kan få överta ledningen tidigt här och det vore givetvis ett jätteplus. Körs av Calle och det är också ett jätteplus. Problemet är mest att oddset är sådär. 2.85. erbjuds.

Motstånd saknas inte och 13 Jimpeto Joy är bra. Denne övertygar och kan nog visa sig bäst här. Jag spelar.

12 Payet D.E. är också rejäl. Senast blev det alldeles för tufft i ledningen och han stumnade. Var kanske inget bra upplägg inför denna start och jag står över.

14 Inez Alki infriade mitt och många andras förtroende senast och gjorde det med råge vid överlägsen seger efter tidig spets. Nu blir det resa bakifrån och jag är inte helt säker på att det passar lika bra. Är givetvis hur som helst mer sårbar från detta läge men hästen är jättefin.

3 Gooner är nog bäst bland hästarna på startvolten och bör få en fin resa.

Rank: 13-5-12-14


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 13 Jimpeto Joy till oddset 4.85.

12 Axevalla – Spelstopp 17.16

Spetsstriden:

2 Reverend Wine har läget och öppnar snabbt. Bör spetsa.


Loppanalys:

Årets sista spellopp och det känns inte helt fel att Calle Jepson får avsluta året. Calle har utvecklats oerhört och haft ett grymt år. Han är helvass, helt enkelt. Här heter hans vapen 2 Reverend Wine som vann från spets senast och det ser åter ut som spets och slut. Han är favorit men det ska han vara.

11 Linus Boy avslutar bra men har betydligt sämre läge.

3 Southwind Feji höll bra bakom Dear Friend efter uppehåll senast. Lopp i sig och Åke upp. Man har säkert siktat hit och visst kan det gå.

Stallkompisen 8 Aron Palema sköt till bra via open stretch senast. Har läget emot sig men med klaff kan det gå då hästen är bra.

Rank: 2-11-3-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Reverend Wine till oddset 2.05.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson