Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Axevalla 3 november: Untersteiner i hetluften

Skön söndag på Axevalla står på dagens meny. Peter Untersteiner gör turen från Halmstad och ser ut att ha flera bra möjligheter under eftermiddagen. Jag spelar ”röd kusk” i två lopp. Stallet har också Carabinieri i intressant comeback, men här tror jag att Robert Berghs Angle of Attack blir en för svår nöt att knäcka.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Axevalla – Spelstopp 14.58

Spetsstriden:

3 Argbiggan spetsade från bricka fyra i volten vid senaste segern och med bara tre hästar på start så bör hon ta hand om ledningen här.


Loppanalys:

Ett par högklassiga ston hittas i det här loppet och mitt val blir 6 Stonewashd Diamant. Tyskan har faktiskt ingen seger ännu i år men står, som det heter, verkligen på tur för en sådan. Hon har bara gjort starka prestationer på sistone. För tre starter sedan höll hon strålande i dödens som tvåa bakom läckra Un Etoile Gar och då gick det 1.08 sista 500. Senast hamnade hon alldeles för långt bak men spurtade formstarkt som fyra bakom samma vinnare. Har bästa läget av de tre favoriterna här och har visat att hon kan göra jobbet själv och avsluta vasst.

5 Wild Love är en tuff motståndare. Hon visade sin stora kapacitet som bland annat Breeders Crown-fyra i fjol och har fortsatt att tävla starkt i år. Senast provade hon Sto-SM men galopperade då; gångerna före har hästen bjudit på toppinsatser och gick bland annat en stark rökare i spåren bakom Rajesh Face i Halmstad. Sylvass på speed.

8 Miss Sober är också given segerkandidat här. Fyraåringen var i final av Stochampionatet och sedan trea i Derbystoet. Efter det har hon provat mot äldre kamrater och visat att hon hävdar sig väl även där; var bland annat sexa i Sto-SM. Kommer från seger över stayerdistans och är inte blyg för att gå fram tidigt och jobba själv här.

7 Waffle Cone är en sort med skyhög potential, men som inte visat det på länge. Är dock intressant här i sin första start för Björn Goop. 3 Argbiggan lär ta ledningen initialt här och även om hon normalt möter för tuffa kamrater kan hon inte räknas bort helt.

Rank: 6-5-8-7


Spelförslag:

En trio sticker ut men jag tycker verkligen 6 Stonewashd Diamant står på tur för en fullträff nu. Vinnare till oddset 4.35 hos Unibet.

5 Axevalla – Spelstopp 15.20

Spetsstriden:

1 Robin Hood öppnar bra men rids troligen inte i spets nu. 3 Fairplay Pellini kan nog tänkas tas offensivt från start men 9 L.A’s Mr Brown är mycket snabb ut och är favorit på ledningen trots spåret längst ut.


Loppanalys:

Montélopp där 3 Fairplay Pellini ser ut att bära favoritrollen. Hästen fungerar bra under sadel, spurtade fint näst senast och var gången efter det kanonfin när han krossade motståndet. Gick då fram i dödens med varvet kvar, pressade sig till täten före sista kurvan och var sedan överlägsen. En insats i paritet med det nu och hästen är svårslagen.

Fast jag vill prova en annan variant för jag tycker 4 Dalforno är ett mycket roligare bud. Han fick hoppa in i Montéryttar-SM som reserv senast och stod då för en mycket bra prestation. Jagade snabbt ikapp den hårddragande ledaren och avväpnade den samma i slutstriden. Dalforno är gynnad av den längre distansen och kan bevisligen gå väldigt fort till slut. Jag tror det kan bli lite överpace i det här loppet, vilket kommer passa perfekt.

9 L.A’s Mr Brown är meriterad i norsk monté och kommer med fem raka i disciplinen till den här starten, senaste segern tagen så sent som i tisdags. Har vunnit väldigt lätt i sina senaste starter och kommer förstås till Axevalla med seger i sikte. Valacken är mycket snabb ut och trots att det är spår nio bakom bilen här tror jag han sitter tidigt i ledningen.

5 Match Queen står hårt inne på pengarna men har verkligen hittat formen under sadel i de två senaste starterna; vid båda tillfällen har det blivit överlägsna segrar. Varning på den här. 1 Robin Hood duger också en bit, var trea i Montéryttar-SM senast och lär få en fin resa från det här läget.

Rank: 3-4-9-5


Spelförslag:

4 Dalforno var vass senast och jag tror det här kan bli ett perfekt lopp för honom. Kul spel på vinnare till oddset 4.25 hos Unibet.

6 Axevalla – Spelstopp 15.42

Spetsstriden:

Svårbedömt men 4 Sixten R.P. och 5 Poesi Kloster är de som visat mest startsnabbhet tidigare, litet plus för den senare. 7 Gooner är också bra ut och kan tänkas nå täten trots läget. 3 Express Lime har ett bra spår och trolig att få överta.


Loppanalys:

Peter Untersteiner har en för klassen bra sort i 3 Express Lime som inledde karriären med en seger från dödens och var sedan tvåa från samma position. Återkommer här i första starten sedan i juli efter en halsoperation. Normalt är jag inget fan av att spela hästar direkt efter frånvaro, men det går inte att sticka under stol med att det här ser ut som en bra uppgift. Express Lime är nog fältets bästa häst och från det här läget är känslan att det kan bli tidig ledning. Vinnarspel.

9 Alhambra Mail gör första starten i Sverige och debut för Magnus Dahlén. Givetvis mycket svår att sätta in i sammanhanget men stoet har gjort hyggliga insatser i Italien med fina avslutningar och det låter positivt från stallet inför den här starten. Måste tas på allvar.

7 Gooner kommer med två raka segrar i bagaget och såg klart bra ut för två starter sedan då han ryckte i spets och höll säkert undan. Vann återigen från ledningen senast och trots ett spår lite väl långt ut bakom vingen kan Eklundh kanske hitta till spets igen. Vid ett sådant scenario blir han svårfångad.

5 Poesi Kloster är Untersteiners andra häst i fältet. Jagar fortsatt karriärens första segern, men det är inte otänkbart den kan komma nu. Fick positionsbekymmer senast, men återkom med en riktigt vass slutrökare lite i skymundan. Har varit snabb ut tidigare och är loppets outsider.

2 Fly High Son spetsvann i Åmål och var sedan bra tvåa efter att ha gått fram utvändigt ledaren. En luring här från perfekt smygläge. 6 J.S. Egon väntar också på första segern men har gjort flera stabila insatser och kan inte avskrivas helt.

Rank: 3-9-7-5


Spelförslag:

Det ser ut som en bra uppgift för 3 Express Lime trots att det rör sig om comeback. Spelar vinnare till oddset 2.65 hos Unibet.

7 Axevalla – Spelstopp 16.04

Spetsstriden:

1 Amusing gör förstås ett seriöst försök att hålla ledningen och kan lyckas, men 4 Never Stop kliver iväg riktigt fort vid laddning. 7 Chilli Lane lär knappast backas från början.


Loppanalys:

1 Amusing inledde sin karriär högst lovande och det här rör sig om ett löfte; hennes tre raka segrar är tagna i överlägsen stil. Olyckligt nog drog hon på sig en skada och har fått hela fyraåringssäsongen spolierad. Nu återkommer Maharajah-dottern efter nästan ett års frånvaro vilket aldrig är enkelt, men hästen är väl förberedd. På det hon visat i starterna förra året står hon långt över sina konkurrenter i dag och förutsatt att innerspåret inte krånglar till det måste hon ha toppchans trots comeback.

7 Chilli Lane är ingen dum sort för klassen och har tagit fyra segrar på sina nio starter hittills, låt vara att det inte varit i de allra svåraste sammanhangen. Har dock inte sett helt på topp ut i sina senaste lopp, men finns formen där är hon första motbud.

11 Fleur Mearas har god kapacitet för klassen och har mött hårdare motstånd i de två senaste. Normalt är hon tidigt i det här gänget, men hästen har tagits lugnt efter senaste starten och det adderat med det trista läget gör henne inte till en spishet vinnarkandidat.

4 Never Stop är ett roligt bud i loppet. Hästen har lyft sig en hel del i sina senaste starter; höll okej från spets för två starter sedan och avslutade klart positivt trots startgalopp senast. Never Stop har tidigare visat ordentligt startsnabbhet och jag tror man kan ta sig till ledningen här för att sedan eventuellt släppa. Det ska vara bra möjligheter till en topp tre-placering.

Rank: 1-7-4-11


Spelförslag:

1 Amusing är normalt svår att slå här, men samtidigt inget lockande spel. Jag testar i stället att spela plats på 4 Never Stop till oddset 3.25 hos Unibet.

8 Axevalla – Spelstopp 16.26

Spetsstriden:

4 Walther På G. och 5 Aperfectmate är båda mycket snabba ut och gör upp om spets initialt, men över lång distans är det troligt man släpper. 7 Jockes Abbot kan få överta tidigt.


Loppanalys:

7 Jockes Abbot gör fjärde starten i regi Robert Bergh här och det handlar om en treåring med ganska hög potential. Näst senast testade man i ett kval till Kriteriet men hästen klappade igenom helt och var inte kurant för dagen. Desto bättre såg Zola Boko-sonen ut senast då han på Årjäng fick en fin resa i andra utvändigt och avgjorde efter en sylvass speed när den sena luckan kom. Står långt ut bakom vingen nu, men kan tänkas få överta tidigt då det rör sig om lång distans.

1 Evangelina Face kastade sig fram mot ledningen efter 700 meter senast och kunde sedan vinna helt ohotad. Det såg klart positivt ut då och det här är normalt en häst som duger långt i sällskapet. Från innerspåret lär hon emellertid få problem att hålla ledningen och det är strulvarning. Hittar man ut är det förstås goda möjligheter.

2 Accolade har gjort flera bra prestationer på sistone och ser mycket formstark ut. Gick en mycket bra spurt för två starter sedan och visade 1.12 sista 400 utan att kunna rå på en bra vinnare. Ungefär samma scenario gången efter, avslutade fint men hade för långt fram till den undflyende vinnaren. Läget får bedömas som bra, Kim borde kunna hitta ett fint slagläge och då jag tycker att det ändå är lite frågetecken på de tidigare två nämnda hästarna, blir det här mitt spel i loppet.

4 Walther På G. vann senast efter ett par sämre insatser och det såg uppåt ut. Är mycket kvick bakom bilen och den troliga ledaren här. Gissningsvis vill man kanske släppa över lång distans, men med lucka i tid kan han slå till. 9 Rapide Cash är en bättre sort än vad raden kan ge sken av. En stark häst som är en av få som är gynnad av stayerdistansen, skrällbud.

Rank: 2-7-1-4


Spelförslag:

Jag tycker det är lite frågetecken på flera hästar i fältet men 2 Accolade ser formstark ut. Vinnare till oddset 6.50 hos Unibet.

9 Axevalla – Spelstopp 16.46

Spetsstriden:

5 Angle of Attack är explosiv när han laddas och borde ha god chans att hålla ut en längd på den likaledes mycket snabbe 6 Star Advisor Joli.


Loppanalys:

5 Angle of Attack är förvisso lite ojämn i sina prestationer men i gengäld väldigt bra de dagar då humöret är med. Så var det exempelvis senast när han avslutade i 1.10-tempo sista 800 meterna mot toppmotstånd i Müllers Memorial utan att kunna rå på en grym Velvet Gio. Motståndet är enklare den här gången, får man säga. Angle of Attack är blixtrande snabb från start då det laddas och det är svårt att tro att Bergh inte vill direkt till spets här. Om valacken är lika fin som senast är det här toppchans.

4 Carabinieri är en elittravare som bekant och gör här intressant comeback. Hästen preparerades för en start i Prix de Cornulier i vintras efter en bra montédebut, men fick oturligt en skada vilken hållit honom borta från tävlingsbanan i tio månader. Carabinieri är dock väl förberedd inför den här starten och har en ny vinter i Frankrike hägrande. En häst av den här kalibern går aldrig att räkna bort, men med tanke på det långa uppehållet tror jag det kan bli svårt att slå Angle of Attack i dag.

6 Star Advisor Joli är sinnebilden av en hedershäst och återkommer nu framför sulky efter ett par segrar under sadel. Är mycket startsnabb och otänkbart är det inte alls att han kan snuva tipsettan på täten, men jag är samtidigt skeptisk till att det lyckas. Dock alltid en häst som har chans.

7 Seven And Seven har mycket hög kapacitet i grunden och har hunnit med två starter i Goops regi. Ännu har hon inte visat något som gör henne till ett allvarligt bud här, men en plats bland de tre kan det bli.

Rank: 5-4-6-7


Spelförslag:

5 Angle of Attack såg mycket bra ut senast och borde ha en toppchans från ledningen nu. 1.55 är dock kanske lite för milt odds för mig. Jag står över här.

10 Axevalla – Spelstopp 17.06

Spetsstriden:

2 Hermine Boko, 3 Erik K. och 4 Cyborg är alla raska från start men Erik K. är nog den som är mest angelägen att komma till täten. 7 Mellby Guard kommer laddas framåt och det finns en chans att han släpps ned.


Loppanalys:

7 Mellby Guard är en fin fyraåring och såg riktigt bra ut på Åby senast då han inledde i dödens i hårt tempo, blev avlöst och avgjorde väldigt enkelt till slut efter en vass spurt. Hästen såg formstark ut och är given i segerstriden även här med den insatsen i minnet. Mellby Guard har ett litet lurigt läge här, å ena sidan är det tänkbart att man kan bli nedsläppt till ledningen vid rejäl laddning men det är samtidigt lite vingelrisk.

3 Erik K. är ett tidigt motbud. Valacken var rejäl vid seger efter att ha gått fram utvändigt ledaren på slutvarvet och gick en fullt godkänd avslutning i ett Klass 2-försök därefter. Hästen är startsnabb och borde kunna ta sig till ledningen här. Kan spåra runt om.

11 Amber Brick tycker jag känns mycket bortglömd i loppet. Stoet hade varit ute i hård omgivning två gånger om inför senaste starten. Då levererade hon en riktigt giftig avslutning med sista varvet ute i tredjespår och klockorna visade strax över 1.11 sista 800. Det är ingen häst som vinner särskilt ofta, men insatsen senast var mycket positivt och hon visade att hon kan avsluta snyggt. Loppet är rätt så öppet och jag testar en ”rolig” och spelar Amber Brick vinnare och plats.

8 Global Traveler har visat förbättrad stil i den nya regin; avgjorde lätt näst senast och höll starkt i dödens efter det. Kan duga igen. 13 Kasper Trot har varit ute i mycket tuffare sällskap på sistone, bland annat en V75-final näst senast och ska inte glömmas bort. Det samma gäller för 14 Vikens Dome som också är härdad. Galopperade på frammarsch senast och då var det långtifrån slutsålt.

Rank: 7-3-11-8


Spelförslag:

Tycker att loppet är rätt så öppet och provar ett chansspel på 11 Amber Brick som inte blir särskilt betrodd. Vinnare och plats till oddsen 20.00 och 4.75 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson