Just nu:
17.43 Full fart framåt med unghästarna det som gäller
15.07 Bollnäs 23 januari: Jag tror mycket på Merritt!
15.05 Romme 22 januari: Redén med varmt och kallt
11.29 Lunch-draget Boden: Vässat efter landsvägen innan brandmannen ska rycka ut
09.48 Per Lennartsson tillbaka i sulkyn – efter olyckan
09.15 Yonkers Trots ska köras – men på nytt datum
08.59 Tragedi på Bergsåker – hästen dog under loppet
15.54 Inför: Prix de Cornulier
15.52 Bergsåker 21 januari: Platt fall för övriga då Daniel slår en strike
11.14 Lunch-draget Kalmar: Okej, det här draget får duga

Axevalla 28 januari: Jan - grabben för dan

Axevalla står som värd med ett par trevliga lopp. Far och son Untersteiner är på plats och de tippas etta i ett lopp var. Som favoritspelade. Kraftigt favoritspelade. En mer doldis är Jan Henriksson och han får gärna ha en bra och trevlig tisdagkväll. Han har två starka hästar som tippas och spelas.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Axevalla – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

1 Bazinga Cheri med offensiv kusk har inte många att  bråka med om spets så spetschansen är stor.


Loppanalys:

1 Bazinga Cheri fick öppna via spåren fram utvändigt ledaren senast och svarade för en klart bra insats. Nu har man skrärpt till träningen och då det ser ut som spets så bör det vara riktigt vettig segerchans.

10 Bear Amarante gör det bra snudd på varje gång. Även senast då avslutningen var riktigt bra i tuffare gäng. Lär spurta bra på nytt och kan absolut räcka men läget på tillägg är långt ifrån bra.

7 Cadillac Dimanche har visat fin form och har duktig kusk.

4 Solasoray O.O kan mycket men ack vad osäker han är. 3 Metoria smyger med och är inte borta.

Jag spelar på ledning runt om för Jan Henriksson med häst.

Rank: 1-10-7-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Bazinga Cheri till oddset 2.65.

5 Axevalla – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

5 U.S.Male från vettigt framspår bakom bilen öppnar kvickt och spetschansen är god.


Loppanalys:

Här har Jan Henriksson en ny segerchans och denna gång lär det inte bli någon ledning i alla fall. 10 Balanced Rudder är sävlig men oerhört stark och att bli trött verkar inte vara hans grej. Snabbheten däremot är inte den allra bästa men det verkar ändå gå åt rätt håll. Senast överforcerades hästen något efter en krånglig inledning men avslutningen upploppet ner något i skymundan var klart positiv. Här kan Jan välja taktik. Fram och mata på eller tassa med om tempot talar för det. Tror båda varianterna kan fungera fint i denna omgivning och jag tror på en stark insats. Med betoning på stark. Jag behöver kanske inte nämna att distansen passar fint?

Många med chans här. 1 Suarez visar fin inställning och blir farlig om det löser sig. 6 No Limit La Ma duger  gott men kan vara osäker från framspår och stilen var väl inte hundra senast. Är ivrig från start och det kan lätt bli fel.

5 U.S.Male har inte riktigt fattat det hela än men är snabb och bör kunna spetsa. 4 Bearicecream och 2 Upcoming Artist nämner jag sedan.

Många med chans gör att det kan bli en del körning och det gynnar mitt spel som inte har något emot bra fart på loppet.

Rank: 10-1-6-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Balanced Rudder till oddset 6.25.

6 Axevalla – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

4 Make More Cider var mycket rask bakom bilen senast och det ser ut som som spets igen.


Loppanalys:

4 Make More Cider har en utsökt möjlighet för att leda detta sprinterlopp från start till mål. Spets som senast. Då spårade hon varje meter och gjorde det i gåvillig stil. Möjligt att det kan oroa något att hon var så pass pigg men över kort distans tror jag inte att Johan ska behöva slut på krafterna. De blir svårfångade från spets. Bra häst i spets i stolopp över kort distans med helsäker kusk behöver inte vara helt fel. Oddset 1.35 är dock löjligt lågt.

5 Artegna Jet har gjort det bra vid segrarna coh verkar rätt rejäl. Springer en hel del på snedden och det är sällan bra då det ska attackeras ute i spåren. Jag spelar plats då hästen bör sluta i främre träffen.

3 Alexia Marshall har vettigt läge och är tillfixad nu. Snabb sak och skrällduglig.

1 Vellum Paper har haft en del missflyt. Sparat senast. Har skrälläget med Djuse. 10 Sunettan Palema och 11 Gal Got Racing är inte avsågade.

Rank: 4-5-3-1


Spelförslag:

Jag spelar plats på 5 Artegna Jet till oddset 1.80.

7 Axevalla – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

4 Global Agreement är orutinerad men har hunnit visa startsnabbhet bakom bilen och lär tidigt vara placerad i spets.


Loppanalys:

4 Global Agreement är hårt betrodd. Har två segrar av två men har sedan varit ifrån. Har vunnit från tidig spets och spets på bra sätt och gjort ett helfint intryck. Här bör det bli spets på nytt och loppet är halvtunt. Hästen har haft hovproblem som tog tid men nu låter det  bra från stallhåll och Peter lär inte ha slarvat. Behöver ju inte plocka ut hästen just nu om det är inte är dags. Mycket  bra chans från spets. Lågt odds och avsaknad av lopp gör att jag står över spel men visst är det god chans. Till alldeles för lågt odds i 1.45.

13 Cool McQueen är tidig men det låter inte helt påställt. 7 Passa såg aldrig ut som en vinnare senast men kämpade på bra och grejade vinsten. 15 Tricky Face är rätt bra men det är ingen lätt uppgift härifrån.

Rank: 4-13-7-15


Spelförslag:

Står över spel.

8 Axevalla – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

1 Vien Ici står ensam på startvolten och leder länge.


Loppanalys:

7 Emmet Brown har varit ute och kämpat på i högsta klassen och möter nu annat och enklare konkurrenter. Har gjort det fullt bra och bör morska upp sig här. Ska ändå plocka tilläggen och jag är inte helt säker på att hästen är så motiverad sista biten om det blir lite småstrul. Jag går emot.

Mycket spännande uppgift har 1 Vien Ici. Är komplicerad men också kapabel. Senast blev det galopp med sparat då man skulle in på upploppet. Har fått ett banjobb i sin rätt nya regi Stenströmer och känslan är att hans häst borde fungera bättre i ledningen. Rikard kör igen och känner nu till hästen bättre och vi provar ett lir.

9 Galactica är ju en topphäst som levt lite anonymt liv länge. Avslutde piggt senast och verkar klart på gång igen och hon är  välkommen till vinnarcirkeln igen. Får dock gärna avvakta lite till.

5 Gun Palema kämpar på och rankas därefter.

Rank: 1-7-9-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Vien Ici till oddset 3.75.

9 Axevalla – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

Innerspår bakom bilen är ett gynnsamt spår på Axevalla och 1  Unico Broline är snabb och spetsfavorit. 2 Hope of Joy och 5 Nolimitjimmit trivs fint i tät och utmanar.


Loppanalys:

6 Rob Dyrdek avslutade fint senast. Står på tur för att vinna lopp och här ser det ut att kunna bli en vettig resa i draget. Svandtedt kör gärna på  det sättet och här kan det bli helt rätt. Jag tror det kan gå vägen ikväll till vettigt odds och spelar.

5 Nolimitjimmit är kapabel och då stall Lugauer sänder en häst till Axevalla borde det vara rätt angeläget. Hästen har dock svårt att hålla ihop stilen hela loppet. Spets skulle underlätta men stor risk att det är uppentaget där.

2 Hope of Joy öppnar snabbt men skor runt om är ett frågetecken. 1 Unico Broline öppnar raskt men formen är diffus. Bra form har 9 Jasmin Band. Fin vid segern senast men det är tuffare nu och hon körs nog på chans. Tränarkörd som hon är.

Rank: 6-5-9-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Rob Dyrdek  till oddset 6.75.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Bollnäs 23 januari: Jag tror mycket på Merritt!

Travtips
fredag 15.07, 22 januari
Härlig spelkväll i onsdags och hade inte domarna varit fega (eller vad var det annars för anledning att inte Demon Ima blev nedflyttad..?) så skulle det blivit en än bättre kväll. Min rysarvinnare Mystic Mom var på väg att speeda förbi invändigt då Demon I...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.05, 22 januari

Romme 22 januari: Redén med varmt och kallt

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.29, 22 januari

Lunch-draget Boden: Vässat efter landsvägen innan brandmannen ska rycka ut

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.52, 21 januari

Bergsåker 21 januari: Platt fall för övriga då Daniel slår en strike

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.14, 21 januari

Lunch-draget Kalmar: Okej, det här draget får duga

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 15.17, 20 januari

Solvalla/Åby 20 januari: Inte övermäktigt för bästa vinnaren!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 17:43, 22 januari 2021

Full fart framåt med unghästarna det som gäller

STRÄNGNÄS: Usch! Vilket hemskt vinterväder det är i Mälardalen även denna vinter. I princip all snö är nu borta. Regn, is, lera är vad vi har att kämpa med för stunden. Långt ifrån ett idealiskt hästväder med andra ord. Unghästar Har fått ett gäng påpekand...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson