Just nu:
09.39 Stenhårt när Empire vann årsdebuten
09.19 Cleangame påbörjar ny segerrad?
08.23 VM-loppet ställs in i år
23.53 Starkt startfält i Cutler Memorial
23.33 Missle Hill var tuffast
13.15 Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!
12.41 Efter 141 starter – nu slutar den danske kämpen
12.15 Propulsion-utredning klar tidigast i augusti
11.20 Seismic Wave siktar mot sjätte raka segern
10.48 Vincennes: Gu d’Héripré övertygade direkt

Axevalla 28 januari: Jan - grabben för dan

Axevalla står som värd med ett par trevliga lopp. Far och son Untersteiner är på plats och de tippas etta i ett lopp var. Som favoritspelade. Kraftigt favoritspelade. En mer doldis är Jan Henriksson och han får gärna ha en bra och trevlig tisdagkväll. Han har två starka hästar som tippas och spelas.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Axevalla – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

1 Bazinga Cheri med offensiv kusk har inte många att  bråka med om spets så spetschansen är stor.


Loppanalys:

1 Bazinga Cheri fick öppna via spåren fram utvändigt ledaren senast och svarade för en klart bra insats. Nu har man skrärpt till träningen och då det ser ut som spets så bör det vara riktigt vettig segerchans.

10 Bear Amarante gör det bra snudd på varje gång. Även senast då avslutningen var riktigt bra i tuffare gäng. Lär spurta bra på nytt och kan absolut räcka men läget på tillägg är långt ifrån bra.

7 Cadillac Dimanche har visat fin form och har duktig kusk.

4 Solasoray O.O kan mycket men ack vad osäker han är. 3 Metoria smyger med och är inte borta.

Jag spelar på ledning runt om för Jan Henriksson med häst.

Rank: 1-10-7-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Bazinga Cheri till oddset 2.65.

5 Axevalla – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

5 U.S.Male från vettigt framspår bakom bilen öppnar kvickt och spetschansen är god.


Loppanalys:

Här har Jan Henriksson en ny segerchans och denna gång lär det inte bli någon ledning i alla fall. 10 Balanced Rudder är sävlig men oerhört stark och att bli trött verkar inte vara hans grej. Snabbheten däremot är inte den allra bästa men det verkar ändå gå åt rätt håll. Senast överforcerades hästen något efter en krånglig inledning men avslutningen upploppet ner något i skymundan var klart positiv. Här kan Jan välja taktik. Fram och mata på eller tassa med om tempot talar för det. Tror båda varianterna kan fungera fint i denna omgivning och jag tror på en stark insats. Med betoning på stark. Jag behöver kanske inte nämna att distansen passar fint?

Många med chans här. 1 Suarez visar fin inställning och blir farlig om det löser sig. 6 No Limit La Ma duger  gott men kan vara osäker från framspår och stilen var väl inte hundra senast. Är ivrig från start och det kan lätt bli fel.

5 U.S.Male har inte riktigt fattat det hela än men är snabb och bör kunna spetsa. 4 Bearicecream och 2 Upcoming Artist nämner jag sedan.

Många med chans gör att det kan bli en del körning och det gynnar mitt spel som inte har något emot bra fart på loppet.

Rank: 10-1-6-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Balanced Rudder till oddset 6.25.

6 Axevalla – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

4 Make More Cider var mycket rask bakom bilen senast och det ser ut som som spets igen.


Loppanalys:

4 Make More Cider har en utsökt möjlighet för att leda detta sprinterlopp från start till mål. Spets som senast. Då spårade hon varje meter och gjorde det i gåvillig stil. Möjligt att det kan oroa något att hon var så pass pigg men över kort distans tror jag inte att Johan ska behöva slut på krafterna. De blir svårfångade från spets. Bra häst i spets i stolopp över kort distans med helsäker kusk behöver inte vara helt fel. Oddset 1.35 är dock löjligt lågt.

5 Artegna Jet har gjort det bra vid segrarna coh verkar rätt rejäl. Springer en hel del på snedden och det är sällan bra då det ska attackeras ute i spåren. Jag spelar plats då hästen bör sluta i främre träffen.

3 Alexia Marshall har vettigt läge och är tillfixad nu. Snabb sak och skrällduglig.

1 Vellum Paper har haft en del missflyt. Sparat senast. Har skrälläget med Djuse. 10 Sunettan Palema och 11 Gal Got Racing är inte avsågade.

Rank: 4-5-3-1


Spelförslag:

Jag spelar plats på 5 Artegna Jet till oddset 1.80.

7 Axevalla – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

4 Global Agreement är orutinerad men har hunnit visa startsnabbhet bakom bilen och lär tidigt vara placerad i spets.


Loppanalys:

4 Global Agreement är hårt betrodd. Har två segrar av två men har sedan varit ifrån. Har vunnit från tidig spets och spets på bra sätt och gjort ett helfint intryck. Här bör det bli spets på nytt och loppet är halvtunt. Hästen har haft hovproblem som tog tid men nu låter det  bra från stallhåll och Peter lär inte ha slarvat. Behöver ju inte plocka ut hästen just nu om det är inte är dags. Mycket  bra chans från spets. Lågt odds och avsaknad av lopp gör att jag står över spel men visst är det god chans. Till alldeles för lågt odds i 1.45.

13 Cool McQueen är tidig men det låter inte helt påställt. 7 Passa såg aldrig ut som en vinnare senast men kämpade på bra och grejade vinsten. 15 Tricky Face är rätt bra men det är ingen lätt uppgift härifrån.

Rank: 4-13-7-15


Spelförslag:

Står över spel.

8 Axevalla – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

1 Vien Ici står ensam på startvolten och leder länge.


Loppanalys:

7 Emmet Brown har varit ute och kämpat på i högsta klassen och möter nu annat och enklare konkurrenter. Har gjort det fullt bra och bör morska upp sig här. Ska ändå plocka tilläggen och jag är inte helt säker på att hästen är så motiverad sista biten om det blir lite småstrul. Jag går emot.

Mycket spännande uppgift har 1 Vien Ici. Är komplicerad men också kapabel. Senast blev det galopp med sparat då man skulle in på upploppet. Har fått ett banjobb i sin rätt nya regi Stenströmer och känslan är att hans häst borde fungera bättre i ledningen. Rikard kör igen och känner nu till hästen bättre och vi provar ett lir.

9 Galactica är ju en topphäst som levt lite anonymt liv länge. Avslutde piggt senast och verkar klart på gång igen och hon är  välkommen till vinnarcirkeln igen. Får dock gärna avvakta lite till.

5 Gun Palema kämpar på och rankas därefter.

Rank: 1-7-9-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Vien Ici till oddset 3.75.

9 Axevalla – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

Innerspår bakom bilen är ett gynnsamt spår på Axevalla och 1  Unico Broline är snabb och spetsfavorit. 2 Hope of Joy och 5 Nolimitjimmit trivs fint i tät och utmanar.


Loppanalys:

6 Rob Dyrdek avslutade fint senast. Står på tur för att vinna lopp och här ser det ut att kunna bli en vettig resa i draget. Svandtedt kör gärna på  det sättet och här kan det bli helt rätt. Jag tror det kan gå vägen ikväll till vettigt odds och spelar.

5 Nolimitjimmit är kapabel och då stall Lugauer sänder en häst till Axevalla borde det vara rätt angeläget. Hästen har dock svårt att hålla ihop stilen hela loppet. Spets skulle underlätta men stor risk att det är uppentaget där.

2 Hope of Joy öppnar snabbt men skor runt om är ett frågetecken. 1 Unico Broline öppnar raskt men formen är diffus. Bra form har 9 Jasmin Band. Fin vid segern senast men det är tuffare nu och hon körs nog på chans. Tränarkörd som hon är.

Rank: 6-5-9-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Rob Dyrdek  till oddset 6.75.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Travtips
onsdag 13.15, 01 juli
Snacka om klang och jubel för spelen i lördags. Inte ofta man rekar en 18-oddsare som sitter dessutom, men så var fallet med Bordeaux S. och han var riktigt bra. Min bästa vinnare var Barbro Kronos och precis så ska en slipsten dras för jäklar vad bra ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.35, 30 juni

Solvalla 30 juni: Mycket trevlig sport och ledningen är bra

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 30 juni

Lunch-draget Axevalla: Tack så Micke för den 27-oddsaren

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 29 juni

Mantorp 29 juni: Nu Intar Kontio Arenan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.01, 29 juni

Lunch-draget Årjäng: Många plus på mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 28 juni

Hagmyren 28 juni: Bara kalla vinnare i sommarvärmen

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:39, 24 juni 2020

Snart kommer beslut om Propulsions Elitloppsseger

STRÄNGNÄS: Tropisk värme i Mälardalen för stunden. Tufft för människor på landet som bor i täta trähus. Tufft för hästarna som just nu bland annat får tävla (i alla fall vid lunchtrav) när solen står i zenit. Proppen-gate Snart har det gått 30 dagar sedan ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson