Axevalla 26 januari: Perssons tolva Mojito är starkast

Axevalla står som värd och bjuder på ett par spelvänliga lopp. Spets är alltid spets och givetvis har vi ett par spel som förhoppningsvis ska leda runt om. Mojito Day i lopp fem har inget spetsläge men över Axevallas långa upplopp räknar jag med att Perssons häst kommer in i matchen och avgör på styrka. Mojito Day blir ett av sex vinnarspel denna tisdagkväll.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Axevalla – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

4 Air Space vid offensivt upplägg bör kunna nå spets.


Loppanalys:

4 Air Space blir mitt spel då jag dels tycker hästen prestetrat bra och dels har bra chans att kriga åt sig ledningen. Höll bra efter dryg resa senast och var klart bra vid senaste segern. Bör hävda sig fint även om det inte blir spets men visst skulle det underlätta.

9 Incredible Wine har Dalborg fått frän stil på och hästen har varit klart bra. Bakspåret kan till och med vara gynnsamt för felfritt men det är ingen häst jag litar på. Som hårt betrodd. Galopphistoriken finns där.

1 Terracotta Face är stark och vann på fint sätt senast. Lite tuffare nu och knappast någon snabbstart så läget kan betyda strul.

11 Balanced Rubber avslutade bra senast och är stark så distansen passar fint. 10 Massive Attack är nog på gång.

Rank: 4-9-1-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Air Space till oddset  4.00 hos Unibet.

5 Axevalla – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

Innerspår bil Axevalla är gynnsamt och 1 Dirc kan nog spetsa. Micke är lite svävande om upplägget men provar nog i tät.


Loppanalys:

2 Boke Palema visade allt väl i kvalet och duger men han har varit borta länge och Linus tror det kan saknas. Har en del att bevisa ännu.

1 Dirc höll godkänt från spets senast och kan leda länge men det kan nog ta emot sista biten som det känns. Kanske mår bra av ryggresa.

5 Grimm Majyc  räknas felfri men det är ingen påltilig sak detta och stallformen har variit klen även om den verkar på g. 8 Chablis avslutade bra senast men läget är ingen höjdare.

12 Mojito Day blir mitt spel då jag tror Perssons häst kan visa sig starkast sista biten. Höll bra efter tung resa senast även om stilen kanske inte var klockren. Persson har visat fin stallform och den här uppgiften bör passa fint bara stilen är med. Jag spelar starkaste hästen.

Rank: 12-2-1-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Mojito Day till oddset 2.75 hos Unibet.

6 Axevalla – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

5 Dokonjo öppnar snabbt och kan spetsa men det gör även 6 Peder Mykla och 7 Önas Nougat är rejält snabb.


Loppanalys:

1 Athos Race har bra kunnande och är ett givet bud men formen hos Stenströmer har varit sådär även om han som sagt verkar på gång. Lite strulläge dessutom även om innern på Axevalla är bra.

3 Mr Perfection är vass om han får sin smygare och kan absolut duga med rätt resa. Räckte inte riktigt från kön senast.

5 Dokonjo är humörbetonad och kan leda runt om. Har pustat något och formen är lite oviss.

7 Önas Nougat öppnar snabbt och det kan bli spets och då ökar chanserna.

9 Queen of Trixs har det strulat för slutet men hon kan betydligt bättre än så. Galopp i trångt läge näst senast och senast blev det lite för ivrigt från start och ny galopp. Hon såg annars mycket fin ut före loppet och här kan det bli bra och gynnsamt hårt tempo från början. Hon bör hävda sig i så fall och jag provar en slant.

Rank: 9-1-3-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Queen of Trixs till oddset 4.00 hos Unibet.

7 Axevalla – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

4 Garca och 7 Alibi är nog de som strider om spets. Bra läge på Garca.


Loppanalys:

5 Bring Me Wine orkade inte efter en dryg resa senast. Har nu pustat och även om hästen duger gott så letar jag något annat då det kan saknas lite tempo.

4 Garca avslutade bra bakom Harvard Student senast och detta lopp kan Garca leda runt om. Snabb ut är även 7 Alibi men denne har lite svårt sista biten. 10 Vavin Love är härdad och ett bud.

3 Isabell Trot heter mitt lir. Bör få en fin resa från detta läge och är vass till slut. Avslutade vasst till seger näst senast och åter positiv avslutning efter strulig resa senast. Avslutade då 12 sista 800 och visade prima form. Bör bli farlig med rätt resa här.

Rank: 3-5-4-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Isabell Trot till oddset  4.25 hos Unibet.

8 Axevalla – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

1 Harry Dynamit med Uffe bör spetsa. Trivs där. Både häst och kusk.


Loppanalys:

1 Harry Dynamit var nära segern och positiv näst senast och senast blev det galopp under avancemang. Här bör det kunna bli spets och där trivs hästen som har två segrar av två från ledningen. Jag tror det är hygglig chans att det håller hela vägen och spelar. Uffe kommer från ett par lunchsegrar i dag och är i fint flyt.

10 Quite E. Wood är tidig men jag blev lite besviken då han inte avgjorde som mitt speldrag senast och jag står över den här gången. Får visa lite mer bett i finishen även om vinnaren fick en smörresa senast och den här var fullt godkänd.

9 Nisse Sånna och 13 Milord är två Martinsson-hästar som bör sluta i främre träffen. Milord gillar att jaga men Nisse är nog inte direkt sämre.

8 Listas Tinge Ling var positiv vid segern från tredjepar utvändigt senast och räknas även här.

Rank: 1-10-9-13


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Harry Dynamit till oddset  3.75 hos Unibet.

9 Axevalla – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

2 Pastorns Lady är mycket startsnabb och har god spetschans. Senast blev det startbrasa och det förvånade något. 7 Self Explosive trivs mycket bra i spets och strykningarna underlättar rejält. Kan spetsa.


Loppanalys:

10 Oxidizer har tävlat i tuffa gäng och nu är det vettigare uppgift. Finns ändå frågetecken då det handlar om bakspår över kort distans och det kan bli tufft att komma in i matchen. Har säkert större uppgifter på gång och körs kanske i ryggar då det blvit en del tuffa lopp. Värd att gå emot.

2 Pastorns Lady har en prima uppgift för att leda runt om. Öppnar mycket raskt och trivs utmärkt i spets. Förvånade med att galoppera från start senast och det oroar något. En trolig spetsvinnare men jag provar gå emot.

7 Self Explosive trivs också mycket bra i ledningen och nu med ett par strykningar invändigt så ser det klart vettigare ut. Med lite strul för Pastorn från start så kan effektiva Self Explosive nå spets och där tuggar denne på bra. Jag provar till högre odds.

8 Flexible Launcher gynnas också av strykningarna och räknas därefter.

Rank: 7-2-10-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Self Explosive  till oddset  4.90 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson