Just nu:
14.01 Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr
13.37 Så körs Paralympiatravet
10.05 Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon
09.50 Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner
09.12 Readly Express syster – glänste i kvalet
23.53 ”Rödluvan” på promenad
13.41 Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!
11.12 Finske toppkusken till Sverige
10.34 Skoglund fortsatt i täten
10.33 Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Det var svåra lopp i onsdags redan på förhand och det ramlade in en del oddsare, men fin träff blev det på Ready Lane som planenligt tog ledningen och hade inga problem att hålla undan. Fin häst det där, och de 6.50 vi hade räddade nästan upp dagen trots att inget annat satt. Det är svårspelat på onsdagarna under vintern, så är det bara.

Tur ändå att man inte får spela mitt i loppen, för då hade det blivit att smyga in i nåt tältläger för då Cesar F.C. kom till spets trodde i varje fall jag att det var över…

Axevalla kör veckans lördagslopp och det är ganska starka favoriter som riskerar att ramla in. Men bästa draget är inte en sådan och jag tror på bra chans till spets och slut och tänker ta betalt! Det verkar komma in ett rejält regnväder över Axevalla, och banan brukar vara krävande även i vanliga fall och visst kan det bli tungt och lååååångt hem.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Axevalla – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

1 Rocky Tilly försöker svara upp ledningen och köra där i så fall, men inte alls givet att han kan svara 3 Smokey Herman som är snabb i volt och säkert släpper till 7 Burning Man om han kommer till spets. Burning Man tror Örjan ska vara klart bra från start, och han har kört med springspår tidigare och då klev han iväg klart vettigt.


Loppanalys:

Ojämnt lopp. Efter strykning ser det minst sagt bra ut för 7 Burning Man som kanske till och med kan köras till ledningen. Örjan tror att hästen kommer vara snabb med detta spår, och det kan jag köpa att just detta springspår passar då han kan komma med fart. Finns chans att han kan överta av 3 Smokey Herman men han har bra chans att reglera dessa från dödens om det blir så. Han har riktigt bra styrka för klassen och 2.20 som Unibet har är ungefär vad han ska stå i tycker jag. Han vinner kanske loppet knappt varannan gång.

1 Rocky Tilly har utvecklats bra och håller ihop travet bättre numera. Han hamnade fel på det i finalen senast, men kom med bra fart sista 300 då det löste sig rakt fram. Han är lite enkel mot Burning Man kan jag tycka, och jag tror inte att han orkar hålla undan om denne sitter på utsidan. Han är rätt bra i volt, men blev av med spets från samma spår tidigare och spetsgaranti är det inte. Klart han kan vinna, men 4.25 känns på tok för tunt vad gäller odds. För min del tycker jag att det ska vara i alla fall 30% högre. 

Loppets drag är 8 Nero Maximus för där tror jag att polletten trillat ner nu! Han blev grovt störd näst senast men gick som ett skott efter det. Senast var det mäktigt hur han klev runt rätt okej hästar och var bara överlägsen. Han såg härligt stark ut och det är en blänkare detta. Han har rygg på Rocky Tilly och det är bra och det borde kunna lösa sig så han hittar loss. Oddset är nere där det ska vara, och de 5.25 som bjuds är inget överodds med stängt spår och mot Burning Man.

Ingen av dessa är jag sugen på men det finns en bra trippel-head jag vill testa. Unibet har 3 Smokey Herman mot 9 Önas Nougat och 11 My Dream Art och för mig är det givet att tro mest på Smokey Herman! Han har form, senast blev det fel med tillägg men han var fin vid spetsvinsten före det. Det finns spetschans och han borde komma ner på innerspår och åka med där framme. Han har raden 0-0-1 på tio V75-starter, det talar emot honom men tanken är inte att vinna loppet…

Önas Nougat är svårbedömd formmässigt och klart bäst i spets på 1600. My Dream Art kan mycket, men han stannade i spets i ny regi senast och är mycket svårbedömd. Den kan vinna men lika gärna vara dålig igen och sån spelar jag hellre en slant vinnare på, men hedar emot.

Läge och form och alltså position i loppet talar för Smokey och 2.70 på honom testas.

Rank: 7-8-1-11


Spelförslag:

Jag spelar head på 3 Smokey Herman till oddset 2.70 hos Unibet.

6 Axevalla – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

1 Andover Hudson spetsade senast, men smyger troligen på V75? 2 Glowbull Fusion är snabb och verkar gå med racergrejer nu och kanske vill till spets. 4 Choco Garline laddas och vill till spets och sedan kommer 7 Carlos Ken tuffande.


Loppanalys:

Det här borde 7 Carlos Ken vinna. Jag gillar honom och han står på tur om någon att vinna på lördagarna. Näst senast kopplade han grepp från dödens, men fick ge sig i sista steget mot Sunday Sonata som gått med i ryggen. Senast värmde han mycket bra men galopperade efter 50 meter, han kom aldrig in i rytmen menar Peter. Hästen gick ruskig upphämtning efter galoppen och Il Duce Boko hade fått kämpa om Carlos Ken gått felfritt. Jag hade 11,5 sista varvet och vassa 10,5 sista 500 och då körde aldrig Peter en meter som det såg ut! Henriette är riktigt vass i sulkyn och hon matchar proffsen, man ska testa bakom bilen före start så hästen blir tryggare bakom bilen, och första rycktussar fick aldrig användas senast, de sitter på igen. Jag tror han slår de där framme från dödens och att han borde vinna. Men nu är det spel jag håller på med, och historiken talar om osäker häst som kommer bli hängande första biten för att inte galoppera. Sedan troligen mata fram i dödens, och då inser man att man har höga krav på en 3-oddsare.

Jag tror att 11 I.T.Inventor kommer göra ett topplopp och med Magnus A Djuse i vagnen är det läge att ta betalt. Hästen visade mycket hög kapacitet vid segrarna under hösten 2018, men sedan blev det strul. Nu har han kommit tillbaka och med ett gäng lopp i kroppen är han i toppform. Senast var det aktuellt, men snacka om att det strulade! Det var hästar i vägen hela loppet och Emilia hade inget att göra än att vänta och då man väl kastade loss på upploppet flög hästen lågt men vinnande Zenzero Jet var redan i mål. Han tål att göra mer själv och utan megastrul ger han Carlos Ken en match sista varvet. Jag spelar honom till 5.50.

12 HögstenaStalldräng såg jäkla laddad ut i lördags där han aldrig fick chansen. Det var lämpligt lopp inför start vecka-vecka och Mina Aho är kuskplus anser jag. Läget gör det till stor vingelrisk, spår 12 i full spårtrappa är iskallt, men med klaff duger hästen långt.

9 Uret kan mer än vist och han såg fräsch ut senast och kanske kan man trycka på så han har form nu på V75? Han blir lite spelad, men skulle han vara i slag har han bra styrka och segern togs med Lilius.

4 Choco Garline vill till spets och det verkar vara draghästen i loppet då man sänker oddset på nätbolagen. Han har tre raka och i spets kan han vinna, men jag tror det kan kosta en hel del och ser honom som en av flera bara. Oddset lockar inte.

Rank: 7-11-12-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 I.T.Inventor till oddset 5.50 hos Unibet.

7 Axevalla – Spelstopp 17.05

Spetsstriden: 3 Nisse Sånna är snabbast men det är lite låga rapporter och kanske släpper man? Det är lite 50/50-läge på det, men vill man ha rygg är det troligen 4 Corleone D.K. som övertar.


Loppanalys:

Det har börjat med två bra favoriter, och här kan man inte säga att det är fel att 2 Zenzero Jet är klar favorit. Kanske att 2.10 är i lägsta laget, men jisses vad han har varit bra! Först formligen flög han fram då väl kusken hittade högertömmen och Sedna var han överlägsen i lunchlopp. Gick ut och bara städade av dem på V75 senast, och kusken lämnade inget åt slumpen då han visste att han hade överlägsen häst. Nu hårdnar motståndet, men å andra sidan är läget bättre. Eller är det verkligen det? Han galopperade i fem av åtta inledande starterna i Sverige och även om det var barfota och han har travat med skor så är det stressigt spår. Det kanske kan bli galopp då han vill framåt och hästar runt honom kommer. Jag tror att galopprisken är större nu och han kan vara borta tidigt. Sköter han sig, ja då är det stor segerchans men jag tror inte att han vinner loppet varannan gång.

Loppet är öppet bakom, Unibet har sju hästar i 8.50-17,50 och de har chansen. Jag tror mest på två riktiga formkort i 5 Leonas Sami och 6 Image Rapida och spelar den senare av dessa.

Image Rapida var grymt bra senast då han pressade tufft i dödens på Durello, det såg ut att vara väl påställt av ”Steffe” men han hade täckning och hästen bara trummade på och vann enkelt på låg 14-tid. Man ger 8.50 på honom här och jag testar det, det känns hyggligt även om jag inte har något scenario hur det ska gå till…

Leonas Sami kommer med två raka segrar, och så fin som han var näst senast har jag aldrig sett honom. Han bara blåste förbi dem över upploppet! Senast vann han ett V86-lopp och var bra igen.

4 Corleone D.K. fastnade med mycket sparat i lördags och han är också i form. Bättre spår för att komma iväg snabbt och vill man släppa med 3 Nisse Sånna (låga rapporter efter sjukdom på den) kan det vara han som är först framme.

Rank: 2-6-5-4


Spelförslag: Jag spelar vinnare på 6 Image Rapida till oddset 8.50 hos Unibet.

8 Axevalla – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

2 Cutaway är nedstruken till innerspår och jag tror att hon tar spets. Hon var snabb ur volten med spår 3 tidigare i karriären och känns snarast gynnad av volt mot bil. Mest stallkamrater emot på framspår och det här bör de lösa!


Loppanalys:

Jag gillar 12 Viola Grif och trodde hårt på henne senast, men då var det helt enkelt inte meningen att vi skulle få utbetalt. Hon kopplade grepp och höll på att sticka undan i frän stil i sista sväng, men då galopperade hon plötsligt. Återkom sylvasst och var huvud efter i mål. Viola Grif är snabb och bra för klassen, men inte enkel och näst senast var hon för vass i spets och galopperade till slut. Nu känner Emilia Leo hästen bättre, men från tillägg är det ändå inte givet att det flyter perfekt. Hon har bäst chans i loppet men är ändå inte bästa spelet som favorit. 

Här kommer min bästa vinnare/bästa spel i omgången och det är 2 Cutaway som jag har skön feeling för! Hon utvecklades häftigt i höstas och gick från vanlig häst till en bra häst. Intrycket vid segerloppet 2/11 var riktigt bra, det var mer häst (även om det inte är någon modell som utmärker sig) och hon gick undan på väldigt starkt vis. Bra pondus över mål! Mötte kulltoppar i Oaksrevanschen efter det, gick i spets men klarade inte att stå emot Dontlooseallmoney (som var hårt betrodd i Oaks). Var kanske inte lika fin, och pausade efter det. Gick ut direkt i Margareta-lopp, men hade nog behövt ett lopp i sig vilket man inte kunde testa för då hade hon gått ur loppet. Gick helt okej, men det fattades lite. Med tanke på det tror jag på bra form nu för Tarzan låter nöjd med hästen och läget är perfekt. Hon var snabb ur volten tidigare och med bara stallkamrater runt henne lär det vara spets. Hon blir svår att hinna på tror jag och det är givet spets-spel för mig till 5.50!

Rank: 12-2-10-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Cutaway till oddset 5.50 hos Unibet.

9 Axevalla – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

De är snabba och Ohlsson verkar vilja köra 3 No Regrets Trot i spets. Jag tror att han kan ta emot 5 Brandy Flame och mellan dem är 4 Vitro Diablo snabb.


Loppanalys:

5 Brandy Flame är klar favorit till 3.00 och kommer han till ledningen kan det gå vägen, men det är inte alls givet. Han var snabb i comebacken senast och vann enkelt från ledningen. Nu kan det bli första jänkarvagn och det brukar inte göra hästarna mindre startsnabba. Ändå vet jag inte riktigt vad jag tycker om favoriten, jag har inte riktigt blivit såld på honom och Båths hästar går inte direkt på högvarv.

4 Vitro Diablo vet jag att Peter gillar, och han stånkade förbi förra veckans imponerande vinnare American Hill trots att den travade för fem starter sedan. Jag tycker att han visat tveksam inställning efter det, han tar inte i och kanske bara inte fattat detta än? Blev störd till galopp i Margareta-loppet senast och det kan vi glömma.   

Ohlsson verkar inne på att köra i spets med 3 No Regrets Trot är snabb i benen och han borde ha bra chans att komma till ledningen. Sedan kanske det inte håller hela vägen, men han kan sätta käppar i hjulen för favoriten för den vinner knappast från dödens. Lättas i balansen men måste höja sig för V75.

Jag gillar 1 Ace to Play och även om det kan bli strul från innern mot mycket snabba hästar, men kanske kan Isac hitta loss bakom dessa? Hästen är bra och hade sparat på V75 näst senast och höll bra senast i dödens sista 1500.

2 Cayucos gick med rejäl punktering senast och kanske därför kusken var passiv? Vi kan nog glömma det, han hade gått på fälgen över 2640 meter. Det var drag på honom då efter att han gått starkt mot Burning Man och gänget före det och vunnit med halva upploppet vid segern. Perfekt läge, det blir fart på detta och jag testar då alla andra verkar kliva av tåget!

Rank: 5-4-1-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Cayucos till oddset 10.50 på Unibet.

10 Axevalla – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

6 Stepping Spaceboy är den mycket troliga ledaren då både 2 Västerboonthenews och 4 Shogun D.K. släpper på full väg.


Loppanalys:

3 Velvet Gio är nästa storfavorit och han vinner detta om han är som på slutet för jäklar vad bra han varit – utan att vinna på Vincennes. Först bara sprang han och det kostade 1000 meter i tredjespår innan han kom till spets och höll urbra som tvåa på 11,7/2100. Mycket bra även båda loppen efter det, och senast kom han bra till slut efter att ha släppt spets på 2850 meter. Det som gör att han kan vara sämre är att han måste tävla med skor (varit barfota i Paris) och han har inte vunnit på åtta senaste starterna med skor och senaste segern med skor togs som treåring. Det är en annan häst nu och han verkar tagit resan bra från Paris (kan vara svår att resa med) och dessa slår han nog från dödens.

Ändå vill jag spela spets då jag tvekar på en 2-oddsare med skor och jag testar 6 Stepping Spaceboy som var fin vid dubbla guldsegrar och han vann guldfinalen. Var sämre senast och det hade blivit för många starter tror jag och han var ofräsch. Nu är han tillfixad och ska ha varit bra i veckans jobb och ledningen tror jag att han tar rätt så säkert utan att behöva maxas. Han var snabb senast och även om han inte gynnas av 2640 meter så borde han kunna göra detta till 2000 meters lopp då han bör få hållas i ett varv innan favoriten kommer. Jag testar utan att vara helt övertygad…

12 Gareth Boko var grym i Kalmar då han slog Spaceboy från dödens innan denne hoppade. Han kördes kall senast i dödens på Elian Web och nu vill Marc köra snällare.

7 Olle Rols har knallform och han ser allt bättre ut och mer fräsch och han kan sitta där nu.

Rank: 3-5-7-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Stepping Spaceboy till oddset 4.50 hos Unibet

 

11 Axevalla – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

1 Ad Hoc och 2 Kung Edward tror jag gör upp om ledningen med fördel Edward. 7 Grainfield Aiden är väl den som skulle kunna överta om han körs offensivt.


Loppanalys:

Här tror jag som tydligen även övriga landet att 10 Martin de Bos vinner, men det är galet trots att det blivit sådan surr om honom. Han värmde hur bra som helst i lördags, inte minst för att vara just Martin de Bos. I loppet strulade det, men han såg sjukt bra ut då han flög fram över upploppet och det var lördagens klart snabbaste sista 200 han gick. Nu åker helstängt på (öppet senast) och gigantiskt plus med Adielsson i vagnen, för Adielsson på Martin är nästan lite fusk… Han körs säkert fram i dödens inför slutvarvet och ska ha jättechans att vinna detta, han är huvudet högre tycker jag. Oddset är 2.50. Inget man blir jättefet på men jag måste ändå spela för chansmässigt tror jag att han vinner loppet minst varannan gång. 

7 Grainfield Aiden är klar andrahandare till 4.00 och han har varit ”rå” då han startar varje vecka och är hur bra som helst varje gång. Så även i lördags då han från dödens kunde ha slagit Reverend Wine med lite mer påställd kusk. Kör man på ledaren redan 500 kvar så tror jag Hannu vinner loppet. Mika Forss kör nu och kanske testar han för ledningen och han kan bjuda motstånd länge.

3 Southwind Hydro har hittat toppform och även om han mer eller mindre vägrar vara först i mål så kommer han vinna snart som det känns för han har hittat en nivå till.

Rank: 10-7-3-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Martin de Bos till 2.50 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr

Travtips
torsdag 14.01, 02 april
Åby kväll och gäster i form av Westergård och Hamre-hästar i listan. Bo Westergård har laddat och han har ett par fina chanser. Roligaste spelet är emellertid Beluga West i lopp åtta. Tränas och körs av Peter Untersteiner.
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.05, 2 april

Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.41, 1 april

Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 10.33, 1 april

Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 31 mars

Eskilstuna 31 mars: Min häst är i alla fall bättre än favoriten

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 10.39, 31 mars

Lunch-draget Romme: En Falcon till lunch men draget blir Ivanovs

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:44, 25 mars 2020

Självmål av Sundbyholms nya vd

FAGERSTA: Trots alla tråkigheter mänskligheten kämpar med för stunden så gläds jag åt att våren är på intågande. Allt varmare väder den närmaste tiden går att skönja. Enligt expertisen kommer även värmen göra att coronaviruset får stå tillbaka en smula. Lå...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson