Just nu:
17.37 Dubbelt Redén i STL Open
17.34 Ecurie D. utan problem
11.02 Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!
10.44 Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren
09.55 Venerate vass vinnare i Mohawk Million
19.09 Brambling Kriterie-kung
18.03 Knall av Eagle Eye
16.10 Omöjligt stoppa Mascate Match
15.48 Gimpanzee slog till
15.24 Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking

Axevalla 18 juli (lördag): Bästa hästen och bästa kusken ger bästa vinnaren!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Axevalla – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

1 Tycoon Broline kan kliva iväg bra och borde hålla spets – om han sköter sig. 3 Lord Horse kanske öppnar vettigt och båda springspåren kan kliva iväg rätt bra.


Loppanalys:

1 Tycoon Broline är favorit, som vanligt. Han visade tidigt skyhög kapacitet men han är väldigt knepig och jag är inte ens säker på att han är så jäkla bra längre efter att tiden runnit ifrån honom. Han var inget extra i spets senaste gången han gick felfritt, som tvåa då Arvid S.H. ganska enkelt klev förbi. I övrigt då? Ja sju galopper de elva senaste starterna! Därmed svårt att motivera spel till 2.45 kan jag tycka. Nu ser det annars bra ut, han får leda volten och det borde vara bra – om han vill vända där inne och motståndet är inget som skrämmer i ganska ljummet lopp och dessutom Örjans mjuka körhänder som bara måste vara helrätt på den här hetsporren. Han borde faktiskt vinna nu, men jag sticker ändå inte huvudet i denna snara.

3 Lord Horse är andra hästen till lågt odds med 3.35 och här snackar vi bra utveckling och kanske har det lossnat nu. Han var klart bra senast då han sprang runt dem på långsidan, övertog ledningen och brusade undan via 12,8 sista 700 utan att se minsta plågad ut. Ändå något som skaver med den här till så lågt odds, som kommer från att ha stått i höga odds i vanliga lopp och Mats har inte haft V75-häst på åratal.

Det finns inget givet drag i loppet tyvärr, här hade jag velat tro mycket på nån annan med lite tveksam favoritduo. Nu är det risk att de har bra chans i brist på annat. 9 Master Sea är tredjehandare till 10.00, men den är bäst i spets och inte stekhet från bakspår.

Jag hugger plats på 7 Gassin Am som är en tung sak med bra form och han är nog på väg att släppa till. Hakade på duktigt som trea på kort distans i lördags och denna distans passar bättre. Öppnar bra med voltstart och finns chans att hitta ner långt fram på innerspår. Kanske ledarryggen? Då är han inte så enkel att hänga av och 3.30 får duga.

Rank: 1-3-9-7


Spelförslag:

Jag spelar plats på 7 Gassin Am till oddset 3.30 hos Unibet.

6 Axevalla – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

1 Sunettan Palema har aldrig haft framspår i volt, men är kvick och Ohlsson nu ger spetschans. 7 Mellby Happy kommer utmana med springspår och Jepson.


Loppanalys:

Väldigt spelbart stolopp där 13 av 15 kan vinna. 1 Sunettan Palema är favorit hos Unibet till 3.85. Hon har lyft sig hos Crebas, men galopperade i kvalet till StoChampionatet senast. Då var det första barfota vilket Crebas tycker var bra och blir så igen. Det är spetschans mot sådär snabba hästar och med Ohlsson upp kan det hålla hela vägen. Ändå har jag svårt att tro på favoriten i ett öppet lopp, rent spelmässigt.

11 Cactus är bra, men har jobbigt läge med innerspår på tillägg, och 6 ggr är väl ungefär vad den ska stå i, eller lite högre. Kan bli första rycktussar på henne och ho kanske släppt till på riktigt nu efter att ofta dragits med aktionsproblem. Flög fram över upploppet senast!

Många mindre betrodda har chansen och mycket avgörs vem som får bästa loppet, men jag har svårt att reka någon av dem på liret. Jag hamnade till sist på 7 Mellby Happy, trots att jag egentligen tycker den är halvenkel men här kan det bli rätt då hästen klev iväg bra med spår 2 i våras och Jepson med volt är vass. Kan mycket väl köras till ledningen eller i varje fall få lopp i draget där framme. Från tät har hon varit etta och tvåa och går bra där och gick bra över upploppet i kvalet senast. 7.50 var högre än jag trodde skulle finnas och jag testar det.

15 Whelk går riktigt bra varje gång och det var alternativet för mig. Samma senast som tvåa och spurtade förbi Charlock Wiking före det och på kortspeed är hon riktigt vass. Det krävs en del flyt från detta läge, men hon har fart och form för att överraska.

Jag nämner att 2 Kantens Rose var riktigt bra senast som kunde gå förbi Nika, kraftigt uppåt i nya regin hos Bergh och klarar den spåret finns skrällchans.

Rank: 11-1-7-15


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Mellby Happy till oddset 7.50 hos Unibet.

7 Axevalla – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

1 Romanesque har inte haft många lopp med framspår men är inte jättesnabb och lite hetsig dessutom, vill ha rygg. 7 Handsome Brad övertar oavsett vem som tar tät. 


Loppanalys:

Ojämnt guldlopp där två hästar är mer betrodda och det är helt korrekt. 7 Handsome Brad har perfekt uppgift och han vinner högst troligt loppet, till 1.70. Han har kommit tillbaka efter skada och slog delar av eliten i Östersund där han var starkast över upploppet. Gjorde det bra i Finland senast som fyra då han inte kunde ta så mycket i snabba sista 500. Det blev en tuff transport har jag läst mig till, och sådant är ju lite lurigt hur de tar det men hästen är hård och det går nog bra. Det är storfavorit på att han körs till ledningen i andravågen och jag tror knappt ens Jepson kommer maxa första biten, han vet att de släpper. Lång distans gillar Brad och det är inte mycket som talar emot honom.

1 Romanesque är klar andrahandare och han har varit riktigt frän hos Björn Goop och sättet han gjorde slarvsylta av Inti Boko senast imponerade på mig. Han städade av dem på några steg då Björn satte fart och för dagen duger han i bra gäng den gamla tioåringen. Jag är rätt säker på att det är rygglopp som gäller på 2640 meter och även att han är bäst över sprint. Men med klaff och fritt sista 500 kommer han gå riktigt fort och kanske kan vara snabbare än favoriten. 3.05 är ändå sådär då det krävs en del glid och favoriten är riktigt bra.

10 Monark Newmen är tredjehandare till 12,50, övriga har Unibet 22 och uppåt på och mer chans har de inte. Monarken är på gång igen mot formen, men att han ska vinna i guld vill jag inte spela på.

Rank: 7-1-10-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Handsome Brad till 1.70 hos Unibet.

8 Axevalla – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

Fyra chanslösa på start som inte svarar spets om någon bra kommer. Med springspår på 20 borde 10 Andre Agassi öppna bra (om kusken prickar vilket inte är så enkelt för dessa ungdomar) och kan köra till ledningen.


Loppanalys:

Kul ungdomslopp där jag tror att 11 Ivory di Quattro har bra chans trots att han står tufft inne på pengarna. Han har sprungit in massor med pengar senaste månaderna, men ändå har han 700.000 mindre än andrahandare här. Jag tycker ändå att han ska greja det, för jäklar vad bra han har blivit. Senast var det lekstuga efter att ha släppts till ledningen, och det var perfekt lopp för framtiden att få länsa undan i spets. Bra moralhöjare! Han körs av bästa kusken i mina ögon Mats E Djuse och jag tror faktiskt att han är bäst själv med. Tål tuffa upplägg om man så vill, men Mats har bra förmåga att undvika sådant men ändå vinna loppen. Jag spelar till 3.35.

14 Wild Love är första motbud för hon har växt in mot de bästa stona och senast blåste hon runt i lunchlopp och visade form, och vann trots att hon kanske la speeden för tidigt. Hon har varit väldigt svår med voltstart och det är stor galopprisk, hon brukar gå i passgång och inte hoppa rätt i volten och kan mycket väl tappa ytterligare. Annars står hon mycket bra inne i loppet (alltså 700.000 mer insprängt än favoriten) och på kortspel står de knappast emot henne.

10 Andre Agassi är tänkbar, och jag hade spelat honom till högre odds men 5.50 är ganska rätt som Unibet har. Han var klart bra vid tre segrar och såg klar ut senast då han kopplade grepp men fick ge sig. Inte som bäst då, och åtgärdad och en fräsch Agassi duger bra, och skulle kusken kunna köra till sig ledningen tämligen smärtfritt så blir han svår nöt att knäcka.  Nu är det inte så enkelt som man kan tycka för kuskar som inte kör med springspår så ofta, och kan bli vingel första 500.

9 Look Håleryd är stark men seg. Kanske hittar han mer fart av ett sprinterlopp och av att senast springa 12 över full väg. Tänkbar.

Rank: 11-14-10-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Ivory di Quattro till oddset 3.35 hos Unibet.

9 Axevalla – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

1 Flash Håleryd tror jag spetsar i brist på annat. Kanske inte svarar 4 Ubiquarian Face om denne trycker hårt.


Loppanalys:

6 Zidane Grif är ganska stor favorit och på kapacitet är han säkert bäst då han sprang 12-tider redan som treåring och var ruskigt bra. Förra året var sådär och han fick startförbud efter loppet då han var till Sverige och Jägersro då han inte alls travade. Var borta länge innan debut för Nurmos senast då han kördes avvaktande, men spurtade ner alla över upploppet. Travet kan man inte säga flyter bra, men kan ske blir det bättre utan skor som är anmält nu. Ändå lurigt att gissa på en storfavorit som brukar trava dåligt och bara har ett lopp i kroppen. Kan dessutom få dödens för jag tror inte man släpper honom till ledningen utan strid. Sårbar!

Oväntat lågt odds på Unibet på 4 Ubiquarian Face som man bara har 4.85 på. Han kändes klart intressant som rysare då han mött de bästa i kullen och säkert fått en del hårdhet, och han vann ett kval till Kriteriet i höstas så kapacitet finns det. Såg mycket stark ut efter galopp i försöket till Sprintermästaren senast. Men till 4.85 ser jag inget spelvärde. Det oddset var en besvikelse även om det blir drag på hästen och han inte kommer stanna i över 4 ggr…

Loppet är mycket jämnt och lurigt, jag spelar 7 Kick Off Classic där vi verkligen kan snacka toppform och han blir bara bättre och starkare hela tiden! Senast matade han ner storfavoriten M.S.Triple J. från dödens och försvarade sig upploppet ner då tre hästar kom på bredden. Han har en jäkla skalle och Adielsson nu är klart bra. Att han duger på V75 har han visat, var knappt slagen i rikstotoförsök av Floris Baldwin (med i guld denna vecka) och satt fast med rubbet sparat i V75-finalen näst senast, verkligen rubbet sparat! Kul speldrag till 9.25.

1 Flash Håleryd har Fock och var bra fyra i lördags från spår 12. Spetsläge nu.

10 Sevilla har också form, sköt till bra senast och vinner snart.

Icke-form är det på högkapabla 8 Norton Commander, han verkar less på travlivet!

Rank: 6-4-7-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Kick Off Classic till oddset 9.25 på Unibet.

10 Axevalla – Spelstopp 18.20

Spetsstriden: 1 Cab Lane är snabb och med racergrejer borde det vara bra spetschans.


Loppanalys: 1 Cab Lane är favorit och han är väldigt kapabel. Han var betrodd i Kriteriet men gav upp i spets och hade problem med en hov. Kom tillbaka efter tio månaders uppehåll förra sommaren och vann 300.000 kronorslopp. Var blek sedan i derbykvalet där han åter gav sig i spets. Inför senast hade han nytt långt uppehåll, och spurtade fullgott i spåren med nedåt 10 sista 700. Lite seg var han, men det säger jag inget om. Nu vässas det med bike och barfota (skor och vanlig vagn senast) och han är spetsfavorit. Jag tror att han har bra chans, men han är också klar favorit till 2.70.

12 Armour As är bra. Han höll emot till 100 kvar mot Ecurie D. i våras, det är han ensam om att ha klarat av, i princip. Galopperade som storfavorit på toton under Elitloppet. Visade klass senast då Håkan körde snyggt och det var kontrollerat och läcker stil. Nu är det smått hopplöst med spår 12 i brons och krävs inte mycket strul för att vara chanslös.

Jag spelar plats på 3 Beartime som gav sig i spets senast, inte helt oväntat på långt med endast ett lopp i kroppen. Nu är det troligt med ledarryggen på favoriten, eller spets om denne öppnar sämre. Två lopp i kroppen och bättre distans gör den här klart aktuell och jag anser 3.75 vara bra värde i på plats.

10 Andre Ward har jag jagat men inte fått med nåt på. Det har blivit fel varje gång i Sverige. Överfallen då han hade haft toppchans. Tempotorsk senast då dödens var upptaget och loppet gick i 20-fart. Nu kan man hoppas på bättre fart på loppet och då kan han komma farande till slut på det dryga upploppet för han är bra den här. Tänkbart chansspel.

Rank: 1-12-10-3


Spelförslag: Jag spelar plats på 3 Beartime till 3.75 hos Unibet.

11 Axevalla – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

1 Charlock Wiking måste ha mycket bra spetschans. Helstängt nu är ju ingen nyhet då det var norsk med volt senast och stängt före – men spets borde han ta.


Loppanalys:

Lurigt lopp! 1 Charlock Wiking är i toppform och senast kan man glömma då det var voltstart och galopp. Nu på med helstängt som tidigare och mycket snabb är han och jag räknar med att han tar ledningen. Nu är han rätt så blöt den här och borde hållit undan mot Whelk från ledningen och nu möter han bättre hästar. Som favorit är det givet att syna den här, trots spets.

Två tänkbara spel och 7 Hummer Scott är en av dem för han såg ruskigt laddad ut med sparat senast och med fritt hade han vunnit det lätt. Mycket tapper starten före det. Jag har sett hästen i spets för fem starter sedan och han gav verkligen upp direkt och det är nog ingen slump att man kört i ryggar. Lär bli samma nu och det kan lätt bli vingel med bricka 7 på kort.

Jag testar 11 Vicking Trebi’ som är ny hos Goop och den här känns bra. Har vunnit från dödens i Italien och det gör de sällan de italienska hästarna men den ser mycket rejäl ut. Står nästan på kronan rätt inne i loppet och det är väl ingen vågad gissning att man siktat hit. Jepson känns helrätt i vagnen och med veka hästar där framme tror jag man kan vara starkast. Bra vinnare detta tror jag! 

Rank: 11-7-1-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Vicking Trebi’ till 5.75 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!

Travtips
söndag 11.02, 27 september
Efter en lördag med Kriteriet och Oaks öppnar Solvalla portarna för en ny toppklassig tävlingsdag den här söndagen där STL Open-finalen utgör det sötaste russinet i kakan. Loppet ser mycket ut att handla om två stjärnor från Daniel Redéns stall – jag välje...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.15, 25 september

Solvalla 26 september: Barbro krossar dem i Oaks!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.14, 25 september

Bergsåker 25 september: Välkommen tillbaka, Ängsborken

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.38, 25 september

Lunch-draget Åmål: Positiva tongångar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.03, 24 september

Boden 24 september: En finsk flirt som är svår att stå emot

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.01, 24 september

Lunch-draget Hagmyren: Här snackar vi nytändning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:18, 17 september 2020

”Bergharn” gillar grabbar mest

STRÄNGNÄS: Fint väder förvisso denna torsdagmorgon, men ack så kalla nordliga vindar som sveper in mot oss. Hösten är definitivt här. Bergh gillar grabbar mest. Tarzan uppskattar tjejerna. Roade mig att titta på de 10 vinstrikaste tränarna i Sverige detta ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson