Just nu:
13.27 Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!
12.02 Årgångstoppar möts i Paris
11.18 Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada
10.40 Trio svenskar utmanar Polara
08.18 ”Rödluvan” toppar inför Sto-EM
15.36 Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast
14.59 Empire mot Derby-kval
11.01 Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident
10.06 Racing Mange gästar Tingsryd
09.27 Dubbel glädje för Svanstedt

Axevalla 15 oktober: Peter och Johan i het spetsstrid

Toppsport mitt i veckan på Axevalla denna höstdag med ett par uttagningslopp till Breeders Crown att sätta tänderna i. Tänkvärt är att det primära för många i BC är att ta sig vidare och det kan påverka balans/utrustning och taktik. Jag har analyserat det hela med tanke på de förutsättningar jag känner till och hamnat på fem vinnarspel.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Axevalla – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

7 Vincent Horse kan nog vara snabbast iväg men det betyder inte spets med garanti då han står placerad långt ut. 2 Wreckless M.M. och 3 Nyhet är säkert med och hugger första biten. Öppet men säger ändå Vincent Horse till spets.


Loppanalys:

Ett sprinterlopp och ett mycket jämnt och öppet sådant. Jag chanspelar på fine spurtaren 11 Gianluca B.R. Den norske gästen gjorde sin första start på svensk mark senast och avslutade då i bra stil via 10/700 meter. Grejade andraplatsen bakom Dexter Brick. Näst senast skrällvann han på fint sätt. Att upploppet är långt på Axevalla det vet jag och att tempot på loppet blir högt det hoppas jag på. Med flera jämna hästar borde det kunna bli hyggligt drön och då kommer norsken rejält in i matchen. En chansning javisst men jag gillar intrycket på hästen.

Gillar gör jag även 8 Gambit Brodde som var rejäl senast men spåret gillar jag inte. Berghus duo 7 Vincent Horse (kan spetsa) och 3 Nyhet kommer båda från fina insatser och är också tidiga.

3 Wreckless M.M. avslutade fullt bra från kön senast och har läget. Listan kan göra lång här men jag provar med röd kusk fra Norge.

Rank: 11-8-7-3


Spelförslag:

Jag spelar en slant på 11 Gianluca B.R. till oddset 5.50.

5 Axevalla – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

Innerspår bakom bilen på Axevalla är bra och Per Nordström har som oftast startsnabba hästar. Det gäller även 1 Grande Diva Sisu som är favorit på spets.


Loppanalys:

Breeders Crown-uttagning för treåriga ston och favorit är 2 Gina Mearas som var duktig i Oaks senast efter en positiv avslutning i spåren. Detta från svårt läge. Nu är förutsättningarna bättre och en fin resa bör det bli. Har väl hygglig chans men det saknas inte motstånd och det finns mer intressanta spelbud. Hon har varit igång ett bra tag och det är inte säkert att formen sitter där hela säsongen ut.

1 Grande Diva Sisu höll fint senast och är spetsfavorit. Kan spåra hem detta men upploppet är långt. 11 Ghostintheshell är kapabel och kan runda till seger. Missgynnad av läget dock och segrarna är efter tidig tätkänning.

Peter Untersteiner har visat färsk stallform med fyra segrar lördag och tre söndag och hans 12 Milady Grace är bra. Det känns väl inte helt lyckat att tjata om en häst med uselt läge även i detta lopp men med lite röta så måste Peters häst vara intressant. Senast var hon ute i Oakskval och avslutade riktigt vasst och hon går rejält hela vägen hem. Med rätta ryggarna så kan det gå över det långa upploppet och jag provar med ett vinnarlir. Treåriga ston på hösten och det händer mycket i form och utveckling. Hade hoppats på något högre odds men 4.85 får duga.

10 Alexi Quick med Calle nämner jag också.

Rank: 2-12-1-11


Spelförslag:

Jag lirar vinnare på 12 Milady Grace till oddset 4.85.

6 Axevalla – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

7 Usain Töll är ruggigt snabb ut och har spetsat varje gång med framspår bil. 4 Brother Bill blir nog en bra rygg att ha.


Loppanalys:

Breeders för treåriga hingstar och valacker. 10 Aetos Kronos har ju dominerat i kullen med segrar i E3-finalerna och han är svår att gå emot här. En mycket mycket bra häst.  I Kriteriet senast var han inte i balans och gjorde bort sig med brasa innan bilen släppte. Det ska inte behöva bli galopp här och chansen är god. Örjan sa att hästen blev för ivrig senast men kändes fin i övrigt. Tror inte det är något strul med formen.

Skulle det strula så har 4 Brother Bill vettig chans. Kontio satt kvar då tåget gick i Kriteriet senast men avslutningen var sedan rejäl som tvåa. Här ser det ut att kunna bli tidig spets och det kan hålla.

Fina hästar med i loppet då ex. kapabla duon 5 Ultion Face och 6 Galileo Am båda är riktiga skrällar. Inga dussindjur direkt.

Rank: 10-4-5-6


Spelförslag:

Jag står över spel här.

7 Axevalla – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

Spetsstriden bör stå helt mellan far och son Untersteiner. Både 2 Heart of Steel och 4 Pastore Bob är ordentligt startsnabba så räkna med två snabbstartare. Spår långt in på Axevalla är bra och Johans häst ska trots allt ta sig förbi. Det kan gå men det blir tufft. Pastore är dock så vass ut att jag håller en slant på den till spets. Sedan lär det nog inte bli någon tokörning mellan dessa två och inget handgemäng på stallbacken efter loppet,,,,,


Loppanalys:

Jag räknar alltså med att 2 Heart of Steel eller 4 Pastore Bob når spets och det bör även avgöra loppet. Efter en bit bör det bli rätt så lugnt för hästen i ledningen och då är det prima chans att ledaren håller undan. Senast var Heart of Steel fullt bra efter tidig ledning och inte så långt borta. Han är effektiv i spets och distansen är kort och passar fint. Stallformen verkar också uppåt. Skulle Pastore Bob ta sig förbi så har den fördel. Jag tror det kan bli Johan till tät och då även oddsen är bättre på den så provar jag med Pastore Bob som vinnare. 1.80 på Peter och 4.25 på Johan och det avgör saken.

7 Lucifer Lane, 9 Food Money och 11 Mack Dragan kommer ju alla från seger och visad form. Tre bra hästar som är givna där bakom. Sämre lägen dock.

Rank: 2-4-7-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Pastore Bob till oddset 4.25.

8 Axevalla – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

1 Quarcia öppnar kvickt. Utifrån har vi snabba starter att vänta från 3 Hankypanky Peyton och 7 Adi Gallia. Tror det kan bli Hankypanky Peyton till tät.


Loppanalys:

Breeders för fyraåringa ston. Bästa hästen bör 12 Aleppo Pine vara. Hon såg dessutom smällfin ut senast vid seger från spets. Givet segerbud men att spela henne till halvlågt odds från bricka tolv i ett uttagningslopp känns inte supersmart. Det primära är ju att gå vidare till final.

Jag går i stället på 3 Hankypanky Peyton som inledde karriären med sju segrar innan det har tagit emot. Nu har hon pustat någon och är säkert tillfixad inför detta. Jag tror det kan bli spets och därifrån har hon tre segrar av tre och hon kämpar på bästa sätt. Skoglund upp känns inte fel.

7 Adi Gallia är ett bud om det skulle kunna bli spets. 1 Quarcia är speedig och har läget. 11 Fantasia Sisu höll bra senast. 9 Zeeland Kronos är med och hugger.

Rank: 3-12-7-1


Spelförslag:

Spelar vinnare på 3 Hankypanky Peyton till oddset 6.25.

9 Axevalla – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

5 Tae Kwon Deo lär laddas tufft och det är troligt med spets.


Loppanalys:

Breeders för fyra hingstar och valacker och ett mycket fint och jämnt lopp. Många har chansen. Spets är alltid bra och den tror jag 5 Tae Kwon Deo tar. Är ju en topphäst som kommer från seger på bra sätt. Visade då att full distans fungerar fint men det hade känts bättre med kortare väg. Dessutom var det ett tag sedan.

2 Ferrari Sisu var ruggigt bra i Derbyt näst senast. Lär spurta rejält. 1 Pinto Bob kommer från seger i St Leger och har läget för fin resa.

Nurmos har fyra till start i loppet och av hans har jag bäst känsla för 9 Viking Brodde som var riktigt rejäl vid segern efter en strongt slutvarv senast. Spåret är ok och jag räknar med en ny vass insats. Nurmos övriga tre djur är också klart kapabla. Öppet race detta där mitt spel hamnar på Viking Brodde.

Rank: 9-5-2-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Viking Brodde till oddset 5.75.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!

Travtips
onsdag 13.27, 12 augusti
Inga framgångar i lördags och det är sällan enkelt att spela V75-dagar på Åby. Nu blev det otrolig körning i loppen och häftiga lopp minst sagt! Jag trodde nog att Örjan satt på leken med min vinnare Who’s Who men Moni Viking var för snabb/bra för dagen oc...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.36, 11 augusti

Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 11 augusti

Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 10 augusti

Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.06, 10 augusti

Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.35, 7 augusti

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson