Axevalla 15 december: Bo rankar - han är först över linjen

Lunchdraget Mamba var bara bäst och det satt skönt. Nu jagar vi vinnare på Axevalla och jagar vinster där gör även Bo Westergård som är segervan vid sina Sverige-besök. Bo har ett par hyggliga chanser och han hjälper glatt till att ranka sina chanser. En av hans möjligheter spelas.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Axevalla – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

4 Trix for Free försöker ta emot 6 Holdfast Am och har vettig chans att lyckas med det. Två snabba hästar.


Loppanalys:

4 Trix for Free är min spetsfavorit och det kan nog avgöra i det här loppet med så få hästar. Nära segern från spets för tre starter sedan och överlägsen seger från spets näst senast. Senast var det resa i ryggar och fullt godkänd avslutning. I spets borde det bli rätt lugnt här och då ska det räcka fint.

Svedberg har två till start och han tycker de ska rankas rätt likvärdigt. 6 Holdfast Am har visat mest men nu åker skorna på så klart.

Han kör själv 3 Kimi di Quattro som är under utveckling och inte alls borta. Vann knappt näst senast och krigar på fint.

7 Bahama Passion är snabb och vann också i knapp stil näst senast. Sämsta spåret men fältet är litet så det spelar mindre roll. 5 Profit Tile räknas.

Rank: 4-6-3-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Trix for Free till oddset  2.90 hos Unibet.

5 Axevalla – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

1 Shemeansmuscle är snabb och innerspår Axevalla är gynnsamt. Kan bli lite väl ivrig i tät och har pustat så vi får se hur upplägget blir.


Loppanalys:

Bo Westergård gästar Axevalla och han har ett par chanser denna tisdagkväll. Han rankar själv 9 First In Line E.P. som sin bästa chans under kvällen och det kan jag förstå. Senast blev det startgalopp då det var lite trångt och svårt tycker Bo men hästen svarade sedan för en strong löpning och Bos häst verkar bra för den klass han befinner sig i. Nu är det bilstart och ”tryggt” spår för både häst och kusk  och treåringen bör hamna vettigt till för att sedan ha utmärkt chans.

1 Shemeansmuscle är snabb men har pustat och är svårbedömd i form. 5 Big Hurt kan en del men visar det inte alltid. 15 Strong de la Hoya är en häst som duger men att runda till seger troligtvis ute i spåren är inte helt lätt.

Ett rätt så skiftat fält där Westergård bör ha bästa kortet.

Rank: 9-1-5-15


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 First In Line E.P. till oddset  1.80 hos Unibet.

  • 9 First In Line E.P. , vinnare

6 Axevalla – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

Tvååringar och oprövade kort. Mycket svårbedömt vad som händer från start. Möjligt att favoriten 8 Glorious U.M. tidigt körs till spets.


Loppanalys:

Silverstoet ska avgöras. Litet fält och som det känns även ett skiktat sådant. Bäst så långt har Båths 8 Glorious U.M. varit och det är ny bra chans. Två segrar av två har det blivit så långt och detta i fin stil. Spåret är långt ut men i det lilla fältet spelar det nog inte lika stor roll och det kan till och med bli tidig spets. Befogad favorit. Men 1.35  i odds på orutinerad häst får unibet givetvis behålla.

Zukanovic har en rätt snabb men opolerad häst i 7 Denco´s Rioja. Denne har visat mest galopp men är i grunden inte så osäker hälsar Adde. Han påpekar också att stallet inte har vunnit lopp sedan maj månad så vi kan inte snacka om stall i form direkt.

3 A Perfect Face galopperade i sin debut senast men visade rätt fin fart efter det. Kan strida.

1 Nowalkrun bör få en fin resa och ser ut att kunna en del.

Inte så kul att spela storfavoriten i ett lopp för tvååringar och inte så kul att spela emot heller.

Rank: 8-7-3-1


Spelförslag:

Jag står över spel.

7 Axevalla – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

1 Takeachancediablo har fin chans på spets.


Loppanalys:

6 Firstclass U.M. gör ett rejält intryck och gästar Axevalla i mycket fin form. Avgjorde på bra sätt senast och jag tror Båths häst kan visa sig tuffast och vinna även här. Läget är lite kruxigt men det borde lösa sig med fritt i tid.

8 Up New Moon avslutade rätt kraftfullt senast och hon är duktig då hon fungerar som hon ska. Åter med Calle och det är bra. Vann i fin stil näst senast och vi har ett farligt motbud.

14 Expensive Attitude fick inte riktigt chansen i tid senast och nu är det debut för Westergård. Det är intressant men Bo ligger lite lågt då hästen inte fått något banjobb och han kör lite på chans. Hade varit ett kul bud om det varit mer påställt.

10 Janai höll bra senast och 1 Takeachancediablo har läget och lopp i kroppen. 7 Jula Madonna räknas också.

Rank: 6-8-14-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Firstclass U.M. till oddset  3.65 hos Unibet.

8 Axevalla – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

1 Quite E. Wood kan öppna kvickt och spår ett Axevalla är bra. Westergård lär ladda på med 8 Prapai R. och tar sig förbi många.


Loppanalys:

1 Quite E. Wood är mitt drag i loppet. Hästen sköt till fint senast och gör nu intressant debut hos Eklundh. Han har haft det lite trögt med segrandet på slutet men vann lopp i går och det är spännande med ny regi. Hästen har visat fint kunnande och såg bra ut senast samt kan öppna kvickt. Spets eller fin resa bör vi få och jag spelar.

Westergård har 8 Prapai R. som duger gott men Bo hälsar att skor på är ett litet minus och läget gillar han inte så klart.

12 Gullabo Däck Bling lär fälla många över det långa upploppet men frågan är om han kliver förbi alla. Lång distans hade varit bättre.

5 Milord är ruggigt gedigen och bra mest varje gång. Avslutade bra senast och har Calle upp. 6 Ferrell höll bra senast och 7 Vikings Topline räknas också.

Rank: 1-8-12-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Quite E. Wood till oddset  5.25 hos Unibet.

9 Axevalla – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

2 Warrego Flow kan lägga iväg snabbt. 6 Massive Attack med Calle från springen har bra spetschans.


Loppanalys:

Ny Westergård-chans då hans 14 Enjoy Banker är tidig. Kördes fram utvändigt ledaren senast och vann i fin stil. Bo tror på sin häst och anser detta vara hans näst bästa chans i kväll. Springspåret på tillägg kan vara både på gott och ont och svenska voltsystmet med springspår är inte alltid så lätt. I Danmark finns inga springspår.

13 Zoccoloduro O.P. är kapabel men har inte varit helt på topp på slutet. Har nu pustat något och kan säkert vara i finare skick nu.

15 Mellby Helios såg fin ut senast men det är många att runda. 6 Massive Attack kan vara spännande från spets. 12 Leica Håleryd sköt till fint senast men skor på kan nog vara ett minus.

Jag går på grundkapable 8 L.L. Royal. Han gillas men har varit drabbad först av virus och sedan en rejäl halsinfektion. Fick inte fritt senast och såg bra ut och det fanns att åka med. Känns ännu piggare efteråt hälsar Li som inte känner sig besegrad med klaff. Kaj åker gärna iväg för att köra och lär inte sitta och mesa. Tar sig nog ut och sedan finns chansen. Hästen är bra om han är tillbaka i form och jag provar.

Rank: 14-13-8-15


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 L.L. Royal till oddset  12.75 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson