Just nu:
13.27 Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!
12.02 Årgångstoppar möts i Paris
11.18 Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada
10.40 Trio svenskar utmanar Polara
08.18 ”Rödluvan” toppar inför Sto-EM
15.36 Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast
14.59 Empire mot Derby-kval
11.01 Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident
10.06 Racing Mange gästar Tingsryd
09.27 Dubbel glädje för Svanstedt

Axel Jensens nästa för Zarenne Fas

Jerry Riordans italienare Zarenne Fas utklassade motståndet i Grosser Preis von Deutschland. Nu gör han ett försök att ta hem pokalen i Norge också – på lördag väntar Axel Jensens Minneslopp.

I händerna på Rikard N Skoglund segrade Zarenne Fas i tyska fyraåringsloppet Grosser Preis von Deutschland i Hamburg senast. Till helgen spänner Jerry Riordans italienare bågen igen – ekipaget finns med i Axel Jensens Minneslopp på Bjerke som den här lördagen håller i veckans för Sverige och Norge gemensamma V75-omgång.

Zarenne Fas får sällskap till loppet av två stallkamrater i form av Zabul Fi och Classichap. Även Halmstad-kollegan Johan Untersteiner sänder två hästar till samma lopp. Tränaren kör själv Marcello Wibb, färsk fyra i Breeders Crown medan Christoffer Eriksson tar hand om Derby-finalisten Roofie.

Andra namn att räkna med i Axel Jensens är danske Derby-vinnaren Dumbo och trean från den norska motsvarigheten Noble Superb, som också slutade femma i Grand Prix de l’UET. Förstapriset består av 300 000 norska kronor.

Här är startlistan:

Axel Jensens Minneslopp, 1609 auto:

1 Zabul Fi – Tom Erik Solberg
2 Patent Leather – Frode Hamre
3 M.S. Triple J. – Svein Ove Wassberg
4 Zarenne Fas – Rikard N Skoglund
5 Ibra Boko – Ulf Ohlsson
6 Classichap – Geir Mikkelsen
7 Noble Superb – Magnus Teien Gundersen
8 Marcello Wibb – Johan Untersteiner
9 Roofie – Christoffer Eriksson
10 Dumbo – Gordon Dahl

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
onsdag 12:02, 12 augusti

Årgångstoppar möts i Paris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:18, 12 augusti

Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:40, 12 augusti

Trio svenskar utmanar Polara

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:18, 12 augusti

”Rödluvan” toppar inför Sto-EM

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 14:59, 11 augusti

Empire mot Derby-kval

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 10:06, 11 augusti

Racing Mange gästar Tingsryd

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:27, 11 augusti

Dubbel glädje för Svanstedt

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Justice Ås besegrade VM-tvåan

Justice Ås besegrade VM-tvåan

Den danske VM-tvåan Slide So Easy hade ingen chans – när Justice Ås och Peter Ingves kopierade förra årets framgångsrecept i N.J. Koster Memorial.

Förra året vann Peter Untersteiner-tränade Justice Ås danska klassikern N.J. Koster Memorial före favoriten Slide So Easy. När årets upplaga av loppet avgjordes under söndagen – blev det en exakt repris. Peter Ingves körde Justice Ås till segern på Charlottenlund.

Justice Ås snabbstartade och tog ledningen per omgående. Flemming Jensen dröjde inte särskilt länge före han avancerade fram årets VM-silvermedaljör Slide So Easy utvändigt. Men närmare kom aldrig favoriten – Justice Ås gjorde ett ryck genom sista sväng och lämnade motståndarna att i stället göra upp om andrapriset.

Justice Ås, som här faktiskt tog sin första seger sedan den i samma lopp i fjol, klockades till 1.12,0a över 1600 meter och förärades 70 000 danska kronor i förstapris. Slide So Easy grejade andraplatsen, fyra tiondelar efter vinnaren, före Target Kronos och Västerbooonthenews.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lätt när Earl Simon tog tredje raka
Nästa nyhet
Lätt när Earl Simon tog tredje raka

Lätt när Earl Simon tog tredje raka

Jarmo Niskanens stjärna Earl Simon visar fin form inför vinterns drabbningar. På söndagen tog sig femåringen till Chartres för att vinna sin tredje raka seger.

Den av Jarmo Niskanen tränade Earl Simon laddas mot vintermeetinget och en eventuell start i Prix d’Amérique genom att mjuka upp på den franska landsorten. Femåringen återvände på söndagen till hippodromen i Chartres och lämnade banan med en vattentät seger – hästens tredje raka.

Franck Ouvrie satt liksom vanligt i sulkyn bakom Earl Simon som inte direkt behövde förta sig för att bärga segern värd 16 200 euro. Storfavoriten avancerade i sexhästarsfältet tidigt till ledningen och var sedan i sin egen klass. Med krafter sparade passerade man mållinjen på 1.14,6/2825 meter.

För Earl Simon väntar närmast troligen en start i femåringsloppet Prix Doynel de Saint-Quentin på Vincennes den 30 november, så till vida man inte väljer att gå ut redan i Prix de Bretagne på söndag.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny succé för Cokstile - vann Kommunloppet
Nästa nyhet
Ny succé för Cokstile – vann Kommunloppet

Ny succé för Cokstile – vann Kommunloppet

Norske Cokstile gör stor succé i det nya hemlandet Italien. På söndagen slog han till igen när de från dödens blev enkel seger i finalen av Kommunloppet.

Den norske elittravaren Cokstile såldes tidigare i år till Italien och sexåringen verkar trivas finemang i regi Gennaro Casillo. Efter att tidigare i höst vunnit Gran Premio delle Nazioni tog Cokstile på söndagen ännu en klassisk italiensk storloppseger när han i imponerande stil hemförde Gran Premio Palio dei Comuni i Montegiorgio – i Sverige mest känt som Kommunloppet.

Tre försöksheat avgjordes inför finalen. Cokstile vann ett, medan Pantera del Pino och Arazi Boko tog hem de övriga två. Det var också Alessandro Gocciadoros outslitlige Arazi Boko som kom till spets i finalen, men Antonio di Nardo bakom Cokstile placerade sig lugnt i dödens.

Från positionen utvändigt om ledaren var Cokstile den starkaste, tog säkert ned Arazi Boko på upploppet till finalseger på 1.10,4a/1600 meter. Segertiden innebar ett nytt löpningsrekord och förstapriset motsvarade cirka 600 000 kronor.

Fransyskan Billie de Montfort knep bronset efter en resa i rygg på vinnaren, före försöksvinnaren Pantera del Pino. Två svensktränade hästar fanns också med i Kommunloppet – Jeepster tog sig till final som fyra men slutade där oplacerad. M.T. Insider missade en finalplats men slutade senare som trea i consolation.

Här kan du se slutet av loppet:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dags för Forfantone Am
Nästa nyhet
Dags för Forfantone Am

Dags för Forfantone Am

Det har verkligen varit stolpe ut för Roger Walmanns stall i år, men i Breeders Crown-finalen för de fyraåriga killarna var det stolpe in. När favoriterna föll – så stod Fortfantone Am pall.

Forfantone Am har som son efter monsterstoet Tamla Celeber haft ögonen på sig från debuten, alltid fajtats i kulltoppen men inte fått till den stora segern. I Breeders Crown för fyraåriga hingstar och valacker på Sundbyholm var det dock dags. En seger som nog också värmde tränaren Roger Walmann lite extra, efter ett tufft 2019.

– Vilket år vi haft…det här var verkligen den allra sista chansen att få vinna något stort i år. Jag tycker det var skitroligt för alla runt omkring att vi fick sätta pricket över i:et nu. Det har varit ett häxigt år för oss, så med tanke på det känns det här som en av mina största segrar, sa Roger Walmann i ATG Live.

”Det var verkligen sista chansen”
Roger Walmann i ATG Live

Inledningen av loppet bjussade på en hel del dramatik. Favoriten Inti Boko var alldeles för laddad och kastade sig i galopp när bilen fällde in vingarna. Tae Kwon Deo drog till ledningen – men rullade också han över i fel gångart in mot första sväng. Samtidigt som de två mest spelade hästarna gjorde snabb sorti kunde Örjan Kihlström enkelt glida till spets med Forfantone Am.

Den chansen skulle Roger Walmann-travaren inte missa – men Fortfantone Am skulle bjudas strid på kniven. Betting Gangster avvaktade till in i sista kurvan före attacken kom, men då gick det rysligt fort. Betting Gangster kom snabbt fram utvändigt om ledaren och utmanade sida vid sida hela upploppet ned – men Forfantone Am vägrade att släppa förbi sig den ettrigt uppvaktande motståndaren.

Med knapp marginal höll Forfantone Am nosen först för att som vinnare passera mål på 1.12,6a över 2140 meter – samma tid fick den duktige tvåan Betting Gangster. Den premiechansade vinnaren belönades med 1,6 miljoner kronor.

Derby-tvåan Ferrari Sisu svarade återigen för en magnifik spurt och kom, två tiondelar senare, in som trea. Marcello Wibb lade beslag på fjärdeplatsen efter en invändig resa, medan Mellby Glader var femma efter att ha fått fritt spelrum sent. Viking Brodde tog dödens med varvet kvar men tröttnade till slut.

Forfantone Am (e. Muscle Hill)
Tränare: Roger Walmann
Skötare: Isabell Ahlin
Ägare: SRF Stable
Uppfödare: Am Bloodstock AB


Läs även: Brother Bill ohotad i spets
Läs även: Ganga Bae vägrade ge sig
Läs även: Där satt den, ”Rödluvan”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Där satt den, "Rödluvan"!

Travtips

Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!

Travtips
onsdag 13.27, 12 augusti
Inga framgångar i lördags och det är sällan enkelt att spela V75-dagar på Åby. Nu blev det otrolig körning i loppen och häftiga lopp minst sagt! Jag trodde nog att Örjan satt på leken med min vinnare Who’s Who men Moni Viking var för snabb/bra för dagen oc...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.36, 11 augusti

Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 11 augusti

Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 10 augusti

Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.06, 10 augusti

Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.35, 7 augusti

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson