Just nu:
17.56 Italien skärper reglerna – Halmstad häver avstängningen
16.12 Tips Axevalla 23 maj: Rickard Svanstedt vår man i kväll
13.44 Tunga beskedet: Månprinsen A.M. struken
12.37 Efter Lotteria: Hårdare regler för drivningar i Italien
09.45 Elitloppet: Allt du behöver veta inför travfesten
17.05 ELITKAMPEN: Det stora nordiska slaget
16.48 Två strykningar i Treåringseliten
13.22 Tips Åby/Örebro 22/5: Givet vinnarspel mot överskattad storfavorit!
10.34 Gästkrönikör Niklas Borg: Vem vann Elitloppet 2004?
08.33 Cruzado dela Noche ute efter segern i Maxie Lee

Avelsgiganten Supergill har gått ur tiden

En av tidernas mest betydelsefulla avelshingstar har gått vidare till de evigt gröna ängarna. Supergill blev hela 34 år gammal.

Det är Sulkysport som rapporterar att Supergill, i en ålder av 34 år, på lördag morgon fick somna in på stuteriet i Italien där han framlevde sina sista år.

Amerikanske Supergill (e. Super Bowl) född 1985 var själv framgångsrik under sin relativt korta karriär och vann bland annat Peter Haughton Memorial som tvååring. Men det var för sina tjänster som avelshingst han kom att inta rollen som en av våra mest betydelsefulla. Efter att första ha varit verksam inom aveln i USA, köptes han till Italien 1995 där han kom att fortsätta sin gärning i Europa.

Bland Supergills otaliga avkommor märks särskilt Malabar Man (16 milj. kr) som vann Hambletonian och svenskfödda Giant Diablo (13 milj. kr) som en gång varit världens snabbaste. Nämnas kan också namn som Toss Out, Rite on Line och Classic Grand Cru. Även i egenskap av morfar har Supergills blod varit av stor betydelse, hit räknas bland andra Ringostarr Treb och Mosaique Face.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
onsdag 08:33, 22 maj

Cruzado dela Noche ute efter segern i Maxie Lee

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:13, 22 maj

Lätt när Gotland fortsatte segerraden på Vincennes

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 17:15, 21 maj

SWEDEN CUP: Startlistor och odds till förfesten!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 11:50, 21 maj

Efter skada: Mofaksan tvingas sluta

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:22, 21 maj

Jepson till Tusenklubben: ”En milstolpe”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 18:19, 20 maj

KUSK-VM: Tar Ulf Ohlsson Sveriges första guld?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:47, 20 maj

Valokaja Hindö och Gretzky B.R. till Oslo Grand Prix

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Bold Eagle mot Prix de l’Atlantique trots allt?

Bold Eagle mot Prix de l’Atlantique trots allt?

Följetongen kring Bold Eagle fortsätter. Efter att det först spekulerats i om karriären kanske var till ända, meddelar tränaren nu att det kan bli en ny start redan inom några veckor.

Critérium de Vitesse förra söndagen såg Readly Express stärka sina aktier inför Elitloppet, men det blev också orsak till många diskussioner om Bold Eagle. Den franske stjärnan var tidigt slagen och utgjorde en blek figur. Ägaren Pierre Pilarski menade att starten kunde vara den sista i karriären om inga fel hittades på hästen.

Det gjorde man dock. Veterinären kunde konstatera att Bold Eagle med all sannolikhet var drabbad av en infektion. Vila och en comeback i sommar, var ordinationen. Men nu berättar tränaren Sébastien Guarato för Paris-Turf att vi kanske får se ”Örnen” på tävlingsbanan igen inom kort.

– Testerna visade att Bold Eagle hade mycket vita blod-kroppar och bakterier i lungorna. Antagligen orsakat av ett virus eller allergi. Vi kommer fortsätta att träna honom som vanligt från och med den här veckan och om allt känns bra, förbereda honom för Prix de l’Atlantique, säger Sébastien Guarato till Paris-Turf.

Prix de l’Atlantique avgörs på Enghien den 20 april. Bold Eagle har vunnit loppet de två senaste åren.

Läs även: Förklaringen: Bold Eagle hade en infektion
Läs även: Beslutet om Bold Eagle: Vila – sedan comeback
Läs även: Tävlingskarriären kan vara över för Bold Eagle
Läs även: Beskedet från Readly Express: Vann på 1.08,9

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lionel mot Pastore Bob i Steinlagers Äreslopp
Nästa nyhet
Lionel mot Pastore Bob i Steinlagers Äreslopp

Lionel mot Pastore Bob i Steinlagers Äreslopp

Lionel gör första starten sedan den i Prix d’Amérique och möter på Momarken bland andra Pastore Bob i Steinlagers Äreslopp.

Den här lördagen är det tävlingsfritt på svenska banor. Fokus ställs i stället mot norska Momarken där Steinlagers Äreslopp blir den främsta begivenheten. Förstapriset är 200 000 norska kronor och i kamp om segern får vi se två finalister från Elitloppet i fjol.

Det är den röd-blå-vita hjälten Lionel som, nu tillbaka i träning hos Göran Antonsen, gör comeback. Fuxen sände hem igen för att jobba i aveln efter sin fjärde raka start i Prix d’Amérique men är nu alltså tillbaka på tävlingsbanan. Mot sig i sprinterloppet får han Johan Untersteiners Pastore Bob, som har påbörjat året med en seger och redan har inviterats för titelförsvar i Finlandia-Ajo.

Här är startlistan:

1640 auto

1 Clemenza Am – Magnus Teien Gundersen
2 Donatomite – Frode Hamre
3 The Last Ticket – Dag-Sveinung Dalen
4 Pastore Bob – Johan Untersteiner
5 Madelen L.T.C. – Eirik Höitomt
6 Cokstile – Lars Anvar Kolle
7 West Wing – Kim Eriksson
8 Deep Sea Dream – Tom Erik Solberg
9 Lionel – Göran Antonsen
10 Target Kronos – Lutfi Kolgjini

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Färjestad: "Ohlsson och Båth i centrum"
Nästa nyhet
Tips Färjestad: ”Ohlsson och Båth i centrum”

Tips Färjestad: ”Ohlsson och Båth i centrum”

Tips och analyser Färjestad

Färjestad. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 1 Judge Memphis har Ohlsson i vagnen och han är helvass på att hålla upp ledningen från spår ett. Hästen kan öppna bra men har inte lyckasts spetsa från spår ett tidigare. 4 X.L.Bygg Palema öppnar raskt från alla öppna spår och trivs i tät. Micke får också bra fart på hästarna första biten och här är det bra spetchans.

Loppanalysen: 8 Roly Poly avslutade bra från andrapar utvändigt senast och var nära segern bakom Stella Newmen. Roly Poly gör det nästan alltid bra då hon får sin resa i draget och här har hon en lämplig uppgift. Hon ger dock inte något odds man gör vågen av och hon är lite sårbar och som klar favorit är hon inte så kul att hålla på med. Barfota ikväll dock.

4 X.L.Bygg Palema trivs i tät och har bra chans att komma dit. Senast försökte han ta sig runt i mycket dåligt trav men det gick inte. Detta efter uppehåll då han borde varit fin. Möjligt att han led av banunderlaget men att spela honom så kort tid efter det intrycket är inget för mig.

Med i samma lopp senast var 1 Judge Memphis och denne avslutade bra och gav ett fint intryck. Nu sitter Ohlsson upp och läget är spännande. Bör få en fin resa och kan överraska. Är väl ingen vinnartyp dock.

9 Tarabuso Jet är ofta med och hugger i främrre träffen och storskrällen kan heta 10 Frisco Flame som höll bra senast.

Spelförslaget: 1 Judge Memphis gav ett bra intryck senast och har nu Ohlsson upp från spår ett. Bör sluta långt framme och plats till oddset 2,05 får det bli.

Färjestad. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: 4 Callmesally är riktigt snabb från start och bra i ledningen. Sida vid sida och utvändigt om 3 Beam Me Up Scotty gör dock att det blir inte helt lätt att nå spets. Ohlssons styrning är också startsnabb om han vågar ladda. Det finns viss galopprisk då.

Loppanalysen: 4 Callemasally fungerar bra i ledningen och blir svårfångad om hon kommer dit och om formen sitter där. Två om med andra ord. Hon var inte bra senast och har sedan pustat. Hade en otacksam uppgift från kön senast som inte passade henne så bra men ändå.

3 Beam Me Up Scotty kan nog ta emot från start om Ohlsson vågar ladda. Hon var överlägsen näst senast och vann åter lätt senast efter att tidigt ha körts till tät. Får hon ledningen här så har hon fördel och sida vid sida kan det mycket väl gå. Spets i stolopp med häst som löpt bra passar fint.

1 Charlock Alma är också kapabel och inte borta om det klaffar med positionerna. Hon gick bra efter galopp senast.

9 Omay Southwind är säkert också med i främre träffen. Vinner dock inte så ofta och ska smygas.

Spelförslaget: 3 Beam Me Up Scotty  blir inte så lätt att finna om hon kommer till spets. Jag spelar vinnare till 2,75.

Färjestad. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  6 Fastnet har bra chans att tidigt vara placerad i spets.

Loppanalys: 9 Christer är lite speciell av sig och inte att lita på. Nu är Båth inne på barfotakörning runt om och det är intressant. Jag tror det kan ge en eller två extra växlar då bör Christer duga bra i denna miljö. Måste ha vettig chans felfri.

7 Yrwing är en snabb sak och ny hos Djuse som visat fin stallform. Långt ifrån ofarlig.

6 Fastnet gick bra efter galopp senast och har chans att komma till ledningen här. Får fastmet dämap kan det hålla men jag tror det blir kämpigt sista biten över denna distans.

1 Madjestic Man och 2 What a Creation avslutade båda bra ute i vida spår senast. De räknas.

Spelförslaget: Om 9 Christer tävlar barfota runt om ikväll så blir han extra spännande. Jag spelar vinnare till oddset 4,50.

Färjestad. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 6 Ottens Dibaba öppnar bra och det har mycket god spetschans.

Loppanalysen: 6 Ottens Dibaba blir tufft spelad och det kan man förstå. Hon öppnar bra och är spetsfavorit och sedan får de övriga jobb. Det är dock årsdebut ikväll och Ottens Dibaba har också lite svårigheter med sin aktion emellanåt. Känns inte stabilt och till lågt odds vill jag gå emot. Även om jag mycket väl kan se henne leda runt om.

12 Enzo Am är också en bra häst och kanske ännu bättre. Här är dock läget långt ifrån bra och även här är det årsdebut. Enzo Am är rejäl och han var bra i varje start i slutet av förra året. Kan kliva runt detta gäng men det finns frågtecken då det är årsdebut från bricka tolv. Enzo Am har för övrigt startat på Färjestad tolv gånger och ännu aldrig vunnit lopp på hemmabanan. Hästen är lite speciell av sig.

11 Global Wild Card var hygglig senast och här har Båth/Ohlsson en ny möjlighet. Ingen superhet chans dock.

2 Prins Norrgård har fint läge för ett passande rygglopp. Vinner inte så lättvindigt men kan duga.

Mitt skrällspel i loppet är 3 Colonello. En häst som oftast gör det bra och kan komma med en vass avslutning. Som näst senast då spurten var klart rejäl i tuff konkurrens. Vincent As vann loppet. Senast fick Colonello en alltför jobbig resa och det passade honom inte så bra. Med ett lopp i ryggar här kan han vara skrällduglig och jag provar ett lira.

Spelförslaget. Jag spelar 3 Colonello på både vinnare och plats. Vinnaroddset stannar vid 10,00 och på plats får vi 2,35.

Färjestad lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 1 Bol Brage är snabb. Calle har springspår med 6 Tin Gnist och det talar för snabbstart. Spets och släppa till 4 Rappnor kanske. Även om Rappnor inte är så snabb,

Loppanalysen: Kallblodslopp och 4 Rappnor gästar från Norge med fem segrar i följd. En fin häst som även tål att göra en del själv och näst senast vann han från utvändig ledaren och visade fin inställning. Kördes till spets efter ett tag senast. Kan tänkas nå ledningen här och Rappnor trivs med tätkänning men vi har ingen snabbstart att vänta.  Givet bud men det finns flera. Det är betydligt värre uppgift nu och Östre ligger också lite försiktigt lågt. Hästen gynnas av körspö men ska inte vara klar favorit i loppet anser Östre. Han tror att Vollanfaks blir svår att stå emot.

1 Bol Brage är en fin typ som har läget. Orkade inte riktigt från spets senast och jag vill se lite mer. Frågan är om gnistan finns kvar.

2 Isbjörn gör årsdebut och Persson brukar ha väl förberett. Möter rätt tuffa och äldre hästar så det är ingen klockren uppgift.

8 Vollanfaks är mycket kapabel och vann i säker stil trots kort galopp näst senast. Gjorde bort sig senast. Är inte att lita på men felfri räcker han mycket långt i detta sällskap. Flera strykningar gynnar honom och han kan mycket väl fälla allt felfri.

Spelförslaget: 8 Vollanfaks har bra kapacitet och strykningar gynnar. Felfri duger han mycket gott och jag spelar vinnare till oddset 4,25.

Färjestad lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: 1 Harvey Boko öppnar snabbt men brukar släppa. Har körts i spets en gång och vann då. 2 Notation är hygglgit startsnabb och har läget med offensiv kusk. 5 Winertakesitall verkar gilla att tuffa på i bra fart och provas nog för spets. Kan komma dit. Ohlsson lär vara resolut.

Loppanalysen:  Ett lurigt lopp avslutar. Stall Heiskanens 4 Vaso Zack d’Asti är hårt betrodd. Gjorde debut för Heiskanen senast men visade inget extra och såg inte så rolig ut. Kan vara framsatt med loppet i sig men får visa mera.

5 Winnertakesitall svarade för en rejäl insats senast. Agerar ojämnt men insatsen senast räcker långt och det finns klar chans på tidig spets. Svårfångad i så fall men inget jag litar på.

11 Sissy Face är kapabel och vann på rejält sätt näst senast. Galopp senast. Frågan är hur hon agerar från ett utgångsläge som detta. Kan nog fungera bäst med tätkänning.

2 Notation var godkänd senast och har prima läge. Intressant läge har även 1 Harvey Boko. Denne är snabb ut och bör få en fin resa. Visade dessutom mycket fin form senast då han avgjorde via open stretch. Kan överraska på nytt.

Spelförslaget: Jag provar med ett platsspel i detta lopp. 1 Harvey Boko visade prima form senast och öppna snabbt. Bör få en fin resa i främre träffen och vara med och hugga. Jag spelar plats till oddset 2,10.

Mina samtliga spelförslag:
Färjestad lopp 4 – Plats 1 Judge Memphis till oddset 2,05
Färjestad lopp 5 – Vinnare 3 Beam Me Up Scotty till oddset 2,75
Färjestad lopp 6 – Vinnare 9 Christer till oddset 4,50
Färjestad lopp 7 – Vinnare 3 Colonello till oddset 10,00 samt plats samma häst till oddset 2,35
Färjestad lopp 8 – Vinnare 8 Vollanfaks till oddset 4,25
Färjestad lopp 9 – Plats 1 Harvey Boko till oddset 2,10

Avstå spel på:
Färjestad lopp 4 – 4 X.L.Bygg Palema
Färjestad lopp 8 – 4 Rappnor
Färjestad lopp 9 – 4 Vasco Zack d’Asti

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Halmstad: "Eriksson tar hem avslutningen?"
Nästa nyhet
Tips Halmstad: ”Eriksson tar hem avslutningen?”

Tips Halmstad: ”Eriksson tar hem avslutningen?”

Halmstad. Lopp 4 – spelstopp: 15.50

Spetsstriden: Flirting Girl kan förvisso lägga iväg men är nog mer intresserad av en rygg, varför Stella Newmen högst troligt går i ledningen.

Loppanalys: 4 Vlad del Ronco har varit kolossalt bra sedan han kom till Edvin Cekas regi och kommer med två raka STL-segrar inför den här starten. Insatsen senast var särskilt stark sedan man klivit på i tredjespår och landat i dödens med varvet kvar men ändå kunde avgöra till slut. Motståndet den här gången känns betydligt mer överkomligt än det han mött på sistone och är Vlad del Ronco i samma skick som på sistone, ser jag inget annat än en toppchans.

1 Stella Newmen är nog det enda riktiga motbudet. Hon gick en sylvass avslutning på Solvalla senast och hann fram till segern via femtespår ur sista sväng. Här har hon en intressant uppgift, då hon är kvick ut och sannolikt spetsar från innern. Man kan lyfta fram argument som att Vlad del Ronco är tränarkörd nu, har en viktigare start om två veckor att ladda för och att det kan krävas dödens igen för att betvinga Stella Newmen. Men jag är så pass imponerade av vad jag sett av Vlad del Ronco i de senaste starterna att jag tror han grejar det ändå.

Spelförslag: Jag tror Vlad del Ronco är vinnaren här men tilltalas inte av oddsen.

Halmstad. Lopp 5 – spelstopp: 16.10

Spetsstriden: Staro Kipling är snabb ut och har ett perfekt läge, men lär bli utmanad rejält av Staro Junique.

Loppanalys: Ett jämnt och trevligt lopp där jag tror mest på 9 Pagano. Han hamnade långt bak i fältet senast och fick för långt fram för att kunna utmana om segern, men avslutningen var mäktig när han vreds på via vida spår i sista sväng och visade 10,5-tempo sista 400 och tog många längder över upploppet. Jag tror loppet kan bli kört i friskt tempo den här gången vilket skulle passa perfekt.

6 Bernts Ulrika är ett tidigt motbud, särskilt med tanke på insatsen senast. Då tvingades hästen ut i fjärdespår mitt på sista bortre långsidan, blev kvar där men avslutade fortsatt starkt hela vägen till mål. Tidigt med bättre klaff nu.

2 Staro Kipling har fått två lopp i kroppen och svarade med en säker seger från rygg på ledaren senast. Formen är klart i antågande. Hästen har visat kvickhet från start tidigare och det är inte alls otänkbart att han håller ledningen nu. Borde vara bra chans då.

3 Staro Junique är den som främst utmanar om spets. Valacken kan gå iväg riktigt fort och är nog intresserad av ledningen nu. Visade rejäla takter senast vid seger från dödens, låt vara i ett något enklare sammanhang.

1 Capture ska nog också räknas. Han gjorde ett mycket bra lopp på Axevalla på nyårsaftonen när han trots galopp svepte fram över sista bortre för att gå undan i ledningen. Blev förvisso upphunnen sista 100 men höll starkt. Har emellertid inte sett lika bra ut i starterna efter det.

Spelförslag: 9 Pagano är min idé i ett på pappret jämnt lopp och spelar vinnare till oddset 3.75 hos Unibet.

Halmstad. Lopp 6 – spelstopp 16.30

Spetsstriden: Livi Magic är blixtrande snabb ut bakom bilen men det är också Wahtoshi som lär göra sitt bästa för att komma förbi.

Loppanalys: Spetskörningen bör avgöra mycket i det här loppet. 2 Livi Magic är mycket snabb från start och brukar göra loppen i ledningen när hon har ett framspår. Nu har hon ett perfekt läge att nå dit igen. Hon visade fin form i höstas men har inte sett lika bra ut i de senaste starterna, nu är hon dock åter efter två månaders uppehåll varför man kan anta att hon är fit for fight.

6 Wahtoshi är den stora motkandidaten om ledningen och därmed också om segern. Näst senast stack hon till spets, från bricka tre, och kunde sedan dämpa tempot för att vinna enkelt. Gången efter blev hon fast med krafter i vinnarhålet. Jag har vägt fram och tillbaka men kommer fram till att Livi Magic ändå är den mest troliga ledarinnan här varför hon också blir det sunda tipset.

Det kan förstås resultera i en väl utdragen spetskörning också, över kort distans. Då blir 12 Global Warrior aktuell. Fyraåringen är i grunden minst lika bra som ovan nämnda duo och avslutade vasst i sin årsdebut senast. Under normala omständigheter är dock utgångsläget relativt iskallt.

1 Mahjong är också en möjlig outsider. Hon har tagit sina båda segrar från ledningen och det på ganska enkelt sätt. Lär dock inte kunna försvara den positionen nu, men har å andra sidan ett läge som knappast går att klaga på.

Spelförslag: Jag väljer att ta parti för 2 Livi Magic, tror hon leder runt om och spelar vinnare till oddset 3.90 hos Unibet.

Halmstad. Lopp 7 – spelstopp: 16.50

Spetsstriden: King Moneyfee är nog kvickast felfri men kan nog tänkas släppa över lång distans. Coram d’Inverne mest trolig i så fall.

Loppanalys: Amatörlopp med orutinerade hästar över lång distans, är inte de enklaste förutsättningar att tippa men jag tror mest på 7 The Real Face. Kolgjini-hästen har förvisso ingen seger ännu på elva starter, men motståndet är å andra sidan inte särskilt segerrikt heller. The Real Face lämnade ett klart positivt besked senast då han stundtals gick i dödens, attackerade halvvarvet kvar och stred in på linjen för att landa på en fin 1.14-tid. En insats i paritet med det nu torde räcka väldigt långt och jag tror det är bästa chansen, även om det finns uppenbar risk för dödens.

6 Coram d’Inverne är en osäker sort, vilket han visade senast då han galopperade bort alla chanser i starten. Kapacitet som räcker upp i klasserna finns det dock, vilket vi såg vid segern på Solvalla när han behärskade motståndet lätt efter att tidigt kommit till spets. Tongångarna är positiva från stallet och det kan mycket väl bli så att man når front här och då är det nog hästen att slå.

5 King Moneyfee är också en luring, som även han tillhör de inte helt pålitliga. Senast i Kalmar såg hästen dock stark ut när han lade press på ledaren från dödens och hade nog stridit om segern om inte aktionen fallerat i sista sväng. Är snabb ut, tar troligen ledningen, och körs sedan i vinnarhålet?

Spelförslag: Tycker att 7 The Real Face såg mycket positiv ut senast, tror det är läge att spräcka segernollan nu och spelar vinnare till oddset 1.90 hos Unibet.

Halmstad. Lopp 8 – spelstopp: 17.10

Spetsstriden: Valter L.P.C. kan öppna hyggligt men högst troligt är man nöjd med rygg på Hennesy Boko som ska ta hand om täten här.

Loppanalys: Det blir nog svårt att frångå 7 Hennesy Boko som den givna favoriten här. Valacken har imponerat för Conrad Lugauer och hade fyra raka segrar innan han senast gick på pumpen som trea, men gjorde i dödens ett precis lika bra lopp som tidigare även om han fick ge sig till slut. Motståndet den här gången skrämmer inte Hennesy Boko som säkert har rikstoton som mål i vår. ”Connie” gasar till ledningen här och då får övriga vara bra om han ska slås.

Den som jagar motbud, eller eventuella platslir, kan i första hand fundera på 3 Elway Am som var mycket förbättrad senast vid överlägsen seger. 1 Valter L.P.C. har varit bra vid två raka segrar och kan kanske på favoritens rygg? 8 Mr Magnifique har skött sig godkänt i tuffare gäng än dessa.

Spelförslag: Jag väljer att i första hand njuta av Hennesy Boko men avstår spel.

Halmstad. Lopp 9 – spelstopp 17.30

Spetsstriden: För Västerbo Exact gäller det att komma före Master Crowe och sedan hålla ut Legend Brodde, något han borde ha bra chans att lyckas med.

Loppanalys: Litet fält men trevligt race. 3 Västerbo Exact är den givna favoriten här, så fin som hästen sett ut en längre tid. Åttaåringen har visat prov på allt bättre startsnabbhet och på pappret är det här en perfekt uppgift inför Silverdivisionens final om två veckor. Nu galopperade Västerbo Exact i starten senast, vilket aldrig är ett bra tecken, men tränaren menar att det var att se som ett olycksfall i arbetet. Normalt går valacken till ledningen här och blir mycket svårfångad i den positionen, självklart duger han långt från andra positioner också; näst senast vann han ju från dödens.

Frågan här är egentligen om man ska gå på den givna favoriten (se ovan), om man ska försöka sig på ett platsspel eller eventuellt försöka fälla favoriten? Jag tycker att 1 Master Crowe kan vara draget i så fall. Det är långt ifrån otänkbart att skicklige Christoffer Eriksson kan hålla upp och svara ut Västerbo Exact och då blir rollerna ombytta. Master Crowe är härdad i de tuffa gängen och har visat takter som ger antydan om klar uppåtform. Och vem vet, blir det vinnarhålet, kan ju luckan komma. Jag testar att spela mot favoriten.

2 Olle Rols är också en häst som vi vet kan röra på sig. Tycker dock inte han sett riktigt lika fin ut i de senaste starterna; senast föll han över i galopp på frammarsch i ryggar. Men om formen finns där så utmanar han förstås.

Spelförslag: Jag tar lite ställning och provar ett vinnarspel på 1 Master Crowe till oddset 4.00 hos Unibet.

Halmstad. Lopp 10 – spelstopp: 17.48

Spetsstriden: Olivia Cheri ska ha bra chans att hålla upp ledningen, utmanas i första hand av Miss Pastis.

Loppanalys: Här blir spelet 1 Olivia Cheri som ser ut att ha goda förutsättningar för seger. Hon har hunnit med två starter efter ett uppehåll och såg på alerten ut senast i just Halmstad. Då gick hon som trea på innerspår, blev hindrad lite för länge av en galopperande häst men sköt till med krafter kvar när det väl blev fritt 100 kvar. Med loppen i sig sitter nog formen där nu och då det handlar om en häst som kan öppna mycket bra, borde innerspåret vara lämpligt. Min tanke är att hon leder från start till mål över den passande korta distansen.

9 Alicia Bore hade dock varit den givna favoriten här, om hon haft ett framspår. Stoet är väldigt snabb från början och trivs ypperligt i ledningen. Så som senast när hon höll farten uppe och vann lätt på fina 12,9. Det är inte så att hon inte funkar bakifrån, men läget försämrar hennes förutsättningar.

3 Doyouknow är värd att bevaka. Har gått positivt en tid nu och höll mycket bra senast efter att ha gjort hela loppet i dödens. Intressant för platsspelarna i första hand.

Spelförslag: Jag kör på idén att 1 Olivia Cheri leder runt om och spelar vinnare till oddset 2.35 hos Unibet.

Samtliga spelförslag:

Halmstad Lopp 5: vinnare 9 Pagano
Halmstad Lopp 6: vinnare 2 Livi Magic
Halmstad Lopp 7: vinnare 7 The Real Face
Halmstad Lopp 9: vinnare 1 Master Crowe
Halmstad Lopp 10: vinnare 1 Olivia Cheri

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lovande årsdebut - Handsome Brad vann direkt

Travtips

Tips Axevalla 23 maj: Rickard Svanstedt vår man i kväll

Travtips
torsdag 16.12, 23 maj
Axevalla heter kvällens bana så här dan före dan före dan före dan, Åke Svanstedt gästar oss för ett Elitloppsbesök men vi ikväll är det en av sönerna som är i huvuvdrollen. Rickard Svanstedt har ett par intressanta chanser och vi provar med ett par Rickar...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.22, 22 maj

Tips Åby/Örebro 22/5: Givet vinnarspel mot överskattad storfavorit!

Spelredaktör Daniel Berglund
Travtips
tisdag 15.59, 21 maj

Tips Jägersro 21 maj: ”Jörgensen med fin spetsvinnare”

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 16.06, 20 maj

Tips Mantorp 20 maj: ”Det låter bra på Zinco Jet”

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.08, 19 maj

Tips Årjäng 19 maj: ”Norsk segeryra att vänta”

Spelredaktör Daniel Olsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13.55, 17 maj

Tips Gävle 18/5: Spännande spetsstrid avgör gulddivisionen!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
tisdag 15:01, 21 maj 2019

Propulsion vinner nog trots allt på söndag

Anders Malmrot har gjort ett bra lopp. Comeback på Elitloppet. Och han är årets stora bubblare...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Spelkrönika Berglund
Ulf Nilsson