Just nu:
11.01 Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident
10.06 Racing Mange gästar Tingsryd
09.27 Dubbel glädje för Svanstedt
08.39 Robert Bergh missar Derby-kval
08.16 Galopp i genrepet
15.34 Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll
11.08 Dags för korta E3-finaler
11.06 Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna
09.56 Cleangame siktar mot ny seger
09.28 Elitloppshästar i möte på Romme

Aubrion du Gers gör sista testet före Elitloppet – och möter Bold Eagle med Björn Goop i sulkyn. Det blir ett spännande möte som sker i Frankrike på onsdag.

Jean-Michel Bazires stora stjärna Aubrion du Gers står med fjorton raka segrar, men valacken ska göra en start till före Elitloppet väntar på Solvalla. Den sker som titelförsvarare i Prix des Ducs de Normandie som avgörs på hippodromen i Caen den här onsdagen.

Fast med på startlinjen finns en annan, minst sagt meriterad motståndare. Bold Eagle är tillbaka efter det att han fick strykas inför den tilltänkta starten i Prix de l’Atlantique. Och nu blir det tredje gången gillt i sulkyn för Björn Goop; svensken har varit ämnad att köra Bold Eagle vid två tidigare tillfällen, men hästen har då båda gångerna fått lämna återbud.

Det här blir första mötet mellan de båda fransoserna sedan Aubrion du Gers vann finalen i Trotting Masters 2017. Förstapriset är 58 500 euro.

Här är startlistan:

Prix des Ducs de Normandie, 2450 volt:

1 Al Capone Jet – Sébastien Ernault
2 Clara du Pontseuil – Pierre-Yves Verva
3 Alamo du Goutier – Vincent Hébert
4 Romanesque – Gabriele Gelormini
5 Ange de Lune – Matthieu Abrivard
6 Coquin Bébé – Anthony Barrier
7 Bugsy Malone – Yoann Lebourgeois
8 Django Riff – Jean-Philippe Monclin
9 Traders – David Thomain
10 Billie de Montfort – Eric Raffin
11 Aubrion du Gers – Jean-Michel Bazire
12 Bold Eagle – Björn Goop

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
tisdag 10:06, 11 augusti

Racing Mange gästar Tingsryd

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:27, 11 augusti

Dubbel glädje för Svanstedt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:39, 11 augusti

Robert Bergh missar Derby-kval

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:16, 11 augusti

Galopp i genrepet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:08, 10 augusti

Dags för korta E3-finaler

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:56, 10 augusti

Cleangame siktar mot ny seger

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:28, 10 augusti

Elitloppshästar i möte på Romme

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Åke Svanstedt kör Looking Superb i Elitloppet

Åke Svanstedt kör Looking Superb i Elitloppet

Looking Superb övertygade i den sista starten inför Elitloppet – och nu är det också klart vem som kör på Solvalla. Det blir ingen mindre än Åke Svanstedt.

Norske succéhästen Looking Superb är en av uppstickarna i årets Elitloppet. På lördagen följde han upp vinsten i Prix de l’Atlantique med en seger på Vincennes och visade att han är i toppslag inför den stora uppgiften om två veckor. I Elit-loppet kommer den av Jean-Michel Bazire tränade hästen att få en högst meriterad kusk.

I en intervju med norska Trav og Galopp-Nytt bekräftar Åke Svanstedt att han kommer från USA för att köra Looking Superb i Elitloppet.

– Jag fick ju förfrågan och det är jag glad över. Det ska bli spännande att få köra en sådan bra häst i ett så stort lopp, säger kusken som vunnit Elitloppet två gånger.

Hästarna som är klar för Elitloppet är:

Aubrion du Gers
Bahia Quesnot
Dijon
Double Exposure
Heavy Sound
Looking Superb
Makethemark
Propulsion
Readly Express
Uza Josselyn

Läs även: Looking Superb övertygade stort i genrepet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bahia Quesnot spurtade rakt in i Elitloppet
Nästa nyhet
Bahia Quesnot spurtade rakt in i Elitloppet

Bahia Quesnot spurtade rakt in i Elitloppet

Fransyskan Bahia Quesnot är i sitt livs form, visade hon när hon spurtade hem Algot Scotts Minne på Åby. Efter att ha bjudit publiken på seklets mest iskalla segergest – fick Junior Guelpa motta den hett eftertraktade rosa biljetten.

Åttaåriga franska stoet Bahia Quesnot har tagit klivet upp i yttersta eliten i år, med i vinter starter i de största loppen i hemlandet, inklusive ett brons bakom Readly Express i Critérium de Vitesse. Efter att senast slutat som trea också i Olympiatravet spände tränaren Junior Guelpa bågen mot en ny start på Åby i lördagens Algot Scotts Minne. Fransyskan lämnade ett härligt besked.

Här var det Whitehouse Express som anförde racet. Day or Night In landade efter en dryg inledning i dödens efter första 500 på 07,5. Bahia Quesnot bidade sin tid i femte utvändigt, i rygg på Lionel som ledde anfallet 700 meter kvar. Den franska travaren tassade med tätt i rygg för att via fjärdespår vridas till full attack ur sista sväng.

Segergest redan hundra kvar

Bahia Quesnot avslutade virvlande, kopplade greppet och körande Junior Guelpa var så säker på sin sak att han tog upp segergest mer än hundra meter från mål. Baron Gift sköt till sylvasst på stretchen, men segergesten var inte förgäves; Bahia Quesnot höll undan med säker marginal.

– Det kändes bra. Vi var inte helt säkra på vad hon stod före loppet, men hon tävlade helt perfekt. Hästen gjorde det bra och avslutade så snabbt, jag kände tidigt att hon skulle vinna. Jag hoppas vi blir inbjudan till Elitloppet nu förstås, sa Junior Guelpa i ATG Live.

Tionde hästen till Elitloppet

Och den invitationen lät inte vänta på sig särskilt länge. Anders Malmrot mötte kort senare upp med en rosa biljett som Guelpa tog emot med glädje. Bahia Quesnot blev därmed den tionde hästen klar för Elitloppet efter en seger på 1.10,5a/1640 meter. Baron Gift tvåa på samma tid, Day or Night in höll strålande som trea på 1.10,9a. Lionel föll tillbaka över upploppet för att komma i mål som sjua.

Pastor Power runt om

Spets och slut-seger i Bronsdivisionen. Peter Untersteiner sände iväg Pastor Power direkt till täten från springspåret och valacken stannade där till mål. Marvelous fick fritt från vinnarhålet över open stretch, sköt till bra, men utgjorde inget hot. Pastor Power hela vägen på 1.13,3/2140.

Marcello Wibb på 10,9

I Klass 2 var det Johan Untersteiners tur. Den nyblivne pappan lotsade fram Marcello Wibb genom sista sväng i jakt på Viking Brodde som kopplat greppet, och kunde avgöra enkelt över upploppet. Fyraåringen passerade mållinjen på finfina 1.10,9a över 1640 meter.

Lesperanza fortsätter övertyga

Tyskan Lesperanza såg lysande ut vid segern på Solvalla senast och att det inte var någon tillfällighet visade hon i Silver-divisionens försök. Björn Goop kastade loss 700 kvar, tog sig raskt fram utvändigt ledande Island Life och när den senare svarade med galopp in på upploppet var saken redan avgjord. 1.12,7a/2640 meter var en häftig segertid.

Mellby Club tillbaka som vinnare

Välförtjänt vinnare i Klass 1 när Timo Nurmos-tränade Mellby Club fick återvända till vinnarcirkeln. Favoriten Whipped Eggs fick en blytung resa i tredjespår och höll mycket tappert, men fick sträcka vapen över upploppet när Jorma Kontio avlossade Mellby Club. 1.12,9a på 2140 var vinnartiden.

Speedy Face grym i Lyon Grand Prix

Lyon Grand Prix för de femåriga travarna fick se en lysande fin Speedy Face. Adrian Kolgjinis fyra från Derbyt i fjol tog första segern sedan treårssäsongen – och gjorde det med klass. Joke Face-sonen kördes till ledningen efter 600 meter och var sedan aldrig i närheten av förlust. Efter att ha stuckit undan med flera längder över upploppet fastställde man segertiden till 1.12,8a/2640 meter.

(Foton: ALN).

Läs även: Campo Bahia på svenskt rekord i Kungapokalen
Läs även: Activated chockade i Drottning Silvias Pokal

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Campo Bahia på svenskt rekord i Kungapokalen
Nästa nyhet
Campo Bahia på svenskt rekord i Kungapokalen

Campo Bahia på svenskt rekord i Kungapokalen

Conrad Lugauer körde till direkt på första långsidan och såg till att sända Campo Bahia till spets. Därifrån krossade monstertalangen motståndet i Kungapokalen för att gå över mål på det nya svenska rekordet 1.10,6.

Efteråt menade Conrad Lugauer att han har en häst för Prix d’Amérique, men det finns nog många stora årgångslopp på vägen dit för Campo Bahia. Det första som fyraåring är i alla fall bärgat – Muscle Hill-sonen med den makalösa talangen sänkte Mosaique Face snart sex år gamla svenska rekord när han bombade hem Kungapokalen på 1.10,6a/2140. Det i hästens blott nionde start i karriären.

”Jag har inte ord”

– Jag är överlycklig såklart. 1.10,6 för en fyraåring så här, jag vet inte om jag har ord. Vi kan vara stolta över den här hästen. Att få jobba med honom, det är bara en ren glädje, sa Conrad Lugauer efteråt i ATG Live.

Luguaer gjorde det vinnande draget när han direkt in på den första lång-sidan i en rejäl forcering sände fram Campo Bahia för att överta ledningen från Thrust Control efter 700 meter. Det första halvvarvet hade då klockats efter 09,7. Erik Adielsson fick därmed finna sig i att vara den som gick fram i dödens med Attraversiamo som fick vandra i den positionen sista varvet.

Under 1.08 sista halvvarvet

Men Campo Bahia var helt enkelt omöjlig att rubba ur fläcken den här dagen. Fjolårets Kriterie-tvåa drog stenhårt genom sista sväng. Attraversiamo gjorde en strålande insats i sitt försök att haka på, men kunde aldrig komma i närheten. Conrad Lugauer firade med pisken mot skyn när han passerade mål efter att ha kört i 07,8-tempo sista 500 med den suveräne Campo Bahia. Den här segern var värd 1 150 000 kronor.

Attraversiamo föll med flaggan i topp som tvåa, en tiondel efter. Thrust Control grejade tredjepriset efter en resa i rygg på vinnaren, ett par längder efter. Evaluate bjöds ett lopp i andra par utvändigt men kunde aldrig slå sig in i toppstriden utan fick nöja sig med att sluta som fyra.

Läs även: Bahia Quesnot spurtade rakt in i Elitloppet
Läs även: Activated chockade i Drottning Silvias Pokal

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Activated chockade i Drottning Silvias Pokal
Nästa nyhet
Activated chockade i Drottning Silvias Pokal

Activated chockade i Drottning Silvias Pokal

Jättefavoriten Conrads Rödluva hade ingen chans när det drog ihop sig till avgörande i Drottning Silvias Pokal. Äntligen stämde allt för Activated som överraskande tog sin storloppsseger.

Inför finalen i Oaks i höstas fick Activated strykas, men nu föll äntligen alla bitarna på plats för den av Fredrik Wallin tränade Jocose-dottern. Via en tredjeplats bakom Conrads Rödluva i uttagningen tog hon sig till Drottning Silvias Pokal – men i finalen skulle hon ta hand om huvudrollen. Som helt otippad vände Activated ut och in på motståndet på Åby.

– Helt jävla underbart. Det har strulat så mycket för henne i de här stora loppen. Det var så häftigt, sa en rörd tränare Fredrik Wallin.

Högt utgångstempo

Loppet kom att avverkas i mycket högt tempo. Zeta Kronos fick öppna 07,9/500 för att en stund senare ta sig förbi Felicity Shagwell i spetskörningen. Varvet fortsatte efter 10,3 och i det läget förstod man snart att täthästarna inte skulle ha med segersnacket att göra. Loppet hade därmed utvecklats perfekt för storfavoriten Conrads Rödluva som kom till finalen med sex raka segrar. Drygt 600 meter kvar sände Örjan Kihlström iväg den smäckra fuxan, som omedel-bart kopplade greppet om ledarna.

Fast så enkelt skulle det inte gå för favoriten. Activated, körd av Carl Johan Jepson, var klistrad i rygg och fick strax senare full anfallsorder. Redan vid utgången av sista sväng stod det klart att Rödluvan inte skulle bärga den här titeln. Activated avslutade kraftfullt och kunde enkelt sticka undan till seger.

Två tiondelar från svenskt rekord

– Det var vår dag i dag. Vi fick ett optimalt lopp, men hon behöver inte skämmas för det, hästen var otroligt bra. Det här var jättekul, det är ett stort lopp att vinna det här, en riktig jackpot, sa Carl Johan Jepson.

Segertiden blev strålande 1.11,6a/2140 meter, bara två tiondelar från det svenska rekordet som Dibaba satte i samma lopp för ett år sedan. Conrads Rödluva stod för-lusten till trots för en fin insats som säker tvåa, fyra tiondelar ifrån. Bronset gick till dennas stallkamrat Convivial Church.

Läs även: Campo Bahia på svenskt rekord i Kungapokalen
Läs även: Bahia Quesnot spurtade rakt in i Elitloppet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Looking Superb övertygade stort i genrepet

Travtips

Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident

Travtips
tisdag 11.01, 11 augusti
Tisdag Eskilstuna Lopp: 3 Klockrent lunchdrag igår och det är bara att skjuta vidare med ny ammunition. 4 Titania I.S. är en fin modell som nu dessutom kommit i storform. Nära segern för fyra starter sedan och sparat i mål därefter. Efter dessa två starter...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 10 augusti

Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.06, 10 augusti

Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.35, 7 augusti

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson