Just nu:
15.50 Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret
10.47 Semester – sedan Trotting Masters för Looking Superb
10.27 Storpublik lockades till Oviken
09.52 Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola
09.23 Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9
08.44 VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire
08.21 Det skrällde i uttagningarna till Stosprintern
15.43 Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel
15.42 Jarlsberg nästa för Makethemark
15.17 Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Aubrion du Gers mot åttonde raka – start i Schweiz

Aubrion du Gers var den franska superstjärnan som många hade hoppats få se i Trotting Masters-finalen i helgen. Hästen startar på söndag – men i Schweiz.

Jean-Michel Bazire har hittat en ny uppgift för Aubrion du Gers, hästen som ofta brukar bära titeln ”världens bäste valack”. Det blir dock inte Trotting Masters-finalen i Östersund som bekant, trots sin tredjeplats i rankningen. I stället blir det en avstickare till Schweiz och landets största lopp Prix du President som avgörs på banan i Avenches.

Aubrion du Gers kan skryta med tretton segrar på sina fjorton senaste starter, de sju senaste i rad och nyligen bärgade åttaåringen vinsten i Prix d’Eté. I söndagens uppgift överlåter Bazire tömmarna åt Jos Verbeeck. Han får därmed chansen att upprepa sin seger från i fjol, då med Bird Parker.

Den samlade prissumman i Prix du President är 70 000 euro och bland motståndet för Aubrion du Gers hittar vi Anna Mix, som var tvåa i det här loppet i fjol. Här finns också meriterade franska hästar som Akim du Cap Vert och Billie de Montfort. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

Prix du President, 2350 auto

1 Totem d’Azur – Valérie Henry
2 Valko Jenilat – Eric Raffin
3 Une Sérenade – Serge Peltier
4 Akim du Cap Vert – Franck Anne
5 Anna Mix – Loïc Guinoiseau
6 Aubrion du Gers – Jos Verbeeck
7 Billie de Montfort – Glenny Delaune

Senaste vinnarna:

2017: Bird Parker – Jos Verbeeck
2016: Swedishman – Clément Duvaldestin
2015: Ricimer – Hervé Sionneau
2014: Sometime – Christophe Martens
2013: Solea Rivellière – Philippe Daugeard

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
måndag 15:42, 24 juni

Jarlsberg nästa för Makethemark

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:17, 24 juni

Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:22, 24 juni

Nahar får sitt eget lopp på Bergsåker

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:55, 24 juni

Lärlings-EM: Mats E Djuse kan ta guldet för Sverige

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:03, 24 juni

Efter segern: Bold Eagle mot Åby Stora Pris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:55, 24 juni

Arazi Boko hela vägen i Costa Azzurra

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:35, 24 juni

E3-finaler: Blir det ny triumf för Båth?

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
ATG:s satsning: V75 utan jackpot väntar i två månader

ATG:s satsning: V75 utan jackpot väntar i två månader

De närmaste två månaderna kommer ingen jackpot att delas ut på V75. Anledningen är att ATG i stället samlar ihop pengarna för en stor, så kallad ”Multijackpot” den 10 november.

Efter V75-kavalkader som Winter Burst och senast Summer Heat laddar ATG nu för vad man i sitt pressmeddelande kallar ”den största satsning som ATG någonsin genomfört”. Breeders Crown-helgen i Eskilstuna ska kryddas med en gigantisk ”Multijackpot” som ska spelas ut vid V75 den 10 november.

– Vi tittar alltid på hur vi kan bli bättre och Breeders Crown är en favorit bland många av våra kunder. Det känns spännande att paketera helgen på det här viset och vi hoppas att rafflande lopp, kombinerat med en stor Multijackpot, ska leda till att fler vill bli kunder hos oss, säger Peter Magnsjö med titeln Head of partner sales hos ATG, i pressmeddelandet.

Multijackpoten den 10 november innebär att det från och med den 15 september, det vill säga i helgen, ska avsättas 80 procent av eventuella jackpotsummor på V75 för att skapa den. Resterande 20 procent tillfaller en annan Multi-jackpot som hålls på nyårsafton, kulmen av det till vintern återkommande Winter Burst. Med andra ord kommer inga jackpot-pengar att delas ut de närmaste två månaderna.

ATG meddelar också att man från och med den 1 november inför 100 procent identifierat spel vilket betyder att allt spel måste registreras. Man menar att Multijackpoten kan hjälpa bolaget att skaffa nya kunder.

– Vi står inför en ny marknad och med det kommer en del förändringar som påverkar våra kunder. Exempelvis måste allt spel registreras, oavsett spelbolag, och då vill vi vara den aktör som sträcker ut en hand till våra kunder, hjälper dem och väcker förväntan. Vi vet att Multijackpot på V75 engagerar och är övertygade om att kunder som inte har ett ATG-konto i dag kommer skaffa ett av bara farten, säger Peter Magnsjö. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Frankrike i vinter kan bli aktuellt för Who's Who
Nästa nyhet
Frankrike i vinter kan bli aktuellt för Who’s Who

Frankrike i vinter kan bli aktuellt för Who’s Who

Efter sin utklassning i Svenskt Travderby är det Europa-derbyt som är målet för Who’s Who. Sedan väntar troligen en vinter i Frankrike – och Pasi Aikio utesluter inte att det också kan bli starter.

När det väl kom till kritan i Derbyt var Who’s Who i sin egen klass. Nu tar det Pasi Aikio-tränade monstret sikte mot ett nytt – nämligen Grand Prix de l’UET, eller Europaderbyt.

– Skulle det bli final också har det ju blivit starter i rätt tuffa lopp i följd och då får man se hur hästen tagit allting innan man planerar vidare, säger Pasi Aikio i en intervju med Kanal 75.

De svenska uttagningarna till Europaderbyt sker på Solvalla den 29 september. Sedan väntar finalen som körs på Vincennes den 12 oktober. Förstapriset motsvarar cirka två miljoner kronor. Om Who’s Who förhoppningsvis kvalar in till final, finns planer på att stanna i Frankrike över vintern.

– Jag har planerat för att han ska få vara i Frankrike i vinter för träning i alla fall. Men ingenting är spikat. Den enkla sanningen är att jag vill att hästen ska slippa brodden och vinterföret här hemma.

Pasi utesluter inte att det även kan bli fler starter i den franska lejonkulan under vintern. Det lopp som i så fall ser hetast ut för hästen är Critérium Continental, ett stort fyraåringslopp med en miljon till vinnaren. I potten adderas för övrigt också till vinnaren en plats i Prix d’Amérique, men det är inget lopp som blir aktuellt för Who’s Who. I alla fall inte som femåring.

– Nej, han har inte rutinen. Det är för tidigt för ett sådant lopp tycker jag, säger Pasi Aikio till Kanal 75. (Foton:: ALN).

Läs även: Derbyt: Who’s Who var i sin egen klass 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Borta fyra månader: Ferrari BR är snart tillbaka
Nästa nyhet
Borta fyra månader: Ferrari BR är snart tillbaka

Borta fyra månader: Ferrari BR är snart tillbaka

Norske fartmonstret Ferrari B.R. var brännhet inför årets storloppssäsong, men nu har hästen inte setts på fyra månader. Fast snart ser det ut som om femåringen kan vara tillbaka.

Ferrari B.R. blev hästen på mångas läppar då han travade världsrekord redan i fjol som fyraåring. Året inleddes med två raka segrar på hemmaplan och den snabbe norrmannen var hett stoff inför storloppsäsongen. Men efter en galopp i Copenhagen Cup har det varit tyst om hästen med 17 segrar på 21 starter.

Den tänkta starten i Oslo Grand Prix ställdes in och Ferrari B.R. fick behandling i ett knä och en kota och nu är det fyra månader sedan senaste loppet. För tgn.no berättar tränaren Per Oleg Midtfjeld att stallets kanon nu snart kan vara tillbaka.

– Vi får se framöver hur han funkar men han känns väldigt fin, även om han fortfarande är tjock och tung. Går det som jag hoppas tror jag det blir start om fyra, fem veckor men jag har inte sett ut något lopp ännu, säger Midtfjeld till tgn.no, som också menar att Frankrike kan bli aktuellt i vinter:

– Ferrari B.R. har inte varit bland de tre bästa i några Grupp 1-lopp. Det gör att han står fint inne i många lopp där nere och det är massa pengar att köra om. Vi ser på alternativ utanför Grosbois men först blir det några starter här hemma för att se att allt fungerar som det ska. (Foto: ALN).

Läs även: Ferrari BR behandlad – borta hela sommaren

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Championat-kollen: Dannero Ohlssons första i år
Nästa nyhet
Championat-kollen: Dannero Ohlssons första i år

Championat-kollen: Dannero Ohlssons första i år

Förra året blev det hela åtta championat i landet för Ulf Ohlsson. Hur många det kan bli i år återstår att se – men på Dannero kom i alla fall det första.

Kusken som vinner flest lopp, och flest championat, i Sverige är Ulf Ohlsson. I fjol blev han den mest vinnande körsvennen på åtta av landets banor. När Dannero under måndagen rundade av säsongen med lunchtrav knep Ohlsson årets första titel.

Ulf körde dock ”blankt” med sina fem styrningar, men det hade ingen inverkan på championatet. Hans 15 fullträffar sedan tidigare räckte gott och väl. Det här blev hans tolfte championtitel på Dannero. (Foto: ALN).

Sveriges banchampions 2018:

Arvika: Niclas Benzon
Dannero: Ulf Ohlsson
Hoting: Ove A Lindqvist
Karlshamn: Fredrik Persson
Lindesberg: Jorma Kontio
Lycksele: John Östman
Oviken: Rikard N Skoglund
Tingsryd: Kevin Oscarsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Avstängd två år: Nu är Westergård tränare igen

Travtips

Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret

Travtips
tisdag 15.50, 25 juni
Solvalla heter kvällens bana och jag friskar på med ett gäng vinnarspel. The Bald Eagle heter en av hästarna som får min röst och denne kommer från en övertygande seger senast. Alla mina spel har för övrigt visat fin form och det är ofta en värdefull detal...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.43, 24 juni

Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.11, 22 juni

Tips Kalmar 23 juni: Pastore Bob leder runt om

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.04, 22 juni

Tips Rättvik 22 juni: Läge för Forfantone Am

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 16.02, 20 juni

Tips Dannero 20 juni: Midsommarförfest med Oskar J och Klack Nova

Spelredaktör Ulf Nilsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15.03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 14:47, 20 juni 2019

En alldeles fantastisk tävlingskväll

STRÄNGNÄS: Vilken makalös fin tävlingskväll det var på Solvalla i går kväll. Inte ofta jag besöker Solvalla en tävlingsdag numera. Dock blev det ett undantag igår. Det ångrar jag inte. Vilka tävlingsdjur. Främst måste man framhålla hästarna. Vilka djur som...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson