Allt är perfekt med Oasis Bi – så nu är han definitiv för Elitloppet. Därmed är halva startfältet spikat.

Efter segern i Lotterian fick Oasis Bi en biljett till Elitloppet. Nu har tränaren Stefan P Pettersson och ägaren Per Gunnar Svärd också bestämt sig. Det blir en start.

– Han har gjort det fantastiskt bra under säsongen och vi vet ju sen tidigare hur måna de är om sin häst. Det känns som Oasis Bi fortsätter att utvecklas, och det skall bli väldigt spännande att se honom på Solvalla, säger Markus Myron till elitloppet.se.

Oasis till Solvalla. Foto: ALN

Åttaåringen har haft en strålade säsong hittills och har på sina sex starter i år sprungit in 3,6 miljoner kronor, något som gör honom till vinstrikast i landet.

Förutom fullträffen i Lotterian, ståtar Oasis Bi med en tredjeplats i Prix d’Amérique och ett silver i Critérium de Vitesse. Efter klartecknet är nu halva startfältet spikat till Elitloppet.

Inbjudna hästar är:

Nuncio
Oasis Bi
Propulsion
Resolve
Timoko
Un Mec d’Héripré
Voltigeur de Myrt
Your Highness

Läs mer inför Elitloppet:

Läs även: Nuncio till Elitloppet: ”I det närmaste klockren”
Läs även: Your Highness klar för Elitloppet – Nivard kör
Läs även: Mosaique Face och Magic Tonight i Gävle
Läs även: Ny häst klar: Voltigeur de Myrt till Elitloppet
Läs även: Bee A Magician tackar nej till Elitlopps-start

Vem vinner Elitloppet? Spela hos Unibet. Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla

Fredag: V65-tips till Solvalla

V65 Solvalla 13 maj

Omgången: Jättekul spelomgång som vanligt på fredagarna med V65 på Solvalla och jag spikar en som inte är favorit men som jag tror kan vinna från dödens och jag siktar högt!

Spiken: 8 Bruno Bagheera (V65-3) gillade jag intrycket på senast då han spurtade fint men täten var redan i mål. Nu är det passande litet fält och jag tror att han kan reglera dem utvändigt om Tarzan så önskar, och han bör vara hårdast till slut även bakifrån. Kul chansspik!

V65-förslaget är på 1920 kronor (deltar för både sex och fem rätt):

4/ 2-1-7-11-5-9-10 (12-3)
7-12 (1-10)
8 Bruno Bagheera (3-6)
2/ 4-5-12-10-1-11-7 (8-6)
9-12-11-2-1-5 (8-6)
1-12-15-4-6-5-8-9-3-2 (11-10)

1x2x1x8x6x10 = 960 kr
8x2x1x1x6x10 = 960 kr

LD-förslag på 1000 kronor:

2-2,9,12 x 300
2-11 x 100

V65-1:

Ranking: A: 4 B: 2-1-7-11-5-9-10 C: 12-3-6-8

Spetsanalys: Palermo Broline spetsade faktiskt i somras med spår mitt på vingen, enda gången han haft framspår. Dock är det snabbare hästar nu och han borde bli över då Uncle Frank är snabbare. Denne lär vilja släppa och jag tror att Laurentius Cash In körs till ledningen. Han höll spets för att släppa från innern och ska kunna hålla ut Waffel och Sean Banan.

Loppanalys: 1 Palermo Broline vann till 12 för tio senast i enklare gäng, men han galopperade bort en del mark i inledningen och övertygade inte direkt då han stånkade förbi dem till slut i trög stil. Han höll fullgott i spåren sista 900 före det och är ganska bra, men han borde bli över som han travar med innerspår bakom bilen och rankas ner lite.

Jag tycker att 4 Laurentius Cash In känns mest intressant då han är en flegmatisk typ som ska hittat formen med tre lopp i kroppen. Han höll spets men släppte näst senast, och tappade lite på bland annat Palermo Broline och var klart sämre än denne då. Senast var det bättre då han gick i spets och i snabb avslutning stred han tappert mot fine One Break Broline till förlust med ett huvud. Han var så pass snabb från innerspår så han borde haka på startsnabba Uncle Frank och överta spets. Utgång!

2 Euroncandidcamera har startats igång som Tarzan brukar göra och senast var det dags för bra insats då han grovjobbade utan rygg i spåren sista 650 och kopplade säkert grepp i 13-avslutning där ute i spåren. Det var bike då och barfota och mer aktuellt. Kurvan pekar åt helt rätt håll och från perfekt läge med Örjan är det chans oavsett löpning.

7 Söta Syster har fart, senast till spets i hårt tempo och fick släppa varvet kvar. Föll ur i aktionen och har pausat. Lär vara fräsch, men kanske fattas det lite? Dock första barfota nu och bara 5%.

V65-2:

Ranking: A: 7-12 B: 1-10-5-8-13 C: 4-11-2-3-6

Spetsanalys: Feel the Muscle höll spets från innern bakom bilen vid segern, och har fin snabbhet i benen. Klev iväg bra i volt från spår 4 enda med framspår och pressade mot ledaren och hon lär testas i ledningen. Viennetta har körts till spets två senaste med framspår och är den som kan utmana.

Loppanalys: 7 Dirty Dancing In är favorit och det visst har hon en bra uppgift i sin årsdebut. Hon matchades mot kulltoppen under andra halvan av förra året, och såg frän ut då hon satt fast bakom hästar och Björn letade efter lucka där Cayenne Ovel hann ifatt Swiss Account. Det var lite speldrag på henne i Oakskvalet efter det men räckte inte alls från kön. Nu är det årsdebut och motståndet ljummet i ett till stora delar dåligt lopp så visst kan hon vinna då Björn brukar ha vältränat.

Jag gillade dock 12 Pastell Tilly kraftigt i våras och den kan utmana. Avslutade mycket bra i vida spår som 20-taggare näst senast bakom Wind Knight och var helt överlägsen senast då hon svepte till spets på två steg över sista långsidan och bara joggade undan. Hon har varit ifrån lite nu, men att hon är för bra för klassen råder inget tvivel om och jag dubblar med henne.

1 Feelthemuscle är tredjehästen då hon visade bra skalle vid segern och höll huvudet först. Senast gav hon upp tidigt och var knappast frisk då hon varit borta efter det. Leder länge, men min duo är bättre.

V65-3:

Ranking: A: 8 B: 3-6-1-4-2-7 C: 5

Spetsanalys: A Gift to You spetsade från springspår senast då hon var rask och borde hålla spets från innern. Sonofapreacherman bommade från spring i debuten men kördes till spets efter 400, ledarryggen senast från innern och ska inte komma förbi 1. Bohus Palema har kanske varit snabbast, men Kontio med springspår brukar gå sådär.

Loppanalys: Fina treåringar där vi tror att 8 Bruno Bagheera vinner, det är en häst med fin utveckling. Frågan är hur mycket Tarzan vill tävla med honom från bakspår. Senast gav han jättefint intryck i loppet för Takter, och gick bra i spåren sista 600 där det var 13-fart till slut för honom. Han var aldrig aktuell, men går säkert framåt en hel del och detta är hästar han kan slå från dödens om kusken testar för det och inte såsar in nere i kön. Kul chansspik!

Tidig är 3 Marrakech som gjort två bra lopp utan att få vinna, och helt enkelt mött en bättre häst. Han gick i ledningen senast och höll bra men Us Wise As plockade ner honom från dödens.

6 Sonofapreacherman sköt till positivt bakom Diffarn Am senast då han kom loss från innerspår på upploppet och det gick snabbt till slut där. 1 A Gift to You har varit klen i spets som storfavorit två gånger, nu verkar det bli första barfota! Spetsläge på nytt.

 V65-4:

Ranking: A: 2 B: 4-5-12-10-1-11-7 C: 8-6-3-9-14

Spetsanalys: King Prince spetsade för att släppa senast och gjorde så även före det, men kanske testas han i spets nu då han visade form senast. Cavat On Track öppnar bra och lär forceras för att överta om han travar. Var snabb från bakspår senast innan galopp efter 200 meter. Men jag hoppas Sundberg testar i spets!

Loppanalys: 4 Cavat On Track gick vasst efter galopp för tre starter sedan och han var grymt bra vid segern efter det då han bara bombade undan trots en inte allt för snäll resa för Peter Untersteiner. Senast var han jättefavorit på V64, men efter snabbstart mellan hästar från bakspår, visade han att han ännu är strulig då han galopperade efter 200 meter – i ostört läge. Han är bäst i spets eller dödens och får han överta och travar så slår de honom knappast i denna klass. Dock så har han galopperat i 59% av sina starter och jag hoppas på dödens och då går jag emot.

13 Cash Victory och 15 M.T.Jordan var båda heta, men de blev strukna under morgonen så nu spelar jag utgång på 2 King Prince! Den spetsade senast för att släppa till Hypnotist, och såg ut att kunna utmana denne rejält i slutsvängen då Hans-Owe klev ut utvändigt, men hästen kunde/ville inte avgöra och var längden efter i mål. Han gick ändå 13,6 på full väg och kanske testas han i spets nu och försöker försvara sig istället? Jag hoppas att Hans-Owe vinner med minst en av mina spetsdrag och spelar utgång på dessa!

Jag rankar upp 5 Brothers In Am som borde vara nära formen med tre lopp i kroppen och den är rätt bra i grunden. Satt fast efter att Jennifer suttit kvar näst senast men han var väl seg senast då han fick upp farten först då de andra var i mål, i princip men han närmade sig täten på upploppet.

V65-5:

Ranking: A: 9-12-11 B: 2-1-5 C: 8-6-10-4-7

Spetsanalys: Antonio Tabac spetsade med flera längder då han hade innerspår i början av året, om än mot mindre snabba. Han kunde inte hålla emot Harlekin Sign gången innan han hade innerspår men han öppnar snabbt. Det gör även Highspirit som var riktigt snabb senast och bara flög förbi till stor ledning direkt. Spår sida-sida nu och även om han är snabbare så kan det bli drygt att ta längden på favoriten.

Loppanalys: Uttagningslopp till Amatör-SM och det kommer vara riktigt sugna kuskar! Spets kan vara avgörande, men det kan även gå för fort med två riktigt snabba hästar med bästa spåren. Klar favorit är 1 Antonio Tabac som var nära seger från ledningen på V75 i våras, och han spurtade fint för lärling senast ute i spåren. Han spetsade senast han hade innerspår, men möter mycket snabbare häst nu och kan bli av med spets, eller att det kostar mycket och jag spelar emot med strulrisk och favoritskap – på pluskontot bra kusk.

2 Highspirit är en startkanon som var riktigt snabb senast och bara flög till spets och där stannade han till mål även om det tog emot sista biten då den som suttit bakom kom loss. Det var första starten för Troels och Fernlund blir allt bättre i vagnen och formen ska peka uppåt och distansen passar bättre nu.

Det finns skrällbud jag måste betala för och jag lägger tre roligare överst och spelar LD med dem. 9 Spyglass Hill följde med fint bakom bra hästar senast och landade på fin tid. Perfekt läge med rygg på två snabbaste hästarna.

12 Digger Lord spurtade strålande senast bakom kapable Erik och slog resten med klar marginal. Gick bra från samma spår som nu starten före det med som trea och Hedqvist är rutinerad i vagnen och kan mycket väl blåsa till alla.

11 Cassano Bob fick inte Emma Väre riktigt snurr på senast, men över upploppet växlade hästen tempo klart bra och tog en hel del på täten. Intressant!

V65-6:

Ranking: A: 1-12 B: 15-4-6-5-8-9-3-2 C: 11-10-7-14-13

Spetsanalys: Stormie de Vie var bra med från springspår för lärling, och kanske kan hålla spets med Tarzan. Lite känsla för det. Titan Neo var snabb från springspår och Slaghöken kan öppna bra om han travar. Prince Poppycock höll spets från innern och har spetsat 3/3 med framspår, men värre nu för Ivanov.

Loppanalys: 12 Alvena Villhadi har visat upp ruskig fart för klassen sedan Jim dragit av skorna, och vi båda segrarna bara blåste hon till dem på några steg via drygt 11 sista 700! Senast fick Jim gå redan 1200 kvar, satt i spets 150 meter senare och sågklar ut, men krafterna tröt sista 100. Nu sparar han säkert speeden, men det blir bakskor igen. Det kan vara så att hon bara sköljer runt dem igen, men hon är ändå väl stor favorit med tanke på att hon vek sig senast och kanske var det för bakskorna.

Det är vidöppet lopp och jag garderar rejält, för här kommer skrällen bita riktigt styggt! Tipset till 1 Stormy de Vie som var bra vid segern i enklare gäng då hon bara spatserade undan efter att ha körts till spets. Gick en 14-tid efter galoppen senast och formen sitter där, och håller Tarzan spets blir det intressant.

15 Pirate Broline hetsades det på i V75 senast men det blev galopp och paus. Lite enklare nu och han gick vasst efter galopp före senast och helt ospelad nu.

4 Lacoeur har suttit fast med gott om sparat i två raka starter och kanske är det dags att tävla lite mer nu? 6 Slaghöken reparerade galopp bra senast och följde med enkelt in i mål bakom hästar. Öppnar snabbt felfri, men är mycket osäker. 5 Titan Neo räckte inte alls efter tung resa senast och var inte bra alls. Gick helt okej bakom bra hästar före det och har chans, men han är inte så bra som han är betrodd till och jag markerar det genom att ranka ner lite.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Hon känns fin i träningen"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Hon känns fin i träningen”

V65 Solvalla: ”Hon känns fin i träningen”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon gör comeback här efter att inte ha startat sedan i slutet av förra året men hon känns fin i träningen. Jag tycker att hon gjorde flera fina lopp i fjol men ändå är det svårt att se att hon bara ska gå ut och vinna detta. Hon kommer säkert göra en bra prestation och sen får man se hur långt det räcker. Trots viss skepsis till att hon ska ta hem detta är hon stallets bästa chans tillsammans med Marrakech. Barfota runt om, säger Anton Sverre om Dirty Dancing In (V65-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

1 PALERMO BROLINE – Han var duktig senast vid seger och han sköter jobben på bra sätt efter segern. Han är hygglig från start och utan positionsstrul så bör det vara ett segerbud i ett lopp som detta. Skor runt om, säger CG Björkroth i stallet.

2 EUROCANDIDCAMERA – Han har börjat att förstå alltmer vad det handlar om och svarade för ett bra slutvarv senast. Läget är vettigt och jag räknar med en framskjuten placering här. Åtminstone barfota fram, säger Marcus Schön.

4 LAURENTIUS CASH IN – Han kommer mer och mer för varje start och häll väl godkänt från ledningen senast. Man kanske tycker att han skulle hålla undan med tanke på det låga tempot första varvet men det gick runt 11/500 och han sprang så fort han kunde. Han gav dessutom aldrig upp och jag tycker väl nästan att han kontrade en aning. Jag är i alla fall nöjd med hästen och läget är bra samtidigt som han kan öppna riktigt snabbt från start. Han kommer säkert at göra en fin insats igen och jag är inte helt främmande för att han kan duga en bit. Skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

5 WAFFEL – Han gjorde en helt okej insats senast och kommer allt närmare den rätta formen. Han inledde också året bra men jag tycker kanske att han behöver visa lite mer innan man kan tro på seger. En plats bland de tre främsta kan han räcka till. Barfota bak, säger Anton Sverre i stallet.

7 SÖTA SYSTER – Senast blev det galopp och nu får vi ta en lugn avgång med henne. Hon känns som hon ska i jobben och nu blir det första gången barfota runt om. Hon bör svara för en bra insats, säger Tuomas Korvenoja.

9 IL DIABLO – Han var inte helt kurant senast då halsen spökade. Nu är allt bra men han får visa lite gammal god form innan man kan tro alltför mycket. Den hårda banan sliter på hästarna hovar bak och vi får avvakta innan vi vet balansen, säger Ville Karhulahti i stallet.

10 POINTILLIST – Han fick äntligen vinna senast efter att ha gjort fina insatser en längre tid. Jag upplevde honom som aningen ojämn förr men nu hoppas jag på islossning efter som hans två senaste framträdanden pekat i helt rätt riktning. Vi kör med skor den här gången, och med tur på vägen blir det säkert en fin slant igen, men jag har lite svårt att se honom vinna, säger Jim Oscarsson.

11 RUM SWIZZLE – Det handlar om en jättefin häst men senast var hon för lätt balanserad och det blev galopp. Om det klaffar från detta läge så bör hon duga fint och kunna segerstrida. Det blir skor runt om, säger Marcus Schön.

12 SEETHESTAR – Han har rätt så bra kapacitet men behöver en del tur från detta svåra utgångsläge. Allt verkar helt ok med hästen och det blir skor runt om, säger Tino Ärling i stallet.

Lopp 2, V65-2

1 FEEL THE MUSCLE – Hon har inte startat sedan i början av mars och hade halsinfektion den gången. Hon är åtgärdad efter det och känns fin i jobben nu. Det har väl inte varit tal om några snabbare jobb och troligen behöver hon loppet i kroppen. Ändå ser förutsättningarna så pass spännande ut att hon ska kunna tjäna hyggliga pengar. Inga ändringar, säger Jim Oscarsson.

2 SPANISH ROSE – Hon har haft sina problem med fräschören och varit ifrån. Nu är hon fin i jobben och hon har bra kunnande. Det var dock några bra emot och hon är heller inte på topp. Skor runt om, säger Henrik Larsson.

5 TILLER – Hon nöter på hyggligt. Hon är lite hårt anmäld här och vi siktar på en invändig resa och hyggliga slantar med henne. Hon är annars inte så pjåkig. Mest troligt blir det skor runt om, säger Marcus Schön.

7 DIRTY DANCING IN – Hon gör comeback här efter att inte ha startat sedan i slutet av förra året men hon känns fin i träningen. Jag tycker att hon gjorde flera fina lopp i fjol men ändå är det svårt att se att hon bara ska gå ut och vinna detta. Hon kommer säkert göra en bra prestation och sen får man se hur långt det räcker. Trots viss skepsis till att hon ska ta hem detta är hon stallets bästa chans tillsammans med Marrakech. Barfota runt om, säger Anton Sverre.

8 PRETTY PERFECT – Hon var grymt bra efter galopp senast och det är en bra häst i bra form. Hon är lite svår i starten tyvärr. Vi kör henne med skor runt om, säger Fredrik B Larsson.

10 SHINING MOMENT – Hon gör första starten för oss och är svårbedömd. Hon har tränat 1.17,5/1600 meter inne på Solvalla med en hel del sparat. Hon är lite flegmatisk av sig så vi får se hur långt det räcker. Eventuellt blir det barfota bak och spåret bör hon greja, säger Jonas Eriksson i stallet.

12 PASTELL TILLY – Hon fick det äntligen att lossna där i mars och var duktig både vid tredjeplatsen men speciellt vid segern. Jag köpte loss henne från farsan efter det och nu har hon fått träna på ett tag. Vi har mest preparerat henne i sanden och 1.21 full väg är det snabbaste hon gått. Hon kan behöva loppet men på det hon visade för inte allt för längesedan måste hon ändå ses med chans. Skor runt om, säger Peter G Norman.

13 SUNRISE BOULEVARD – Hon har ruggig kapacitet och läget kan passa henne bra för felfri avgång. Felfri så bör hon dyka upp i striden då hästen är bra. Mest troligt blir det barfota fram, säger Marcus Schön.

Lopp 3, V65-3

1 A GIFT TO YOU – Hon var lite väl pigg i ledningen senast. Hon har tränat på bra sätt efter det och var fin tisdagens jobb. Hon är inte så pjåkig och kan nog en 16-tid. Det är hårt i de här loppen. Eventuellt blir det barfota fram, säger Reijo Liljendahl.

2 STAR TREATMENT – Hon galopperade bort en andraplats senast. Nu blir det andra skor på henne och hon bör klara spåret utan galopp. Hon är på gång och kan vara med i striden, säger Tino Ärling i stallet.

3 MARRAKECH – Han har varit bra vid båda andraplatserna på sistone och vi är nöjda med honom. Det finns inte mycket att klaga på nu heller för utgångsläget är bra och i det lilla fältet kommer han väl till hur det än blir kört. Han är alltjämt lite valkig av sig men sköter han sig borde han sluta långt framme. Detta är stallet bästa chans tillsammans med Dirty Dancing In. Skor runt om, säger Anton Sverre.

4 DOUGLAS SISU – Det är en stor oh fin häst som körts snällt. Det är svårt att sätta in honom här men allt är väl och han bör prestera bra. Han bör klara spåret och de blir skor runt om, säger Henrik Larsson.

6 SONOFAPREACHERMAN – Han har gjort det helt ok och från detta läge kan det bli spets. Det är nog vår bästa chans i loppet i så fall. Skor runt om och hästen är på gång, säger Tino Ärling i stallet.

8 BRUNO BAGHEERA -Johnny var ruggigt nöjd med hur hästen kändes senast och det är en fin och lovande häst. Han bör ha fin chans här med loppet i kroppen och det blir nog skor runt om, säger Marcus Schön.

Lopp 4, V4-4

1 OBOY C.D. – Han var rejäl vid segern senast men det var också i ett billigare lopp. Han kan väl en del i grunden men springer runt och bromsar och far i loppen. Vi sitter med direkt på innerspår och där ska han köras i det längsta. Vi kör med samma utrustning som senast och han kan dyka upp bland de tre främsta, säger Peter G Norman.

2 KING PRINCE – Han nöter på i fin stil och gick riktigt bra senast utan att han kunde koppla greppet om ledaren. Han utmanade även om segern i starten innan det och jag tycker att hästen så sakteliga börjar ta sig. Från det här läget tycker jag att han ska räknas, säger Hans-Owe Sundberg.

5 BROTHERS IN AM – Det är en mycket kapabel häst som var nära att kvala i till Kriteriet. Han har nu gjort tre bra lopp efter halsoperation. Bilstart är ett stort plus då han inte klarar av voltstart. Kopplar han av på rätt sätt i loppet så kan han räcka. Det blir barfota runt om, säger Henrik Larsson.

7 JEPPAS POINTER – Han galopperade på väg mot ledningen senast. Formen är bra och hästen kan en del. Det ser ut som en platschans och det blir skor runt om, säger Fredrik B Larsson.

10 MISTRAL SKIFT – Han fina lopp för det mesta men är ojämn i sina prestationer. Det strulade mycket med honom som unghäst vilket nog satt sig i skallen men sakta men säkert tycker jag det börjar bli bättre. Näst senast körde jag snällt medvetet men tanke på att årsdebuten blev stentuff. Solvallastarten senast var dock väldigt bra och jag hoppas han kan hålla samma nivå nu. Inga ändringar förutom att Ulf Ohlsson kör, säger Hans-Owe Sundberg.

12 SIMPLY THE BEST – Han vann ett lärlingslopp lätt senast och hade dessutom inte tävlat på ett tag innan det. Jag tycker att han håller kalasform för dagen och han jobbar starkt. Läget är trist men helt avsågad tycker jag inte att han är. Barfota bak, säger Anton Sverre

Lopp 5, V65-5

1 ANTONIO TABAC – Han var positiv senast och han är van V75. Han kan vara lite ojämnt startsnabb men i vanliga fall så är han rätt bra från start. Han ska se smed chans. Vi får se hur hovarna är om det går at köra honom barfota bak, säger Ville Karhulahti i stallet.

9 SPYGLASS HILL – Han kom bort helt och hållet frö två starten sedan då det blev en tuff repa som satte sig i benen till slut. Sist visade han att formen sitter där med en tredjeplats och jag tycker han verkar vara på gång. Ettan är snabb ut så vi tar rygg på den och hästen trivs bäst med smygare. Det blir barfota runt om, säger Peter G Norman.

11 CASSANO BOB – Han var klart positiv senast och har nu stått för två mersmakande insatser på raken. Formen är i antågande och vi siktar på en ryggresa så att han kan spela ut speeden till slut. Det måste såklart stämma på vägen men med rätt lopp är han säkert långt framme. Barfota fram, säger Peter G Norman

12 DIGGER LORD – Han får nästan alltid dåliga startspår. Han behöver ryggresa hur som helst och vi hoppas på bra tempo och lite klaff. Formen verkar bra på honom. Den hårda banan sliter på bakhovarna på hästarna och vi får kolla om det går att köra honom barfota bak, säger Ville Karhulahti i stallet.

Lopp 6, V65-6

1 STORMY DE VIE – Hon är lite trevande i stilen men felfri presterar hon helt ok. Hon får sikta in sig på hyggliga slantar och det blir skor runt om, säger Marcus Schön.

3 TWINBERRY – Han inledde med att vara fin vid sin debutseger men sedan var han mest trög och tråkig. Han fick en rejäl träningsperiod och var fin nyligen i ett banjobb efter 16,5/1600 meter med 13,5 sista varvet. Han känns allmänt starkare men är svårbedömd. Det blir åtminstone barfota fram, säger Jonas Eriksson i stallet.

5 TITAN NEO – Han fick ett alldeles för tufft lopp senast och vi stryker ett stort streck över den insatsen. Vid de två andra loppen i år har han varit duktig och formen är fin. Ändå måste jag ligga lite lågt med honom och vi kör med samma balans som senast, säger Anton Sverre.

10 TARPON – Han verkar på gång uppåt i form oh svarade för en bra insats efter galopp senast. Han bör klara spåret men får visa mer innan vi kan haussa chanserna. Det blir inga ändringar, säger Torbjörn Jansson.

12 ALVENA VILLHADI – Hon har verkligen hittat stilen utan skor och att vi körde med bakskor senast var inget avgörande. Hästen gjorde en fin insats ändå men det blev lite för tufft samtidigt som jag inte fick av henne huvan. Nu tror jag inte att hon hade vunnit ändå men formmässigt finns det inget att klaga på. Man går inte bara ut och vinner från tillägg i dagens läge men hon är bra och måste väl ses med lite chans. Barfota fram, säger Jim Oscarsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Royal Fighter vs Spartan Kronos på Jägersro
Nästa nyhet
Royal Fighter vs Spartan Kronos på Jägersro

Royal Fighter vs Spartan Kronos på Jägersro

Kan Royal Fighter sno åt sig en plats i Elitloppet även i år? På onsdag provar Mantorps-stjärnan på Jägersro.

I fjol bjöd Royal Fighter på uppvisning veckorna för Elitloppet på Solvalla. Det resulterade i en invitation till storloppet i vilket han sedan slutade fyra efter att ha vunnit sitt försök.

På onsdag ska han med sin kusk Jennifer Tillman försöka sig på att imponera på Elitlopps-makarna igen. Hästen åker till Jägersro för att fajtas i Majpokalen med 70 000 kronor till vinnaren.

Spartan. Foto: ALN

Royal Fighter har gjort en start i år och slutade då tvåa bakom en vass Solvato. Bland motståndet på onsdag finns bland andra Spartan Kronos som senast startade i Olympiatravet.

Här är startlistan:

1640 auto

1 Västerboonthenews – Christoffer Eriksson
2 Rod Stewart – Niklas Lindblad
3 Kash’s Cantab – Joakim Lövgren
4 Stand And Deliver – Birger Jörgensen
5 Storm Forver – Linda Allercrantz
6 Clear Sign – Kim Eriksson
7 Manhattan Sassy – Fredrik Persson
8 Spartan Kronos – Conrad Lugauer
9 Mr Picolit – Peter Ingves
10 Harry Haythrow – Peter Untersteiner
11 Royal Fighter – Jennifer Tillman

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Pinkman gör årsdebut på Meadowlands
Nästa nyhet
Pinkman gör årsdebut på Meadowlands

Pinkman gör årsdebut på Meadowlands

Jimmy Takters kullkung Pinkman gör årsdebut. På fredag gör hästen sin första start som fyraåring på Meadowlands.

Explosive Matter-sonen Pinkman skördade enorma framgångar som treåring i Nordamerika. På 17 starter tog han 11 segrar i fjol.

Gingras. Foto: ALN

Höjdaren var såklart segern i Hambletonian, men segerkavalkaden inkluderade även en fullträff ibland annat Kentucky Futurity.

Vid fredagens tävlingar på Meadowlands gör Pinkman sin första start som fyraåring. Yannick Gingras kör i ett snabblopp med ett förstapris på 10 000 dollar.

Här är startlistan:

1609 auto

1 Bourbon Bay – Corey Callahan
2 Possessed Fashion – David Miller
3 Crosbys Clam Bake – Scott Zeron
4 Pinkman – Yannick Gingras
5 B Yoyo – Joe Bongiornio
6 Wings of Royalty – Tim Tetrick
7 Jewels In Rock – John Campbell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Your Highness klar för Elitloppet - Nivard kör

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson