Just nu:
19.21 Bergh-seger på Vincennes
19.00 PdA speltips: Davidson hetaste namnet
18.41 STL: Dubbelt Melander med Disco Volante i topp
16.02 Skräll i Prix Du Luxembourg
08.32 Antonio Tabac byter tränare
15.45 Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen
13.52 Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!
11.18 Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !
10.47 Flera andra godbitar på Vincennes
08.33 Bråk på Bergsåker

Atlanta i Armbro Flight – på 1.08,6

Förra årets Hambletonian-vinnare Atlanta bjöd på en prestation av toppklass när hon vann finalen av Armbro Flight på skarpa 1.08,6.

Yannick Gingras hade suttit i segersulkyn vid de tre senaste upplagorna av Armbro Flight Stakes på Mohawk Raceway bakom Hannelore Hanover. I år hade han dock bytt ut sin styrning mot stallkamraten Atlanta – ett helt korrekt val visade det sig.

Det var annars den regerande mästarinnan Hannelore Hanover, körd av Matt Kakaley, som tog sig fram till ledningen efter knappt halva distansen avverkad. Strax senare letade Gingras ut Atlanta först i andraspår och det dröjde inte länge förrän det fyraåriga stoet klev in i huvudrollen.

Efter en kraftfull forcering svepte Atlanta fram och övertog kommandot genom sista svängen. Jätteskrällen Weslynn Dancer närmade sig över upploppet, men segern var aldrig hotad för Atlanta som gick över mål på 1.08,6a/1609. En notering som betydde nytt kanadensiskt rekord. Den totala segersumman i loppet var 256 000 kanadensiska dollar.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:21, 25 januari

Bergh-seger på Vincennes

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
lördag 18:41, 25 januari

STL: Dubbelt Melander med Disco Volante i topp

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
lördag 16:02, 25 januari

Skräll i Prix Du Luxembourg

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
lördag 08:32, 25 januari

Antonio Tabac byter tränare

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 10:47, 24 januari

Flera andra godbitar på Vincennes

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 08:33, 24 januari

Bråk på Bergsåker

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
torsdag 10:55, 23 januari

Inför: Prix d’Amérique

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Promenad i Boden för Propulsion

Promenad i Boden för Propulsion

I Boden är det ingen som kan rubba Propulsion från tronen. Efter att tidigt kommit till spets var superstjärnan helt ohotad på sin väg mot fjärde raka titeln i Norrbottens Stora Pris.

I Elitloppet funkade det inte för Propulsion, som där fick nöja sig med ett fjärdepris i finalen. Fast Norrbottens Stora Pris är ”Proppens” lopp – under lördagskvällen återkom Daniel Redéns flaggskepp till vinnarcirkeln när han för fjärde året i rad fixade en miljon kronor i förstapris i Bodentravets stormöte under midnattssolen.

”Han var riktigt på hugget i dag”
Örjan Kihlström i vinnarcirkeln

– Det kändes redan i provstarten att han var riktigt på hugget i dag så jag förstod att han skulle göra en bra prestation. För en gångs skull fick han ett bra lopp också och det var honom välförtjänt. Man är tacksam att få köra den här hästen, det har varit en otrolig resa, sa segerkusken Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Loppet blev tämligen odramatiskt. Muscle Hustle stack till ledningen men när rusningen bedarrat tog Örjan Kihlström sats och körde fram Propulsion för att överta efter 600 meter avverkade. Det betydde att det stora hemmahoppet Makethemark, senast trea i Elitloppet, fick vandra loppet i dödens och efter 13,8 första kilometern stod det snart klart att det var en omöjlig uppgift.

Propulsion hade händelserna fullständigt under kontroll och efter en snabb avslutning var det upp till övriga ekipage att göra upp om andrapriset. Med som det såg ut mycket krafter kvar passerade Propulsion mållinjen på segertiden 1.11,7a/2140 meter efter sista 500 under 1.08.

Makethemark stod för en stark insats, den tuffa resan till trots och höll säkert till silvret. Bakom var det Muscle Hustle som grejade tredjepriset när han höll undan för Milliondollarrhyme som avslutade kvickt från tredje par invändigt efter en sen lucka.

Här kan du se loppet.


Dubbelseger för Robert Bergh blev det i Klass 2. Ove A Lindqvist höll upp spets från innerspår med Quito Lane som därifrån såg till att hålla stallkamraten Macelleria utvändigt om sig hela vägen till en tät avslutning över mål. Vinnaren noterade 1.14,7/2140.

Oscar Berglunds Hope And Dreams hade långt fram med dubbla tillägg i stoloppet, men grejade ändå seger för Emilia Leo. 1200 kvar följde man i rygg på Millie Millionarie och avväpnade den samma (som tappade travet sista biten) och ledande Lady Zappa till seger på 1.13,7/2180.

Stayerdistans gällde i Bronsdivisionen – och det passade Timo Nurmos tuffe Mellby Club som hand i handske. Jorma Kontio körde valacken till ledningen efter 600 meter, växlade upp över den sista bortre långsidan och kunde vinna helt ohotad på vassa 1.13,6/3140 meter.

Rejäl vinnare i kallblodsloppet. Ove A Lindqvist tog kvällens andra seger sedan han landat i dödens varvet kvar med Pave Faks som därifrån arbetade ned ledande Guli Rubin. När den senare slog över i galopp 100 meter kvar, blev segern säker. Norges John Mogset tränar vinnaren som klockades till 1.23,7/2160.

Robert Bergh även i Silverdivisionen. Nobel Amok stack iväg snabbt till ledningen och skulle stanna där hela vägen. När ledaren ryckte genom sista sväng kom Eder Bob loss från vinnarhålet och den senare blev närgången till slut, men mållinjen frälste Nobel Amok som tog segern på 1.12,3a/2140.

Littleredcorvette kom med fem raka från Norge, men var inte särskilt betrodd i Klass 1. Fast efter en resa som fjärde på innerspår letade sig John Östman loss ur sista sväng för att hinna fram och förbi favoriten Fleet Admiral på linjen. 1.12,8/2140 visade vinnaren, tränad av Trine Hansen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mäktig Racing Mange i Kymi Grand Prix
Nästa nyhet
Mäktig Racing Mange i Kymi Grand Prix

Mäktig Racing Mange i Kymi Grand Prix

Äntligen fick Racing Mange visa sin stora kapacitet. Trots den tuffaste resan visade han motståndet ryggen vid en imponerande seger i Kymi Grand Prix.

Som tvåa i Uppfödningslöpning som tvååring har Racing Mange alltid smugit bakom kullens allra bästa, men i år verkar det som att sexåringen tagit klivet upp i eliten. Trots en blytung inledning och resten av loppet i dödens, fixade han segern värd en dryg miljon kronor i Kymi Grand Prix som kördes på Kouvola-banan under lördagen.

Elitlopps-finalisten Next Direction visslade till spets trots spåret längst ut bakom bilen. Fram i dödens kom Björn Goop med Chief Orlando som såg till att svara ut Racing Mange i tredjespår första 600 meterna innan Joakim Lövgren kunde komma ned i dödens. Därifrån skulle alltså ändå Orlando Vici-sonen avgöra.

Efter 1.10 på första varvet dämpades farten en bit, för att vridas upp igen in mot sista sväng när Chief Orlando lyftes ut först i tredjespår. Samtidigt började Racing Mange koppla greppet om ledande Next Direction som var slagen ur sista kurvan.

Med bara upploppet kvar förväntade sig nog publiken en rafflande uppgörelse – men Racing Mange ville annat. Sexåringen skaffade sig greppet och gick mycket enkelt undan med ett par längder över upploppet. Körande tränaren Joakim Lövgren kunde unna sig segergest vid målgång.

”Gjorde karriärens bästa lopp”
Joakim Lövgren i vinnarcirkeln

– Han gjorde sin karriärs bästa lopp i dag, han var riktigt tuff. Jag hade tänkt köra i dödens hela veckan, jag visste vi inte skulle nå ledningen och det är svårt att vinna bakifrån här. Hästen har aldrig varit så här bra, men jag var inte riktigt beredd att vi skulle vinna och var nästan överraskad när vi inte blev utmanade över upploppet, sa Joakim Lövgren i vinnarcirkeln.

Racing Mange klev över mållinjen på segertiden 1.11,7a över 2100 meter. Bakom kontrade sig Next Direction starkt tillbaka för att greja andrapriset före favoritspelade Handsome Brad som gjort loppet i rygg på ledaren. Handsome Brad gick ut i andraspår i sista sväng och fick fritt spelrum över upploppet, men fick således nöja sig med bronsplatsen i en jämn kamp där flera hästar slogs om platserna bakom den imponerande segraren.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svenska laget klart för Nordic King
Nästa nyhet
Svenska laget klart för Nordic King

Svenska laget klart för Nordic King

Vinnaren av Elitkampen, Tangen Haap, får sällskap av Art Kjarvald och Tand Kraft till finländska storloppet Nordic King nästa helg.

50 000 euro väntar på vinnaren då kallblodens storlopp Nordic King körs på Power Park-banan i Härmä nästa lördag, midsommardagen. Sedan tidigare har det varit klart att det blir nästa uppgift för Björn Karlssons vinnare av Elitkampen, Tangen Haap.

Via Facebook meddelar banan nu att även de övriga svenska och norska representanterna är klara. Tangen Haap får sällskap av Art Kjarvald och Tand Kraft som tävlar för Sverige. Den norska flaggan bärs av Smedheim Solan (som tränas av Jan-Olov Persson) samt Odd Herakles och Valle Mattis.

De finländska hästarna avgörs på måndag då även startlistan till Nordic King blir klara.

Klara hästar är:

Art Kjarvald
Odd Herkales
Smedheim Solan
Tand Kraft
Tangen Haap
Valle Mattis

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
På väg mot Kymi Grand Prix - fick opereras akut
Nästa nyhet
På väg mot Kymi Grand Prix – fick opereras akut

På väg mot Kymi Grand Prix – fick opereras akut

Norske Hickothepooh skulle startat i lördagens Kymi Grand Prix – men kom bara till Göteborg. Hästen fick opereras akut efter att ha skadat sig då han skulle lastas på flyget.

På lördagen avgörs Finlands storlopp Kymi Grand Prix men det norska bidraget Hickothepooh finns inte med på startlinjen. Hästen fick i stället tas till akut operation vid Halmstad djursjukhus – sedan han skadats svårt vid pålastningen till flyget i Göteborg.

– Då vi skulle lasta på flyget, fick hästarna gå upp för en smal ramp med en meter höga kanter. Hickothepooh gjorde ett hopp över. Aluminiumkanterna var väldigt vassa och hästen skrapade upp sig längs hela halsen. Det var bara tur att han lyckades undvika kroppspulsådern, det var centimeter ifrån, säger ägaren Ernestas Tijunelis till Trav og Galopp-Nytt.

Operationen tycks ha gått bra, även om hästen är medtagen. Veterinärerna är positiva till att Hickothepooh ska kunna bli återställd och målsättningen är att återvända hem till Norge igen i början av nästa vecka.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Månprinsen A.M. startar inte förrän till våren

Travtips

PdA speltips: Davidson hetaste namnet

Travtips
lördag 19.00, 25 januari
Söndag, Vincennes, Prix d’Amérique Prix d’Amérique avgörs under söndagen och det med Face Time Bourbon som favoriten. Femåringen har sett helt lysande ut under hela karriären och kommer förstås inte bli lätt att tas med när den stora uppgiften nu vän...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.45, 24 januari

Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 13.52, 24 januari

Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.18, 24 januari

Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 23 januari

Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.27, 22 januari

Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:15, 22 januari 2020

Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år

STRÄNGNÄS: Årets ”vinterväder” fortsätter. Dock med betydligt mindre nederbörd de sista veckorna, vilket är skönt. Också skönt att vi går mot ljusare tider.   Förra bloggen Har fått en del synpunkter både positiva och negativa sådana via mail. Jag ber...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson