Just nu:
11.19 Lunch-draget Gävle: Jag provar ett skrällspel
09.39 Stenhårt när Empire vann årsdebuten
09.19 Cleangame påbörjar ny segerrad?
08.23 VM-loppet ställs in i år
23.53 Starkt startfält i Cutler Memorial
23.33 Missle Hill var tuffast
13.15 Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!
12.41 Efter 141 starter – nu slutar den danske kämpen
12.15 Propulsion-utredning klar tidigast i augusti
11.20 Seismic Wave siktar mot sjätte raka segern

Atlanta i Armbro Flight – på 1.08,6

Förra årets Hambletonian-vinnare Atlanta bjöd på en prestation av toppklass när hon vann finalen av Armbro Flight på skarpa 1.08,6.

Yannick Gingras hade suttit i segersulkyn vid de tre senaste upplagorna av Armbro Flight Stakes på Mohawk Raceway bakom Hannelore Hanover. I år hade han dock bytt ut sin styrning mot stallkamraten Atlanta – ett helt korrekt val visade det sig.

Det var annars den regerande mästarinnan Hannelore Hanover, körd av Matt Kakaley, som tog sig fram till ledningen efter knappt halva distansen avverkad. Strax senare letade Gingras ut Atlanta först i andraspår och det dröjde inte länge förrän det fyraåriga stoet klev in i huvudrollen.

Efter en kraftfull forcering svepte Atlanta fram och övertog kommandot genom sista svängen. Jätteskrällen Weslynn Dancer närmade sig över upploppet, men segern var aldrig hotad för Atlanta som gick över mål på 1.08,6a/1609. En notering som betydde nytt kanadensiskt rekord. Den totala segersumman i loppet var 256 000 kanadensiska dollar.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 09:39, 02 juli

Stenhårt när Empire vann årsdebuten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:19, 02 juli

Cleangame påbörjar ny segerrad?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:23, 02 juli

VM-loppet ställs in i år

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 23:53, 01 juli

Starkt startfält i Cutler Memorial

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 23:33, 01 juli

Missle Hill var tuffast

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 12:41, 01 juli

Efter 141 starter – nu slutar den danske kämpen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 12:15, 01 juli

Propulsion-utredning klar tidigast i augusti

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Promenad i Boden för Propulsion

Promenad i Boden för Propulsion

I Boden är det ingen som kan rubba Propulsion från tronen. Efter att tidigt kommit till spets var superstjärnan helt ohotad på sin väg mot fjärde raka titeln i Norrbottens Stora Pris.

I Elitloppet funkade det inte för Propulsion, som där fick nöja sig med ett fjärdepris i finalen. Fast Norrbottens Stora Pris är ”Proppens” lopp – under lördagskvällen återkom Daniel Redéns flaggskepp till vinnarcirkeln när han för fjärde året i rad fixade en miljon kronor i förstapris i Bodentravets stormöte under midnattssolen.

”Han var riktigt på hugget i dag”
Örjan Kihlström i vinnarcirkeln

– Det kändes redan i provstarten att han var riktigt på hugget i dag så jag förstod att han skulle göra en bra prestation. För en gångs skull fick han ett bra lopp också och det var honom välförtjänt. Man är tacksam att få köra den här hästen, det har varit en otrolig resa, sa segerkusken Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Loppet blev tämligen odramatiskt. Muscle Hustle stack till ledningen men när rusningen bedarrat tog Örjan Kihlström sats och körde fram Propulsion för att överta efter 600 meter avverkade. Det betydde att det stora hemmahoppet Makethemark, senast trea i Elitloppet, fick vandra loppet i dödens och efter 13,8 första kilometern stod det snart klart att det var en omöjlig uppgift.

Propulsion hade händelserna fullständigt under kontroll och efter en snabb avslutning var det upp till övriga ekipage att göra upp om andrapriset. Med som det såg ut mycket krafter kvar passerade Propulsion mållinjen på segertiden 1.11,7a/2140 meter efter sista 500 under 1.08.

Makethemark stod för en stark insats, den tuffa resan till trots och höll säkert till silvret. Bakom var det Muscle Hustle som grejade tredjepriset när han höll undan för Milliondollarrhyme som avslutade kvickt från tredje par invändigt efter en sen lucka.

Här kan du se loppet.


Dubbelseger för Robert Bergh blev det i Klass 2. Ove A Lindqvist höll upp spets från innerspår med Quito Lane som därifrån såg till att hålla stallkamraten Macelleria utvändigt om sig hela vägen till en tät avslutning över mål. Vinnaren noterade 1.14,7/2140.

Oscar Berglunds Hope And Dreams hade långt fram med dubbla tillägg i stoloppet, men grejade ändå seger för Emilia Leo. 1200 kvar följde man i rygg på Millie Millionarie och avväpnade den samma (som tappade travet sista biten) och ledande Lady Zappa till seger på 1.13,7/2180.

Stayerdistans gällde i Bronsdivisionen – och det passade Timo Nurmos tuffe Mellby Club som hand i handske. Jorma Kontio körde valacken till ledningen efter 600 meter, växlade upp över den sista bortre långsidan och kunde vinna helt ohotad på vassa 1.13,6/3140 meter.

Rejäl vinnare i kallblodsloppet. Ove A Lindqvist tog kvällens andra seger sedan han landat i dödens varvet kvar med Pave Faks som därifrån arbetade ned ledande Guli Rubin. När den senare slog över i galopp 100 meter kvar, blev segern säker. Norges John Mogset tränar vinnaren som klockades till 1.23,7/2160.

Robert Bergh även i Silverdivisionen. Nobel Amok stack iväg snabbt till ledningen och skulle stanna där hela vägen. När ledaren ryckte genom sista sväng kom Eder Bob loss från vinnarhålet och den senare blev närgången till slut, men mållinjen frälste Nobel Amok som tog segern på 1.12,3a/2140.

Littleredcorvette kom med fem raka från Norge, men var inte särskilt betrodd i Klass 1. Fast efter en resa som fjärde på innerspår letade sig John Östman loss ur sista sväng för att hinna fram och förbi favoriten Fleet Admiral på linjen. 1.12,8/2140 visade vinnaren, tränad av Trine Hansen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mäktig Racing Mange i Kymi Grand Prix
Nästa nyhet
Mäktig Racing Mange i Kymi Grand Prix

Mäktig Racing Mange i Kymi Grand Prix

Äntligen fick Racing Mange visa sin stora kapacitet. Trots den tuffaste resan visade han motståndet ryggen vid en imponerande seger i Kymi Grand Prix.

Som tvåa i Uppfödningslöpning som tvååring har Racing Mange alltid smugit bakom kullens allra bästa, men i år verkar det som att sexåringen tagit klivet upp i eliten. Trots en blytung inledning och resten av loppet i dödens, fixade han segern värd en dryg miljon kronor i Kymi Grand Prix som kördes på Kouvola-banan under lördagen.

Elitlopps-finalisten Next Direction visslade till spets trots spåret längst ut bakom bilen. Fram i dödens kom Björn Goop med Chief Orlando som såg till att svara ut Racing Mange i tredjespår första 600 meterna innan Joakim Lövgren kunde komma ned i dödens. Därifrån skulle alltså ändå Orlando Vici-sonen avgöra.

Efter 1.10 på första varvet dämpades farten en bit, för att vridas upp igen in mot sista sväng när Chief Orlando lyftes ut först i tredjespår. Samtidigt började Racing Mange koppla greppet om ledande Next Direction som var slagen ur sista kurvan.

Med bara upploppet kvar förväntade sig nog publiken en rafflande uppgörelse – men Racing Mange ville annat. Sexåringen skaffade sig greppet och gick mycket enkelt undan med ett par längder över upploppet. Körande tränaren Joakim Lövgren kunde unna sig segergest vid målgång.

”Gjorde karriärens bästa lopp”
Joakim Lövgren i vinnarcirkeln

– Han gjorde sin karriärs bästa lopp i dag, han var riktigt tuff. Jag hade tänkt köra i dödens hela veckan, jag visste vi inte skulle nå ledningen och det är svårt att vinna bakifrån här. Hästen har aldrig varit så här bra, men jag var inte riktigt beredd att vi skulle vinna och var nästan överraskad när vi inte blev utmanade över upploppet, sa Joakim Lövgren i vinnarcirkeln.

Racing Mange klev över mållinjen på segertiden 1.11,7a över 2100 meter. Bakom kontrade sig Next Direction starkt tillbaka för att greja andrapriset före favoritspelade Handsome Brad som gjort loppet i rygg på ledaren. Handsome Brad gick ut i andraspår i sista sväng och fick fritt spelrum över upploppet, men fick således nöja sig med bronsplatsen i en jämn kamp där flera hästar slogs om platserna bakom den imponerande segraren.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svenska laget klart för Nordic King
Nästa nyhet
Svenska laget klart för Nordic King

Svenska laget klart för Nordic King

Vinnaren av Elitkampen, Tangen Haap, får sällskap av Art Kjarvald och Tand Kraft till finländska storloppet Nordic King nästa helg.

50 000 euro väntar på vinnaren då kallblodens storlopp Nordic King körs på Power Park-banan i Härmä nästa lördag, midsommardagen. Sedan tidigare har det varit klart att det blir nästa uppgift för Björn Karlssons vinnare av Elitkampen, Tangen Haap.

Via Facebook meddelar banan nu att även de övriga svenska och norska representanterna är klara. Tangen Haap får sällskap av Art Kjarvald och Tand Kraft som tävlar för Sverige. Den norska flaggan bärs av Smedheim Solan (som tränas av Jan-Olov Persson) samt Odd Herakles och Valle Mattis.

De finländska hästarna avgörs på måndag då även startlistan till Nordic King blir klara.

Klara hästar är:

Art Kjarvald
Odd Herkales
Smedheim Solan
Tand Kraft
Tangen Haap
Valle Mattis

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
På väg mot Kymi Grand Prix - fick opereras akut
Nästa nyhet
På väg mot Kymi Grand Prix – fick opereras akut

På väg mot Kymi Grand Prix – fick opereras akut

Norske Hickothepooh skulle startat i lördagens Kymi Grand Prix – men kom bara till Göteborg. Hästen fick opereras akut efter att ha skadat sig då han skulle lastas på flyget.

På lördagen avgörs Finlands storlopp Kymi Grand Prix men det norska bidraget Hickothepooh finns inte med på startlinjen. Hästen fick i stället tas till akut operation vid Halmstad djursjukhus – sedan han skadats svårt vid pålastningen till flyget i Göteborg.

– Då vi skulle lasta på flyget, fick hästarna gå upp för en smal ramp med en meter höga kanter. Hickothepooh gjorde ett hopp över. Aluminiumkanterna var väldigt vassa och hästen skrapade upp sig längs hela halsen. Det var bara tur att han lyckades undvika kroppspulsådern, det var centimeter ifrån, säger ägaren Ernestas Tijunelis till Trav og Galopp-Nytt.

Operationen tycks ha gått bra, även om hästen är medtagen. Veterinärerna är positiva till att Hickothepooh ska kunna bli återställd och målsättningen är att återvända hem till Norge igen i början av nästa vecka.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Månprinsen A.M. startar inte förrän till våren

Travtips

Lunch-draget Gävle: Jag provar ett skrällspel

Travtips
torsdag 11.19, 02 juli
Torsdag Gävle Lopp: 2 Kallblodsloppet på Gävle ser öppet ut och det vore kul att ha något drag till glatt odds just där. Och det har vi. 5 Månfröken är inte att lita på men fart och form finns det gott om. Senast blev det galopp och sedan en stark upphämtn...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.15, 1 juli

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.35, 30 juni

Solvalla 30 juni: Mycket trevlig sport och ledningen är bra

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 30 juni

Lunch-draget Axevalla: Tack så Micke för den 27-oddsaren

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 29 juni

Mantorp 29 juni: Nu Intar Kontio Arenan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.01, 29 juni

Lunch-draget Årjäng: Många plus på mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:39, 24 juni 2020

Snart kommer beslut om Propulsions Elitloppsseger

STRÄNGNÄS: Tropisk värme i Mälardalen för stunden. Tufft för människor på landet som bor i täta trähus. Tufft för hästarna som just nu bland annat får tävla (i alla fall vid lunchtrav) när solen står i zenit. Proppen-gate Snart har det gått 30 dagar sedan ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson