Just nu:
07.40 Gimpanzee förlängde segerraden
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud

ATG efter julstrulet: ”Måste återfå ert förtroende”

Ett stort tekniskt haveri lade sordin på uppesittarkvällen för många V75-spelare. Kritiken blev massiv – en kritik som var befogad, menar ATG.

Söndagens V75-tävlingar kvällen för julafton fick senare-läggas en halvtimme på grund av stora tekniska problem hos ATG, både på atg.se och hos ombuden. När första start senare gick hade många spelare fortfarande aldrig fått in sina system. Kritiken mot ATG blev stark, efter ännu ett tekniskt missöde. Spelbolaget menar att kritiken är befogad i ett pressmeddelande.

– Den svenska spelmarknaden står inför en stor förändring. Med det kommer en rad nya lagkrav som innebär att vi måste göra stora förändringar i våra tekniska system. Vi har jobbat för fullt med detta under hela året. Och oavsett hur mycket tester som genomförts så går det tyvärr inte alltid att upptäcka alla eventuella problem som kan uppstå i alla tekniska system. De senaste veckorna har vi genomfört ett hundratals tekniska förändringar i våra system, skriver ATG och fortsätter:

– I söndags var det en av dessa förändringar som tyvärr drabbade dina och andra kunders möjligheter till att kunna spela hos ATG. Det är åtgärdat nu, och förhoppningsvis ska allt fungera igen. Alla vi som jobbar på ATG har ett stort jobb framför oss, vi måste återfå ert förtroende. Det blir ett tufft jobb. Men vi hoppas att ni uppfattar dessa rader som ett första steg på vägen.

Läs även: Stort ATG-kaos igen – tappade 60 miljoner

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 14:23, 18 juli

Mellby Free får lämna återbud

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Onsdag (annandagen): V75-tips till Solvalla

Onsdag (annandagen): V75-tips till Solvalla

V75 Solvalla, 26 december

Omgången: En klassiker med finaler på Solvalla under annandagen. Mycket fin sportslig klass och även spelmässigt känns det rätt intressant. Jag använder mig av en spik, Hawk Cliff, som jag tror har en toppchans när värsta motståndaren Laskari lottades till sämsta läget. Använder mig sedan av krav på utgångshästar och DD-draget heter Farouk B.R.

Spiken

5 Hawk Cliff (V75-2) har svarat för urstarka prestationer på slutet efter tunga resor. Risk för dödens igen men vägen dit borde bli lugnare och är han lika bra på slutet är det en jättechans från samtliga positioner.

Utgångar

7 Double Exposure (V75-1) är en kanonmärr som vann pliktskyldigt senast. Säkert bättre med loppet i kroppen men skor på är ett litet frågetecken. Skulle kunna hamna lite på vingel, så jag nöjer mig med utgång.

7 Farouk B.R. & 9 Ready Ribb (V75-6) Farouk har gjort tre starter för Mattias Djuse och sett riktigt fin ut trots att det inte har blivit någon seger. Stort kuskplus och Ohlsson kanske kan köra sig till spets? Ready Ribb är en vass stayer som med tre lopp efter vila lär vara nära toppformen.

Överspelade

5 Vikings Preacher (V75-4) vann som ”skrik”-häst senast men i ärlighetens namn höll loppet ingen högre klass när favoriten var ofräsch. Kusken räcker normalt inte till och när ekipaget ska ta andra raka V75-segern till 18 % står jag gärna över.

13 Digital Ink (V75-6) blir inte jättemycket spelad men i skrivande stund ligger procenten runt 10. Det känns högt då jag har mycket svårt att se gamlingen runda hela fältet.

V75-systemet (skrivs på två kuponger och minst 1 A-häst måste vinna):

A: 7. B: 2,3,6 (1-4)
5 Hawk Cliff (7-12)
1,2,3,8 (5-7)
2,4,11 (9-1)
1,2,3,4,6,7,9,10,12 (8-5)
A: 7,9. B: 1,8,11,12 (10-13)
1,2,4,5,10,12 (9-11)

4x1x4x3x9x2x6= 5184 rader
1x1x4x3x9x4x6= 2592 rader
Totalt: 7776 rader = 3888 kronor

DD-spelet:

7 – 2,12 x 300 kronor

7 – 1,4,5,10 x 100 kronor

Totalt 1000 kronor

Loppanalyser

Analys Solvalla V75-1:

Ranking: A: 7. B: 6-3-2. B/C: 1-4. C: 10-8-9-11-5.

Spesanalys: Vid full laddning tror jag att 6 Darling Mearas tar sig förbi 3 In Toto Sund. Sedan är det väl risk att Stefan Persson släpper till 7 Double Exposure som Örjan borde vara offensiv med inledningsvis.

Loppanalys: Stoeliten inleder och här finns också omgångens största favorit i 7 Double Exposure. Redéns toppmärr har vunnit två enkla lopp från spets efter att ha varit borta ett par månader. Skor på är ett litet frågetecken även om hon vann just det här loppet väldigt enkelt förra året. Femåringen kan öppna och Örjan borde vara offensiv inledningsvis och då är det stor chans/risk att ekipaget blir släppt till tät. Väl där ska loppet vara över men jag tycker inte att det slog några gnistor om henne senast så jag nöjer mig med utgång och spikar bara på ena lappen.

Det rensar bra vid favoritfall och det är ändå inte helt säkert att 6 Darling Mearas släpper. Cantab Hall-dottern var inte som bäst på Vincennes senast men var riktigt vass vid de tidigare starterna på svensk mark. Det låter bra från stallhåll och tävlar Darling på topp kan hon definitivt utmana från tät eller med lucka till slut.

3 In Toto Sund har varit bra under en längre tid och vann senast på ett rejält sätt. Sexåringen borde kunna hamna vettigt till och med lite flyt kan hon plocka ner alla över upploppet.

Sista garderingsstrecket till 2 Hevin Boko som höll starkt från dödens senast bakom Double Exposure. Nu är utgångsläget mycket bättre och Nurmos-hästen tål att göra en hel del jobb på egen hand. Jag blir inte särskilt förvånad om fyraåringen är tuffast till slut om favoriten får lite mothugg inledningsvis.

Analys Solvalla V75-2:

Ranking: A: 5. B: 7-12-3-1. B/C: 6-9-8-4. C: 11-10-2.

Spesanalys: 1 Legend Brodde är snabbast ut och sedan är frågan vad Jepson gör när 5 Hawk Cliff ställer frågan? Tränaren låter påställd så det troliga är att man kör i tät med Legend Brodde.

Loppanalys: Bronsdivisionsfinal och här tycker jag att omgångens bästa spik finns. 5 Hawk Cliff har varit kanonbra varje gång på slutet och nu är utgångsläget mycket bättre än tidigare. Sexåringen visade senast att han fungerar bra med skor då han höll tappert efter en mycket dryg inledning. Det är stor risk för dödens igen men vägen dit borde bli ”smidig” då Orlando Vici-sonen kan öppna. Väljer man att köra Legend Brodde i tät, vilket ändå är det troliga, lär Goop kunna styra loppet utvändigt. Att ledaren då ska stå emot Hawk Cliff över upploppet känns inte troligt och skulle Jepson släppa ska loppet vara över. Toppchans oavsett och för mig är detta en given spik.

Förstareserv blir 7 Partizan Face som håller toppform och stallet låter uppåt. Sexåringen är nog bäst över kort distans men skulle spiken komma bort kan det istället bli Adrian som styr loppet från dödens.

12 Laskari är inte heller helt borta men stämmer mitt troliga löpningsscenario borde det bli väldigt långt fram till täten. Femåringen har annars imponerat stort och senast var inget undantag då han gick undan i mycket bra stil trots dödens.

Analys Solvalla V75-3:

Ranking: A: 8. B: 3-1-2. B/C: 5. C: 7-6-4.

Spesanalys: 1 Dante Boko är snabbast och det är nog ingen vild gissning att Adrian kör så länge lampan lyser.

Loppanalys: 3 Nadal Broline blir klar favorit i Guldfinalen och Reijos ögonsten har verkligen sett fin ut på slutet. Senast öppnade han klart förbättrat och höll b.la. ut VästerboOntheNews från start och dundrade undan till en enkel spetsseger. Full distans känns som ett litet minus och det lär inte bli spets igen. Kan såklart vinna ändå, men blir för stor favorit och bara ett streck av fyra.

Tipset till bästa hästen, 8 Zenit Brick, som jag tror har vettig chans att ta revansch på Nadal från näst senast. Sjuåringen såg bra ut vid segern efter det och Goop tillbaka i sulkyn är ett plus. Utgångsläget är sämsta tänkbara och det kan bli svårt att komma till om favoriten hamnar i dödens. Goop brukar dock lösa det mesta och att det skiljer mer än hälften på spelprocenten är i alla fall helt fel. Tänkbar chansspik för den modige.

1 Dante Boko gjorde det bra i minicomebacken senast och står med intressanta förutsättningar. Åttaåringen trivs bra i spets och skulle Adrian få bestämma en bit blir det inte helt enkelt att plocka ner ekipaget.

Streck även för 2 Jairo som vunnit två raka på ett vettigt sätt. Utgångsläget är idealiskt och skulle favoriterna köra för tufft mot varandra kan det lösa sig perfekt bakom och då blir Jairo tung att stå emot över upploppet. Fyra hästar känns heltäckt även om det såklart är risk att någon av favoriterna bara vinner.

Analys Solvalla V75-4:

Ranking: A: 2-11-4. B: 9-1. B/C: 12-3-5-6. C: 10-7-8.

Spesanalys: 1 Budets Lasse tar nog hand om tät initialt men gissar att Ville släpper. 2 Ridgehead Kato har öppnat hyggligt tidigare och med helstängt huvudlag lär han i inte öppna sämre. Favoritodds på Jorma i tät ur den första kurvan.

Loppanalys: En jämnspelad Klass II-final som jag låser på tre hästar. Tipset till den knappe favoriten 2 Ridgehead Kato som ska utrustas med helstängt huvudlag och rycktussar för första gången. Sexåringen har gjort tre lopp efter långt uppehåll och i comebacken vann han ett lunchlopp överlägset. Näst senast höll han fullt godkänt i spåren och såg senast ut som vinnaren in på upploppet men kunde inte riktigt utmana. Nu är utgångsläget bra och från spets är valacken obesegrad. Hittar Jorma dit är det en fin vinstchans men ekipaget kan vinna även från andra positioner. Tänkbar chansspik men jag tycker att det finns två roliga motbud.

11 Sigel Garline är en minst lika bra häst men Hans-Owe Sundbergs springare ser ut att bli helt bortglömd. Femåringen har gjort två starter efter uppehåll och i den första blev allt fel. Senast hoppade Sir Toby för första gången och ekipaget krossade motståndarna den tunga vägen. Tobbe upp igen är självklart ingen nackdel och med tempo på tillställningen tror jag Sigel blir tuff att stå emot. Är ett fynd till 3 % i skrivande stund.

För lite spelad blir även 4 Wingmaster som har betydligt bättre form än raden. Den lille Pastor Stephen-sonen gjorde en stark slutrunda i tredjespår utan rygg näst senast som tvåa bakom Sigel Garline. Senast såg han fin ut som fastlåst och skulle det stämma bättre kan hingsten absolut ta en välförtjänt seger.

Jag låser på dessa tre men nämner även 9 Je t’Aime Explosiv som gått bra i varenda start efter sitt långa uppehåll. Kan hamna bra på det med startsnabb rygg men jag tycker att mina streck är minst lika vassa och Oskar J:s uppsittning är betydligt mer spelad. 1 Budets Lasse är också tänkbar. Han har gjort det bra för Ville och bör få ett fint lopp på innerspåret.

Analys Solvalla V75-5:

Ranking: A: 1-6-2. B: 7-4-3-9. B/C: 12-10. C: 8-5.

Spesanalys: 1 Disco Volante, 2 Erik Sting och 3 Västerbo Exact kan alla lägga iväg bra från start. Klar fördel Disco om han sköter sig.

Loppanalys: Vidöppen Silverfinal där jag ger tipset till spetsfavoriten 1 Disco Volante. Femåringen var inte alls märkvärdig senast men banan var usel så det tar jag inte så hårt på. Intressanta förutsättningar här och även om kort distans är hästens bästa kan det mycket väl hålla hela vägen om Ohlsson får dämpa något.

6 Olle Rols gillar jag och han har gjort tre bra insatser efter uppehåll. Utgångsläget är betydligt bättre för Ready Cash-sonen den här gången och får Ingves till styrningen är alltid Olle svår att stå emot över ett upplopp.

2 Erik Sting platsar också i A-gruppen även om han gick sig ordentligt trött på den dåliga banan senast. Goop upp igen och utgångsläget är perfekt. Valacken har vunnit sina flesta lopp med skorna på och med klaff slutar ekipaget i striden.

Jag målar vidare och streckar alla utom de två C-hästarna som jag tror får mycket svårt att vinna.

7 Speedy Foxy Vicane har imponerat så smått på slutet men utgångsläget är lurigt. Det är risk för vingel men ramlar Kim ner i en vettig position är chansen hygglig. 4 Velvet Gio fick ge sig mot en smygkörd konkurrent senast men gör ständigt starka insatser. 3 Västerbo Exact har gett sig från tät två gånger på raken vilket inte hör till vanligheterna. Valacken går bra även bakifrån och ser ut att bli bortglömd. 9 Sir Q.C. är stark och tävlar nästan alltid med skor vilket är en fördel. Får Örjan läge att styra fram i dödens eller om de kör för fort i täten kan ekipaget överraska.

Slutligen betalar jag för 12 Weekend Fun som är bra i ljusa stunder och 10 Magnifik Brodde som var klart bra senast.

Analys Solvalla V75-6:

Ranking: A: 7-9. B: 11-8-1-12. B/C: 10-13. C: 6-5-3-4-2.

Spesanalys: 1 Le Can Star Chip spetsar initialt. Tror sedan att Ohlsson kommer vara offensiv med 7 Farouk B.R. och jag blir inte förvånad om ekipaget sitter i tät relativt tidigt.

Loppanalys: Ett stayerlopp inleder DD-spelet och motiverad favorit blir 9 Ready Ribb. Sjuåringen galopperade in på upploppet senast men hade nog ”bara” slutat tvåa. Innan det vann han ett långlopp på rejält sätt och Ready Cash-sonen är som bäst över långa distanser. Given A-häst och jag använder honom som en av två utgångshästar i loppet.

Jag lägger bortglömde 7 Farouk B.R. först i ranken och spikar honom på DD. Muscle Hill-sonen har gjort tre starter för Mattias Djuse och även om det ännu inte har blivit någon seger i nya regin har hästen sett fin ut. Ohlsson upp istället för Djuse är ett klart plus och kliver femåringen iväg hoppas jag att Ohlsson testar framåt. Skulle han komma till tät och få dämpa en bit tror jag det blir det tufft för motståndarna att plocka ner ekipaget.

På garderingslappen på V75 åker B-hästarna med.

11 Antonio Trot är en bra långdistansare men nu var det ett tag sedan han fick det att stämma fullt ut. Är inte sämre än någon på en bra dag och är ett givet garderingsstreck.

8 Dartagnan Sisu är en glänsare som kanske har lite svårt för att avgöra. Ready Cash-sonen är vass på speed och skulle Djuse servera hästen ryggar in i det längsta spurtar han förbi många.

Finnen, 1 La Can Start Chip, är svår att sätta in men han ser rejäl ut och är nästintill garanterad en fin resa från sitt utgångsläge. Slutligen betalar jag för betrodde 12 Sorbet som normalt hade varit väldigt tidig. Nu har sjuåringen dock varit borta rätt så länge och skor på är även det ett frågetecken vilket gör att jag rankar ner.

Analys Solvalla V75-7:

Ranking: A: 2-12. B: 5-1-4-10. B/C: 9-11-6-3. C: 8-7.

Spesanalys: 1 Illuminati kan knappast försvara innerspåret. 3 Leader Brodde och 4 Sebastian Journey är snabbast men både vill nog ha en rygg över full distans. Då blir det troligtvis 5 Yrr till tät efter en bit.

Loppanalys: Klass I-finalen avslutar kupongen och knapp favorit verkar 1 Illuminati bli. Fyraåringen var grym för tre starter sedan och han har varit i princip lika bra därefter och ståtar med tre raka segrar. Det låter även som att fyraåringen tränar ännu bättre inför detta men utgångsläget är ett stort frågetecken. Han lär inte kunna hålla upp ledningen och då krävs det tur. Vettig chans om det löser sig men inget jag vill chansa på.

Tipset ges till 2 Martin de Bos som jag trodde hårt på senast. Maharajah-sonen fick ett blytungt lopp men kunde ändå avgöra och var riktigt bra. Optimalt utgångsläge och ställer inte de täta starterna till det är vinstchans god.

Jag håller upp läckre fuxen 12 Norton Commander i A-gruppen. Fyraåringen är knepig men besitter riktigt bra fart för klassen. Trots utgångsläget blir jag inte förvånad om Gift Kronos-sonen slutar i striden, bara Marc Elias hittar de rätta ryggarna.

Spetsfavoriten 5 Yrr är tidig. Sexåringen har alltid visat fart men det är i regi Bergh han verkar få ut sitt kunnande. Kommer Robban till tät och får bestämma en bit blir ekipaget svårslaget.

4 Sebastian Journey gillar jag. Det var första bike vid segern senast och det ska bli samma igen. Över full distans krävs nog en ryggresa men får han det lär spurten bita bra. Sista strecket till 10 Visitor som var dålig senast, men det kan ha varit banan som ställde till det. Hingsten har varit klart bra innan och med tempo på loppet är han inte borta. Sex streck totalt.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stort ATG-kaos igen - tappade 60 miljoner
Nästa nyhet
Stort ATG-kaos igen – tappade 60 miljoner

Stort ATG-kaos igen – tappade 60 miljoner

Uppesittarkväll och start för V75-kavalkaden Winter Burst – men också stort ATG-kaos. Många spelare kunde aldrig få in sina spel trots att det sköts på starten.

Det blev inte någon bra start för ATG:s satsning Winter Burst. Driftsstörningar orsakade ännu en gång att ATG:s hemsida kraschade under kvällen före julafton. Första V75-start sköts på i en halvtimme, fram till 20.00, men fortfarande hade många kunder aldrig kunnat få in sina spel. En ny fördröjning skedde sedan inför den sjätte V75-avdelningen som fick skjutas fram ytterligare tjugo minuter.

Strax efter klockan 22.40 fungerade atg.se igen och även resultatredovisningen kom igång sent under kvällen. Men då var förstås skadan redan gjord – omsättningen tappade rejält från förra året. Samma kväll 2017 omsatte man drygt 98 miljoner kronor, nu nådde omsättningen upp i knappt 38 miljoner.

– Från kl 17 fick våra kunder problem med att spela via atg.se och ATG-butikerna. Vi tog emot spel men många drabbades av problem att lämna in sina system. Det troliga orsaken bakom problemet var en tvingande teknisk förändring gällande spelansvaret vi har gjort i vårt system för att anpassa oss till den nya spellagen efter nyår, säger ATG:s informationschef Patrik Brissman till Trav 365.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Propulsion putsar PdA-formen i Gulddivisionen
Nästa nyhet
Propulsion putsar PdA-formen i Gulddivisionen

Propulsion putsar PdA-formen i Gulddivisionen

Propulsion får ett överkomligt motstånd när han den kommande lördagen ska vässa Prix d’Amérique-formen i Gulddivisionen på Romme.

Propulsion går mot en ny start i Prix d’Amérique – men förbereder sig på hemmaplan. Dagen för det tredje B-loppet Prix de Bourgogne körs på Vincennes, väljer Daniel Redéns monstertravare att slipa formen i lördagens Gulddivisionen på Romme. Blott sju hästar kommer till start i loppet (som får plats på V75) och det tuffaste motståndet lär bjudas av On Track Piraten.

Propulsion har haft en sagolik säsong, även om han vid sin senaste start i Silverhästen fick segerraden bruten. En seger på lördag och hästen passerar elva miljoner insprunget – bara i år. Propulsion har varit med i Prix d’Amérique de två senaste åren, med ett fjärde- respektive tredjepris som resultat.

Här är startlistan:

2640 auto

1 Ajlexes Cubano – Tomas Pettersson
2 Rokkakudo – Ulf Ohlsson
3 On Track Piraten – Hans R Strömberg
4 Let’s Dance – Klaus Kern
5 Mind Your Face – Jorma Kontio
6 Love Dancer – Maxime Marais
7 Propulsion – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stor norsk glädje - Looking Superb klar för PdA
Nästa nyhet
Stor norsk glädje – Looking Superb klar för PdA

Stor norsk glädje – Looking Superb klar för PdA

Den norska glädjen var stor sedan Looking Superb grejat segern i Prix Ténor de Baune. En stund senare spurtade Eridan hem Critérium Continental. Den svenska lyckan uteblev dock när två biljetter till Prix d’Amérique delades ut på Vincennes.

Norske doldisen Looking Superb gjorde andra starten i regi Jean-Michel Bazire. Nu är femåringen klar för en start i Prix d’Amérique. Norrmännens glädje var påtaglig på Vincennes under söndagen sedan det blivit triumf i Prix Ténor de Baune – ett lopp som förutom 54 000 euro i förstapris även ger en direkt plats i den stora bataljen sista söndagen i januari.

Looking Superb höll ledningen men fick snart ordentlig press av Global Trustworthy som här i sin debut på Vincennes kördes av Björn Goop. Timo Nurmos-hästen hade den hårda öppningen till trots fortsatt greppet när man travade in på upploppet. Men samtidigt som favoritspelade Délia du Pommereux, som gått i dödens, gick över i galopp infann sig luckan för Looking Superb. Med Bazire själv i sulkyn sköt norrmannen till kvickt och kopplade segergreppet. Klockorna visade 1.13,3/2700 meter i mål.

Global Trustworthy stod för en stark insats, var tvåa i mål, men efteråt meddelade domarna att den svenske travaren diskats – för orent trav. Det gav som resultat i stället en trippelseger åt stall Bazire. Redan PdA-klare Davidson du Pont knep andrapriset efter en invändig spurt, medan Dark Night Love slutade trea. Det andra svenska bidraget i loppet, Unique Juni, tog hand om fjärdepriset. Senare på kvällen berättade Jean-Michel Bazire att man också ämnar att nu satsa mot Prix d’Amérique med Looking Superb.

Du kan se loppet här.

*Hela 108 000 euro och en till PdA-plats fick vinnaren av Critérium Continental, för fyraåringarna, hämta ut. Något som tillföll Sébastien Guaratos Eridan (e. Ready Cash) som tillsammans med David Thomain spurtade vasst till segern. Efter en invändig resa genom den sista svängen, kunde Eridan perfekt leta sig loss in på upploppet för att i en snabb avslutning plocka ned länge ledande italienaren Vitruvio. Segertiden blev strålande 1.10,3a/2100 meter – en tangering av löpningsrekordet.

Här slutade Jarmo Niskanens kulltopp Earl Simon trea, efter att ha hållit starkt från dödens. För de blågula hästarna blev det dock föga utdelning; Vamp Kronos galopperade efter att i loppets inledning pressats i ledningen, Tomas Malmqvists trio Ethien du Vivier, Calle Crown och Flying Fortuna slutade samtliga i det slagna fältet medan Hard Times aldrig kom till start. (Foton: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Här är helgernas höjdpunkter

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson