Just nu:
23.16 Ramona Hill gjorde det
19.15 Mäktigt, Moni Viking!
15.35 Tredje raka för Svanstedts löfte
15.18 Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie
11.23 Hästägarbristen som störst i Skåne?
14.59 Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
14.35 Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!
14.34 Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse
08.23 Gotland tillbaka som vinnare
07.45 Inför: Hambletonian

Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika

Arivka heter fredagsbanan . 800 meter är bankroppen och ledningen är givetvis mycket värdefullt. Upploppet mäter enbart 114 meter och det är lätt att slinka undan från tät. Björn Goop tar sig en fredagsutflykt och han har flera chanser. Läge för spets i flera lopp dessutom och visst sitter den gode Björn på leken. Björn i spets med vettig häst över kort upplopp är grymt svår att passera.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Arvika – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

Björn från bästa springspåret med 6 Zosima Mag betyder nog spets.


Loppanalys:

Spets på Arvika är guld värd och här har Björn Goop springspår med 6 Zosima Mag och Björn lär nog inte vela till det alltför mycket. Det är inte hans grej. Hon avslutade fint till seger i debuten för Goops näst senast och senast kom hon aldrig in i matchen från kön. Från ledningen här blir hon svår att tas med och Björn vet hur man håller igång en häst sista 100. Det ser ut som en bra spetsvinnare. Rätt tunt odds och stå över behöver inte heller vara fel. Men visst är det roligare att investera lite.

2 Åsens Aragon är inte helt lätt att vinna med men kan avsluta bra efter smygresa. Som senast då det vara nära att resultera. Calle upp och tidigt motbud till Goopen.

11 Just Like Messi har svarat för flera fina insatser och senast kom en välförtjänt seger. Inget roligt läge på Arvika så klart men formen finns där. Körspö är ett stort plus och inte borta.

12 Notation är anmäld barfota runt om men även här är läget tufft.

Rank: 6-2-11-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Zosima Mag till oddset 1.75.

5 Arvika – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

3 Aces High öppnar bra och kan nog spetsa. Tränaren vill vara snäll mot sin häst som haft gaffelbandsproblem och han tycker även att hästen är bättre bakifrån. Hästen som är uppfödd av Goops släpper nog till Goops favorit 5 Frodo S.


Loppanalys:

5 Frodo S. har bra chans och åter är det troligt att Björn gasar till tät. Frodo S. har avslutat fint bakom tuffare hästar än här på slutet och blir inte lätt att fånga in över Arvikas korta upplopp. 1.20 var dock ett lustigt lågt odds. Hej o hå.

Intressant kan 3 Aces High vara som återkom efter gaffelbandsskada senast och var fin men fick aldrig fritt i tid. Tränas lugnt men allt verkar bra och läget är fint för startsnabb häst. Tränaren vill se ett snällt upplägg och tycker att hästen är bäst med ryggresa. Kan bli farlig från rygg ledaren och fritt i tid. Jag nöjer mig dock med ett spel på plats.

1 Petunia vann från rygg ledaren senast och kan/bör få en fin resa på nytt för att avsluta bra.

9 Veritas Grif vann från spets näst senast och har sämre läge nu.

Rank: 5-3-1-9


Spelförslag:

Jag spelar plats på 3 Aces High till oddset 1.90.

6 Arvika – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

4 Alexia Marshall har utsökt startspår och har mycket god spetschans. 5 Giannini kan öppna rätt så snabbt.


Loppanalys:

4 Alexia Marshall räckte inte från kön i en snabb avslutning senast. Har nu fina förutsättningar för att nå ledningen och sedan bör Magnus sto hävda sig fint. Trots att hon inte startat på ett tag. Blir svår att nå från tät.

6 Livi Opal H.M. galopperade dubbelt senast och det oroar något. Var annars duktig i ett par starter före det och bör sluta i striden bara hon fungerar.

Nu har Björn inget spetsläge och han får slå lite ur underläge med 9 Mellby Hawaii. Hon är annars rätt bra för ett lopp som detta och Björn vet nog när Arvika-attacken ska sättas in.

10 Effin Dibs är anmäld barfota runt om och har Calle. Småspännade grejor. Hästen var dock inget vidare senast.

Rank: 4-6-9-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Alexia Marshall till oddset 4.25.

7 Arvika – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

5 B.T.S Viclando är nog snabbast fram till täten. Calle vet vad som gäller att kan kriga åt sig ledningen i ett tidigt skede med 4 Milord.


Loppanalys:

1 Moneykeeper har fått ett par lopp i kroppen hos Bergh. Har bra grundkunnande och närmar sig rätta formen. Höll fullt bra senast. Nu kan läget ställa till med diverse problem. Även om han kan öppna rätt så kvickt så är det lurigt med innerspåret och jag spelar en annan.

4 Milord heter mitt lir. En segstark häst som krigar på och gör vad han ska. Med Calle i vagnen från fint läge så är jag inne på ett offensivt upplägg och de har chansen att köra åt sig spetsen i ett tidigt skede. Det vore värdefullt. Milord har chansen även med annat upplägg. Var fullt godkänd bakom Frozen Queen senast. Milord gör alltid sitt.

6 Wir Ideal höll farten duktigt efter en dryg löpning senast. Kan vinna detta på ren utmattning med Björn.

5 B.T.S Viclando kan öppna raskt och få en härlig resa. Kan överraska.

Rank: 4-1-6-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Milord till oddset 4.25.

8 Arvika – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

Det kan bli spets för 3 Buska Blyg. Jag spelar dock på 1 Kaptein Kuling och är inne på tät. Även hårt betrodde 2 Fröyu Birk är tänkbar för tidigt avancemang till tät.


Loppanalys:

Ett kallblodslopp med ett par fina hästar.  2 Fröyu Birk är bra och bör få en vettig resa. Vann lätt senast och duger gott även här.

Gaustad har två kapabla hästar till start och 14 Komnes Bork är bra varje gång. Många att jaga ikapp och det kan lätt bli lite drygt på Arvikas 800 metersbana.  Gaustad berättar att nu blir det barfota runt om för första gången och körspö är plus. Han har testat barfota i jobb och det föll väl ut. Bättre till står 1 Kaptein Kuling som är fartfylld men inte helt lätt. Han hoppas här på tät där hästen är mindre hetsig och gör sina bästa lopp. Han blir inte alls förvånad om Kuling besegrar stallkamraten och Kaptein Kuling är intressant. Jag provar.

Tidig är 3 Buska Blyg Det akn bli spets och att hästen då ska slappna av bättre och därmed sköta sig. Det finns bra fart i Berghs häst som borde kunna springa fort med ett sådant upplägg.

Rank: 1-3-2-14


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Kaptein Kuling till oddset 15.00.

9 Arvika – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

Spår mitt bakom bilen är bra och 5 M.T.Insider är gryyymt startsnabb. Mot spets. 1 Chianti med Björn försöker.


Loppanalys:

Det är inget Arvika-läge för 9 Baron Gift men det här uppgiften tror jag han kan lösa bara de inte somnar in i kön alltför länge. Är van klart tuffa gäng och här borde han morska upp siog en hel del. Är han framme utvändigt ledaren under slutvarvet så tror jag på bra chans.

1 Chianti är en ny Goop-chans (vann i säker stil senast)  men från innern blir det väldigt svårt att svara ut blixten 5 M.T.Insider. Denne kan tänkas leda runt om.

2 Donatomite är en bra sprinter som gör debut i ny regi. Kan tända till av miljöbyte och är inte borta.

Rank: 9-1-5-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Baron Gift till oddset 3.15.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Travtips
fredag 14.35, 07 augusti
Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke. Bra platsspel var Inti Boko som...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 14.11, 5 augusti

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson