Årjäng 18 april: Mjölneröd anför den norska armén

Fagra Årjängstravet är skådeplats för söndagens lekar och den västvärmländska banan får i vanlig ordning flitigt med besökare från Norge. Det ser också ut som om tränarna från vårt västra broderland ska kunna plocka några segrar, i synnerhet Jan Roar Mjölneröd förlitar jag mig på. Han spelas i båda kallblodsloppen med Mjölner Rönner och Tangen Tore. Dagens bästa vinnarspel hittar vi i nionde loppet i form av Almond Paste – också han från norsk regi.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Årjäng – Spelstopp 15.00

Spetsstriden:

2 Imparator Boko brukar öppna snabbt och har perfekt spetsläge. Favorit på täten, men lär utmanas av 3 Chabils och 5 Centurion B.


Loppanalys:

2 Imparator Boko ser ut att ha en bra uppgift och får tipset. Hästen gick väldigt bra för två starter sedan då han trots en avslutning först ute i spåren var på linjen med en fin vinnare. Valacken har öppnat snabbt tidigare och från det här läget tror jag spetschansen är mycket god, bra chans leda runt om. 11 John Dee har ett sämre läge men räknas som första motbud. Mycket rejäl vid seger från dödens näst senast och höll bra från samma position därefter. Verkar var en rejäl sort som ska kunna reda ut det om det löser sig med spåret. 1 Global Boost hamnade i en trång situation i sista kurvan senast men höll mer än godkänt till mål efter att ha gjort loppet utvändigt ledaren. Osäkert var man hamnar från innerspåret, men på kapacitet är hon tidig. 3 Chablis var sämre senast, vilket gör att det är en aning oklart med formen. Annars har hästen samlat på sig för en seger snart och då han också kan öppna kvickt är han en faktor här. 5 Centurion B. är riktigt snabb iväg vid laddning och kan vara en luring om det blir spets.

Rank: 2-11-1-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Imparator Boko till oddset 11.50 hos Unibet.

5 Årjäng – Spelstopp 15.22

Spetsstriden:

Duon på start lär knappast köras i spets. 5 Pålly Tulla troligen mest angelägen av de på tjugo, men lite klurigt bena ut hur loppet ska köras. Ett sannolikt scenario är att någon ur 8 Stormjerven eller 9 Mjölner Rönner tidigt söker sig framåt och får överta under första varvet.


Loppanalys:

9 Mjölner Rönner gjorde en härlig årsdebut senast, just i Årjäng, då han trots inledande galopp kom tillbaka starkt och också kunde avgöra till segern. Den hårfagre fyraåringen matchades mot de bästa i kullen i fjol och var bland annat måltrea i Kriteriet, men galopperade tyvärr. 60 meters tillägg är förvisso aldrig enkelt, men det här motståndet bör inte skrämma den här högkapable herren. Det är toppchans att gå runt fältet. 8 Stormjerven är den givna utmanaren. Inledde karriären med fem raka och visade väldigt högt kunnande. Återkommer nu efter fyra månaders uppehåll och är sannolikt inte i toppform än, men ska ändå räknas som en möjlig vinnare. Borde bli jobbigt för någon i övrigt att vinna det här men vi kan ta med oss 6 Monster Merete som var fin på Bjerke och kommer med full form. 4 Lodins Luna gör årsdebut däremot, men visade fin kapacitet som treåring. 5 Pålly Tulla är bättre än raden och har också fått lopp i kroppen. 3 Skaane Tora var överlägsen från spets vid sin hittills enda seger.

Rank: 9-8-6-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Mjölner Rönner till oddset 1.65 hos Unibet.

6 Årjäng – Spelstopp 15.44

Spetsstriden:

5 I.D. Dig Deeper är normalt väldigt snabb ut och bör nog dra iväg mot ledningen här. Möjligt att 6 Mr Brilliant vill testa att utmana.


Loppanalys:

5 I.D. Dig Deeper är en grundkapabel sort som senast gjorde comeback. Var på väg mot spets (från sjundespår) men rullade oturligt över i galopp. Hästen gick emellertid en fin upphämtning i skymundan och loppet lär gjort hästen gott. Öppnar som sagt snabbt och över kort distans är taktiken given här; jag tror det är bra spets och slut-chans för Berglöf. 6 Mr Brilliant gjorde debut för Bergh senast och såg ut att behöva det loppet. Lär ha lyft sig en hel del med det avklarat och sett till vad han visat tidigare är han en tidig utmanare i dag, särskilt som det ser ut som barfota runt om. 1 Apollo Rek var en besvikelse i Sverige-debuten men har fint facit från Italien; vid segern näst senast var hästen överlägsen från dödens. Har italienaren hittat stilen är han med i striden här. 9 Lumbermans Kalle hade tre raka i vintras och har på sistone luftats i rikstoton. En häst som inte står efter någon i fältet på kapacitet och räknas även om formen sannolikt inte är lika fin som vid segrarna. 4 Text Copycat avslutade med två raka i fjol, men gör årsdebut. 3 Vincitori Indika håller fin form och kan vinna igen snart. Två luringar i loppet.

Rank: 5-6-1-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 I.D. Dig Deeper till oddset 4.00 hos Unibet.

7 Årjäng – Spelstopp 16.06

Spetsstriden:

3 Golden Guard är mycket startsnabb och det lär knappast vara någon som vill tampas om tätpositionen den här gången.


Loppanalys:

3 Golden Guard har hittat en minst sagt passande uppgift. Femåringen skötte sig bra i rikstoton under fjolåret och när han senast gjorde årsdebut, visade han sig vara ordentligt på alerten direkt. Fick en fin invändig resa, men avslutade spjutvasst över upploppet för segern och klockade det sista varvet efter 1.12. Mycket lovande comeback, med andra ord och dagens motstånd ska inte verka avskräckande. Golden Guard är snabb ut och normalt leder han det här från start till mål. 11 Encore Un Sisu hade en bra säsong i fjol och höll fullt godkänt efter en tung resa senast. Det krävs flax från läget och att favoriten har en sämre dag, men i så fall är han första motbud. 7 Iglesias Boshoeve ser formstark ut och höll bra i en mycket snabb avslutning senast. Kan avsluta effektivt och är också aktuell om tipsettan sviker. 6 Eraja Jaam är klart på gång med några lopp innanför vojlocken nu och är en luring i loppet. 5 Bright Memphis gick en fin långspurt senast och kan också sluta långt framme.

Rank: 3-11-7-6


Spelförslag:

Jag står över spel i loppet.

8 Årjäng – Spelstopp 16.28

Spetsstriden:

2 Troll Tundra från början, men körs nog inte i spets. 5 Stilig Karl tog spets senast och kan försöka sig på samma manöver nu. 8 Tangen Tore har visat startsnabbhet tidigare och står med ett spännande springspår, knapp spetsfavorit.


Loppanalys:

8 Tangen Tore får slutligen mitt tips i ett klurigt lopp. Femåringen har sett karsk ut på sistone och gick med full kraft över mål som tvåa på Färjestad och sluggade ned favoriten på linjen på Biri senast. Det ser ut som toppform och då Tangen Tore öppnat kvickt tidigare känns han riktigt intressant med ett springspår här; kan Mjölneröd köra sig till tidig ledning är det hästen att slå. 5 Stilig Karl är också mycket tidig här. Han anförde loppet senast, men galopperade i striden hundringen från mål och då var det långt ifrån slutsålt. Skulle skicklige Jepson få iväg hästen mot täten här, blir det helt andra förutsättningar. 9 Fantomet gör man rätt i att inte glömma bort. Han fanns med i norska Derbyt i fjol och har nu fått ett välbehövligt lopp efter längre uppehåll, en vinnarkandidat. 15 Dämro Kjempen var med i Th Egnells senast, men felade 850 kvar i ett läge där han såg ut att ha krafter fortsatt kvar. Rejäl sort som kan gå runt allt med rätt ryggar. 11 Björnemyr Dennis avslutade fjolåret med vass seger, troligen i behov av något lopp men ska inte räknas bort helt. 13 Trö Flax och 14 Justus N.A. gjorde bra ifrån sig senast och är ytterligare två som skulle kunna slå till.

Rank: 8-5-9-15


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Tangen Tore till oddset 5.25 hos Unibet.

9 Årjäng – Spelstopp 16.48

Spetsstriden:

2 Digital Furcola är snabb som en vessla och man verkar sugna på att prova i spets. Annars är 6 Global Wonderful också riktigt rask iväg och lär säkert laddas framåt det som går, ändå favorit att få överta. 7 My Golden Eye är en annan startsnabb, men kommer knappast till spets härifrån.


Loppanalys:

9 Almond Paste känns som ett väldigt bra spel här, då känslan är att hon inte kommer bli favorit. Hon har fått två lopp innanför västen nu och har fått tuffa lopp utvändigt ledaren i båda. Höll mycket bra senast och utmanade ledaren in till linjen och det känns som om toppformen infunnit sig. Bakspåret är självklart inte något plus, men det borde lösa sig hyggligt ändå och det är en häst som inte är blyg för att ta egna initiativ. Min vinnare. 6 Global Wonderful öppnade säsongen på bästa sätt med seger senast. Stoet fick förvisso en smörresa i rygg ledaren, men sköt till skarpt till slut och kunde avgöra säkert. Hästen är väldigt snabb ut och lär laddas mot spets, jag är dock inte helt säker på att det blir fullt så enkelt, men hon är förstås given i segerstriden. 12 Loes tävlade frekvent i rikstoton i höstas och är nog på kapacitet fältets bästa. Nu är det comeback, sämsta läget och kort distans vilket såklart försvårar uppgiften betänkligt. Man ska ändå inte räkna bort henne. 3 Arc En Ciel var väldigt fin vid segrarna i höstas och hade mycket sparat i mål senast, en luring i dag. 7 My Golden Eye har lopp i kroppen men hamnade väl långt ut för att vara mer än en rysare här.

Rank: 9-6-12-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Almond Paste till oddset 3.90 hos Unibet.

10 Årjäng – Spelstopp 17.08

Spetsstriden:

2 Dokonjo sitter på leken från start, men är trolig att släppa. 5 Thai Highway lär laddas för fullt och är favorit att få överta, men det kan gå undan. 6 Barkevious Mingo river också iväg snabbt från början och 8 Franklin Face om denne laddas.


Loppanalys:

8 Franklin Face ser ut att vara i väldigt mycket bättre form än raden. Har gjort två starter för Joakim Elfving och felade med segerläge näst senast. Gången efter blev hästen hängade i spåren i en 1.10-öppning i Silverdivisionen, backades sist men gick i mål med mycket krafter sparade. Det ser ut som valacken har toppform nu och även om spåret är kallt borde det kunna lösa sig bra då han är snabb från början. Strular det inte alltför mycket tror jag Franklin Face har goda möjligheter att avgöra till slut. 5 Thai Highway avgjorde på synnerligen rejält vis från dödens på tung bana näst senast på Biri och kommer med högsta form. Hästen öppnar snabbt och planen är säkert att försöka roffa åt sig spets här, lyckas det är det nog hästen att passera. 4 Allaway G.T. gick starkt i fjol och har nu årsdebuten avklarad. En tidig outsider i dag från fint läge. 7 Ibra Boko har mycket hög kapacitet och är minst lika bra som stallkamraten Thai Highway, men saknar lopp i kroppen och fick ett dåligt utgångläge. Ska ändå inte glömmas bort här. 6 Barkevious Mingo såg laddad ut i rygg ledaren i comebacken senast, då galoppen kom 500 kvar. Det är en fin sort, som öppnar vasst, och som nog inte heller ska räknas bort helt.

Rank: 8-5-4-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Franklin Face till oddset 2.90 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson